• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
Maşallah diyelim, hiç çürümesin dişleri çocuklarınızın 🧿 İnşallah benim miniğimin de dişten yana sıkıntısı olmaz 🧿 Çocuktan çocuğa, düzenden düzene fark var. Bu bahsettiğim çocuk doktor bir arkadaşımın oğlu. Sağlık konusunda bilinçsiz bir kadın değil. Gece beslenmesine okey vermiş kendi oğlunda. Geceleri meme-mama ne bulduysa yedirmiş uzun süre. Maalesef dişler pert. Şimdi dişçiden çıkmıyorlar. Bir arkadaşım da 10 aylık bebeğine gece ek gıda veriyor mesela, onu da çok uyardı bu doktor arkadaşımız. Ben kendi adıma gece beslenmesini yavaş yavaş azaltmaktan yanayım. Şu ataklı dönemi geride bıraktığımızdan emin olayım, bir bakacağım bakalım gece uyanmaları kaç saatte bire düşecek. Ya da düşecek mi? 🥴 Yine de tüm bunların rayına oturması için en az 1 yaşı görmemiz gerekecek gibi görünüyor 🤗
Meme mama belki farkli olabilir ya da genetik alt yapi. Umarim bu konuda hiçbirimiz sorun yasamayiz. 1 yas ancak gibi gece beslenmesini kesmek icin ama o zamana kadar memede uyumaya alistirmamak gibi aliskanliklar kazandirabiliriz en azindan.
O grup ilaçlar maalesef uyku hali ve yorgunluk hissi yaratıyor. Demek çocuklarda huzursuzluğa da sebep oluyor… Ben onlardan hiç kullanmadım. Aerius kullanıyorum hep. Sedasyon ihtimali düşük. Gebeliğimde de emzirirken de güvenli ilaç olarak buna devam ettim. Hiçbir yan etkisini de görmedim. Acaba çocuklarda kullanımı nasıl? Kullanılmıyorsa da etken maddesi yine desloratadin olan başka bir ilaç mutlaka vardır diye düşünüyorum.
Büyük ihtimalle yorgunluk yapti, zaten aglayan bie cocuk. Her gun bir birim agliyorsa dun 10 birim agladi. Ilaca yordum ben de.
Kızlar konuyla alakası yok ama evinde Dyson kullanıp memnun olan var mı ? Ve hangi modelini kullanıyorsunuz. Bakıyorum. Alayım dedim aşırı kafam karıştı 😅
Bizde dyson v15 var. Memnunum. Harika, muhtesem diyemem, her ozelligini kullanmiyorum muhtemelen ama dikey supurgeler genel olarak pratik. Alternatif markalari da deneyebiliesiniz bence.

Gece uyanmıyordu bebeğim. Hala öyle. Ama eğitim zaten gece uyanmamayı ya da genel olarak uyanmamayı vaadetmiyor. Emiyorsa mutlaka uyanacak. Benim bebeğimin huyu sanırım
Merhaba soruldu mu bilmiyorum ama uyku eğitimi şekli nasıldı? Sanırım uyku eğitiminde ağlatmadan ilerleyen bir uyku danışmanı bulamadım henüz

Merhaba kızlar, biz 1 haftadır çok fenaydık
Sebepsiz ağlamalar, uykuya direnme, sık emme istediği (gece yarım saatte bir uyandı emmek için) derken dün diş patlatmışız
Dün akşam normele döndü çocuğum
Abisi 8 aylıkken patlatmıştı, bu oğluşum biraz erkenci kuş 🤍
5. Ayına bir hafta varken sol alt dişi 5. Ay da sağ alt dişi çıktı benim bebeğimde de bir hafta aşırı iştahsızlık ve aşırı huysuzluk vardı 🥴 bide o hafta viral enfeksiyon atlattı çocuğum 🥴

5. Ayına bir hafta varken sol alt dişi 5. Ay da sağ alt dişi çıktı benim bebeğimde de bir hafta aşırı iştahsızlık ve aşırı huysuzluk vardı 🥴 bide o hafta viral enfeksiyon atlattı çocuğum 🥴
Ya aslında pelolin pelolin arkadaşımızın anlattığı belirtiler aynen bizde de var sık uyanma, uykuya direnme (bi tek bizde oluyor sanıyordum) ama damağında görünürde bir şey fark edemedim şişme, kızarıklık gibi. Sizde oldu mu?

Aman çocukla ne uğraşıyorsun canım hazır bişeler söyle koy tabağa ben gelene öyle yapıyorum valla

Cok gecmis olsun, olacak is degil😩 tava boregi ya da kizartma tarzi borek yapsaniz ya da disaridan siparis verseniz?

