2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Kızlar bebeğiniz gündüz kaç saat uyuyor ortalama ? Benimki bazı günler hiç uyumazken bazı günlerde full uyuyor😂 full uyuması normal mi aralarda 1 er saatlik uyanıklıklar var sadece . 2 saatte bir sütünü içip yarım saat uyanık kalıp tekrar uyuyor bazı günler. Acaba olması gereken zaten bu mu😂 bazende 10 saat falan uyanık

Kızlar bebeğiniz gündüz kaç saat uyuyor ortalama ? Benimki bazı günler hiç uyumazken bazı günlerde full uyuyor😂 full uyuması normal mi aralarda 1 er saatlik uyanıklıklar var sadece . 2 saatte bir sütünü içip yarım saat uyanık kalıp tekrar uyuyor bazı günler. Acaba olması gereken zaten bu mu😂 bazende 10 saat falan uyanık
Şu an 1,5 saat uyanık kalıp tekrar uyumak istediğini fark ediyorum. Dün ilk defa çok iyi uyudu. Her gün öyle olsa 🤓 normali bence bu döngüde uyumaları.

Cok gecmis olsun😞 iyisinizdir umarim simdi
Doktorunuz kimdi?

12 saat boyunca bir kere mi değiştiriyorsunuz bezini çok uzun değil mi? Yani ben her beslemede bakıyorum eğer varsa cıs değiştiriyorum mutlaka 12 saatte 1 kere değiştiriyorsan ne kadar cıs yaptığını ya da kaç çişli bez olduğunu bilemezsiniz biraz riskli bir durum bence. Çünkü günlük 6.07 çişli bez olmalı diyor doktorlar. İnşallah hiçbir problem yoktur geçici bir durumdur siz takip edin yine tabi

Konudan bağımsız hangi bezi kullanıyorsun acaba ben molfix kullanıyorum dün 6 saat değişmedim ben taşmış çişi hem o batmıştı hem ben

12 saatte 1 bez değişimi çok az değil mi ? 3 -4 saatte bir değiştirmeyi öneriyor doktorlar . Bende dün gece çol aşırı yorgundum 10 dan 4 e kadar bezini değiştirmedim , değiştirdiğimde bezi insnılmaz ağırdı ilk kez o kadar uzun aralıklı değiştirmemiştim

Bu konuda sanırım en iyisi prima care . Tavsiyemdir. Bebeğim doğduğundan beri ne pişik oldu ne herhangi bir taşma oldu. Gündüz mesela öyle bir kaka yaptı ki bezden taşmamış olmasına şok oldum
Kızlar arkadaşın dediği gibi ben de prima premium care kullanıyorum ilk oğlumda da da onu kullandım . Genelde zaten sabaha karşı çişini yapıyor hiçbir taşma veya pişik olmadı şimdiye kadar. Gece uykusunda bezini değiştirdiğimde uyanıyor, emmeye bir iki kere uyanıyor doktorum da artık gece değiştirmek zorunda olmadığımı söyledi tabiki takip ederek. Kaka yapıyorsa tabiki değiştiriyorum. Onun dışında mesajın başında dediğim gibi sabaha karşı yapıyor ilk oğlum da öyleydi ve erkenden bizi bıraktı yani tam olarak ne zaman cıs yapacağını da tahmin ediyorum sabah 7/8 gibi uyanıyor emziriyorum peşinden de bezini değiştiriyorum.

