Evet o probiyotik yoğurt mayasını biliyorum ondan yaparsanız en faydalı yoğurt o oluyor. Milyonlarca probiyotik içeriyor. Normalde annelerimizin yaptığı ev yoğurdunda, önceki yoğurttan bir kaşık ayrılır ve sonraki yoğurda konur, o şekilde mayalanır. Ama o şekilde yapılan yoğurtlarda probiyotik zamanla hiç kalmamış oluyor. Ya da activia ile yapılan yoğurtlarda evet yoğurt olmuş olur hiç yoktan iyidir ama bebeğe faydalı probiyotik olmamış olur. Onu sorduğunuz için o şekilde söyledim. Gıda mühendisinden o şekilde duydum. Videosunu eklerim. File Marketten dediğiniz Probiyotik mayanın da sadece şu sıkıntısı var, ben kendimize diye yapmıştım önceki senelerde, aşırı tatlı oldu alışık olduğumuz yoğurt tadında değildi hem de kıvamı da dulu ve sünen bir yapıda olmuştu. Bilmiyorum belki de ben beceremedim. Sonra hem normal çiğ süt aldığım yerden küçük paketlerde maya da oluyordu, tarım kooperatifte var mesela, hem o mayadan hem probiyotik mayadan koyarak yaptıklarım daha iyi oldu tadı da kıvamı da. Henüz ek gıdaya başlamadım ama sanırım o şekilde iki mayayı karıştırarak yaparım bebeğe diye düşünüyorum.