• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Bulursanız bana da söyleyin lütfen. 12ye doğru uyudu zar zor şu saat ettik bugün bir de ağlama krizi ekledi. Sakin kalamıyorum
Ya benim demiştim ya 3,5 aylıkken atak başladı iki hafta sürdü sonra bitti sandım bu hafta da yine geceleri 5 gün üst üste yarım saatte bir ağladı emzik verip pış pış yaparak döndürdüm sürekli uykuya ama bu arada ben tabiki hiç uyuyamadım ama iki gündür yine çok şükür baya düzeldi 6 ya kadar güzel uyuyor tabi mama için 2 kez kalkıyor onun dışında kalkmıyor, 6 dan sonra ama yine nanay 8 e kadar ben zor zahnet uyutarak tutuyorum yatakta yarı uyur yarı uyanık mız mız şekilde sonra uyanıyor , yani bizim tekrar düzeldi gibi gece uykusu ayyyy inşallah sizinde düzelir, cidden uykusuzluk zor bide senin kız ekstra çok ağlıyor sanırım zor yaaa 😥 yine benimki o kadar ağlama huyu yok , geçenlerde iki gün bi derdi vardı sanırım, herşeye ağlıyordu ama herseyeeeee çok kötüydu ya o zmn dedim sürekli ağlayan bebeği olanlarin Allah yardımcısı olsun cidden zor 😟 biraz daha sabır geçecek az kaldı bence 🙏

Normalde her bir buçuk saatte bir uyurdu kurulu saat gibi. Zaten belli başlı işaretler veriyor göz kaşımak, kulak çekmek, ee ee demek gibi ama şu sıralar ne yapsam uykuya geçemiyor ağlıyor her girişimimde
Yumuşak bir geçiş yapabilirsiniz belki. Örneğin bebek arabasınd uyutacağımızda yatırınca ağlarsa kart gösteriyoruz. Ona bakıyor sakinleşiyor sonra arabayı ileri geri ittiriyoruz gibi

Çok teşekkür ederim, 7-8 ay da biraz gelişmeye bile razıyım. Hem uyku kötü, hem sosyal hayat kötü, hepsi birden kötü çok çok zor, bari birinde kolaylık sağla ama değil mi? 🙁 iki aya iyice hareketlenir, oyuncak oynamaya başlar diye umut ediyorum. Annem yürüteçe koyarız hepiniz + 5 yeğenin öyle büyüdü diyor. Bilemiyorum süreç öyle bir süreç ki hiç başta planladığın gibi gitmiyor bazı şeyler. Nasıl uyumak istediğine asla ben değil o karar veriyor mesela 3 gün anakucağında sorunsuz uyudu, dün bundan da vazgeçti. Aylarca pilates topunda uyudu, ondan da vazgeçti. Ayakta zaten hiç uyumadı, kucakta pışpış seçenek bile olmadı. Bebeğimin uyuma şekli yok.. Ay neyse içimi döktüm baya, kusura bakmayın arkadaşlar🥲 İnşallah dönüp bu mesajlarımı “Ne günlerdi ya, geçmeyecek sanıyordum” diye okurum 🙏🏼😄
Hepsi haliyle bir birikim oluyor ve o yorgunluk hissi/stres bebişe de geçiyor. Biz de insanız. Sizin sorununuz uyku gibi geldi bana da. Aileden biri birkaç gün de olsa yanınıza gelemex mi, birax nefes aldırsa?

Kızlar bi şey sorcam bebişinize hiç süt/mama hariç bi şey tattırdınız mı? Yani yedirmek gibi değil de, yalatmak gibi tadını alsın diye. Ben hiç yapmadım ama tepkisini çok merak ediyorum
İlk doğduğunda hurmayı elimizle ezip suyunu yalatmıştık biz. Eşim yazın karpuzun suyunu vermek çok istedi, en alerjik meyvelerden biri daha neler yani 🤣🤣

