- 10 Ocak 2024
- 965
- 1.030
- 33
Kızlar üstüne bir de düzenli sancım çıktı nst de. İlaç başlanacak.
Ya hala çok iyi gözüküyor 12-13 kilo , benim hedefim de öyleydi ama 52 kilo hamile kaldım ve inan hiç hissetmedim.Son haftalar çok kilo alıyoruz galiba normal görüyorum ben toplam 9-10 kg almıştım iki haftada +3 daha almışım şok oldum kendime muhtemelen doğuma kadar bir +3 daha gelir
Yaaa afiyet olsun..Ben kilolu hamile kaldığım için (vki göre aşırı kiloluyum) doktorum her kontrolde ölçüyor o da bana biraz çeki düzen verdi açıkçası ama son bir aydır hiçbir şeyin kontrolü yok valla yiyorum her şeyi
Ya kızlar bir şey soracağım. Bizim kız bir gün acayip hareketli oluyor sonraki gün aşırı sakin oluyor hatta o kadar korkuyorum ki hastahaneye gidiyorum. Nst ye bağlanınca canlanıyor. Sizin de böyle bir gününün diğerine tutmayabiliyor mu?
Normal doğumda epidural konuşuyorsunuz sanırım. Benim sezeryan olacak ve doktorum epidural tavsiye etmedi. Onun iğnesi biraz daha kalın olduğu için iyileşme süreci uzayabilir dedi. Sadece spinal yapacağız gibi gözüküyor. Ama epidural yapıp memnun kalan da çok var. Yapan kişiye bağlı olduğunu üstüne basarak söyledi.Kızlar Epidural benim de çok kafamı karıştırıyor bu konu hakkında bilgisi olan biri bizi aydınlatsa keşke çok fazla olumsuz şey okudum epiduralle ilgili, doğum esnasında ıkınmayı zorlaştırıyor diyen de var. Gerçi hiç doktorumla da konuşmadık belki bulunduğum hastanede yapılmıyordur bilmiyorum ama yine de Epidural alabileceğimi bilmek içimi rahatlatacak sanırım
Aynı şey benim başıma da geldi. Üstelik plasentadan kaynaklı bir sorun olduğu için yediklerimin hiçbiri karın çevresinde de gitmediKızlar bugün kontrolüm vardı
Burda muz tahin önerdiğim arkadaşlar az dikkatli olsun.
Tam haftasındadayken iki hafta öne geçti birden. 35. Hafta 3 kilo çıktı.
Doktor şekerden şüpheleniyorum muhtemelen sende var dedi(eşim iri dediğim halde)
Şeker takibi yapılacak şimdi de bir de diyete başlamam gerekiyormuş.
Yani çok da abartmamak lazımmış bebek kilo alacak diye
canım şehir hastanesinde gebe okuluna gittik, hastanede epidural veriyorlarmış ama en başta talep etmek gerekiyormuş ve doğumun hafta sonu veya akşam saatleri olmaması gerekiyormuş epidural verebilmeleri için. Ben özel hastanede doğum yapacağım orada bir zaman farkı yoktur diye düşünüyorum ama şehir hastanelerinde durum bu şekilde sanırım bilgi vermek için yazdımKızlar Epidural benim de çok kafamı karıştırıyor bu konu hakkında bilgisi olan biri bizi aydınlatsa keşke çok fazla olumsuz şey okudum epiduralle ilgili, doğum esnasında ıkınmayı zorlaştırıyor diyen de var. Gerçi hiç doktorumla da konuşmadık belki bulunduğum hastanede yapılmıyordur bilmiyorum ama yine de Epidural alabileceğimi bilmek içimi rahatlatacak sanırım
Benim genelde çok hareket ettiğim yoruldupum günler az hareket ediyor sakin oluyor belki çok hareket ediyorsanız sizinde öyledir ya da hissetmiyorsunuzdur. Bir de ben karnımı kaşıyınca deli gibi hareket ediyor içerden nasıl bir ses duyuyorsaYa kızlar bir şey soracağım. Bizim kız bir gün acayip hareketli oluyor sonraki gün aşırı sakin oluyor hatta o kadar korkuyorum ki hastahaneye gidiyorum. Nst ye bağlanınca canlanıyor. Sizin de böyle bir gününün diğerine tutmayabiliyor mu?
