2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Sizinkide mi gülüyor 🙈 gülsünde kime gülerse gülsün 😅 of benimki ne zaman gülecek gülmeyen sadece benim bebem mi 🙈
Büyük mimikli konuşmalar yapıyorum masallar anlatıyorum eğlenceliyim aslında niye gülmüyor bu kız 😅
Benimki bayadır gülüyor konuşuyoruz sürekli bizde oda karşılık olarak gülüyor kahkaha şeklinde değil tabi ama. Ağlıyorsa beni görüncede gülüyor ağlamayla karışık. Mizaçtan da olabilir ben mesela her şeye gülerim normal hayatta kimse ağladığımı görmez eşim harici😅

Hadlerini çok güzel bildiririm de bu kez eşimle aramı bozuyorlar dolduruşa getiriyorlar. Bu kez eşimde benim aileme soğuk davranıyor . Yani cidden çok zoe şu aile meseleleri bataklık gibi
Evet işin bir de o boyutu var. Biz de üç yıldır hiç yaşamadığımız senin annen benim annem kavgasını çocuktan sonra yaşadık. En son eşimle sakin sakin, tatlı dille konuşmakta bi nebze buldum çözümü. Annen şöyle annen böyle yapınca ters tepiyor bizde. Ben yeri geliyor kendi annemi de eleştiriyorum. Dengeyi bulmak çok zor gerçekten

Belki de ama atak için erken değil mi 🥹 yarın 7.haftasi doluyor 5.hafta atağında da uyumadı direndi hep şimdide yorgunluktan uyuyor ama direnmeye çalışıyor
Kıyamam ya bu kuzulara uzuvları gelişip büyüyor büyümeden dolayı eklem kemik ağrıları oluyor diye düşünüyorum ergenlikte benimde üstümden kamyon geçmiş gibi yorgunluğum hırçınlığım oluyordu ama bunlar minicik daha 🥹 inşallah çabucak geçer ataklar tüm bebişlerin yorgun halsiz oluşlarına çok üzülüyorum bu saat oldu önümdeki kahvaltıyı yapamadım iştahım kaçtı topladım gözünü açsa konuşup biseyler gosterecem yine oyun halısına koyacam ama inleyip yarı kapalı gözlerle uyuyor

Eklentiler

• Screenshot_2025-08-03-16-50-09-840_com.openai.chatgpt.webp
    Screenshot_2025-08-03-16-50-09-840_com.openai.chatgpt.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_2025-08-03-16-49-51-310_com.openai.chatgpt.webp
    Screenshot_2025-08-03-16-49-51-310_com.openai.chatgpt.webp
    30,7 KB · Görüntüleme: 31
Kızlar bebeğim uykuya geçmekte çok zorlanmaya başladı emiyor kendi bırakıyor gözleri yarı açık bir şekilde dalıyor yani sonra bi anda uyanıkmış gibi gözlerini açıyor ve tekrar dalması zor oluyor. Her gün akşam 7 den sonra memeyi alıp bırakıyor alıp bırakıyor ağlıyor ayakta emziriyorum mayışıyor öyle oturuyorum. Neden olabilir acaba atak felan dedim ama bu geçmiyor sanki anlamadım ne yapabilirim şuan ayaklarımda sallıyorum uyuyor ama sürekli hareket ediyor 🤦🏻‍♀️
BiZim de benzer durun canım. Akşam meme emiyor uyanıyor tekrar emiyor yani uykuya dalmak zor oluyor. Gece de 3-4 kez kalkıyor zaten

Merak etmeyin kesilmemiştir . Benim sütüm çok fazla olmasına rağmen bende aynı şekilde eşimin ailesi ile sıkıntı yaşadığım her gün sütüm inanılmaz azaldı. İlk olduğunda çok korkmuş ağlamıştım sütüm kesildi diye . 1 gün sonra düzeldi. Daha sınra 2-3 kez daha aynı şeyi yaşadım yani onların evine her gidişimde sütüm kesilir gibi azaldı eve döndüğümde geri eski haline döndü . Yani süt stresten inanılmaz derecede etkileniyoe
Sabah 2 saat uyudum sağdım daha iyiydi. Kesinlikle süt stresten etkileniyormuş. Eşimde üzüldüğüme çok kızdı neyseki bugün daha iyiyim 😌