Son düzenleme:
Bulursanız bana da söyleyin lütfen. 12ye doğru uyudu zar zor şu saat ettik bugün bir de ağlama krizi ekledi. Sakin kalamıyorum
Dayanamadım gülüp oynayan bebeye belki diş ağrısıdır diye ağrı kesici verdim ama gaz sancisindan da şüpheleniyordum sürekli bacaklarını kendine çekip ikiniyordu uyudu 3 buçuk gibi ama vücut hep aktif eli kolu durmadı şimdi uyanacak gibi oldu doyurdum bundan sonrası derin uyku saatti ama benim doktordan sonuçları almaya ve onu aşıya götürmem gerekiyor o yine arabada uyur bende zombi gibi takılırım 😕
Geçiyor cnm biraz sabır 🙏
İnşallah canım inşallah dördüncü ay atağı mı diş mı bilmiyorum ama gümbür gümbür geldi ve geçmek bilmiyor 🤦🏻‍♀️
Çok hatırlamıyorum ama sanırım 0.16 alerji yok demek.bizim 0 değil 1 .gibi birşeydi 10 sene once.
Birde siz test yaptırırken 10 gün öncesi ne kadar antibiyotik veya soğuk algınlığı için bir ilaç kullanmismiydiniz?Çünkü bunların kullanımı sonucu etkiler.
Cevap için çok teşekkür ederim 🌸 öncesinden ilaç kullanmadık sonra antibiyotik başladık chatin söylediğine göre de süt ve yumurtaya yok ama genel alerjisi var süt yumurta tetikliyor çünkü yediğim gibi sürat kıpkırmızı ve huysuz. Bakalım inşallah doktor bugün güzel şeyler söylesin 🤲🏻

Dayanamadım gülüp oynayan bebeye belki diş ağrısıdır diye ağrı kesici verdim ama gaz sancisindan da şüpheleniyordum sürekli bacaklarını kendine çekip ikiniyordu uyudu 3 buçuk gibi ama vücut hep aktif eli kolu durmadı şimdi uyanacak gibi oldu doyurdum bundan sonrası derin uyku saatti ama benim doktordan sonuçları almaya ve onu aşıya götürmem gerekiyor o yine arabada uyur bende zombi gibi takılırım 😕

İnşallah canım inşallah dördüncü ay atağı mı diş mı bilmiyorum ama gümbür gümbür geldi ve geçmek bilmiyor 🤦🏻‍♀️

Cevap için çok teşekkür ederim 🌸 öncesinden ilaç kullanmadık sonra antibiyotik başladık chatin söylediğine göre de süt ve yumurtaya yok ama genel alerjisi var süt yumurta tetikliyor çünkü yediğim gibi sürat kıpkırmızı ve huysuz. Bakalım inşallah doktor bugün güzel şeyler söylesin 🤲🏻
Sonuç negatif olsa bile alerji yok diyemiyoruz maalesef 😔 siz yine de yediğinizde tepki veriyor mu, ek gıdada tepki verecek mi takip edin derim🙏🙏 çabucak geçsin bebişlerin alerjikeri.

Kızlar bi şey sorcam bebişinize hiç süt/mama hariç bi şey tattırdınız mı? Yani yedirmek gibi değil de, yalatmak gibi tadını alsın diye. Ben hiç yapmadım ama tepkisini çok merak ediyorum
Muz, üzüm, şeftali, salatalık,erik hepsini koklattim ağzını açtı hepsine salatalığı dudağına vurdum baya yaladı babamda erimiş sıcak dondurmayı değdirmiş dudağına onu da yalamış ben yaptıktan bı gün sonra öğrenip çok kızdım tabi ama takan olmadı sus be 7 çocuk büyüttük bı nokta kadar degdirdim ne olacakmislari siraladilar annemle 🤦🏻‍♀️
Ama biz yemek yerken ağlıyor kucağımızda olmak istiyor her lokmayı ağzıma götürdüğümde ağzıma bakıp o da ağzını açıyor çok komik oluyor o haliyle 😅
Ha birde galiba ablam üzüm suyu damlatmis dudağına geçen ağzından kaçırdı nasıldı yine yapayım mı derken yakaladım
Eşimde dün meyvesuyu içir diyo bı kızdım market meyvesuyunu ben icmezken yapım aşamasını neler kullanıldığını bildiğim için birde bebeme verecem beynimden vuruldum resmen 🤯🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Son düzenleme:
Sonuç negatif olsa bile alerji yok diyemiyoruz maalesef 😔 siz yine de yediğinizde tepki veriyor mu, ek gıdada tepki verecek mi takip edin derim🙏🙏 çabucak geçsin bebişlerin alerjikeri.
İnşallah teşekkür ederim. Evet yiyince tepki veriyor yüzü kızarmasından sertleşip kanamaya kadar gidiyor anlıyorum ki yediğimden oluyor. Ben yinede diyete devam ederim sanırım alıştım da süt ürünleri tükettiğimde yada yumurta içeren bişey midem almıyor artık

