- 22 Kasım 2022
- 4.042
- 4.499
- 63
Oy Alyacığın dötünü yiyim benAman hep yüzün gülsün pozitif ol kuşumm, Alyacık da üzmeyecek annesini inanıyorum ben birazcık daha dolansın içeride
Benim de genelde 110un üzerinde 120 üzeri sıkıntılı dedi doktorum ben 100 üzeri bile çok zorlanıyorum nasıl dayanıyorsunKizlar kahvaltidan sonra tansiyonumu olcuyorum, tansiyonum normal ama nabzim cok yuksek oluyor, dun 190di suan 180 falan, neden oluyor yediklerimden mi anlamadim, bilen aydinlatsin beni
Çok geçmiş olsun ben de sana acil Şifalar diliyorumBu serviks öyle bisey ki 1 günde kısalıp 1 günde uzayabiliyor. Cok gördüm örneğini çok okudum. Benim de doğum sancıları olunca doktorumun aklına ilk gelen enfeksiyon mu var acaba oldu ve hemen tahlil yaptı ama tabi benm sorunum o değilmiş. Ama enfeksiyon doğumu bile tetikleyen bişiymiş, serviksi her türlü etkiler. Allahtan çözümğ kolay ilacı çokacil şifa diliyorum canım sana da. Keyifle geçir insallah son aylarını
Ya kuzucum diyorum ya ben mizaç olarak biraz komik neşeli olduğum için doktorum çok ciddiye almadı bu sefer. Yine deliliği tuttu bunun demiştir eminim. Fıkrasına gülünmeyen adam var ya dedim dedim inanmadınız noldu şimdi öldüm diyencanım iki gündür aklım o kadar sende ki, ve senin önceden yazdığın mesajlara dönüp durdum kaç kere ağrın sancın olduğundan bize bile bahsetmişsin. Doktorun senin bu kadar diretmene rağmen her şeye normal demesine de ayrıca sinirleniyorum istemeden. Alyakuşun içeride biraz daha sabreder inşallah en azından bir hafta daha. Dediğin gibi insan hissediyor galiba ya, rabbim beterinden korusun en azından diretmeye devam ettin de gittin açılman falan da yoktu şükür yoksa dönülmez bir yol olabilirdi ya.
Şimdi nstler nasıl çıkıyor yoluna girdi mi hiç?
Heppp duamdasın, rabbim sağlıkla kolaylıkla zamanında (yani en azından bi hafta sonraYa kuzucum diyorum ya ben mizaç olarak biraz komik neşeli olduğum için doktorum çok ciddiye almadı bu sefer. Yine deliliği tuttu bunun demiştir eminim. Fıkrasına gülünmeyen adam var ya dedim dedim inanmadınız noldu şimdi öldüm diyeno ben oldum bu hikayede djdhdjhdh
Rabbim size hiç yaşatmasın su gibi günlerde gidin doğumunuza inşallah
En son 4-5 lt sıvı aldıktan sonra nst bi tık daha doğum sancısından uzaklaşır gibi oldu ama güvenmedi doktorum, cünkü dün de aksam iyiyken gece ve sabah düzenli doğum sancılarım oldu. Bakalım bekliyoruz ciyaklaya ciyaklaya. Sizin dualarınızla 1 hafta geçiririm böyle
Ya kuzucum diyorum ya ben mizaç olarak biraz komik neşeli olduğum için doktorum çok ciddiye almadı bu sefer. Yine deliliği tuttu bunun demiştir eminim. Fıkrasına gülünmeyen adam var ya dedim dedim inanmadınız noldu şimdi öldüm diyeno ben oldum bu hikayede djdhdjhdh
Rabbim size hiç yaşatmasın su gibi günlerde gidin doğumunuza inşallah
En son 4-5 lt sıvı aldıktan sonra nst bi tık daha doğum sancısından uzaklaşır gibi oldu ama güvenmedi doktorum, cünkü dün de aksam iyiyken gece ve sabah düzenli doğum sancılarım oldu. Bakalım bekliyoruz ciyaklaya ciyaklaya. Sizin dualarınızla 1 hafta geçiririm böyle
Vahşi kelebek benimle savaşıyor ama cüssesi yetmezHeppp duamdasın, rabbim sağlıkla kolaylıkla zamanında (yani en azından bi hafta sonra) bebişine kavuşmanı nasip etsin vahşi kelebek ortalığı kasıp kavurdu djjdks
Sanırım dün gece ilk defa sancım oldugece 4 gibi keskin ağrıyla uyandım nereye dönsem geçmedi bekledim oturup 1 saati aşsaydı gidecektim 40 dk falan sürdü geçti. Bebişi de hissedince gitmedim artık. Bugün de ara ara adet sancısı girip gidiyo ama çok seyrek. Öncesi gibi değil de ilk olduğunda ağrır ya aynı öyle. Yine sık ve sürekli olmadığı hareket de olduğu için gitmiyorum. Doktorlar gerçekten biliyor ama onu daha iyi anladım. Şimdiye kadar kasılmam bile olmuyordu doğru düzgün. Tansiyonun nasıl canım geliştiriciler çok oynatıyor mu?
