• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    204
Kızlar bende muayeneden çıktım. Tansiyon ilacını 3 e çıkardı doktorum. Bebişim 2050 gram olmuş. Ama karın çevresi 1 hafta geriye düşmüş. 🥺 Doktor kontrol altında tutalım dedi. Haftaya yine gitcem. İnşallah tansiyonum bebeğimi etkilememiştir.

Canım iyi değil mi ya kilosu tam kaç haftasın. Benim ki 31+6 1640 çıktı. İnş artar kilosu.

Ben de geldim kontrolden, bizim kızın yine ayaklar aşağıdaydı bu gidişle sezaryen olacağız gibi 😁 ama doktor rahim ağzına dikislerine baskı yapamaz bu şekilde o yüzden dursun böyle sorun yok dedi. Karnımın üstünde ağrı olan bir bölge vardı meğer cimcime başını dayıyormuş oraya tak ultrason yaparken çekti başını rahatladım ağrım geçti 😂 nst ye girmedim haftaya çağırdı o zaman gireceğim. Ve evet kaşar peyniri+tahin sanki bende de işe yaradı gibi. Ama 15.kilomu aldım öyle bi problemimiz var 🤷🏼‍♀️🥰
bende +15 🤣 ama olsun hiç takılmıyorum yiyorum meyvemi tahin pekmez kaşar üçlüsünden vazgeçmem artık 🤓

Sor bakalım ne diyecek ama benim çarpıntıya tansiyona iyi geldi 125 ten aşağı düşmüyordu çarpıntı tansiyon da hep 14-9 14-10 du ciğer geliştirici de tansiyon yükseltip çarpıntı yapıyordu 2 doz+2 doz oldum şimdi perşembe yine 2+2 yapılacak belki benim de nidicard dozunu arttırır
Sana neden bu kadae fazla ciğer geliştirici yapıyorlar? Bana 1+1 doz yapıldı, sonra tekrarını yapmadı

@

Kuzum sana birşey sorcam/ sen tansiyon ilacını azaltmıştın ya kaça kadar düşüyordu azalttın. Benim büyük 12 lerde ama küçük 6 ya dayandı. Geçen hafta 85-95 lerde idi. Nabızda düşük ilaçlar mı fazla gelmeye başladı. Senin de tam bu haftalardaydı sanki
Ay muhteşem canım değerlerin çok güzel çıkmış. Benim 8-5 9-5 falan gelmeye başlamıştı başım dönüyordu o nedenle 4 ten 2 ye düşmüştük. Şu an 12 saatte 1 alıyorum son 1,2 saat 130 lara geliyor şükür 140ları görmüyor 🙏 baş dönmen rahatsızlığın yoksa devam et büyük tansiyonun 12 iyi çünkü. Bizim nst deki ebe hep düşük ölçüyor 8-5 falan geldi iki sefer doktor hemen baş dönmen varsa düşeyim ilacı dedi. Ben istemedim evde düzenli ölçümle 11 altı çıkmıyor çünkü. Zararı yok zaten devam et madem dedi.

Canım iyi değil mi ya kilosu tam kaç haftasın. Benim ki 31+6 1640 çıktı. İnş artar kilosu.
Güzelim şöyle bir durum var kiloya bakmıyorlar aslında. Mesela geçen hafta benim 2100 dedi normal aslında. Ama göbek çevresi ölçümlerinde yüzdelik bir persantil değeri var. O eğer sınırın altına inerse tehlikeli olabilir. Onu da cihaz bikaç haftalık ölçümü karşılaştırarak yapıyor. Benim 3 hafta boyunca 50-60 gr aldı kg. Ama persantil değeri çok düştü. Eğer bu gidişimde de düşmüş olsa bi iki gün içinde doğuma alacaktı. Ama kg bazında bakarsak normal aralıkta. O yüzden 2 bebek aynı gün aynı kiloda olsa da birinin doktoru kontrol altında tutalım diyebilir. Geçen hafta öğrendiğim bilgisi 🤗

Güzelim şöyle bir durum var kiloya bakmıyorlar aslında. Mesela geçen hafta benim 2100 dedi normal aslında. Ama göbek çevresi ölçümlerinde yüzdelik bir persantil değeri var. O eğer sınırın altına inerse tehlikeli olabilir. Onu da cihaz bikaç haftalık ölçümü karşılaştırarak yapıyor. Benim 3 hafta boyunca 50-60 gr aldı kg. Ama persantil değeri çok düştü. Eğer bu gidişimde de düşmüş olsa bi iki gün içinde doğuma alacaktı. Ama kg bazında bakarsak normal aralıkta. O yüzden 2 bebek aynı gün aynı kiloda olsa da birinin doktoru kontrol altında tutalım diyebilir. Geçen hafta öğrendiğim bilgisi 🤗

Benim ki 2 haftada 200 gram almış. Ama mesela 31+6 göbek çevresi 29+4 ile uyumlu çıktı. Nerdeyse 2 hafta gerilik gibi. Ama doktor pek üstünde durmuyor. Beklenen bşydi diyor. Özellikle 34 görelim diyor. Belki sonra şekillenecek fikri.

Ay muhteşem canım değerlerin çok güzel çıkmış. Benim 8-5 9-5 falan gelmeye başlamıştı başım dönüyordu o nedenle 4 ten 2 ye düşmüştük. Şu an 12 saatte 1 alıyorum son 1,2 saat 130 lara geliyor şükür 140ları görmüyor 🙏 baş dönmen rahatsızlığın yoksa devam et büyük tansiyonun 12 iyi çünkü. Bizim nst deki ebe hep düşük ölçüyor 8-5 falan geldi iki sefer doktor hemen baş dönmen varsa düşeyim ilacı dedi. Ben istemedim evde düzenli ölçümle 11 altı çıkmıyor çünkü. Zararı yok zaten devam et madem dedi.

