Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    179
Malesef ücretsiz izne ayrılamıcam yeni ev almıştık ev kredimiz var. Bende bebeğimle daha çok vakit geçirebilmek için dayanabildiğim kadar çalışmak istiyorum ama şimdiden ağrım oluyor. Karnımda adet olacakmış gibi ağrı oluyor belimde de aynı. Miyomum var onun etkisi büyük ihtimalle doktorum demişti senin ağrın olacak korkma diye 😕
Miyomdan olabilir geçmiş olsun 😳 benim de oluyor arada gerilme ağrısı gibi ağrılar.

hareketleri bekleyenler az daha sabretsin valla 19.haftada nolur oynasın derken şu an 22.haftaya girdik nolur sakin dur evresine geçtim geceleri uyurken mahvediyor :halay:

yarın tetanoz olacağım cumartesi de detaylı randevum var inşallah sorunsuz geçer

hareketleri bekleyenler az daha sabretsin valla 19.haftada nolur oynasın derken şu an 22.haftaya girdik nolur sakin dur evresine geçtim geceleri uyurken mahvediyor :halay:

yarın tetanoz olacağım cumartesi de detaylı randevum var inşallah sorunsuz geçer
Bende 5 gündür hareketleri net bir şekilde hissediyorum. Dün akşam peşpeşe tekmeleri saydırıyordu 😍 Sabah uyandığımda da çok hareketli oluyor. Birde kendini bir köşeye topladığında çok net hissediyorum. Elime de geliyor. Çok güzel bir duygu. Şu ara herkes peşpeşe hissedecektir. 🥰🥰

Bende 5 gündür hareketleri net bir şekilde hissediyorum. Dün akşam peşpeşe tekmeleri saydırıyordu 😍 Sabah uyandığımda da çok hareketli oluyor. Birde kendini bir köşeye topladığında çok net hissediyorum. Elime de geliyor. Çok güzel bir duygu. Şu ara herkes peşpeşe hissedecektir. 🥰🥰
evet evet ilk başlarda sadece tatlı ve kahvede tekmeliyordu ama şu an her yaptığı hareketi hissetmeye başladım elimi koymasam bile net hissettiriyor güm güm

Günaydın kızlarr, Benimde detaylı ultrasonumuz 30haziran çok heyecanlı bi bekleyiş gerçekten. Dün akşam ilk kez eşimle karnımı seviyorduk güzel kızımın hareketleri dışarıdan belli oldu sanırım tekmeydi karnım bi attı indi vs gözle görmek çok garip hissettirdi, değişik ve bi o kadar da güzel bir his. Sizde dışarıdan görmeye başladınız mı bebişlerin hareketlerini 20.haftalığız biz. Yeme-içme konusundan da bahsetmişken özellikle işyerinde öğlenleri ne yiyorsunuz ya ben her gün evden yapıp getiremiyorum sürekli dışarıdan da yemek istemiyorum hem sağlıklı değil hem de listeria,toksoplazma vs derken her şeye güvenemiyorum.
Ben daha hareketlerini hissetmiyorum bile 😂 inşallah o güncellemeyi en kısa sürede alırım.

Ben atıştırmalık şeyler yiyorum iş yerinde öğlen, mesela Sek Quark, iş yerinde bir paket granolam var onu ekliyorum, bir de yaban mersini ya da başka bir meyve. Protein de almış oluyorum, iyi oluyor. Yani yemek işini daha çok eve bırakmaya çalışıyorum. Benim çok sevdiğim ve gerçekten pahalı ve tabi ünlü olan salata/bowl yediğim bir yer vardı, salatamdan salyangoz çıkmıştı. Onu aşamadım, yani orası öyleyse diğer yerleri düşünemiyorum çünkü.

İzmir de olan arkadaşlar detaylı için Yeşim Bülbül den randevu almayı düşünüyordum ama doktorun önerdiği listede Cenk Gezer de var yorumları falan baya iyi görünüyor. Hiç duydunuz mu sizler kime girmeye karar verdiniz? Listede Fuat Akercan da var ama yorumlarda puanı düşük olunca hiç bakmadım.

