Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
Kızlar dün e bebeğin kendi markası olan göğüs kapaklarından aldım. Gümüş değil plastik olanlardan. Bunları da mı tencerede kaynatarak temizliyoruz yoksa kaynar suda bekletip biberon temizleyici ile temizlemek yeterli mi

Kızlar bebişleri küvezde kalanlar kaç gün kaldı? Taburcu için neyi beklediler?
Canım biz şu an 17. gündeyiz. Başka bir sıkıntısı olmazsa 1800-1900 gram civarlarına ulaşınca çıkarıyoruz demişti doktor. Biz şu an kanguru yapmayı bekliyoruz. Emme refleksinin pek olmadığını söylüyor hemşire. Bugün deneyecektik ama oda müsait değildi. Kanguru sürecinden sonra da anne bebek uyum servisine alacaklarmış. Sonra çıkaracaklarmış.
Bende yanıyorum Adana da yaşıyorum zaten hava sıcak. Anne ve anneanne baskısı ile icimde atlet üstümde tisort corap terliksiz yere basmadan geziom evde yoksa atlet şort gezcem :) yahu birde normalde hiç olmaz ama ter kokusu ile savaş veriyorum çözümü olan var mi?
Ben de inanılmaz bir ter kokusu yaşıyorum bu süreçte 🤦🏻‍♀️

Son düzenleme:
Canım biz şu an 17. gündeyiz. Başka bir sıkıntısı olmazsa 1800-1900 gram civarlarına ulaşınca çıkarıyoruz demişti doktor. Biz şu an kanguru yapmayı bekliyoruz. Emme refleksinin pek olmadığını söylüyor hemşire. Bugün deneyecektik ama oda müsait değildi. Kanguru sürecinden sonra da anne bebek uyum servisine alacaklarmış. Sonra çıkaracaklarmış.

Allahım hayırlısı ilee eve çıkmanız nasip olsun canmm dualarım seninle ve hepimizle güzel haberlerini bian önce alırız inşallahh 🩷🩷🩷🤲🏻

Cumaya kadar doğum başlamazsa hafta başı yatışım yapılacak yani 40+6 oluyor
Canım arkadaşımınkini 42.hafta başında aldı doktor ama onun magnezyumu kesmeyi unutmuş doktor bu da doğumu geciktirirmiş,bu arada inşallah bende 39.hafta içinde yaparım hazırlıklarını tamamlamış olurum:(

Kızlar selam, ben de kontrolden çıktım az önce, minik kuşun tam 38. haftası , 3300 gram olmuş dedi, makat pozisyonda olduğu için 5 kasıma randevu almıştık sezeryana, şimdi bir de yüzünü de ters dönmüş tamamen :)) sezeryan kesinleşti ve kasılmalara vs bakıp “hadi bakalım 5 kasımı görebilecek miyiz” dedi . Acayip heyecanlandım , doğumla alakalı çok soru sordum ama hiçbirini umursamadı gibi 😂😂 ama özellikle emzirme işini halledersen yarasız beresiz bir şey kalmaz dedi , biraz tedirgin oldum emzirme konusunda bakalım nasıl olacak

Peki beslenmesi neyle sondayla mı

selamlar,

biz de bugün kontrolden geldik. 36+0 dayız. CTG de yine sancı çıkmadı. 0-10 ve 10-20 arası gidip geldi. bu hafta da doğum olmaz belli.

Ultrasonda kafasını ölçerken korkunç bir ağrı girdi kasığıma, çığlık attım. doktor bebeğin sinirlere baskı yaptığını söyledi. kafa baya aşağıda olduğu için doktorun hafif bastırmasından rahatsız oldu belki de. ama canım hiç yanmamıştı bu kadar.

kilosuna 3000 gr dedi ki ölçümleri hep 300/400 gr. fazla çıkıyor hastaane ölçümüyle.

eldeki ödemlerle ilgili olarak: tansiyon ve idrarım normal, baş ağrım olmamasına rağmen, emin olmak için kan aldı, sanırım karaciğer fonksiyonu ile ilgili bir kontrol olacak, preeklampsi ihtimalini elemek için. ayaklarda ödem varsa deniz tuzlu suda arada bekletmemi ya da ödem çorabı almamı önerdi. yardımcısı da bir şey önerdi ama not almayı unuttum ve almancam yetmedi anlamaya. bir mail atarım belki.

grip aşısını da olabildim sonunda. umarım az yan etki yaşarım. :dua:

bir dahaki kontrol 37+0 da doğum yapacağım hastaanede. Tam o gün erken doğum sayılmayacakmış artık. hazır gitmişken o gün kendiliğinden gelse mi diye geçiriyorum içimden. :anneadayı: bir yandan kalsın gelişsin diyorum, bir yandan da bir an önce kucağıma almak istiyorum :KK200:

Var ya terliyorum resmen. Sıcak bi memleketteyim ondan oluyor sanıyordum da sadece bende oluyor 🤣 klima açıyorum ben bu havada. hava sıcak burada baya. Bi bu bide bebikomun sarılığını atlatırsak benden mutlusu yok.
Ya izmir de çok sıcak ama ben izmirde doğup büyümüş bi insanım hayatımda hiç böyle terleyip yanmadım :/ lohusalıktan oluyor bence hormonlarımız normale dönse düzelcez. Bak akşam alyayı yıkıcaz gör sen paçamdan akan teri😂
Sarılık geçiyor kuşum ya korkma stres yapma bende cok takmıstım ama 1 haftada gerileme sürecine girdi sarılık. 7. Gün pik yaptı sonra düşmeye basladı

kızlar hemşireye verilen çantaya neler koydunuz bu akşam çantamı hazırlamaya başlıyorum artık😁
Şimdi kapadım çantayı djfj yazayım hemencük eksiğim varsa söyleyin 😂
İçlik ve zıbın
Çorap, eldiven ve bere
Bir alt üst takım ve battaniye
İki adet 1 numara bez ve pamuk
Çantaya da yedek 4 takım aldım yeter diye düşünüyorum 😁

Back
X