- 10 Ocak 2024
- 633
- 580
- 23
- 33
Ya bide o kadar uzun sürdü ki. Normalde de hareketli bi bebek ama dün gece bi yerden sonra benim tadım kaçtı çünkü dedim noluyo bu küçük böceğin bi problemi mi var. O da demiştir hareket etsek suç etmesek suç
Galiba o şeker istediğimizde yapsak cıkcaksa cıkıyor canım, olsun dediğin gibi onlar iyi olsunda hallederiz gerisiniÇok teşekkür ederim yorumun için, aynen ben de şimdi diyetle ilerliyorum, 5. Haftadan beri sadece 7 kilo aldım ama yine de şeker çıktı anlamadımbebişler iyi olsun da dayanacaz artık.
Canım benim çok üzgünüm. Bu gruptaki iki kıymetli arkadaşımın bunları yaşamış olması gerçekten çok yaraladı beni. Allahım gönlüne kalbine ferahlık versin. Ailene ve sana bolca sabırlar versin. Her zaman dualarımdasın. Kendine çok iyi bak. Kısa zamanda toparlayıp her şeyin senin için daha iyi olması dileğiyle.Selamlar hanımlar uzun süredir girmiyordum buraya bugün de sizlere iyi haberler vermek için gelemedim ne yazıkkimaalesef tansiyona yenil düştük bebeğimi canım kızımı kaybettik 20.haftadan sonra ortaya çıkan tansiyon sorunum ne yazıkki plasentanın çalışmasına engel oldu plasental yetersizlk oldu tansiyon ilacı kullanmama rağmen aşırı direnç gösterdi ve asla istenilen seviyelere düşmedi bu sebeple 21.haftadan itibaren bebeğimin gelişimi geride kalmaya başlamıştı ne yazıkki ne yaptıysak yeterli gelmedi günde 8doz alfamet kullanıyordum en son o da yetmedi geçen hafta bugün kızım doğdu ama kucağıma alamadım ne yazıkki hepiniz kendinize çok dikkat edin bebeklerinize iyi bakın hareketlerini iyi takip edin doktorları sorgulayın her denilene tamam demeden irdeleyin sağlıkla da kucağınıza alın hepiniz kolaylıkla inşallah simay arkadaşımla zorlu bir süreç geçiriyoruz aslında yazmak istemedim ama yorumları okuyup birşey demeden sizlere yazmak da hoşuma gitmedi sizleri üzdüysem affola kendinize ve bebeklerinize dikkat edin sağlıcaklar kalın
Canım parmakla açıklık, yumuşama muayenesi mi yaptı? Acilde bana da yapmışlardı. Bazen bu kadar erken haftada neden yaptırdım ki diye kendimi suçluyorum. Sonrasında beni de NST’ye bağlamışlardı.Canım dün öyle hareketsizdi ki benim oğlan çikolata şeker soğuk bşyler yedim içtim sürekli yatarak dinledim tıkkk yok. Ya bi ufak hareket etmedi. Sonra gece acile gittim. Bu bana hem karın, hem alttan , hemde parmakla muayene mal oldu. Çok şükür iyi. Kontrol amaçlı nst ye bağladılar. Başladı hareketlenmeye. Eve gelene kadar ve gece hareketliydi. Daha 24 üz. Uyutmayacak kdr çok kuvvetli değil şuan.
Anlayacağın bazen bizle ve duygularımızla oynayabiliyor bu küçük bezelyeler
Canım parmakla açıklık, yumuşama muayenesi mi yaptı? Acilde bana da yapmışlardı. Bazen bu kadar erken haftada neden yaptırdım ki diye kendimi suçluyorum. Sonrasında beni de NST’ye bağlamışlardı.
Ben olsam şehir hastanesine gider sorardım kan sulandırıcı kullanımını da canım belki gerçekten faydalı olabilecek bir şeydir.. bir daha ne zaman gitmeyi düşünüyorsunKendilerinden doğum paketi almadığım için böyle bir tavır sergilediklerini düşünüyorum. Kimsenin günahına da girmek istemem tabii ama. Kronik bir rahatsızlığım yok. Kan sulanınca belki de bebeğe daha fazla oksijen gideceği için böyle bir şey önermiş olabilir diye düşündüm araştırmalarım sonucu. Ama tahlillerime bakmadan yazdığı için kullanmadım.
Bazı günler sabahtan akşama vuruyor bazı günler de çoğunlukla uyuyor galiba gündüz çok vurmazsa geceleri beni dövmeye devam27 hafta. Hep hareketli ama bugün ekstra bi çırpınma durumu var gibi durmaksızın ordan oraya vurdu kendini korktum. Her bebek mi böyle acaba
Benim oluyordu ama demir depolarım boşalmış ondanmış dozu artırdık daha düzenli kullanmaya başladım düzelme var gibiselam kizlar, 2 arkadasimizin haberi beni cok uzdu. gercekten kalbimde hissettim. umarim allah sabrini verir.
sekerim ciktigindan beri sekeri, biraktim, karbonhidrati da biraktim ama bazilarina hala devam etmemi soylediler. en onemli sey yemek sonrasi yuruyus. sirf boyle bir aktiviteyi hergun yapamam diye iceride yurumek icin yurume bandi aldim. ona basladim simdi. kan olcme aparatimi bekliyorum, gelince duzene nasil sokabildigimi anlatirim tabi basarabilirsem.
benim baska bir sorunum var simdi de :) ani hareketlerimde basim donuyor nefes alamiyorum ve terlemeye basliyorum, yani sanirim tansiyon. normal benim hep tansiyonum aslinda ama simdi makine ile kontrol etmem lazim. sizde de oluyor mu? hele bebek donmeye baslasin, allahim bana bir agirlik geliyor, kolumu dahi kaldiramiyorum. boyle bisey yasayan ve cozum bulan varsa bana da soylesin lutfen.