Cana gelmesin, mala gelsin diyelim 🧿
Salata tarzı şeyler hazirlanabilir. Hardalli patates salatası, mercimek köfte, kısır gibi. Yanina mozaik pasta. Önemli olan bir araya gelmektir diye düşünürler diye düşünüyorum.

Naptınız nasıl kurtardınız günü bilmiyorum ama böyle bir durumda ben herhalde yemeğe çevirirdim menüyü. Tencere yemeğiyle gündüz misafir ağırlamışlığım var. Mesela koca bir tencere mantı 🤗 Güvendiğiniz bir yerden ev yapımı 2 kilo mantı alın, herkes doya doya yesin. Yanına birkaç çeşit turşu açın. Üstüne de yine hazır tatlı. Pasta türü şeyler kalabalık misafirde pek bereketli olmuyor, o yüzden biz genelde orta boy tepside şerbetli tatlı yaptırıyoruz böyle durumlarda. Tabii bunlar son anda yapılabilecekler. Eğer birkaç gün vakit varsa sipariş yöntemini denerdim herhalde. Son dönemde evden sipariş alan bir hanım buldum. Eli çok temiz, zevkli tarif seçimleri var. Memleketli sayılırız, damak zevkimiz de aynı. Kaliteli de malzeme kullanıyor. Ondan kiloyla sarma, börek, kek vs söylüyorum bazen.
Kızlar mesajlarınız için çok çok teşekkür ederim. Aslında zaten daha önceden müsait zamanımda yapıp buzluğa atmıştım börekle kurabiyeyi. Yanına da marketten konserve köz patlıcanı yoğurtlayıp koymayı düşünüyordum. Az öz. Zor bir ağırlama olmayacaktı yani benim için. Ta ki fırın patlama şokunu yaşayana kadar. Hemen size yazdıktan sonra dedim bari en iyisi Mevlüt gibi et pilav yapayım. Gece gece et kavurma yaptım, yanına da bir tencere pilav. Onları hazır ettiğimde aklıma ya bir komşuma niye söylemedim diye geldi. Çünkü börekle kurabiyeleri çözdürmüştüm. Geri tekrar buzluğa atmak zararlı olur diye de düşündüm bir yandan onları da pişirsem iyi olacaktı yani. Sabah aradım hemen komşumu, Allah razı olsun çok samimi karşıladı, tabi tabi hemen gönder dedi. Müsait olması da çok iyi denk geldi. Aslında kendisiyle çok görüşmüşlüğümüz yoktu ama bu da bir adım oldu belki iyi komşuculuk yaparız bundan sonra inşaallah. Sağ olsun sabah hemen götürdüm tepsileri pişirdi verdi bana. Misafirlerime de bol bol ikram olmuş oldu sadece börek kurabiye yoğurtlu salata olsun az çeşit diye düşünürken ziyafet sofrasına dönüştü birden. Her şerle beraber bir hayır vardır ayetini birebir yaşadım yani. Arkadaşlarım da çoluk çocuk çok kalabalık geldiler. Çocuklara da etli pilav çok iyi olmuş oldu, sevmeyen yok malum. Herkes doya doya her şeyden yedi. Komşuma da kalanlardan bir tabak yapıp gönderdim. Gerçekten beni büyük bir zor durumdan kurtardı. İyi ki var sağ olsun ❤️

Kızlar mesajlarınız için çok çok teşekkür ederim. Aslında zaten daha önceden müsait zamanımda yapıp buzluğa atmıştım börekle kurabiyeyi. Yanına da marketten konserve köz patlıcanı yoğurtlayıp koymayı düşünüyordum. Az öz. Zor bir ağırlama olmayacaktı yani benim için. Ta ki fırın patlama şokunu yaşayana kadar. Hemen size yazdıktan sonra dedim bari en iyisi Mevlüt gibi et pilav yapayım. Gece gece et kavurma yaptım, yanına da bir tencere pilav. Onları hazır ettiğimde aklıma ya bir komşuma niye söylemedim diye geldi. Çünkü börekle kurabiyeleri çözdürmüştüm. Geri tekrar buzluğa atmak zararlı olur diye de düşündüm bir yandan onları da pişirsem iyi olacaktı yani. Sabah aradım hemen komşumu, Allah razı olsun çok samimi karşıladı, tabi tabi hemen gönder dedi. Müsait olması da çok iyi denk geldi. Aslında kendisiyle çok görüşmüşlüğümüz yoktu ama bu da bir adım oldu belki iyi komşuculuk yaparız bundan sonra inşaallah. Sağ olsun sabah hemen götürdüm tepsileri pişirdi verdi bana. Misafirlerime de bol bol ikram olmuş oldu sadece börek kurabiye yoğurtlu salata olsun az çeşit diye düşünürken ziyafet sofrasına dönüştü birden. Her şerle beraber bir hayır vardır ayetini birebir yaşadım yani. Arkadaşlarım da çoluk çocuk çok kalabalık geldiler. Çocuklara da etli pilav çok iyi olmuş oldu, sevmeyen yok malum. Herkes doya doya her şeyden yedi. Komşuma da kalanlardan bir tabak yapıp gönderdim. Gerçekten beni büyük bir zor durumdan kurtardı. İyi ki var sağ olsun ❤️
Söylemeyi unuttum, arkadaşlarımdan da çiğ köfte ve kek yapıp getiren de oldu. Sağ olsunlar. ❤️ Kimseye fırın vukuatını da anlatmadım 😂 diyorlar ne çok şey yapmışsın uğraşmışsın. Nerdeeen nereye neler oldu neler bir bilseler 😂😂

