Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    181
24+3 900 gr çıkmıştı suyu normaldi ama benim şekerim çıktı bence ihmal etme derim ama sen bilirsin tabii ben meyve ve şekeri çok çok azalttım yediklerime içtiklerime dikkat ediyorum
Meyve şeker yemiyorum ben de canım da istemiyo zaten ara da bi kola içiyordum onu da içmicem artık korktum.

onu bebek yapıyo dimi ya kesin? oraya nasıl ulaşıyo ki hayret bişi bazen aşırı rahatsız oluyorum tak tak tak oyuyo resmen sağ kasığımı her gün
Yani tekmeleri hissediyorum o zaman bebek yapıyo ama batma olarak kasılma mı nedir bende anlayamadım şuan da regl ağrısı gibi ağrı var oramda batıyor resmen çatı kısmımla beraber

çok korkuyorum hiç bişe yoktu bi anda oldu, böyle ilaçla doğumu geciken var mı
Canım ben riskli gebelik yaşadığım için forumlarda her türlü hikayeyi okuyorum. Erken zamanda sancısı olanlara genelde sancı durdurucu tedaviler uygulanıyor. Ve uzun süre idare ediyor bu tedaviler. Sen gönlünü ferah tut. İyi ki fark etmişsin de hastaneye gitmişsin.

Kızlar ben SAT’a göre 27+2’deyim. Fakat bugün doktor son adet tarihinde güncelleme yapalım dedi. 26 Şubat’a çekti. Öyle olunca 26+1 oldu. Yani doğum zamanım vs. tamamen değişti mi şimdi? Detaylı ultrasonda haftasıyla uyumlu gidiyordu. Hep bir hafta gerideydi ama geç döllenme diyorlardı. Şimdi böyle olunca işler karıştı gibi hissettim.

Merhaba benim de aynısı, hem bebek 2-3 hafta önde çıkıyor, hem de suyum fazla. Perinatolog şeker yüklemesine gerek görmedi diyetisyene yönlendirdi direkt (yani yükleme yapsan da diyete başlayacaksın yaptırmasan da dedi), devlet hastanesindeki yaptırdı şeker yüklemesi. Sonuç sınırda çıktı ben 20. Haftadan beri bayağı dikkat ediyorum meyve, paketli gıdalar, tatlı filan yemiyorum, az az sık sık protein ağırlıklı besleniyorum. Belki öyle yaparsanız düzelir diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim canım bilgilendirmen için evet çok mantıklı aslında su fazla olunca direkt dikkat etmek gerekiyor zaten.
Burda bi arkadaşım her gün parmak deliyordu açıkçası zaten kusma bulantı derken berbat zamanlar geçti bir de kendimi her gün delmek istemedim.
Ben biraz yememe dikkat etmem lazım çok kustuğum için fazla umursamaz davrandım yeme içme konusunda sanırım
Bundan sonra dikkat ederim bu sebepten erken doğum falan olursa kendimi affedemem ya Allah korusun.

ben her gün parmaktan ölçüyorum günden2-3 kez malesef suyum iyi çok şükür ama diyet ve ölçüm yapmam lazım iyi ki yaptırmıştım şeker testi

Ben de 10 gün filan parmaktan ölçüm yaptım başta, hem kendim ölçüm yaptım hem sağlık ocağına gittim hep normal çıktı ölçümler, düşüktü hep hatta açlık 70 Tokluk 85 filan çıkıyordu hep. 3 aylık şekerim de 4.5 çıkıyor hep hba1c diye geçiyor e nabızda, normalde şeker, tatlı filan da pek yemem arada meyve yiyordum sadece yine de sınırda çıktı ben de çok korktum erken doğum filsn olur dediler 20. Haftada ama çok şükür dikkat ederek geldim bu haftalara kadar 31. Haftanın içindeyim şimdi. Korkma dikkat edersen düzelir bence. Chatgbt filan da öğün önerisinde bulunuyor diyetisyenler görüşene kadar deneyebilirsin canım.

Kızlar bu konuda bilgisi olan var mı

ben her gün parmaktan ölçüyorum günden2-3 kez malesef suyum iyi çok şükür ama diyet ve ölçüm yapmam lazım iyi ki yaptırmıştım şeker testi
Evet çok zor ya her gün parmak delmek, takip yapmak her anlamda avantaj sağlar tabi ki canım iyi ki yaptırmışsın.
Ben yurtdışında olduğum için burda zorlandım randevu vs derken uğraşmak istemedim bir de çok kustuğum için de yeme içme bende travma oldu resmen pek dikkat etmedim bu zamana kadar açıkçası.

Kızlar bu konuda bilgisi olan var mı
Benim de en başından beri bir hafta gerideydi, doktor 8.haftada geç döllenme olduğu için sat güncelledi bir hafta sonra yaptı ilk üç ayda geç döllenme olup olmadığı belli oluyor bildiğim kadarıyla. Şimdi bir hafta ileride gidiyor aslında düzenlemeden önceki son adet tarihini yakaladım ama ilk üç ay bir hafta geriden geldiği için geç döllenme olduğu netti yani.

Ona rağmen sınır da çıkmış ya şaka gibi bu şeker durumu da.
Evet chatten liste oluşturup öyle hareket etsem daha iyi olacak benim sınavım hamurişiyle Zaten

Merhaba kızlar ben 28 haftalık gebeyim bebeğin heraketlerini hissediyorum ama bazenn hiç yok karnım boş gibi oluyorr bazen sert tekme bazen kayma gibi oluyor… mesela gündüze 12 13 saat uyanığım desek siz bu sürede sürekli hissediyormusunuz hareketlerinii yoksa bazen sizdede sessizlik oluyormu.. h

sağol canım doktor seninle aynı şeyi söyledi iyiki gelmişsin dedi

kızlar geç döllenme mi erken döllenme mi nasıl anlıyosunuz benimki ne acaba merak ettim
Bu durum
İlk zamanlar anlaşılıyor mesela son adet tarihinle bebeğin usg deki haftası uyuşmuyor ordan anlaşılıyor

Bu durum
İlk zamanlar anlaşılıyor mesela son adet tarihinle bebeğin usg deki haftası uyuşmuyor ordan anlaşılıyor
Evet mesela benim 31 Ocak son adet tarihim. Ben ovülasyon testi ile takip ettiğim için biliyorum ne zaman yumurtladığımı 26 şubatta döllenme oldu.
Bilmeseydim uyuşmazlık olacaktı direkt doktora ben demiştim geç döllenme diye

Benimde ayni, basta gec dollenme diye dusunuluyordu 1 hafta gerideydi, simdi o farki baya kapatti, bazen bir iki gun geri cikiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…