• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    204
Benim arkadaşıma da bebeğin kolları çok kısa falan dediler hamileyken, biraz korkuttular bir sürü hastalık söylemişler kıza. Fetal DNA falan da yaptırmadı. Ama anne baba minyon kızın da kolları kısa gerçekten bir tık ama normal hani göze batan bir şey yok sadece genetik minyon bi bebek. İçini ferah tut inşallah bir şey olmaz.
İnşallah canım. Genel olarak herkes böyle söylüyor. Doktor da %70 ihtimalle minyon bir bebek olabilir, %30 farklı bir durum olabilir dedi. Gelişimi durmasın, haftasını beklesin de başka bir şey istemiyorum gerçekten 😢

Bebek kilolu olsa bir dert zayıf olsa ayrı dert. Bu hamilelik zor işmiş. Allah hepimizin yardımcısı olsun 🫠
Canım beslenmenle çok alakası yok dediler ama ben yine de kalori alımımı arttırmaya çalışıyorum. Kuruyemiş ile pek aram yoktu ama eşim bugün almış. Onu da bol bol tüketmeye çalışacağım. Meyve, taze meyve suyu çok tüketiyorum. Granola yiyorum. Bebeğin kilosundan çok bahsettikleri kol ve bacak kısalığı korkutuyor beni açıkçası.
Bence kilosu kol bacak uzunluğu hepsi birbiriyle orantılı gidiyor. Bizim kilo fazla bacak uzunluğu falan da fazla çıkıyor. Yani bebeğin kilo aldıkça boyu da uzayacak bence. Eşimle bende öyle uzun boylu iri değiliz doktor o yüzden beslenmeye bağladı bizde meyveyi kısıtlı yiyorum tatlı hamurişi kısıtlı 😕 Kuruyemişi bol tüket özellikle kajuyu, bide muz ve nesquik de aklında olsun bence onlar da aldırdı bizde. İnşallah bidahaki kontrolün çok güzel geçer buraya yazarsın son durumu.

Bebek kilolu olsa bir dert zayıf olsa ayrı dert. Bu hamilelik zor işmiş. Allah hepimizin yardımcısı olsun 🫠
Canım beslenmenle çok alakası yok dediler ama ben yine de kalori alımımı arttırmaya çalışıyorum. Kuruyemiş ile pek aram yoktu ama eşim bugün almış. Onu da bol bol tüketmeye çalışacağım. Meyve, taze meyve suyu çok tüketiyorum. Granola yiyorum. Bebeğin kilosundan çok bahsettikleri kol ve bacak kısalığı korkutuyor beni açıkçası.
Kilolu bebek de doktorlar çok istemiyor canım haftasıyla uyumlu olsun yeter diyorlar,kilolu bebeklerde ciğer gelişimi geriden geliyormuş.Tabi genetiğe filan bağlı mı bu durum bilmiyorum.Arkadaşım iri bir bebek doğurdu ama genetikti mesela düzenli bir beslenmesi yoktu.Bazen kendimde yediklerimi çok verimsiz buluyorum,hem artık aynı şeylerden sıkıldım,hem de sağlıklı olsun yeter diyorum.

Kızlar fazla yürümek doğumu tetikler mi acaba . Mecburiyetten biraz fazla yürüdüm bugün karnıma iğneler batıyor ve aşırı aşırı sert karnım

Kızlar sırtım ve kaburgam çok ağrıyor ya uzanmak bile ne hale geldi,resmen sırtımda ağırlık var bu neden olur ya.Resmen nefes almamı etkiliyor
Benim geçen haftalarda hazımsızlık sebebiyle mide spazmı geçiriyordum. Sırtıma kalbime vuran bir acıydı. Mide sorunu olabilir mi sizin de?

Kızlar iyi akşamlar 🙋🏻‍♀️ bugün 34+0 kontrolüm vardı. Dün bütün gün karnım çok sertti ve çok az hareket hissetmiştim kaskatıydı sanki ve acıyordu karnım. İlk NST ye girdik. Çok şükür iyiymiş bebiş sancı çıkmadı kilosu vs gelişimi de normal çıktı. Coraspini bıraktık artık. 36 da çağırdı. Doğum tarihini de o zaman kesinleştiririz dedi. 14 Ekim oluyor🫠 şimdi yeniden muayene için geri sayım 😂 hastane çıkışı gidip sonunda park yatak aldım elele markasının Madre modelini aldım çok araştırdım baya tavsiye eden vardı. Sallanan amore ana kucağını da almıştım geçen ay elele den yine. Geriye şifonyer kaldı onu da ikea dan almayı düşünüyorum. Bide ufak tefek E bebek alışverişi kaldı. Ayy sonunda kavuşacağız bebişlerimize 😬

Ne güzel kısa sürede açılman olmuş ilk doğumlara 24 saat sürebilir diyorlar malesef. Kaç kilo doğmuştu Bide sancılar sırasında hareket ettin mi açılma hızlandın diye.
Şans işi galiba ben ilk doğumda öylece yattım hiç yürü hareket et demediler benim de aklıma gelmedi 🤣 gene iyi doğurmuşum her şeyin başlayıp bitmesi toplam on saat sürdü

