Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    178
Anlamıyorum ya her kafadan ayrı ses ne yapacağımızı şaşırdık . Bana da perinataog dedi on gunden fazla içilmez diye diğer doktorda bir aylık yazmış

ben yaptirdim neden yaptirmak istemiyorsun canim ? bana kotu bisey gibi gelmedi bildigimiz sekerli su. yaptirip icimiz rahat etse daha iyi bence yinede sen bilirsin

ben yaptirdim neden yaptirmak istemiyorsun canim ? bana kotu bisey gibi gelmedi bildigimiz sekerli su. yaptirip icimiz rahat etse daha iyi bence yinede sen bilirsin
Bazı doktorlar yaptırılması taraftarı değil bende gereksiz yere bu kadar şeker yüklemenin zararlı olduğunu düşünüyordum dinlediklerimden sonra gebeligimin basindan beri bikac kere kan verdim hepsinde normal çıktı şeker ama işte bir anda büyümüş bebek doktor baktırman lazım diyince bende yaptiricam
Peki ictiginizde mide bulantısı oldu mu benim mide bulantım çok fazla hâlâ da geçmedi ondan korkuyorum biraz bir de nasıl çıktı sonuç

Benim tüm kan degerlerimde şeker normal gelirken şeker yüklemesi sonrası şekerinin olduğu farkedildi.hala insulin dengelenmeye çalışıyor.iyiki yaptirmisim çünkü şeker İlk bebeğin kalbini etkiliyormus

Öyle mi çok geçmiş olsun ailenizde var mı şeker hastalığı belirtiler var mıydı

Öyle mi çok geçmiş olsun ailenizde var mı şeker hastalığı belirtiler var mıydı
Hayır ailemde hiç şeker hastası yok .şeker yüklemesi öncesi kilo sorunum olmadığı için sınırsız yemek yiyordum hiç bir belirtim olmuyordu.yukleme sonrası çıktı .

Selam kızlar. Ben detaylı ultrasondan çıktım. Bebeğimin gelişimi güzel, haftasıyla uyumlu. Sonuçlara bakan hoca şu an serviks uzunluğunun da bir sorun teşkil etmediğini söyledi. Fakat başka bir sorun çıktı. Bebeğin suyu alt sınırdaymış. Haftaya Cuma tekrar gel, takip edelim dedi. Bu suyu arttırmak için ne yapabiliriz dedim. Suyun daha çok bebeğin idrarıyla alakalı olduğunu söyledi. Anlayacağınız bana yeni bir araştırma konusu, yeni bir stres sebebi çıktı. Allah hepimize, bebeklerimize sağlık versin. Zamanında, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Anne olmak zormuş. Daha kucağına almadan başlıyormuş korkular. 6. haftadan buralara hep bu korkuyla geldim.. Çok dolmuşum. İçimi dökmek istedim.

Geçmiş olsun canımm.. havuç suyu iyi geliyor diye duymuştumm su azlına istersen bi araştır canım yine yanlış olmasın ama

Ben hala hastanedeyim canım. Çıkartmıyorlar .şekerim biraz dengelendi . bebeklerimin birinin suyu fazla diğeri az takip ediyorlar
İnşallah sağlıkla alacaksın kucağına canım şekerin dengelenmesine çok sevindim
Canım serviksle ilgili sorun olmamasına sevindim bebeğin suyu için de havuç suyunu duymuştum hatta elma suyu da diyen arkadaşlar vardı. Çok fazla araştırıp kendini strese sokmamaya çalış dur bakalım haftaya belki de sınırdan yukarıya çıkacak çok stresli zamanlar geçirdik gerçekten dolmakta da öyle haklısın ki, ama yolun yarısı geçti doktor ona göre önlem alır bir dahaki gidişinde zaten

Canım geçmiş olsun detaylıyıda atlattın. Bende pazartesi gideceğim biraz stresliyim.
Bunun için yani su azlığı yapılması gereken birşey var mı? Daha sık mı takip edilecek ne dedi doktor?
Bir de yeterli sıvı alıyor musun?

ac ve susuz oluyorsun testi yaptirdiginda o kadar susamistim ki hic sekeri hiss etmedim kolay ictim bulanti ya da baska bisey olmadi oturup bekledim 1saat cok gezme ictikten sonra dinlen 1 saat cabuk geciyor zaten. benim doktor randevum yarina kendim baktim sonuclara anladigim kadar bisey yok insallah ki dogru anlamisimdir. insallah seninde iyi cikar

Canim allah caresi olan dert versin. Herkesin yolculugu baska baska, sinavi ayri yerlerden iste.. allahim herkese saglikla ve vaktiyle kucaklamayi nasip etsin insallah suyun da cogalir, havuc suyunu yazmisti burda bir kac arkadas, sen de arastirirsin zaten. Hamilelik hem oldukca uzun hem de cok bilinmeyenli bir denklem. Ben kendi sinavimin hamile kalmakla sinirli oldugunu dusunurdum hep. Tedaviyle kaldim sukur de guzel ve sorunsuz geldim bugune dek. Ama 20 hafta bulanti cektim ornegin, hic bitmeyecek sandim. Cok cok zorladi o kisim benim sinavim oldu ornegin. Simdi haftalardir hareketleri hissediyoruz mesela ama biraz durgun olsun o gun bir kac saatligine, hemen senaryolar geciyor kafamdan bir suru. Anladim ki bu anksiyete hic bitmeyecek. Cunku artik anneyiz alisicaz zamanla ama o kaygi hep bir sonraki adimi dusunme baki kalacak.

Teşekkür ederim canım. İnşallah sen de sorunsuz atlatırsın. Doktor yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Daha sık takip edecekler. Bebeğin idrar yapması önemliymiş. Ben yine de sıvı alımını mümkün olduğunca arttıracağım. Sulu meyveleri çok tüketiyorum ama su çok içemiyordum. Su alımını arttırmam lazım. Malum havalar da çok sıcak. Ben elimden geleni yapmaya çalışacağım. Allah büyük.

Ne güzel yazmışsın canım. Hayatımızın her evresi farklı bir sınav. Ve hepimiz bambaşka şeylerle sınanıyoruz. Rabbim dermansız dert vermesin dediğin gibi. Su azlığına rağmen oğlum çok hareketli. Doktor bunun iyi bir şey olduğunu söyledi. Zaten takip edilecek. Bugün kendime zaman vereceğim. Bazen üzülmemek için kendimizi çok kasıyoruz ama bunu yapmayacağım. Bugün kendime, duygularıma zaman verip yarın yeni ve umut dolu bir güne uyanacağım inşallah

Geçmiş olsun takip mi önerdiler sürekli kontrol mü edilecek?
Hastaneye gitmek bile beni strese sokuyor artık her gittiğimde kafamda bir soru işareti kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…