- 28 Mart 2025
- 342
- 213
- 18
- 37
Anlamıyorum ya her kafadan ayrı ses ne yapacağımızı şaşırdık . Bana da perinataog dedi on gunden fazla içilmez diye diğer doktorda bir aylık yazmışBana da pazartesi günü detaylı ultrasonda yazdı doktor aynı ilacı idrar lökosit 32 diye. Dün idrar testimi yeniledim lökosit 4-5e düşmüş. Dünkü doktor 1 hafta iç yeterli dedi. Ama perinatolog da hepsini iç demişti. Ben de kararsızım ama hepsini bitirmeyeceğim sanırım..
Evet dönüşte vermeyi planlıyorum belirtisiz de olsa enfeksiyon çıkabiliyor bazenVardı canım idrar verdim enfeksiyon çıktı. Belki sendeki hormonlardan kaynaklı normal bir durumdur ama idrar testi verme şansın varsa ne olur ne olmaz bir ver istersen
Ben de bu ara çok yürüdüm doğrusuEvet çok yoruldugunda ve yurudugumde oluyor
ben yaptirdim neden yaptirmak istemiyorsun canim ? bana kotu bisey gibi gelmedi bildigimiz sekerli su. yaptirip icimiz rahat etse daha iyi bence yinede sen bilirsinKızlar günaydın
Şeker yüklemesi yaptıracak misiniz bana doktorum yaptırmam gerektiğini söyledi dün kontrolüm vardı detaylı ultrasondan sonra ilk kez gittim olması gerekenden büyük çıktı kilosu ailenizde iri bebek var mı diye sordu benim ailemde yok ama eşim ve kardeşleri çok kilolu dogmuslar doktor yaptirmalisin dedi
Kan verdigim zamanlar şekerim normal sınırlarda çıkıyordu ama bilmiyorum korktum biraz fazla kiloda almadım toplamda 3 kilo aldım hamileliğin başından beri yaptirmasam olmaz mı dedim o zaman hergun sağlık ocağına kan vermelisin takip için dedi
Benim aile hekimimde annemin evinin orda yani aramizda yürüyerek bı 20 dk var her sabah gitmek zor gelir sıcak havada of napcam bilmiyorum siz yaptırmayı dusunuyor musuunuz
Bazı doktorlar yaptırılması taraftarı değil bende gereksiz yere bu kadar şeker yüklemenin zararlı olduğunu düşünüyordum dinlediklerimden sonra gebeligimin basindan beri bikac kere kan verdim hepsinde normal çıktı şeker ama işte bir anda büyümüş bebek doktor baktırman lazım diyince bende yaptiricamben yaptirdim neden yaptirmak istemiyorsun canim ? bana kotu bisey gibi gelmedi bildigimiz sekerli su. yaptirip icimiz rahat etse daha iyi bence yinede sen bilirsin
Benim tüm kan degerlerimde şeker normal gelirken şeker yüklemesi sonrası şekerinin olduğu farkedildi.hala insulin dengelenmeye çalışıyor.iyiki yaptirmisim çünkü şeker İlk bebeğin kalbini etkiliyormusBazı doktorlar yaptırılması taraftarı değil bende gereksiz yere bu kadar şeker yüklemenin zararlı olduğunu düşünüyordum dinlediklerimden sonra gebeligimin basindan beri bikac kere kan verdim hepsinde normal çıktı şeker ama işte bir anda büyümüş bebek doktor baktırman lazım diyince bende yaptiricam
Peki ictiginizde mide bulantısı oldu mu benim mide bulantım çok fazla hâlâ da geçmedi ondan korkuyorum biraz bir de nasıl çıktı sonuç
Nasılsın canım bir süredir yoktunBenim tüm kan degerlerimde şeker normal gelirken şeker yüklemesi sonrası şekerinin olduğu farkedildi.hala insulin dengelenmeye çalışıyor.iyiki yaptirmisim çünkü şeker İlk bebeğin kalbini etkiliyormus