Aşıyı götürsek yapmaz mı sağlık ocağı canım? Bu arada aşı fiyatları ne kadar acaba?
Benim özel sağlık sigortam var o yüzden ücret ödemiyorum fakat 2 aşı+kalça ultrasonu için 6 bin tl ye imza attım yanloş hatırlamıyorsam. Bence aşıyo götürürseniz sağlık ocağı yapar diye biliyorum bir sorun isterseniz

Kızlar çevremde benden sonra doğum yapanlar var bakıyorum daha bir ay dolmadan bebeklerini güzel güzel giydirip gezmelere gidiyorlar ben o dönemlerde evde ağlıyordum şimdi de çok farklı sayılmam gerçi nasıl oluyor bu insanlar emzirmiyor mu kaynağı ne bu enerji ve bakımlılığın ben bir kapatıcı rimel zor sürüyorum o da yeni yeni
İlk hamileliğimde bende öyleydim.Doğumun ertesi gunu süslenip püslenip doğum fotografcisina pozlar verdim 😁Sezeryanin 3.günu de bayagi bayağı ayağa kalkmiştim.Ocak ayı bebesi doğurmama rağmen de fıldır fıldır gezdigimi bilirim.
Ama bunda 🤯ameliyatım hem zor geçti hem ameliyat sonrası uzunca bir süre ayağa kalkamadım.Doğum icin fotografi da iptal ettik.Acıdan deli gibi kıvranıyordum.Hem daha cok kilo aldım ve vermekte zorlanıyorum.Bakım yapmaya fırsatım yok .Birazda metal olarak çökmüş gibi hissediyorum.
Ben yaş farkına bağlıyorum .10 sene sonra hamile kaldim .10 sene sonra ağır geldi bünyeye demekki😁🫢

Anaa bizimde atak haftasiymis ya M melekinsan 🤦🏻‍♀️ hepimize geçmiş olsun akıl sağlığıyla atlatalım inşallah şimdi duş aldırdım sünnetten sonra 5 gün yıkamamıştım elleri kıyafet pamukçuğu dolmuştu boynu falan şişmişti biraz oynayıp uyuyakaldı yemek yapabilecem 🥳 (inşallah yiyebilirim de )
Kızlar birde ilk kez tek başıma yıkadım iyiki oğluşum suyu seviyor korktuğum gibi olmadı yikayabildim çok şükür 😅 biz cesaret edince herşeyin üstesinden geliriz 🥰

Kızlar ben bebeğimle dışarı çıkmaya çok korkuyorum ya. Siz çıkıyor musunuz? Ufaktan başlayalım hemen açılmayalım diyoruz, bir Migros gezelim sonra starbucksta içerde oturalım ama insanlara yaklaştırmak çok korkutuyor beni, anksiyetem tutuyor. Daha 50 günlük bebek sokulur mu o ortamlara diyorum. Abartıyor muyum? Normali nasıl bu işin?

Kızlar bir de siz uyku rutini oluşturdunuz mu ? Benim bebeğim gece-gündüzü öğrendi artık akşam 9 gibi uyuyup sabah 6 gibi uyanıyor( süt için uyanmaları hariç). Öyle olunca benim 9da evde mi olmam lazom sizce ? İzmirde güneş çol geç batıyor haliyle dışarı çıkışımız 8i buluyor . Biraz gez eve dön derken bazen 10-11 oluyor. Ama tabi bebek arabasında da uyuyor bebek . Ama acaba bu şekilde düzensizliğe mi alıştırıyorum onu? Sizlerin nasış