Pazartesiden beri ara ara buraya da yazıyordun canım demek onlar doğum sancısıymış. Hemde baya güçlü sancılar çekmişsin nasıl dayandın o kadar gün. Malesef kimse de anlamamış ama gerçekten öyle oluyor herskes yalancı sancıdır diyor bişey olunca. Benimde o sancılarım yüksek çıkıp acilde yattığım akşam yengem arayıp ‘Yazık cahilliğinden ay sancısını bilememiş hastaneye gitmiş’ demiş annemlere mesela. Bana Şehir hastanesine gidip yatış yaptır bikaç gün takip edilmen gerekiyor dediler annem bile son zamanlar olur böyle ufak ağrılar diyorduAğrısı olan kızlar, vücut doğumun ilk fazına girdiğinde biseylerin nasıl farklı ilerlediğini anlamanız açısından yazıyorum. Pazartesi günü benim 3-4 saat kadar aralıksız kasılmalarla 15-20 dakikada bir gelen regl ağrılarım oldu. Ama cok zorlayıcıydı ve rengim kireç gibi oldu. Doktorumu aradık, muayeneden yeni cıktınız hersey yolundaydı bol su içip istirahat et dedi. Okey dedik, bekledik. o geceyi otururken rahat, ayaktayken sancılı geçirdim. Ertesi gün evde istirahat halindeydim koltuktan hiç kalkmadım ama yine aralıklı olarak sancılar gelmeye devam etti ama şu şekilde; kasığıma regl ağrısı giriyor, makatım oturduğum yerde çivi varmışcasına batıyor, ayaktaysam oturamıyorum oturuyorsam kalkamıyorum. Çarşamba günü ağrım olmadığına kendimi ikna etmeye calıstım güldüm eğlendim sizlerle konustum, kendimi sıcak tuttum. Amaaa gece olduğunda kabus başladı. Uykumda belim, makatım, özel bölgem ve kasığım aynı anda sıkışmış kasılmıştı ve inleyerek uyandım. Yağmur yağıyordu cok severim, cıktım balkonda biraz hava aldım geri uyumaya calıstım ve her uzandğımda aynı korkunç sancılar geldi. Sabahı sabah ettim, doktorumu aradım. Bol su iç istirahat et bunlar artık olacak seyler dedi. Ama işler yine yolunda gitmedi ve ben artık anladım bu işin içinde bi iş olduğunu. Doktoruöa yazdım, hocam normaldir dediniz ama ben artık hayatıma devam edemiyorum otursam olmuyor yatsam olmuyor ne yapacağımı şaşırmış haldeyim dedim. Peki gel bakalım sen bi inceleyelim dedi. Gittiğimde yüzüme baktı direkt aa süslenmemişsin solmuşsun da, sende bi iş var dedi hemen nstye yolladı. Bir de ne görelim sancılar düzenli ve 80-90-100.. eşime döndü dedi ki evham yapıyor dedik ama kız günlerdir kıvranıyormuş nasıl dayanmış dedi. Eşimle genelde iş birliği yaparlar beni ciddiye almama konusunda bu arada.. Sonrası malumunuz işte. Benim düştüğüm hataya düşmeyin, kimsenin lafına bakmayın kendi hislerinizle hareket edin diye yazdım bunları canlarım. Anneler hisseder, prof doktorların bile bilgisinin ilminin ötesinde. Birinize bile yol gösterse ihmalden döndürse benim için mutluluk sebebi olur. Bu haftalar şakaya gelmezmiş, ben bu şekilde anladım..