Ben çok memnunum kablokunbendeki animal Pro diye birşeydi kedim olduğu için tercih etmiştim kablosuzlarından da arkadaşlarım çok memnun bir kişi de duymadım ki kötü desin 🤣
Hangi modeli olsun ona karar veremedim. Tamam bu diyorum 10 dakikaya acaba diğerimi olsa diyorum 😂 güzel günlerde kullanın sizde. Sizdeki modelin adı neydi ?

Meme mama belki farkli olabilir ya da genetik alt yapi. Umarim bu konuda hiçbirimiz sorun yasamayiz. 1 yas ancak gibi gece beslenmesini kesmek icin ama o zamana kadar memede uyumaya alistirmamak gibi aliskanliklar kazandirabiliriz en azindan.

Büyük ihtimalle yorgunluk yapti, zaten aglayan bie cocuk. Her gun bir birim agliyorsa dun 10 birim agladi. Ilaca yordum ben de.

Bizde dyson v15 var. Memnunum. Harika, muhtesem diyemem, her ozelligini kullanmiyorum muhtemelen ama dikey supurgeler genel olarak pratik. Alternatif markalari da deneyebiliesiniz bence.
Güzel günlerde kullanın sizde 🥰 v15 te tetik olayı beni geriyor. Basılı tutmak zorunda olmak diyeyim daha doğrusu 😀 gen5 te bir kez basıyorsun temizlik bitince de kapatıyorsun. Teşekkür ederim cevabınız için ☺️

Kıyamam çok gecmis olsun.. bundan sonrakileri kolay atlatıt inşalllah yavrularımız🙏🏼

Ya aslında pelolin pelolin arkadaşımızın anlattığı belirtiler aynen bizde de var sık uyanma, uykuya direnme (bi tek bizde oluyor sanıyordum) ama damağında görünürde bir şey fark edemedim şişme, kızarıklık gibi. Sizde oldu mu?

Kızarıklık şişlik farketmemistim ama uyku düzenini tamamen bozmuştu
Düşünin ben 40 ından itibaren uykusu kacsa bile saat 8 den sonra odadan cikarmiyorum bi akşam dayanamadim aldim salona getirdim gece 1 e kadar direndi artık yorgun dustu aglamaktan öyle uyudu
Ve gece boyuda hep emmek istedi
Bir diger degisik bir seyde dis patlatmadan 2 gün ve 1 gün önce çok sık kaka yaptı.
Normalde o kadar sık değildi ve baya puturlu ve suluydu ben dişe bağladım.

Oğlum aynı anda patlatmış iki diş alt tarafta

Bir de bu hafta hep salya aktı ağzından özellikle yüz üstü koyduğumda
Ama dişin çıktığı gün kendine geldi çocuğum

Sonradan ben de bir komsusuna soylese ya demistim. Cok sevindim guzel gecmesine. Ara tatilde de boylece bir gun daha gecmis gitmis oldu 😅😅

Güzel günlerde kullanın sizde 🥰 v15 te tetik olayı beni geriyor. Basılı tutmak zorunda olmak diyeyim daha doğrusu 😀 gen5 te bir kez basıyorsun temizlik bitince de kapatıyorsun. Teşekkür ederim cevabınız için ☺️
Bizde bu islere esim bakar :) yeni urun ciktiysa ve basilmiyorsa cok daha rahat elbette. Dyson alacaksaniz aparatini da almanizi oneririm. Bir suru baslik var. Onlari koymak icin.

Iki gecedir bizde de asiri emme durumu var. Gunduz iyi uyuyamadigi icin yoruldu mu, karni mi doymuyor, dis mi? Bilemedim gercekten. Bugun gunduz iyi uyudu, umarim geceye yansir. Gece 20-30 sefer uyanip, sabah 5-6 larda gune baslayip, uykusuzluk cekmememe ise cok sasiriyorum.