Öyle mi çok geçmiş olsun ailenizde var mı şeker hastalığı belirtiler var mıydıBenim tüm kan degerlerimde şeker normal gelirken şeker yüklemesi sonrası şekerinin olduğu farkedildi.hala insulin dengelenmeye çalışıyor.iyiki yaptirmisim çünkü şeker İlk bebeğin kalbini etkiliyormus
Ben hala hastanedeyim canım. Çıkartmıyorlar .şekerim biraz dengelendi . bebeklerimin birinin suyu fazla diğeri az takip ediyorlarNasılsın canım bir süredir yoktun
Hayır ailemde hiç şeker hastası yok .şeker yüklemesi öncesi kilo sorunum olmadığı için sınırsız yemek yiyordum hiç bir belirtim olmuyordu.yukleme sonrası çıktı .Öyle mi çok geçmiş olsun ailenizde var mı şeker hastalığı belirtiler var mıydı
Geçmiş olsun canımm.. havuç suyu iyi geliyor diye duymuştumm su azlına istersen bi araştır canım yine yanlış olmasın amaSelam kızlar. Ben detaylı ultrasondan çıktım. Bebeğimin gelişimi güzel, haftasıyla uyumlu. Sonuçlara bakan hoca şu an serviks uzunluğunun da bir sorun teşkil etmediğini söyledi. Fakat başka bir sorun çıktı. Bebeğin suyu alt sınırdaymış. Haftaya Cuma tekrar gel, takip edelim dedi. Bu suyu arttırmak için ne yapabiliriz dedim. Suyun daha çok bebeğin idrarıyla alakalı olduğunu söyledi. Anlayacağınız bana yeni bir araştırma konusu, yeni bir stres sebebi çıktı. Allah hepimize, bebeklerimize sağlık versin. Zamanında, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Anne olmak zormuş. Daha kucağına almadan başlıyormuş korkular. 6. haftadan buralara hep bu korkuyla geldim.. Çok dolmuşum. İçimi dökmek istedim.
İnşallah sağlıkla alacaksın kucağına canım şekerin dengelenmesine çok sevindimBen hala hastanedeyim canım. Çıkartmıyorlar .şekerim biraz dengelendi . bebeklerimin birinin suyu fazla diğeri az takip ediyorlar
Canım serviksle ilgili sorun olmamasına sevindimSelam kızlar. Ben detaylı ultrasondan çıktım. Bebeğimin gelişimi güzel, haftasıyla uyumlu. Sonuçlara bakan hoca şu an serviks uzunluğunun da bir sorun teşkil etmediğini söyledi. Fakat başka bir sorun çıktı. Bebeğin suyu alt sınırdaymış. Haftaya Cuma tekrar gel, takip edelim dedi. Bu suyu arttırmak için ne yapabiliriz dedim. Suyun daha çok bebeğin idrarıyla alakalı olduğunu söyledi. Anlayacağınız bana yeni bir araştırma konusu, yeni bir stres sebebi çıktı. Allah hepimize, bebeklerimize sağlık versin. Zamanında, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Anne olmak zormuş. Daha kucağına almadan başlıyormuş korkular. 6. haftadan buralara hep bu korkuyla geldim.. Çok dolmuşum. İçimi dökmek istedim.
Selam kızlar. Ben detaylı ultrasondan çıktım. Bebeğimin gelişimi güzel, haftasıyla uyumlu. Sonuçlara bakan hoca şu an serviks uzunluğunun da bir sorun teşkil etmediğini söyledi. Fakat başka bir sorun çıktı. Bebeğin suyu alt sınırdaymış. Haftaya Cuma tekrar gel, takip edelim dedi. Bu suyu arttırmak için ne yapabiliriz dedim. Suyun daha çok bebeğin idrarıyla alakalı olduğunu söyledi. Anlayacağınız bana yeni bir araştırma konusu, yeni bir stres sebebi çıktı. Allah hepimize, bebeklerimize sağlık versin. Zamanında, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Anne olmak zormuş. Daha kucağına almadan başlıyormuş korkular. 6. haftadan buralara hep bu korkuyla geldim.. Çok dolmuşum. İçimi dökmek istedim.