Anneme söylüyorum normaldir annem deyip geçiyor. Kayınvalideme söylüyorum, abarttığımı düşündüğü her halinden belli. Görümceme söylüyorum canım onlar yalancı kasılma ben o kasılmalarla amerikaya uçtum diyor. Eşim doktor ne derse ona tapıyor, bence senin canın tatlı diyor. Bende böyle olunca kendimden utandım da alıp başımı gitmedim doktora. Kendimi ikna ettim ben abartıyorum benim canım tatlı diye. Düşününce sinirleniyorum ya. Şimdi hepsi bin pişman. Siz kimsenin lafına bakmayın lütfen benm gibi yapmayjn
Gerçekten şöyle su gibi huzurlu bi gebelik yaşayamadık ama yavrularımız doğduğunda dünyalar bizim olacak deryam.. Söylediğin o kadar doğru ki ne sınavlardan ne acılardan geçiyor o güzelim canım kadınlar.. rabbim kadını yaratırken sırtını yüklerle kuşatmış ama mucizevi de bi güç vermiş. Hangi erkek topluluğu 9 ay döne döne acı çekip, yeri gelip kendini unutup başka bir erkeğe destek olabilir bizim yaptığımız gibi?Ah çileğim yaaa. Son zamanların hep sancılı ve ağrılı geçti kuzum. Böbrekti falan derken tam rahatlıyordun böyleli oldu. Ama doktorun çabası güzel. Bir gün bile çok değerleri bebişlerimiz için.
Hep diyorum ki allahım hamileliğim zor geçiyor ama doğumdan sonra bebeğimle hemen kavuşayım. Ve hepimiz içinde bunu istiyorum.
Sonra diyorum ki bizimki birşey mi, daha yeni doğum yaptı bir tanıdığımız hamileyken meme kanseri teşhisi kondu ve o halde kemoterapi başlanmak zorunda kaldı. Ve 37 haftada sağlıkla doğum oldu. Hiç bilemiyoruz ki yarın için bile plan yapamıyoruz.
O yüzden şükredecek çok şeyimiz var.1 hafta su gibi aksın geçsin. Ağrıların azalsın sonrada mutlulukla kavuş kızına. Bir güzel emzir ohhh
Bak o cümleni okuyunca tetiklendim biliyor musun. Bana da gün ay sancısı onlar gün ay sancısı onlar deyip durdular. Ulen sen ne bilirsin benim ne yaşadığımı be ben 3 tane yavrumu kaybetmişim senin gibi ne bok yediğimi anlamadan doğurma şansım olmuş mu hiç benim? Bazen gerçekten insanlara hakettikleri cevabı verip sen karısma sen bilmezsin diye rencide etmek gerekiyor.Pazartesiden beri ara ara buraya da yazıyordun canım demek onlar doğum sancısıymış. Hemde baya güçlü sancılar çekmişsin nasıl dayandın o kadar gün. Malesef kimse de anlamamış ama gerçekten öyle oluyor herskes yalancı sancıdır diyor bişey olunca. Benimde o sancılarım yüksek çıkıp acilde yattığım akşam yengem arayıp ‘Yazık cahilliğinden ay sancısını bilememiş hastaneye gitmiş’ demiş annemlere mesela. Bana Şehir hastanesine gidip yatış yaptır bikaç gün takip edilmen gerekiyor dediler annem bile son zamanlar olur böyle ufak ağrılar diyordu
Çok şükür şimdi iyisin inşallah bir iki hafta daha dayanır senin bıcırık kız.