Evet şu ciğer geliştirici iğne sonrası bir fırladı. Ama şuan düştü belki geçici etki. Bu hafta bi takip edeceğim. Ama mesela geceleri yükseliyor benim. Bu gün doktoruma da sordum. Nabzım yerlerde bebeğe dokunur mu diye. Bebeğe zararı olmaz dedi biraz rahatladım

Benim ki 2 haftada 200 gram almış. Ama mesela 31+6 göbek çevresi 29+4 ile uyumlu çıktı. Nerdeyse 2 hafta gerilik gibi. Ama doktor pek üstünde durmuyor. Beklenen bşydi diyor. Özellikle 34 görelim diyor. Belki sonra şekillenecek fikri.
Mutlaka başka değerlerine ve senin durumuna göre bakıyordur canım. Benimki de 30 da işlerini bitir dedi 34 bekledik 36 bekledik sırada 37 var😂 bebişler bi anda gidişatı değiştirebiliyor lar. 2 hafta geri ya da ileri olma durumunu da sorun etmiyorlar zaten genel olarak. Ben sadece o haftada o kilo az mı acaba diye düşünen ama bebeği iyi olan anneler olur boşuna endişelenmemeleri için açıklamak istedim. Bazen sorgusuz doktorlarımıza güvenip fazla kurcalamamak gerekiyormuş 😂

Sana neden bu kadae fazla ciğer geliştirici yapıyorlar? Bana 1+1 doz yapıldı, sonra tekrarını yapmadı
Ben bana yapıldığı zaman biraz araştırmıştım. Dozuna göre farklı biçimleri var. Aciliyetine göre karar veriyorlar sanırım. Bana 12 saatte bir 1 er doz yapılmıştı mesela

Evet şu ciğer geliştirici iğne sonrası bir fırladı. Ama şuan düştü belki geçici etki. Bu hafta bi takip edeceğim. Ama mesela geceleri yükseliyor benim. Bu gün doktoruma da sordum. Nabzım yerlerde bebeğe dokunur mu diye. Bebeğe zararı olmaz dedi biraz rahatladım
Oh çok şükür iyi gitsin yeter ki 🙏 geceleri benim de nabzım yükseliyor 140 a kadar normal kan akışınız hızlanıyor bebek büyüyor çünkü dedi. Çok sorgulamadım 😂

Mutlaka başka değerlerine ve senin durumuna göre bakıyordur canım. Benimki de 30 da işlerini bitir dedi 34 bekledik 36 bekledik sırada 37 var😂 bebişler bi anda gidişatı değiştirebiliyor lar. 2 hafta geri ya da ileri olma durumunu da sorun etmiyorlar zaten genel olarak. Ben sadece o haftada o kilo az mı acaba diye düşünen ama bebeği iyi olan anneler olur boşuna endişelenmemeleri için açıklamak istedim. Bazen sorgusuz doktorlarımıza güvenip fazla kurcalamamak gerekiyormuş 😂

Aynen öyle canım. Doktora özellikle sordum. Önemli olan haftaları doldurması dedi. Çünki bir korktum. 32 yim ama bebek 29 ile mi uyumlu fln diye ama. Öyle olmuyormuş. İnş sağlıklı zamanında gelsinler yavrularımız.. biz büyütür besleriz onları 🥰☺️

Aynen öyle canım. Doktora özellikle sordum. Önemli olan haftaları doldurması dedi. Çünki bir korktum. 32 yim ama bebek 29 ile mi uyumlu fln diye ama. Öyle olmuyormuş. İnş sağlıklı zamanında gelsinler yavrularımız.. biz büyütür besleriz onları 🥰☺️
Aynen öyle güzelim gelişimlerini tamamlasınlar da kilo tamamlanır 😍

İnşallah her hafta her gün daha da iyi olacak annesi imkanın varsa dayanabiliyorsan tuzu komple kes ben kestiğimden beri 11-6 12-7 gerçi nidicard da kullanıyorum sabah akşam Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 💕 🙏
Elimden geldiğince tuzsuz yemeye çalışıyorum. Amin inşallah 🤲💗
Aslında haftan ileri olduğu için dozu 4 yapsaydı keşke. Cünkü 38. Haftaya kadar her türlü rahat rahat artırabilir dozu. Vardır gerçi bi bildiği. En kötü birde kardiyolojiye görünürsün.
Kan akımına falan baktı mı canım orda bi sorun yok değil mi?
kan akımında bir sıkıntı yoktu en son kontrol altında tutalım yinede demişti.
Güzelim ben de 3 4 haftadır bu durumla uğraşıyorum işte üstüne plesanta da çok yaşlanmış bizi baya tedirgin etti. Kendini yormadan bol hareket et, beslenmene dikkat et protein ve meyve ağırlıklı beslen bir de sabah tahin pekmez yedim ben. Hangisi işe yaradı bilmiyorum ama bir dene bir haftada toparlar bile belki.
tamam denicem çok teşekkür ederim 🙏🌸 . Umarım senin bebişin de toparlar sağlıklı bir şekilde hepimiz kucağımıza alırız 🩷
33+3 kg sıkıntı yok galiba ama karın çevresi 1 hafta geri dedi.

Back
X