- 31 Mayıs 2025
- 353
- 332
- 18
- 27
Canım benim demir ilacının kutusunun üstünde sabahları yemekten 1 saat önce alınmalıdır yazıyor. Yanlış değilsem demir ilacı süt ve süt ürünleriyle beraber kullanılınca etkisi azalıyormuş.Kızlar kaç gündür yoğunum buralara pek bakamadım,umarım herkes iyidir. Kan değerlerimde demir eksikliğim vardı geçen aydan beri takviye alıyorum. Salı günü test verdim değerlerim nasıl diye. Demir eksikliğimin çok olduğunu söyledi ve ilacı iki katına çıkardı. Sabahtan beri çok endişeliyim. Demir eksikliği olanlar nasıl kullanıyorsunuz bu ilacı ve hangi zaman aralığında aç karnına mı tok karnına mı. Ben bi yerde hata mı yapıyorum acaba ya, içim içimi yiyor umarım kötü bir durum olmaz
Sağol canım, bende mide bulantısı fazla olduğu için gece yatmadan alıyorum, portakal suyu ile.Canım benim demir ilacının kutusunun üstünde sabahları yemekten 1 saat önce alınmalıdır yazıyor. Yanlış değilsem demir ilacı süt ve süt ürünleriyle beraber kullanılınca etkisi azalıyormuş.
Evet bende de belirtiler var gibi bazıları gereksiz olduğunu bazı doktorlar da vücuda o kadar şeker yüklemenin zararlı olduğunu söylüyor ama riske atmamak lazım sanırım ya bende yaptircamBen yaptıracağım bir sonraki doktora gidişimde gün belirlenecek yani haftaya. Bazen belirti olmasa bile şeker çıkabiliyor. Risk almaktansa yaptırmayı düşünüyorum ben☺
Peki çıktı mı şekerin ne dedilerBen yaptırdım canım. En azından bir şey yiyip içerken içim rahat etsin istedim. Hamileyiz sonuçta bazen nefis tatlı şeyler istiyor o ihtimali elersem daha rahat ederim diye düşündüm. Bebek de önden gittiğinde şüphelenebiliyorlar şeker durumundan
Ben de hap içemiyorum diye her şeyi vişne suyu ile içiyorumSağol canım, bende mide bulantısı fazla olduğu için gece yatmadan alıyorum, portakal suyu ile.
Yok canım çıkmadı normal geldi sonuçPeki çıktı mı şekerin ne dediler
21.haftamda olmuştum ilk dozuKızlar tetanoz aşısının ilk dozu ne zaman yapılıyordu,halihazırda taşındığım için sağlık ocağım yok.21.haftamdayım,ne yapmalıyım bilemedim .Günlerim taşınma,şehir değişikliği,tayin derken yoğun geçiyor.Bunu atlamışım
Merhaba şeker yüklemesi testine neden öcü gibi baktığınızı ve üzüldüğünüzü anlamadım açıkçası. Ortalama 75 gram şeker yükleniyor aç karnına ve bu aslında 1-2 magnum dondurma demek gibi bir şey. Korkulacak bir şey yok. Özellikle iri bebek varsa , doktor da söylediyse hiç üzülmeden yaptırmalısınız . Ben de yarın yaptıracağım, çok önemli. Ya gizli şeker varsa ? Erken doğum riskini tetikler .. yani bilemiyorum, biraz araştırın isterseniz. Bir çok doktor kesinlikle şüphe bile yoksa yaptırılmalı diyorKızlar günaydın
Şeker yüklemesi yaptıracak misiniz bana doktorum yaptırmam gerektiğini söyledi dün kontrolüm vardı detaylı ultrasondan sonra ilk kez gittim olması gerekenden büyük çıktı kilosu ailenizde iri bebek var mı diye sordu benim ailemde yok ama eşim ve kardeşleri çok kilolu dogmuslar doktor yaptirmalisin dedi
Kan verdigim zamanlar şekerim normal sınırlarda çıkıyordu ama bilmiyorum korktum biraz fazla kiloda almadım toplamda 3 kilo aldım hamileliğin başından beri yaptirmasam olmaz mı dedim o zaman hergun sağlık ocağına kan vermelisin takip için dedi
Benim aile hekimimde annemin evinin orda yani aramizda yürüyerek bı 20 dk var her sabah gitmek zor gelir sıcak havada of napcam bilmiyorum siz yaptırmayı dusunuyor musuunuz
Merhaba benim doktorum eğer kahve içiyorsan 1/2 saat önce veya sonra içmelisin demişti demir ilacı aldıktan sonra. Ayrıca demir ilacının C vitamini ile aktifleştiğini okumuştum. Bu yüzden bir sodanın içine yarım limon sıkıyorum, Demir ilacını öyle alıyorum. Emilimini hızlandırıyor diye okumuştum. Biraz chat gbt ye bunu sorabilirsinizKızlar kaç gündür yoğunum buralara pek bakamadım,umarım herkes iyidir. Kan değerlerimde demir eksikliğim vardı geçen aydan beri takviye alıyorum. Salı günü test verdim değerlerim nasıl diye. Demir eksikliğimin çok olduğunu söyledi ve ilacı iki katına çıkardı. Sabahtan beri çok endişeliyim. Demir eksikliği olanlar nasıl kullanıyorsunuz bu ilacı ve hangi zaman aralığında aç karnına mı tok karnına mı. Ben bi yerde hata mı yapıyorum acaba ya, içim içimi yiyor umarım kötü bir durum olmaz