Aşıyı götürsek yapmaz mı sağlık ocağı canım? Bu arada aşı fiyatları ne kadar acaba?
doktorumuz aşıyı alıp sağlık ocağına gidin orada yapmazlarsa gelin sadece aşı kaydı açarız burda yaptırırsınız dedi uygulama kısmı ücretsiz sanırım. rota ve menenjit 5bin civarı tutuyormuş toplam

Kızlar ben bebeğimle dışarı çıkmaya çok korkuyorum ya. Siz çıkıyor musunuz? Ufaktan başlayalım hemen açılmayalım diyoruz, bir Migros gezelim sonra starbucksta içerde oturalım ama insanlara yaklaştırmak çok korkutuyor beni, anksiyetem tutuyor. Daha 50 günlük bebek sokulur mu o ortamlara diyorum. Abartıyor muyum? Normali nasıl bu işin?
Neden eve kapatıyorsunuz kendinizi. Bizim rutin hergün Migros gezisi ☺️ sıcak olmazsa parkta yürüyüş yapıyoruz. Lütfen çıkın sizede iyi gelecek 🌸

Neden eve kapatıyorsunuz kendinizi. Bizim rutin hergün Migros gezisi ☺️ sıcak olmazsa parkta yürüyüş yapıyoruz. Lütfen çıkın sizede iyi gelecek 🌸
Bana herkes benim gibi evde oturuyor gibi geliyoe 😅 Ve sanki migros Covid koğuşu da oraya sokuyormuşum gibi, kesin herkes hasta ve bize bulaşacak gibi geliyor, aşamıyorum 😣

Bana herkes benim gibi evde oturuyor gibi geliyoe 😅 Ve sanki migros Covid koğuşu da oraya sokuyormuşum gibi, kesin herkes hasta ve bize bulaşacak gibi geliyor, aşamıyorum 😣
Zaten ilk çıkış uzun sürmesin belki 10-15 dakika evin etrafında tur yeterli olur günden güne artırırsınız. Su soğuk ama girince alışırsınız 😅 açık hava iyi gelecek ikinizede 💕
Starbucks orda nasıl bilmiyorum burda açık alan kısmında çok sigara dumanı oluyor kapalı kafe gibi kısmını ben tercih etmiyorum. Sakin yerler daha iyi geliyor bebişkolara.

Dışarıya şimdiden alıştırın ki daha sonra çıktığında etkilenmesin
Bebek arabasında duruyorlar zaten hiçbir şey olmaz özellikle açık alanlarda
Şimdi keşfetme dönemine giriyorlar etrafa bakarak sakinleşirler hatta
Önümüz kış ben kışında soğukta da çıkaracağım
Baştan böyle alıştırıyorum ilk oglumda da böyleydim

Neredeyse hergün dışardayız valla 😂 nasıl alıştırırsan öyle gider diye düşünüyorum . Yemeğe gidiyoruz , sahile gidiyoruz , markete gidiyoruz. Evde sürekli durunca bebeğe haksızlık ediyormuşum gibi hissediyorum sürekli dört duvar arası illaki sıkılıyordur diye üzülüp hemen sokağa atıyoeuz kendimizi. Dışarıda ışıklara bakıyor insanlara bakıyor hava alıyor baya mutlu görünüyor

Kızlar konudan bağımsız olacak ama dün gece 24ten sonra oğlum çok huysuzlandi zaten sabah 9da kalkıp 5 10 dklik uykularla durdu tüm gün gece de ateşi vardı inliyordu fitil yaptım ağrı kesici ateş düşürücü etki etmedi bı yeri ağrıyor gibi inliyordu büyüme atağı desem 8.haftaya var 5.haftayi atlattık niye oldu ki acaba üşüttü mü burnu da kuruyup tıkanmış sıvı olunca temizlemesi kolay da kuruyunca ne yapmalıyız
Geçmiş olsun, ateşi varsa doktora görünün derim. Kurumuş buruna da serum fizyolojik sıkabilirsiniz. Çok tıkanmışsa çekin burnunu

Back
X