• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
Kızlar hasta olanlara, düşenlere geçmiş olsun az kaldı sabır🌸 bizim kontroller bir haftaya düştü gece uyuyamama, ağrılar, sancılar her şey bende de var ev temizliği hariç her şeyi hallettim çantalar falan hazır evi de temizlersem doğuma hazırım yani sayılırım herhalde 🫣 bende size bir şey sormak istiyorum hala isim konusunda karar veremedim sizce Erdem mi Kerem mi fikirlerinizi söylerseniz çok mutlu olurum 🌸
Kerem 🤗

Kızlar geçen hafta bebişim 1980 gramdı. Bugün yine 2 kg çıktı. Ama farklı doktorlar farklı cihazlar diye kafaya takmadım yanılma payıdır diye düşünüyorum. Doktor 11 kasımda bebeği almak istiyor 37+5 oluyor bana çok erken geldi🥲
Evet farklı cihazlar farklı sonuç veriyor aynı gün iki cihaza girdim ben ikisi farklı ölçtü mesela

IMG_0583.webp

Kızlar ne güzel büyümüş göbüşler maş 🧿🧿 bu da benim😂 iç karnım büyük galiba. 10 kg aldım halbuki.

Kızlar geçen hafta bebişim 1980 gramdı. Bugün yine 2 kg çıktı. Ama farklı doktorlar farklı cihazlar diye kafaya takmadım yanılma payıdır diye düşünüyorum. Doktor 11 kasımda bebeği almak istiyor 37+5 oluyor bana çok erken geldi🥲
Doktorunuza 38. hafta bitmeden kabul etmediğinizi söyleyin bence. En önemli retina gelişimi 38. haftada tamamlanıyormuş. İsterseniz bunu araştırın...

Kızlar kaç gündür hastanede yatıyorum tansiyon bir türlü düşmüyor. Günde 1 doz tansiyon ilacı alıyordum yetersiz geliyor diye 2 ye çıktı. Onda da yine tansiyon 140/100 sanırım 3 e çıkacak. Hiç hareket etmeye gelmiyor hemen yükseliyor sürekli yatacam sanırım. Çok sıkıldım hastaneden evime de gitmek istiyorum 🥺

Kuzum seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ama geç başladı yine öyle düşün. Arttıracak daha dozun var 🙏 ben 6 tane içiyorum şuan ve sadece 3 doz hakkım kaldı. Yine başladı benimde yükselmeye.34 e kdr dayanayım sonra hastanede olmaya bile razıyım dedim hep. Sen sabret.

Ayrıca ilaçlar etkisi hemen değil bir süre sonra göstermeye başlıyor. Merak etme düşecektir inş

kiz ben 3 haftaya dogururum 😁 insallah o zamana kadar iyilesmis olurum evde okula giden cocuk olunca hasta olmamak mumkun degil bi de ustune esimin dogum gunuydu gecen hafta gelen 2 misafir hastaydi 😑 yani ben kendimi gectimde evde cocukda var biliyorlar ne gerek var ki geliyorlar hasta hasta. bu hafta sonu sezaryen planlamaya godecegiz doktora ilac falan yazsin soyleyeyim gidince
vala bu sefer benim de canım sıkıldı yine okadar sürerse doğum geliyo diye😅 inşallah atlatcaz hemen şu mevsim geçişine denk geldik herkes hasta gerçekten 😕

Eki Görüntüle 3652135

Kızlar ne güzel büyümüş göbüşler maş 🧿🧿 bu da benim😂 iç karnım büyük galiba. 10 kg aldım halbuki.
Maşallah benimkinin yanında daha ideal duruyo😃 hem büyük hem aşağıda ilk hamileliğimde böyleydi çocuklarım aşağıda geziniyordu çıkıvercek gibi zonklatıyolar keşke orantılı şişsem bnm içim dar galiba dışa vurdu bide göbek deliğim normalde de içinde değildir oda pipi gibi dışarda🤣

Eklentiler

• 1000102583.webp
    1000102583.webp
    44,8 KB · Görüntüleme: 133
Kızlar bu arada doğumu yaklaşan anne adayı arkadaşlarıma önerim, eğer bütçesi uygun olan varsa mutlaka kordon kanı saklama işlemi yaptırın. Biz Yaşam Bankası ile bugün anlaştık. Ödememizi yaptık kiti teslim edecekler. İlerde sizin ve çocuğunuzun mutlaka faydasına olacak en büyük sağlık yatırımı bence.

Doktorunuza 38. hafta bitmeden kabul etmediğinizi söyleyin bence. En önemli retina gelişimi 38. haftada tamamlanıyormuş. İsterseniz bunu araştırın...
Sizin bu normal doğum ve erken doğumla alakalı yazdıklarınız rahatsız edici olduğundan yazma gereği hissediyorum. Bu işin eğitimini almış insanlara karşılık yorumlarınız fazla desteksiz görünüyor. 37 de doğum yapmıştım mış muşları değil doktorumu dinlemiştim. Hiçbir problem de olmadı retinada. Kulaktan duyduklarınızı ve yanlı bir şekilde bebek haftası konusunda bir kaç mesajınızı gördükten sonra artık yazmak istedim yapmayınız… sürekli erken alıyorlar neden sezaryen yazıyorsunuz sanırım katı düşünceleriniz var. Gülücük koyunca da olmuyor.