Evet normal için, ben sezaryende Epidural mantığını pek anlamadım sanırım.Normal doğumda epidural konuşuyorsunuz sanırım. Benim sezeryan olacak ve doktorum epidural tavsiye etmedi. Onun iğnesi biraz daha kalın olduğu için iyileşme süreci uzayabilir dedi. Sadece spinal yapacağız gibi gözüküyor. Ama epidural yapıp memnun kalan da çok var. Yapan kişiye bağlı olduğunu üstüne basarak söyledi.
Canım ben de özelde doğum yapacağım ama doktorum doğum konusunu hiç açmadı daha o yüzden bilmiyorum birde istanbulda değilim ben geçen bir ebe bulunduğum hastaneyi kastederek orda Epidural yapılmıyor dedi ama bilemiyorum. Yapılsa da yapar mıyım onu da bilmiyorumcanım şehir hastanesinde gebe okuluna gittik, hastanede epidural veriyorlarmış ama en başta talep etmek gerekiyormuş ve doğumun hafta sonu veya akşam saatleri olmaması gerekiyormuş epidural verebilmeleri için. Ben özel hastanede doğum yapacağım orada bir zaman farkı yoktur diye düşünüyorum ama şehir hastanelerinde durum bu şekilde sanırım bilgi vermek için yazdım
benim de doktorum yeni yeni doğum konusunu açıyo o açmadan ben de sormadım bu zamana kadarCanım ben de özelde doğum yapacağım ama doktorum doğum konusunu hiç açmadı daha o yüzden bilmiyorum birde istanbulda değilim ben geçen bir ebe bulunduğum hastaneyi kastederek orda Epidural yapılmıyor dedi ama bilemiyorum. Yapılsa da yapar mıyım onu da bilmiyorumçok kafamı karıştıran bir konu
Önlem amaçlı şekere baktırman iyi olur canım . Eğer şeker de yoksa maşallah bebişe. Pamuk yanaklı bir bebiş olurKızlar bugün kontrolüm vardı
Burda muz tahin önerdiğim arkadaşlar az dikkatli olsun.
Tam haftasındadayken iki hafta öne geçti birden. 35. Hafta 3 kilo çıktı.
Doktor şekerden şüpheleniyorum muhtemelen sende var dedi(eşim iri dediğim halde)
Şeker takibi yapılacak şimdi de bir de diyete başlamam gerekiyormuş.
Yani çok da abartmamak lazımmış bebek kilo alacak diye
Canım her şeyin bebeğin gayretine bağlı olduğunu söylüyorlar. Sadece ağzında ve burnunda boru vardı. Anne sütü çok önemli dediler ama sütüm hâlâ gelmedi.
Galiba zayıf hamile kalanlar daha çok alıyor ben de 63 ile hamile kaldım 80 olacağım yakındaYa hala çok iyi gözüküyor 12-13 kilo , benim hedefim de öyleydi ama 52 kilo hamile kaldım ve inan hiç hissetmedim.gerçi ödemim de çok .. ona inanmak istiyorum hedefim sanırım kilo almadan bebişe kilo aldırmak, ödemi biraz azaltmak …
Ben kesiyi Seyfettin Özvurala sordumbenim de doktorum yeni yeni doğum konusunu açıyo o açmadan ben de sormadım bu zamana kadarama bu haftaki kontrolde epidural ve kesi konusunu sormayı planlıyorum buraya da yazarım görüşlerini. Ben de senin gibi kararsızım akışın da olsun da istiyorum
Biri burada galiba yurt dışında epiduralin çok yaygın olduğunu söylemişti memnun kalan da var kalmayan da ama doğumun sancısı daha zor sankiNormal doğumda epidural konuşuyorsunuz sanırım. Benim sezeryan olacak ve doktorum epidural tavsiye etmedi. Onun iğnesi biraz daha kalın olduğu için iyileşme süreci uzayabilir dedi. Sadece spinal yapacağız gibi gözüküyor. Ama epidural yapıp memnun kalan da çok var. Yapan kişiye bağlı olduğunu üstüne basarak söyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?