Gerçekten şöyle su gibi huzurlu bi gebelik yaşayamadık ama yavrularımız doğduğunda dünyalar bizim olacak deryam.. Söylediğin o kadar doğru ki ne sınavlardan ne acılardan geçiyor o güzelim canım kadınlar.. rabbim kadını yaratırken sırtını yüklerle kuşatmış ama mucizevi de bi güç vermiş. Hangi erkek topluluğu 9 ay döne döne acı çekip, yeri gelip kendini unutup başka bir erkeğe destek olabilir bizim yaptığımız gibi?
Sancılarım azalıp mesajlarınızı okuduğumda o kadar duygulandım ki. Kaç tane güzel kalp benim için, hiç tanımadan bilmeden sevdikleri kızım için dualar etmiş. Ayağınıza taş değdirmesin rabbim, güzel günlerde mutlu mesut doğumlarınız olsun hepinizin inşallah
Ah iyi ki arkadaşım iyi kiO kadar gerçek hislerle yazıyoruz ki birbirimizi görmeden tanımadan. Gerçek ki okuduklarımızla gözlerimiz doluyor. Ve kalben dua ediyoruz.iyiki tanışmışız.
Hemen kucağına verecekler kuşum hiçbir sıkıntı olmadan kavuşacaksınız sen de çok güçlüsün kızçemiz de öyle7. Ayım falandı Rüyamda pijamamın içinden bebişi çıkarıp sarıp sarmalayıp emziriyordumAllah nasip etsin de doğurup hemen emzireyim inşallah çok güzeldi o duygu
Sen nasılsın kuzucum yolunda mı hersey?
Doğurcaz mı yan yana odalarda vakti zamanıyla
Hepimiz sağlıkla, zamanında doğum yaparız inşallahsaglikli dogsun insallah. benim 2 sezaryen olacak hic korkma. onemli olan saglikla kavusmaniz. benim ki de kordonu 2 kez boynuna dolamis
Hepimiz sol yanımızdan kurşun yemiş gibiyiz. Ayrı ayrı birçok sorunumuz oldu. Bebeklerimizi kucağımıza alınca yüzümüz gülecek inşallahGüzelim ay nasıl sevindim sen de çok stresli bir hamilelik geçirdin. Doktor gerçekten çok önemliçok şükür bak her şey yolumdaymış sana çekmiş annesi. Kordona da asla kafanı sıkma son ana vajinal bekleyip yine sezeryanla dönenler var sağlığınız yerinde olsun kucağına al da hangisi iyi olacaksa o olsun
Canım benim bu halinle bir de beni düşünüp yazmışsın. Senin bu iyi niyetin ile, güzel kalbin ile Allah seni hiçbir zaman darda koymaz. İnanıyorum buna. Hep aklımdasın, dualarımdasın. Rabbim sürecini kolaylaştırsınCanım senden de güzel haberler gelmiş okuyorum simdi tek tek. Çok mutlu oldum, seni de çok üzdüler ama herseyin üstesinden geliyorsun bebeğinle çok şükür. Doğumun varsın sezaryen olsun, bu bebekler için nelere katlanmadık ki biz
Ay napıcaz böyle ya gaz çıkarıyorum biraz rahatlıyorum sonra böyle ishalim varmış da kasığım buruluyormuş gibi bir ağrı belimde de sırtımda var çok ayakta kaldım göbeğim de baya büyük yük bindiği için mi oluyor acaba. Senin de böyle mi ağrın?Canım benim de var 3 4 gündür
Yurtdışındayım ben canım iletişime geçemiyorum doktorla ama Salı günü kontrolüm vardı hiç bi sorun yoktu kendimi çok mu yordum acaba diyorum. Dinlenince de biraz geçiyor yine başlıyor biraz gezineyim.Kızlar ağrıları ihmal etmeyin mutlaka doktorunuza bildirin, ben bu soruyu sorduğum gün topikte akşamına hastaneye yattım aynı şekilde diğer arkadaşlarında başına geldi bir kaç gündür görüyorsunız, doktorunuzla iletişim halindeyseniz mesajla da olsa sorun yada en kötü gidip bir nst çektirin derim ben amacım korkutmak değil ama başıma geldiğin için uyarmak istiyorum içiniz rahat etsin..