Bende yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım ama her gün aile hekimine gitmek yerine bir şeker ölçme cihazı edinebilirsiniz. Ben sabah açlık ve tokluk şekerini ölçüyorum. Doktor açlık 90 geçmesin tokluk da 140 geçmesin demişti.Kızlar günaydın
Şeker yüklemesi yaptıracak misiniz bana doktorum yaptırmam gerektiğini söyledi dün kontrolüm vardı detaylı ultrasondan sonra ilk kez gittim olması gerekenden büyük çıktı kilosu ailenizde iri bebek var mı diye sordu benim ailemde yok ama eşim ve kardeşleri çok kilolu dogmuslar doktor yaptirmalisin dedi
Kan verdigim zamanlar şekerim normal sınırlarda çıkıyordu ama bilmiyorum korktum biraz fazla kiloda almadım toplamda 3 kilo aldım hamileliğin başından beri yaptirmasam olmaz mı dedim o zaman hergun sağlık ocağına kan vermelisin takip için dedi
Benim aile hekimimde annemin evinin orda yani aramizda yürüyerek bı 20 dk var her sabah gitmek zor gelir sıcak havada of napcam bilmiyorum siz yaptırmayı dusunuyor musuunuz
Gebelikte anladığım tek şey hepimiz bir şey veya şeyler ile sınanıyoruz, Rabbim sağlıkla mutlulukla kucağımıza almayı nasip etsin bebeklerimiziBen de hap içemiyorum diye her şeyi vişne suyu ile içiyorum
Merhaba, teşekkürler cevap içinMerhaba benim doktorum eğer kahve içiyorsan 1/2 saat önce veya sonra içmelisin demişti demir ilacı aldıktan sonra. Ayrıca demir ilacının C vitamini ile aktifleştiğini okumuştum. Bu yüzden bir sodanın içine yarım limon sıkıyorum, Demir ilacını öyle alıyorum. Emilimini hızlandırıyor diye okumuştum. Biraz chat gbt ye bunu sorabilirsiniz
21.haftamda olmuştum ilk dozu
Kızlar tetanoz aşısının ilk dozu ne zaman yapılıyordu,halihazırda taşındığım için sağlık ocağım yok.21.haftamdayım,ne yapmalıyım bilemedim .Günlerim taşınma,şehir değişikliği,tayin derken yoğun geçiyor.Bunu atlamışım
Ben 23+5 Haftada olmuştum geç kalmadınızOvvv ben baya geç kalıyorum o zaman,hala bir sağlık ocağım yok.
Sağlık ocakları arasında uygulama durumu fark ediyor galiba ya. Arada 4 hafta olması önemli sanırım bir deOvvv ben baya geç kalıyorum o zaman,hala bir sağlık ocağım yok.
Bazı doktorlar yaptırılması taraftarı değil birde geçen sene eltim yaptırmıştı o gün baya kötü olmustu bişey çıkmadı ama bilemiyorum kötü bakmiyorum kararsizdim sadece bu zamana kadar boyu kilosu normaldi bir anda büyüdü korktum yaptiricam sanırım riske atamam ne olursa olsunMerhaba şeker yüklemesi testine neden öcü gibi baktığınızı ve üzüldüğünüzü anlamadım açıkçası. Ortalama 75 gram şeker yükleniyor aç karnına ve bu aslında 1-2 magnum dondurma demek gibi bir şey. Korkulacak bir şey yok. Özellikle iri bebek varsa , doktor da söylediyse hiç üzülmeden yaptırmalısınız . Ben de yarın yaptıracağım, çok önemli. Ya gizli şeker varsa ? Erken doğum riskini tetikler .. yani bilemiyorum, biraz araştırın isterseniz. Bir çok doktor kesinlikle şüphe bile yoksa yaptırılmalı diyor
Annemde var şeker ölçme cihazı doktorum böyle bir seçenek söylemedi bana olmazsa bir sorarim teşekkür ederimBende yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım ama her gün aile hekimine gitmek yerine bir şeker ölçme cihazı edinebilirsiniz. Ben sabah açlık ve tokluk şekerini ölçüyorum. Doktor açlık 90 geçmesin tokluk da 140 geçmesin demişti.
Ben de aynı durumdayım konunun devamını merak ediyorumKızlar ya henüz gidemedim, pazartesi detaylı randevuya gidince soracağım doktoruma. Benim idrarda enfeksiyon çıkmasına rağmen sadece bir monurol dışında bana antibiyotik kullandırmadı doktorum. İdrar kültürü negatif çıktığı için. Sanırım enfeksiyon var ama bakteri kaynaklı değil o sebeple mi antibiyotik kullandırmıyor. Bu haftalarda ve sonrasında artık enfeksiyon riski diye biliyorum ama mantığını da anlamadım
Ben detaylıya gittiğimde doktoruma sormuştum oda her gün ölç bu aralıkta olsun demişti. Yükleme yaptırmak istemiyorsan. Ama yüksek çıkarsa diyet. Diyetle de düzelmezse insilün başlanıyormuş. Bende kontrol ediyorum. Bu aralıkları geçerse yükleme yaptırmayı düşünüyorumAnnemde var şeker ölçme cihazı doktorum böyle bir seçenek söylemedi bana olmazsa bir sorarim teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?