Bana hiç içme dedilerKızlar hiç su icilmiyor degilmi bir soda içsem olmaz demi sizde öyle mi gittiniz
Bence bu bebeğin huyuna mizacina göre de değişiyor biraz, benimki de fazla hareketli değil hareket etsin diye uğraşıyorum resmen, yani belli saatlerde oynuyor o saatler hiç değişmiyor, onun dışında ne yapsam da oynamıyorKızlar bisey sorucam. Bebeklerinizin hareketlilik durumu nasıl? Bizde sanki biraz fazla gibi. Yarım saatten fazladır hiç durmadan tepiniyor. Kalkıp yürüyorum duruyor oturduğum anda geri başlıyor. Bu normal mi? Bi sorunu mu var anlamadım ki endişelendim gece gece. Çokta uykum var ama uyutmayacak kadar da güçlü vuruyor. Limonata içmiştim ondan mı oldu? Dün gece de sabaha kadar hep aktifti uyuyamamıstım. (Bu arada sorun benim uyuyamamam değil bebek açısından hersey yolunda mı acaba)
Ben de bir sonraki gittğimde 30 olacağım merak ettim. Önceki gebeliğimi hatırlamıyorum ama pek nst ye girmemiştimKızlar ben yurtdışında yaşıyorum. 29 Ağustos da bir daha ki kontrolüm. 28+2 günlük olucam o zaman. Doktorum nst yapacağını söyledi. 15,20 dakika makina bağlayacaklarmış. Bunu Türkiye de de yapıyorlar mı bu haftalarda?
Evet canım Türkiye de 32. Haftadan sonra başlıyorlar sancı duruma bakmak içinKızlar ben yurtdışında yaşıyorum. 29 Ağustos da bir daha ki kontrolüm. 28+2 günlük olucam o zaman. Doktorum nst yapacağını söyledi. 15,20 dakika makina bağlayacaklarmış. Bunu Türkiye de de yapıyorlar mı bu haftalarda?
Doğduğunda bu senin için ciddi bir avantaj olacaktır arkadaşımBence bu bebeğin huyuna mizacina göre de değişiyor biraz, benimki de fazla hareketli değil hareket etsin diye uğraşıyorum resmen, yani belli saatlerde oynuyor o saatler hiç değişmiyor, onun dışında ne yapsam da oynamıyorultrasonlarda da hep uyuyor ayni pozisyonda, doktorum da bebekten bebeğe değişiyor kimisi aşırı hareketli kimisi sakin oluyor dedi. Oynamasa bu sefer de panik yapıyor insan o daha kötü bence
Çileğim çok normal yani hareketli bi kızçen varsa benim gibi biz hiç gece uyuyamıyoruz doğru düzgün, sürekli hareket halinde hatta diyorum uyumuyor mu bu çocuk hiç. Aralıksız sürekli hissediyorum, özellikle gece yatağa yattığımda 12 1 civarı inanılmaz dönüp vuruyor bazen can yakıyo yani bi ahh diyorum. Böyle bel boşluğuma sağ tarafa doğru falan da vuruyor artık bazen de kaburgalarıma doğru. Hareket etsin yeter ki diyorum katlanıyorumKızlar bisey sorucam. Bebeklerinizin hareketlilik durumu nasıl? Bizde sanki biraz fazla gibi. Yarım saatten fazladır hiç durmadan tepiniyor. Kalkıp yürüyorum duruyor oturduğum anda geri başlıyor. Bu normal mi? Bi sorunu mu var anlamadım ki endişelendim gece gece. Çokta uykum var ama uyutmayacak kadar da güçlü vuruyor. Limonata içmiştim ondan mı oldu? Dün gece de sabaha kadar hep aktifti uyuyamamıstım. (Bu arada sorun benim uyuyamamam değil bebek açısından hersey yolunda mı acaba)
Evet bende girmemiştim 38 de falan girdim sanırım. Burda erken oluyor sanırım ya da suyum biraz fazla olduğu için önlem amaçlı mı bakacaklar acaba. Doktora da soramadım da mala bağlıyorum her seferindeBen de bir sonraki gittğimde 30 olacağım merak ettim. Önceki gebeliğimi hatırlamıyorum ama pek nst ye girmemiştim
Benim biraz erken bakıcaklar sanırım o zaman canım umarım sorun çıkmaz.Evet canım Türkiye de 32. Haftadan sonra başlıyorlar sancı duruma bakmak için
Kızım da böyleydi çok nadir hareket ederdi. Ama doğduktan sonra eller kollar hiç durmuyordu 3 yaşa kadar baya bi hareketliydi durduğu yerde durmazdıDoğduğunda bu senin için ciddi bir avantaj olacaktır arkadaşım
Belki pozisyonunu değiştirmiştir.Kızlar bebegimin hareketleri geçen haftaya kadar bende de daha belliydi 25. Haftada daha derinlerden hissedilmeye başladı ben haftalar ilerledikçe daha çok belli eder derken derinlere gitti anlamadım
İnşallah herkes öyle diyor tam tersi çıkmaz umarımDoğduğunda bu senin için ciddi bir avantaj olacaktır arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?