Iki gecedir bizde de asiri emme durumu var. Gunduz iyi uyuyamadigi icin yoruldu mu, karni mi doymuyor, dis mi? Bilemedim gercekten. Bugun gunduz iyi uyudu, umarim geceye yansir. Gece 20-30 sefer uyanip, sabah 5-6 larda gune baslayip, uykusuzluk cekmememe ise cok sasiriyorum.
Ben de 9 sefere çok diyordum 🥳

Ay çok sevindim 🥰 Eskilerin tabiriyle doya döke yemişsiniz, bereketli olmuş 😇 Komşuluk ne kadar önemli değil mi? Eskiden zaten hep böyleydi. O kadar kaybettik ki değerlerimizi, ufacık bir komşu jestine bile sevinir olduk 🥲

Teyzeleri biz yarın 5. ay kontrolüne gideceğiz. Gündem ek gıda. Faydalı gördüğüm şeyleri buradan da paylaşırım ☺️ Bir de Bexsero’nun ikinci dozunu yaptıracağız yarın. İlkindeki kadar hırpalar mı sizce? Yaptıranlar nasıl tecrübe etti?

Kıyamam çok gecmis olsun.. bundan sonrakileri kolay atlatıt inşalllah yavrularımız🙏🏼

Kızarıklık şişlik farketmemistim ama uyku düzenini tamamen bozmuştu
Düşünin ben 40 ından itibaren uykusu kacsa bile saat 8 den sonra odadan cikarmiyorum bi akşam dayanamadim aldim salona getirdim gece 1 e kadar direndi artık yorgun dustu aglamaktan öyle uyudu
Ve gece boyuda hep emmek istedi
Bir diger degisik bir seyde dis patlatmadan 2 gün ve 1 gün önce çok sık kaka yaptı.
Normalde o kadar sık değildi ve baya puturlu ve suluydu ben dişe bağladım.

Oğlum aynı anda patlatmış iki diş alt tarafta

Bir de bu hafta hep salya aktı ağzından özellikle yüz üstü koyduğumda
Ama dişin çıktığı gün kendine geldi çocuğum
Çok fenaymış geçmişler olsun :/ Yok bizim uykuya direnme durumu bayadır var. Ağzı da çok uzun süredir akıyor sırf ağız mendillerine makine çalıştırıyorum 30 tane olmasına rağmen. İnşallah diştir de geçici bir evredir kendimi teselli etmek istiyorum gerçekten çünkü en kötü gaz krizleri olduğu dönemde bile uyurdu bu çocuk

Kızlar konuyla alakası yok ama evinde Dyson kullanıp memnun olan var mı ? Ve hangi modelini kullanıyorsunuz. Bakıyorum. Alayım dedim aşırı kafam karıştı 😅
Önceden kullanmıştım v8 çok memnundum aslında ama gebeliğimin başında bozuldu. Tamiri de maliyetli olunca tefal aldım. İyi ki almışım yenilerini bilmem ama v8den çok daha iyi performans olarak

Teyzeleri biz yarın 5. ay kontrolüne gideceğiz. Gündem ek gıda. Faydalı gördüğüm şeyleri buradan da paylaşırım ☺️ Bir de Bexsero’nun ikinci dozunu yaptıracağız yarın. İlkindeki kadar hırpalar mı sizce? Yaptıranlar nasıl tecrübe etti?
Ahh şu aşılar yaa 😅 ilkinden daha hızlı atlattık ama ilk gece sabaha karşı 38.5 ateş oldu sadece calpol sağ olsun çözdü işi hemen. Mızmızlanma/halsizlik çok daha azdı. İnşallah sizinki de çok kolay geçer 🙏

Merhaba soruldu mu bilmiyorum ama uyku eğitimi şekli nasıldı? Sanırım uyku eğitiminde ağlatmadan ilerleyen bir uyku danışmanı bulamadım henüz
Açıkçası ben de ağlatarak ilerleyen görmedim. Yani hepsi açıklama videosunda kendisini şu şekilde pazarlıyor: çocuğu ağlamaya terketmiyoruz, her ağladığında destek veriyoruz vs. Ağlatan bir modele denk gelmedim ben

Bizim eğitimimiz de ağlamaya terketmiyor. Ağladığında müdahale var tabii ki. Instagram hesabından inceleyebilirsiniz, daha detaylar var. Hatta eğitim almadan sadece hesapta paylaşılan bilgilerle bile bebeğinizi eğitebileceğinizi söylüyor Esra hanım. Ben de açıkçası sadece uyku aralıklarıyla rahata ermiş biri olarak yapılabilir diye düşünüyorum. Dediğim gibi ama emme / beslenme & uyku ilişkisi yok kızımda. O yüzden de çok rahat geçirdik eğitimi bence. Ama bu ilişki varsa eğitim zor geçse de rahata erilir mutlaka.

Back
X