Benim Salıydı muayene günüm sancı vs bi sorun çıkmadı canım umarım kötü bişey değildir yarın da devam ederse giderim acile@balkaymak a katılıyorum ağrıları ihmal etmeyin bence benim de bir süredir ağrım vardı ama normaldir diye düşünüyordum muayene günümü bekledim çok fazla sancı çıktı ve yatışım yapıldı
2 numaradayım askım doğum katı hemşire deskinin hemen yanındaHemen kucağına verecekler kuşum hiçbir sıkıntı olmadan kavuşacaksınız sen de çok güçlüsün kızçemiz de öyleayyy hangi odadasın acaba çilek belki benim kaldığım odadır kız doğurcaz yanyana vaktiyle sen de bi kalite kontrol yap gel
Gülüm bizim bebeler niye bu kadar spesifik ya. Kordonu toplamış kendine yatak mı yapmış sıpaHepimiz sağlıkla, zamanında doğum yaparız inşallahBenimki kordonu boynuna dolamamış ama kafasının altında toplanmış kordon. Normal doğum olursa ilk çıkacak şey kordon olurmuş yani. Bunu da hiç istemezlermiş.
Hepimiz sol yanımızdan kurşun yemiş gibiyiz. Ayrı ayrı birçok sorunumuz oldu. Bebeklerimizi kucağımıza alınca yüzümüz gülecek inşallahCanım doğum şeklini hiç kafama takmamaya karar verdim. Sağlıkla gelsin de nasıl istiyorsa öyle gelsin. Tek temennim bu şu an
Canım benim bu halinle bir de beni düşünüp yazmışsın. Senin bu iyi niyetin ile, güzel kalbin ile Allah seni hiçbir zaman darda koymaz. İnanıyorum buna. Hep aklımdasın, dualarımdasın. Rabbim sürecini kolaylaştırsın
Yaaa çilek ben de deskin karşısındaydım tabi Serklaj korkusuyla numarası falan aklımda kalmadı hiç bakamadım o an djdjdj tam karşımdaki odada biri doğum yapmıştı bebek gelmişti ağlayarak ay nasıl duygulanmıştım. Ben de beğeniyorum hastaneyi ya kahvaltıda börek geliyo sjsjsjs hemşireler de çok sabırlılar2 numaradayım askım doğum katı hemşire deskinin hemen yanında
Ben kalite kontrolü yaptım valla hizmet kalitesi muazzam, hemşireler ebeler öyle ilgili öyle kibar allah razı olsun hepsinden. Doğum katının deli dudusu oldum valla az önce hemşire geldiğinde diyor ki her geldiğimde seni farklı yatakta farklı pozisyonda yatarken buluyorum sürprizlerle dolusun
Senin tahminş doğum tarihin neydi
Kız az önce hemşirelere lokum götürdüm ağızları tatlansın diye. 5 dk sonra hepsi toplandı odaya geldi nasıl dua ediyorlar bebeğini tutucaz daha merak etme sen diyorlar. Eşim burda da buldun kendine bir sürü arkadas diye gülüyorYaaa çilek ben de deskin karşısındaydım tabi Serklaj korkusuyla numarası falan aklımda kalmadı hiç bakamadım o an djdjdj tam karşımdaki odada biri doğum yapmıştı bebek gelmişti ağlayarak ay nasıl duygulanmıştım. Ben de beğeniyorum hastaneyi ya kahvaltıda börek geliyo sjsjsjs hemşireler de çok sabırlılarbenim tahmini doğum senden bir gün sonra aşkım ama biliyorsun ki fi tarihinden beri kısalık olduğu için bir gece ansızın gelebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?