İnşallah teşekkür ederim. Evet yiyince tepki veriyor yüzü kızarmasından sertleşip kanamaya kadar gidiyor anlıyorum ki yediğimden oluyor. Ben yinede diyete devam ederim sanırım alıştım da süt ürünleri tükettiğimde yada yumurta içeren bişey midem almıyor artık
Eğer tepki veriyorsa devam edin mutlaka. En az 3 ay diyet sonrası denersiniz. Bu süreçte vücuttan önce alerjen atılıyor tamamen ve yeniden aynı besini tanıttığımızda bu sefer alerji yapmama durumu oluyor. Umarım hızlıca geçer gider. Diyet yapmak hiç kolay değil özellikle süt ve yumurta. Az ye bir şey olmaz diyenlere aldanmayın, benim başımın etini yerlerdi 😩😩

Aaa maş fasulyesi de vardı bir paket ama onu hiç açmadım da suya da koymadım. Onu da aktüel ürün olarak almıştım. Bilmem etmem merak işte 😅 O nasıl oluyor suya koymak gerekiyor mu onu da, ya da mercimek gibi direkt haşlamak yeterli geliyor mu?
Geceden ıslatın, kara suyu çıksın. Ertesi gün 15 dk pişirseniz yeter 👍

Tarifiniz benimkiyle uyuyor benim bebeğim de gazlı maalesef, piyasada denemediğim gaz damlası kalmadı

Hepsi haliyle bir birikim oluyor ve o yorgunluk hissi/stres bebişe de geçiyor. Biz de insanız. Sizin sorununuz uyku gibi geldi bana da. Aileden biri birkaç gün de olsa yanınıza gelemex mi, birax nefes aldırsa?
Annem var normalde, başka türlü imkansız çünkü ama onun da bir evi olduğu için en azından haftasonları git dedim, şu an koştur koştur dönüyor

Ya benim demiştim ya 3,5 aylıkken atak başladı iki hafta sürdü sonra bitti sandım bu hafta da yine geceleri 5 gün üst üste yarım saatte bir ağladı emzik verip pış pış yaparak döndürdüm sürekli uykuya ama bu arada ben tabiki hiç uyuyamadım ama iki gündür yine çok şükür baya düzeldi 6 ya kadar güzel uyuyor tabi mama için 2 kez kalkıyor onun dışında kalkmıyor, 6 dan sonra ama yine nanay 8 e kadar ben zor zahnet uyutarak tutuyorum yatakta yarı uyur yarı uyanık mız mız şekilde sonra uyanıyor , yani bizim tekrar düzeldi gibi gece uykusu ayyyy inşallah sizinde düzelir, cidden uykusuzluk zor bide senin kız ekstra çok ağlıyor sanırım zor yaaa 😥 yine benimki o kadar ağlama huyu yok , geçenlerde iki gün bi derdi vardı sanırım, herşeye ağlıyordu ama herseyeeeee çok kötüydu ya o zmn dedim sürekli ağlayan bebeği olanlarin Allah yardımcısı olsun cidden zor 😟 biraz daha sabır geçecek az kaldı bence 🙏
Ağlamasa razıyım, en azından eşimle sırayla uyuruz. Bugün öyle yaptık ama o bile çok zor çünkğ önce sakinleştir beni diyor bir ton çaba. Aşırı ağlak bir bebek az önce yatakta bırakıp içeri bez almaya gittim kıyamet kopardı neymiş, kulağına yastık değiyormuş. Yastığı çektiğim an susup döndü yattı ama öyle bir ağlama ki duysanız ağrılar içinde dersiniz. Şu an da uyandı gülüyor

Ağlamasa razıyım, en azından eşimle sırayla uyuruz. Bugün öyle yaptık ama o bile çok zor çünkğ önce sakinleştir beni diyor bir ton çaba. Aşırı ağlak bir bebek az önce yatakta bırakıp içeri bez almaya gittim kıyamet kopardı neymiş, kulağına yastık değiyormuş. Yastığı çektiğim an susup döndü yattı ama öyle bir ağlama ki duysanız ağrılar içinde dersiniz. Şu an da uyandı gülüyor
Cidden değişikler ben de buraya çok ağlamıyor dedikten sonra sabah 6 dan beri ne yaşıyorum ben diyorum asla uyumuyo 4 saat oldu gözleri kızardı kaşıyor gözlerini ama uyumuycam diye ağlıyor, tamam uyuma diyorum bu sefer uykum var diye gözlerini ovustura ovuştura ağlıyor, iyi uyuma sen yat ben uyuyacam diyorum biraz duruyor ağlıyor 😟😃😤 ne yapacağımi şaşırdım, şimdi o da kararsız oyun halısına koydum oynuyor 😃 valla çıldırcam bende kahve koydum kendime bakalım bgn nasıl geçer haydi bre bismillah 😃

Eklentiler

• IMG_20251020_101520.webp
    IMG_20251020_101520.webp
    22 KB · Görüntüleme: 24
Back
X