Benimki genelde sabah 8 gibi uyanır 9/11 arası uyur , 13/15 arası uyuyor 17/ de tekrar uyuyor akşam 21 de uyuyor sonra 4 gibi uyanıyor, tekrar 7 ye kadar uyuyor.
Yani günlük dört uykusu var sabah öğlen şekerleme ve akşam

Şu an 1,5 saat uyanık kalıp tekrar uyumak istediğini fark ediyorum. Dün ilk defa çok iyi uyudu. Her gün öyle olsa 🤓 normali bence bu döngüde uyumaları.
Ya mesela sabah 6 da uyandı bu saate kadar 2 saatte bir uyanıp emip yarım saat 1 saat uyanık kalıp geri uyudu. Böyle mi olmwlı. Genelde uyumadığı için bende şaşırdım normali ne diye😂

Kızlar acil bi bakar mısınız? Göbek deliğimiz 3 gün önce düştü ama görüntüsü bu şekilde ve atletine kan bulaşı oluyor hep.yani tam kurumadı. Ama ben hala korkumdan yıkamadım bebeğimi 15 gündür pişti çocuğum resmen. Sizce napim yıkayayım mı? Bir zararı olur mu ki göbeğine?

Merhaba benim bebeğimde de aynı sorun var şuan. Ne durumdasınız nasıl düştü kalan parça acaba

Merhaba benim bebeğimde de aynı sorun var şuan. Ne durumdasınız nasıl düştü kalan parça acaba
Kendiliğinden kurudu ama üst kısmı, alttan kanamaya baya devam etmişti. 5-6 gün belki 1 hafta sürünce Doktora götürdüm, gümüş nitrat çubuk sürdü bir iki güne hemen düzeldi.

Kızlar size bir şey soracağım. Oğluşum 3015 gram doğdu. İlk ay 4230 kg çıktı. İkinci ay 5885 çıktı. sadece anne sütü aldığı için doktor dilediği gibi içebilir dedi. Diyetisyen bir arkadaşımda ileride obez olur diyor. Sizce ne yapmak lazım bilemedim.

Kızlar bebeği oda da mı banyo yaptırıyorsunuz banyoda mı ?
Annem kendi evinde odada yaptırıyor batıları için ben evde veya ablamda banyoda yaptırıyorum hatta bazen poposunu yıkarken lavabonun içinde onu da yıkayıp çıkarıyorum 😅

Kızlar size bir şey soracağım. Oğluşum 3015 gram doğdu. İlk ay 4230 kg çıktı. İkinci ay 5885 çıktı. sadece anne sütü aldığı için doktor dilediği gibi içebilir dedi. Diyetisyen bir arkadaşımda ileride obez olur diyor. Sizce ne yapmak lazım bilemedim.
Hayatımda gördüğüm en saçma yorum kusura bakmayın arkadaşınız diye çok bir şey demek istemiyorum ama, öyle bir şey mi olur. Doktorun herhangi bir sorun görmediyse diyetisyen neye göre yorum yapıyor. Doktorunuzu dinleyin arkadaşlarınızı değil. Gelişimi iyi bebeğiniz doktor herhangi bir sakınca görmediyse ne yaptıysanız şimdiye kadar aynı şekilde devam edin. 🌸🌸

Annem kendi evinde odada yaptırıyor batıları için ben evde veya ablamda banyoda yaptırıyorum hatta bazen poposunu yıkarken lavabonun içinde onu da yıkayıp çıkarıyorum 😅
Bana hep üç harflilere uğrar dediler şimdi de korkuyorum banyoda yaptırmaya😅😅

Biberon reddi bizde de var ben biberonla vermiyorum eşim veriyor sadece meme reddi olmasın diye. Öyle yapınca da biberon reddi oldu. Bir geceleri rahattım o da yok uzun zamandır 🤦 bazen sadece bizim kokumuzu istiyorlar gibi 🤷
Derdi olsun olmasın dediğin gibi boynuma geldiğinde sakinleştiyor ama bu çok yorucu 😞

Anne sütü alan bebeklerde böyle bir durum söz konusu değil diye biliyorum. Kilo alımı maşallah çok iyi üst sınırda. Olması istenen de bu. Esas kiloyu ilk 3 ay alıyorlar zaten. Sonra alış hızı da azalıyor

Ben de kızım ilk doğduğunda delirmiş gibi sürekli hem süt hem mama verdiğim için doktorum obeziteye yatkınlık bu yaşta başlar demişti mamayı bıraktırmıştı bence sütten bir şey olmaz

Back
X