Masa başı çalışma için de dr bana ayakta durmakla dik oturmak arasında hiç fark yok belini en az 60 derecelik açıyla yaslayıp ayaklarını uzatırsan rahat edersin demişti. Benim de çok dik oturunca karnım sıkışıyor gibi hissediyorum. Ofise ayak uzatmak için tabure alıp koydum 😅

17 hafta için hareketler konuşulmuş alıntılamayı unuttum bende 3-4 gündür yemeklerden sonra uzanınca tık tık dokunmasını hissediyorum bağırsak hareketi gibi değil hiç. Geçen hafta da su balonu patlaması gibi şeyler hissettim ama onlardan emin olamamıştım. Gerçekten harika bir his doktor da 2 hafta sonra falan güçlü hissedersin ama 21. Haftaya kadar da hissetmemek normal sakın kimsenin söylediğiyle canını sıkma dedi.

İzmir de olan arkadaşlar detaylı için Yeşim Bülbül den randevu almayı düşünüyordum ama doktorun önerdiği listede Cenk Gezer de var yorumları falan baya iyi görünüyor. Hiç duydunuz mu sizler kime girmeye karar verdiniz? Listede Fuat Akercan da var ama yorumlarda puanı düşük olunca hiç bakmadım.

Masa başı çalışma için de dr bana ayakta durmakla dik oturmak arasında hiç fark yok belini en az 60 derecelik açıyla yaslayıp ayaklarını uzatırsan rahat edersin demişti. Benim de çok dik oturunca karnım sıkışıyor gibi hissediyorum. Ofise ayak uzatmak için tabure alıp koydum 😅

17 hafta için hareketler konuşulmuş alıntılamayı unuttum bende 3-4 gündür yemeklerden sonra uzanınca tık tık dokunmasını hissediyorum bağırsak hareketi gibi değil hiç. Geçen hafta da su balonu patlaması gibi şeyler hissettim ama onlardan emin olamamıştım. Gerçekten harika bir his doktor da 2 hafta sonra falan güçlü hissedersin ama 21. Haftaya kadar da hissetmemek normal sakın kimsenin söylediğiyle canını sıkma dedi.
Anlaşılıyor içeride bir şeyin hareket ettiği böyle karın duvarına sürtünerek geçiyor sanki ☺️☺️☺️ bazen de pıt pıt hafifçe dokunuyor dimi daha minicik ayaklarla ancak o kadar annesii

Kızlar uzun zaman sonra herkese selam🩵
Ben artık şükürler olsun düzlüğe çıktım gibi. Seyahate gittim çekimler yaptım çocugumu sosyal medyalara bile ilan ettim ( yasak olabilir diye emoji koydum) herkes geçecek derken tüm umutlarımu yitirdiğim noktada toparlandım. Bulantılar bitti ilacı kestim, enerjim yerine geldi. Yavruşum 20 hafta 300 gr dün gördüm, kıpır kıpır. 20 gün sonra detaylı ultrasonum var kendi doktorumda ( zaten perinatolog)
Aşı ve şeker yüklemesi soracaktım size. Yaptıran, yaptırmayı düşünen veya yaptırmayacaklar kimler acaba. Ben çok arada kaldım🤷🏼‍♀️

Eklentiler

• 9942B26B-AE36-4958-A5BE-82C9833EF3DC.webp
    9942B26B-AE36-4958-A5BE-82C9833EF3DC.webp
    64,5 KB · Görüntüleme: 98
  • BCC98FD6-D045-49D8-946F-1C4271F7FB67.webp
    BCC98FD6-D045-49D8-946F-1C4271F7FB67.webp
    73,3 KB · Görüntüleme: 98
Anlaşılıyor içeride bir şeyin hareket ettiği böyle karın duvarına sürtünerek geçiyor sanki ☺️☺️☺️ bazen de pıt pıt hafifçe dokunuyor dimi daha minicik ayaklarla ancak o kadar annesii
Aynen bugün doktor da konumunu gösterdi ayakların falan sağımda hissediyorum genelde o şekilde konumlanmış karnımda. Her şeyi birlikte yapıyormuş hissi geldi bana harika 🥰

Ben artık şükürler olsun düzlüğe çıktım gibi. Seyahate gittim çekimler yaptım çocugumu sosyal medyalara bile ilan ettim ( yasak olabilir diye emoji koydum) herkes geçecek derken tüm umutlarımu yitirdiğim noktada toparlandım. Bulantılar bitti ilacı kestim, enerjim yerine geldi. Yavruşum 20 hafta 300 gr dün gördüm, kıpır kıpır. 20 gün sonra detaylı ultrasonum var kendi doktorumda ( zaten perinatolog)
Aşı ve şeker yüklemesi soracaktım size. Yaptıran, yaptırmayı düşünen veya yaptırmayacaklar kimler acaba. Ben çok arada kaldım🤷🏼‍♀️
Harika olmuş fotoğraflar mutluluğunuz daim olsun sağlıkla alalım bebeklerimizi kucağımıza.