Kızlar bu arada doğumu yaklaşan anne adayı arkadaşlarıma önerim, eğer bütçesi uygun olan varsa mutlaka kordon kanı saklama işlemi yaptırın. Biz Yaşam Bankası ile bugün anlaştık. Ödememizi yaptık kiti teslim edecekler. İlerde sizin ve çocuğunuzun mutlaka faydasına olacak en büyük sağlık yatırımı bence.
Evet biz de hastahanemizin çalıştığı firma ile anlaştık. Çok değerli bir yatırım. Maddi gücü olan herkes yapmalı bence de

Sizin bu normal doğum ve erken doğumla alakalı yazdıklarınız rahatsız edici olduğundan yazma gereği hissediyorum. Bu işin eğitimini almış insanlara karşılık yorumlarınız fazla desteksiz görünüyor. 37 de doğum yapmıştım mış muşları değil doktorumu dinlemiştim. Hiçbir problem de olmadı retinada. Kulaktan duyduklarınızı ve yanlı bir şekilde bebek haftası konusunda bir kaç mesajınızı gördükten sonra artık yazmak istedim yapmayınız… sürekli erken alıyorlar neden sezaryen yazıyorsunuz sanırım katı düşünceleriniz var. Gülücük koyunca da olmuyor.
Ben bunu kulaktan duyma şekilde değil, doktorumun bana kendi sezeryan tercihini neden 38. haftadan sonra yaptığını bu şekilde açıkladığından yapıyorum. Biraz araştırın isterseniz sizde. Eğitimi alan benim doktorum, tıp eğitimini alan ben değilim yani. Ancak doktorların çoğu ne yazık ki kendi programlarını ve tatillerini dikkate alarak bu işe tarih veriyor! Ayrıca sezeryan konusunda evet aşırı yanlı bir tutumum var, çünkü anne sağlığı ve bebek sağlığı yerindeyken bile kolay olan hızlı olan bu olduğu için tercih edilen ve gebeleri böyle yönlendirip korkuyla 'en ciddi karın ameliyatı'na sürükleyen sistemin kölesi olmak istemiyorum bir komplikasyon olmadığı sürece. Sizi rahatsız eden her ne ise okumayın mesela... Yada işinize geleni duymak istediğinizi dikkate alın siz.

Evet biz de hastahanemizin çalıştığı firma ile anlaştık. Çok değerli bir yatırım. Maddi gücü olan herkes yapmalı bence de
Sizi çok gönülden tebrik ederim, hayırlısı olsun inşallah. Biz çocuğumuza altın, para, borsa hediye etmek yerine bunu tercih ettik :) Taksitle de ödemesi gayet makul oluyor. Umarım hiç bir zaman ihtiyaç olmaz ama olursa da elimizin altında kök hücre olduğunu bilmek çok büyük şans olacak.

Ben bunu kulaktan duyma şekilde değil, doktorumun bana kendi sezeryan tercihini neden 38. haftadan sonra yaptığını bu şekilde açıkladığından yapıyorum. Biraz araştırın isterseniz sizde. Eğitimi alan benim doktorum, tıp eğitimini alan ben değilim yani. Ancak doktorların çoğu ne yazık ki kendi programlarını ve tatillerini dikkate alarak bu işe tarih veriyor! Ayrıca sezeryan konusunda evet aşırı yanlı bir tutumum var, çünkü anne sağlığı ve bebek sağlığı yerindeyken bile kolay olan hızlı olan bu olduğu için tercih edilen ve gebeleri böyle yönlendirip korkuyla 'en ciddi karın ameliyatı'na sürükleyen sistemin kölesi olmak istemiyorum bir komplikasyon olmadığı sürece. Sizi rahatsız eden her ne ise okumayın mesela... Yada işinize geleni duymak istediğinizi dikkate alın siz.

Ne yazık ki okuyoruz. Ve gebelik psikoloji ile etkileniyoruz aslında. Ben çok takip etmedim yazdıklarınızı. Ama retina gelişimi ile yazdığınızı hatırlıyorum. 37. Hafta bile riskli olan gebeler için büyük şans. Yoksa her anne bebeği güzelce büyüsün gelişsin ister. bir gün bile yanından ayrılıp kuvöze gitsin istemez.
Bunun dışında tamamen keyfi erken doğum yada sezeryan isteyenlerin fikirlerini de biz burda değiştiremeyiz. Ondan aslında her yazdığımızda hasssss ve dikkatlı olmamız gerek bence.