Kızlar iyi akşamlar 🙋🏻‍♀️ bugün 34+0 kontrolüm vardı. Dün bütün gün karnım çok sertti ve çok az hareket hissetmiştim kaskatıydı sanki ve acıyordu karnım. İlk NST ye girdik. Çok şükür iyiymiş bebiş sancı çıkmadı kilosu vs gelişimi de normal çıktı. Coraspini bıraktık artık. 36 da çağırdı. Doğum tarihini de o zaman kesinleştiririz dedi. 14 Ekim oluyor🫠 şimdi yeniden muayene için geri sayım 😂 hastane çıkışı gidip sonunda park yatak aldım elele markasının Madre modelini aldım çok araştırdım baya tavsiye eden vardı. Sallanan amore ana kucağını da almıştım geçen ay elele den yine. Geriye şifonyer kaldı onu da ikea dan almayı düşünüyorum. Bide ufak tefek E bebek alışverişi kaldı. Ayy sonunda kavuşacağız bebişlerimize 😬
Ben de canım elelenin ana kucağını alayım diyordum ama elektirikliyi tavsiye etmediler,bir kaldım şimdi .Bu markayı bir de e bebekte göremedim nerede satılıyor

Benim geçen haftalarda hazımsızlık sebebiyle mide spazmı geçiriyordum. Sırtıma kalbime vuran bir acıydı. Mide sorunu olabilir mi sizin de?
Midem de pek sorun yok gibi böyle sırtta batma,kaburgada sıkışma hissediyorum bebeğin pozisyonundan mı kaynaklı anlamadım

Ben de canım elelenin ana kucağını alayım diyordum ama elektirikliyi tavsiye etmediler,bir kaldım şimdi .Bu markayı bir de e bebekte göremedim nerede satılıyor
Direk kendi mağazasından aldım canım. İstanbul/Bahçelievler Kadirhas Avm de var. Vallahi bilemiyorum ama salonda vs kullanmalık bişeyler olsun istedim. Annem hediye almıştı 😂 deneyip göreceğiz

Dinlenmeden bir saatse biraz zorlamışsın evet ama doktor bana şunu söylemişti yürüyüşe çıktın süreden ziyade zorlandığın noktada bırak herkesin sınırı aynı değil. Dinlendinse çok değil ben bazen daha fazla yürüyorum öyle denk geliyor bir sorun yaşamadım

Dinlenmeden bir saatse biraz zorlamışsın evet ama doktor bana şunu söylemişti yürüyüşe çıktın süreden ziyade zorlandığın noktada bırak herkesin sınırı aynı değil. Dinlendinse çok değil ben bazen daha fazla yürüyorum öyle denk geliyor bir sorun yaşamadım
Hep yürüyorum genelde hamileliğimin başından beri. Ama bir yere kadar arabayla gidiyorum. Yürüyüş yolunda yürüyüşümü yapıp arabayla geri geliyorum eve. Bu sefer ilk defa arabasız indim arabamda bir sıkıntı vardı. Yarım saat 40 dakika yürüyeceğim yolu 1- 1,5 saat yürümüş oldum. Karnımda iğneler batınca sancı mı bu dedim sancının da ne olduğunu bilmiyorum çünkü🥹😭

Şans işi galiba ben ilk doğumda öylece yattım hiç yürü hareket et demediler benim de aklıma gelmedi 🤣 gene iyi doğurmuşum her şeyin başlayıp bitmesi toplam on saat sürdü
İkinciye daha tecrübelisin artık 😂 İnşallah hepimizin doğumu kolaylıkla olur 🙏

Kızlar fazla yürümek doğumu tetikler mi acaba . Mecburiyetten biraz fazla yürüdüm bugün karnıma iğneler batıyor ve aşırı aşırı sert karnım
Yürümek etkiler mi bilmiyorum ama yorgunluk sancıyı arttırıyor ona eminim. Yaşayarak deneyimledim malesef 😂

Bende oldu bazen söylemesi ayıp ama vajinamı elimle kapattım gayri ihtiyari düşmesin diye 😂
Geri geçti mi peki canım? Bende bugün sanki bir büyüme atağı var ya bebek ya rahim bi şeyler zorladı beni. İki hafta önce de benzer bi şey olmuştu sonra normale dönmüştüm. Bu da geçer inş yoksa zorlanıcam

Sancı nasıl bir şey tarif eder misin🫠
Nst de belimden karnıma ağrı yayılıyordu adet ağrısı gibi o sırada sancı yüksek çıkıyordu. Karnın sertleşip adet başlayacakmış gibi ağrı oluyor bide biraz makata baskı oluyor o sırada 90-100 arası çıkmıştı sancı.

Geri geçti mi peki canım? Bende bugün sanki bir büyüme atağı var ya bebek ya rahim bi şeyler zorladı beni. İki hafta önce de benzer bi şey olmuştu sonra normale dönmüştüm. Bu da geçer inş yoksa zorlanıcam
Geçti geçti. Öyle olunca yatıp bebeğin yerini değiştirmeye çalışıyorum eğer mümkünse. Zaten bebek biraz yukarı çıkınca rahatlıyorsun

Back
X