ac ve susuz oluyorsun testi yaptirdiginda o kadar susamistim ki hic sekeri hiss etmedimBazı doktorlar yaptırılması taraftarı değil bende gereksiz yere bu kadar şeker yüklemenin zararlı olduğunu düşünüyordum dinlediklerimden sonra gebeligimin basindan beri bikac kere kan verdim hepsinde normal çıktı şeker ama işte bir anda büyümüş bebek doktor baktırman lazım diyince bende yaptiricam
Peki ictiginizde mide bulantısı oldu mu benim mide bulantım çok fazla hâlâ da geçmedi ondan korkuyorum biraz bir de nasıl çıktı sonuç
Canim allah caresi olan dert versin. Herkesin yolculugu baska baska, sinavi ayri yerlerden iste.. allahim herkese saglikla ve vaktiyle kucaklamayi nasip etsinSelam kızlar. Ben detaylı ultrasondan çıktım. Bebeğimin gelişimi güzel, haftasıyla uyumlu. Sonuçlara bakan hoca şu an serviks uzunluğunun da bir sorun teşkil etmediğini söyledi. Fakat başka bir sorun çıktı. Bebeğin suyu alt sınırdaymış. Haftaya Cuma tekrar gel, takip edelim dedi. Bu suyu arttırmak için ne yapabiliriz dedim. Suyun daha çok bebeğin idrarıyla alakalı olduğunu söyledi. Anlayacağınız bana yeni bir araştırma konusu, yeni bir stres sebebi çıktı. Allah hepimize, bebeklerimize sağlık versin. Zamanında, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Anne olmak zormuş. Daha kucağına almadan başlıyormuş korkular. 6. haftadan buralara hep bu korkuyla geldim.. Çok dolmuşum. İçimi dökmek istedim.
Teşekkür ederim canım. İnşallah sen de sorunsuz atlatırsın. Doktor yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Daha sık takip edecekler. Bebeğin idrar yapması önemliymiş. Ben yine de sıvı alımını mümkün olduğunca arttıracağım. Sulu meyveleri çok tüketiyorum ama su çok içemiyordum. Su alımını arttırmam lazım. Malum havalar da çok sıcak. Ben elimden geleni yapmaya çalışacağım. Allah büyük.Canım geçmiş olsun detaylıyıda atlattın. Bende pazartesi gideceğim biraz stresliyim.
Bunun için yani su azlığı yapılması gereken birşey var mı? Daha sık mı takip edilecek ne dedi doktor?
Bir de yeterli sıvı alıyor musun?
Ne güzel yazmışsın canım. Hayatımızın her evresi farklı bir sınav. Ve hepimiz bambaşka şeylerle sınanıyoruz. Rabbim dermansız dert vermesin dediğin gibi. Su azlığına rağmen oğlum çok hareketli. Doktor bunun iyi bir şey olduğunu söyledi. Zaten takip edilecek. Bugün kendime zaman vereceğim. Bazen üzülmemek için kendimizi çok kasıyoruz ama bunu yapmayacağım. Bugün kendime, duygularıma zaman verip yarın yeni ve umut dolu bir güne uyanacağım inşallahCanim allah caresi olan dert versin. Herkesin yolculugu baska baska, sinavi ayri yerlerden iste.. allahim herkese saglikla ve vaktiyle kucaklamayi nasip etsininsallah suyun da cogalir, havuc suyunu yazmisti burda bir kac arkadas, sen de arastirirsin zaten. Hamilelik hem oldukca uzun hem de cok bilinmeyenli bir denklem. Ben kendi sinavimin hamile kalmakla sinirli oldugunu dusunurdum hep. Tedaviyle kaldim sukur de guzel ve sorunsuz geldim bugune dek. Ama 20 hafta bulanti cektim ornegin, hic bitmeyecek sandim. Cok cok zorladi o kisim benim sinavim oldu ornegin. Simdi haftalardir hareketleri hissediyoruz mesela ama biraz durgun olsun o gun bir kac saatligine, hemen senaryolar geciyor kafamdan bir suru. Anladim ki bu anksiyete hic bitmeyecek. Cunku artik anneyiz alisicaz zamanla ama o kaygi hep bir sonraki adimi dusunme baki kalacak.
Geçmiş olsun takip mi önerdiler sürekli kontrol mü edilecek?Selam kızlar. Ben detaylı ultrasondan çıktım. Bebeğimin gelişimi güzel, haftasıyla uyumlu. Sonuçlara bakan hoca şu an serviks uzunluğunun da bir sorun teşkil etmediğini söyledi. Fakat başka bir sorun çıktı. Bebeğin suyu alt sınırdaymış. Haftaya Cuma tekrar gel, takip edelim dedi. Bu suyu arttırmak için ne yapabiliriz dedim. Suyun daha çok bebeğin idrarıyla alakalı olduğunu söyledi. Anlayacağınız bana yeni bir araştırma konusu, yeni bir stres sebebi çıktı. Allah hepimize, bebeklerimize sağlık versin. Zamanında, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Anne olmak zormuş. Daha kucağına almadan başlıyormuş korkular. 6. haftadan buralara hep bu korkuyla geldim.. Çok dolmuşum. İçimi dökmek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?