Sizi çok gönülden tebrik ederim, hayırlısı olsun inşallah. Biz çocuğumuza altın, para, borsa hediye etmek yerine bunu tercih ettik :) Taksitle de ödemesi gayet makul oluyor. Umarım hiç bir zaman ihtiyaç olmaz ama olursa da elimizin altında kök hücre olduğunu bilmek çok büyük şans olacak.
Kök hücre çalışmaları birçok hastalık ve sendrom için devam ediyor. Dediğiniz gibi umarım gerek olmaz ama imkanımız olduğu sürece ihtimale karşı saklamak gerektiğini düşündük. Bütün bebekler sağlıkla gelsin sağlıklı kalsın inşallah 🙏🏻

Ne yazık ki okuyoruz. Ve gebelik psikoloji ile etkileniyoruz aslında. Ben çok takip etmedim yazdıklarınızı. Ama retina gelişimi ile yazdığınızı hatırlıyorum. 37. Hafta bile riskli olan gebeler için büyük şans. Yoksa her anne bebeği güzelce büyüsün gelişsin ister. bir gün bile yanından ayrılıp kuvöze gitsin istemez.
Bunun dışında tamamen keyfi erken doğum yada sezeryan isteyenlerin fikirlerini de biz burda değiştiremeyiz. Ondan aslında her yazdığımızda hasssss ve dikkatlı olmamız gerek bence.
Yazdığım şeyleri lütfen tam olarak okuyun o halde. Sağlıklı gebeliklerden ve bebeklerden bahsediyorum bu bilgiyi paylaşırken. 34. haftasında da alınması zorunlu bir bebek olabilir bu bir gebelik 'komplikasyonu'dur. Söylediğim şey bununla alakalı değil. Burada bir çok arkadaşın mesajını okuyorum, herkes sağlıklı giden sürecin içinde doktorun kendilerine verdiği tarihten bahsediyor. Eğer sezeryan kişinin kendi tercihi değilse, doktorların bunu kendi ajandalarına göre değil, annenin ve bebeğin sürecine göre vermesi gerektiğine inandığım yerdeyim. Çok şükür ki doktoruma beni bu konularda çok iyi bilgilendiriyor. Mesela belki benim kızımda beklemeyecek 38. haftayı ama dün bana aynen şöyle bir açıklama yaptı; biz inciri ağaçtan kızardı diye koparıp açtığımızda içi ham çıkabilir, ama aynı ağaçtan olgunlaşıp kendiliğinden yere düşüp bal gibi olan incirde var olabilir.

Bugün moralim çok bozuk, aslında düştüğümde kafamda bir sorun vardı o yüzden dalıp hamile olduğumu unutup hızlı hızlı çıktım merdivenleri ve düştüm. Hala daha bi hüzün var bi de yalnızım ya. Şimdi şeytan diyor ki bi kola söyle iç. Canım çekti. Sizce hak ettim mi yoksa şeytana uymayayım mı limonata ile soda falan mı karıştırıp içeyim☹️
Ya bu koladan bu kadar kaçmaya gerek var mı ayda yılda bir içilebilir yani millet içki sigara içiyor kızlar 🤦🏻‍♀️😂 çok geçmiş olsun bu arada çok üzüldüm görünmez kaza için. İnanın üzüntünüz ve stresiniz kadar zararlı değildir nadiren içtiğiniz kola ben daha önce doktorlardan da asitli içeceğin direkt bir zararı olmadığını dinlemiştim kendi fikrimle söylemiyorum yani. Şekerli oluşu bile daha zararlı olabilir oda nadiren olduktan sonra ne olabilir ki. Tabi gebelik şekeriniz varsa sizin bilmiyorum yanlış konuşmayalım. Ama içtiğimiz limonata meyve suyu vs de çok şeker var ondan eminim😂

Sabah benim de akıntım fazla oluyor gece birikiyor sanırım onunla alakalı, devam ediyor mu diye bak bence
Akıntı devam ediyor hala ama geceki gibi geniş ıslaklık olmuyor. Yarın sabahtan kontrolüm var gittiğimde doktora anlatayım
Kızlar hasta olanlara, düşenlere geçmiş olsun az kaldı sabır🌸 bizim kontroller bir haftaya düştü gece uyuyamama, ağrılar, sancılar her şey bende de var ev temizliği hariç her şeyi hallettim çantalar falan hazır evi de temizlersem doğuma hazırım yani sayılırım herhalde 🫣 bende size bir şey sormak istiyorum hala isim konusunda karar veremedim sizce Erdem mi Kerem mi fikirlerinizi söylerseniz çok mutlu olurum 🌸
Kerem ✨

Eki Görüntüle 3652135

Benim de bu şekilde haftasını söylediğimde şaşıran çok oluyor küçük duruyor diyorlar doktoruma söylediğimde eliyle yandan karnımı ölçtü kulak asma onlara iç karnım geniş de dedi 😅

Maşallah benimkinin yanında daha ideal duruyo😃 hem büyük hem aşağıda ilk hamileliğimde böyleydi çocuklarım aşağıda geziniyordu çıkıvercek gibi zonklatıyolar keşke orantılı şişsem bnm içim dar galiba dışa vurdu bide göbek deliğim normalde de içinde değildir oda pipi gibi dışarda🤣
İlk çocuklarınızda aşağıda olması doğum tarihini etkiledi mi? Benim de aşağıda erken doğum riskim var gibi konuştu doktor

Back
X