Ben iki doktora gidiyorum biraz garantici olduğumdan ikisi de aşı ve şeker yüklemesi önerdi hiç tereddütsüz. Sadece ben 3 yıl önce tetanoz olmuştum o yüzden tek doz önerdiler. 2 doz olunca da 5 yıl içinde tekrar gebelik olursa aşıya gerek kalmıyor dedi. Şeker yükleme için de 75 gram şeker ve 3 kez kan alma şeklinde olmalı yoksa tekrarı gerekebiliyor dedi biri diğeriyle henüz konuşmadım. Aile hekiminde bu şekilde yapılmazsa klinikte yapalım dedi. Ben henüz araştırmadım detaylı. Genel olarak prosedür hakkında endişe duymuyorum çünkü 3-4 dilim baklavaya denk şeker miktarı ve yaptırmazsan sürekli ölçüp takip etmek gerekiyor. Çok endişen varsa takip etme işini sorabilirsin.

Sırıkla atlama ne güzel bisey ya uçarcasına 😁
Cok sakın bir bebeklik geçirmişim annem böyle olacaksa ben 5tane yapar buyuturum bebek demis kardeşimde patlamış yaramazlık. Gel gor ki lisede sırıkla yüksek atlama yapiyordum. Yapmadığım spor kalmamış olabilir. Yaramaz kardeşim satranç oynuyordu :)
Mersin 3 mü Adana neden 7,5 haksızlık resmen😁 Oğşuma gebeyken 13 haftalıktan itibaren hissetmeye başlamıştım arkadaşlar gazdır o diye dalga geçerdi ama Dr mümkün demişti şimdi 19haftayım bi kaç gün önce başladım hissetmeye başka bu seferki Dr da en erken 16 haftalıkken normali 18-21 haftayken hissedilir demişti. İlkler erken hissediliyormuş birde rahmi genişletirken çok itip geriniyormuş bebişler ama sonraki gebeliklerde kas hafızasından rahim daha kolay esnediğinden hareketler daha geç ve az hissedilebiliyormuş
Aa adana da kime gidiyorsunuz ki 7500 dedi?

Malesef günde 1 magnezyum ve 1 progestan fitille böyleyim. 7 cm miyomum var keseye uzak ama ağrı olacak ve erken doğum ihtimalin var dedi o yüzden progestan kullanıyorum. Progestanı ağrın oldukça arttırabilirsin dedi günde 4 e kadar çıkabilirsin dedi. Şuan günde 1 le idare ediyorum.
İnsallah günde 1 tane ile kalırsın canim
Fazlasına gerek kalmaz ben de kramplardan yana muzdaribim

Bugün aşı oldum ben canım tetenoz bogmaca karışık dedi bebeğin kalp atışlarını dinletti

Ay harika fotoğraflar bayıldımmmmm😍😍😍🧿🧿 aşıyı doktorumla görüştüm yaptıracağım, şeker yüklemesi de yapalım dedi aradayım o konuda, aç karna şeker al sürekli kan ver falan biraz tedirgin oldum bilmiyorum, her kan verdiğinde baygınlık geçiren biri olarak🤣 tabi bebişim için mecbur yapılması gerekiyorsa da katlanacağız çare yok

Kızlar beni sağlık ocağından aradılar, 1.doz tetanoz +boğmaça dedi 2. Doz tetanoz yapıyoruz biz dedi. Haftaya doktoruma gidip danışacağım ama sizler nasıl yaptırdınız çok konuşuldu ama ben hatırlayamadım konuşmalardan da bulamadım.

Harikasiniz gobusun de çıkmış baya baya asiyi bugün oldum canım şeker yüklemesini de yaptırırım sanırım daha önce de yaptirmistim

Back
X