• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    237
Canım aynı durumdayız ama ben bugün dayanamıyorumartık, yıkama kararı aldım. Herşeyi hazır uyanmasını bekliyorum. Ayy sanki ameliyat yapıyoruz gibi evde herşey önceden hazırladık 😂 teknik bi sıkıntı yaşamayalım diyorum eşime 😂😂😂

Bizim göbek 5. Günde düşmesine rağmen 20. Gün yıkadık bebeği. Çok küçüktü biraz büyüsün diye 😂 benim ailem soğuk olur çocuk üşütmesin diye çok oralı değildir. Eşimin ailesi de hastaneden gelir gelmez yıkama taraftarıydı.
Ben biraz beklettim. Ama sonra doktorumuza sorduk. Doktorumuzda çok sık yıkama taraftarı olmadığını , 10 günde bir yıkasak yeteceğini söyledi bu süreçte. Ama instagramda falan görüyorum herkes günlük uyku öncesi yıkama rutini yapıyor :)))

Ayy kızlar taze anne olmak harika değil mi? Hadi biraz moral depolayalım. Geçen ay hepimiz doğurma stresindeydik şükür şimdi hepimizin kucağı dolu bebişlerin emme gaz şikayetine geçtik. yanlış bilmiyorsam 3.ayda azalıyormuş gaz sancısı. Ama o zamanda yenidoğan hali bitiyor. Ben dün saatlerce bebeğimi salladım kucağımda atak mı neydi bilmiyorum onunla birlikte en son ağladım. Ama yine de bi an onu kucağımdan indirmedim 🐣 gözlerim bi ara yaprak dökümü Leyla gibi boşluğa bakıyormuş deli gibi eşim söyledi 😂 Herşeye rağmen herşey çok güzel anne olmak muhteşem bir şey 🙏🧿💞💞💞💞

Bizim göbek 5. Günde düşmesine rağmen 20. Gün yıkadık bebeği. Çok küçüktü biraz büyüsün diye 😂 benim ailem soğuk olur çocuk üşütmesin diye çok oralı değildir. Eşimin ailesi de hastaneden gelir gelmez yıkama taraftarıydı.
Ben biraz beklettim. Ama sonra doktorumuza sorduk. Doktorumuzda çok sık yıkama taraftarı olmadığını , 10 günde bir yıkasak yeteceğini söyledi bu süreçte. Ama instagramda falan görüyorum herkes günlük uyku öncesi yıkama rutini yapıyor :)))
Kız bu doktorlar aynı okullarda okumuyor mu hangi ekolü takip ediyorlar ya benim ki yıka dedi. Diğeri yıkama dedi. Instagram ah instagram 😅Bi cesaret geldi bakalım canım. Ayy bi de yıkama için aile görüşü var. Anam yıkamadık diye koktu diyor bu çocuk tuz sürmedim diye ninemler kınıyor. Neyse ki uzaktayım da telefonu kapayınca gözüm görmüyor.

Çok sağol kuzum evet olabilir dediler ama ben olmadan calpol verdim az önce. Cok ağlıyodu belkş ağrısına iyi gelir dedm

Kuzum sen gaz için bir çare buldun mu. Bende şu kiraz Çekirdeğimden sipariş ettim. Sıcak havlu falan koyuyorum karnına. Ama fayda etmiyor. Dün gece boynundan aşağı yıkadım belki iyi gelir su diye yine olmadı. Ne yapacağımı şaşırdım.
Akşam belli saatte bir başlıyor , min 3 saat kitleniyoruz o da bizde/ totomdan aşağı terler boşalıyor şaftım kayıyor.

Sezaryen ameliyatı olan kızlarım sizin de ara ara karnınız 3 aylık hamile gibi şişiyor mu? Korse kullanmak için geç mi kaldım?

Kızlar hamileliklerimizi hatırlayalım. Sorun olmayan şeylere bile endişeleniyorduk ben arada sizi sarsıyordum kızlar normalsiniz her şey yolunda diye.
Şimdi de aynısını süt yetme meselesinde yaşıyoruz. Bir sorun varsa kendini belli eder aksi takdirde sütümüz besliyor ve doyuruyordur. Benim kanaatim bu şekilde. Kendimizi yıprata yıprata azaltacağız sütümüzü böyle giderse. Biraz relaks biraz gamsız olmamız lazım bu süreçte
Canım ben de senin gibi düşünüyorum, bence doktorlar ve ebeler de anneleri bunalıma sokuyor. Ben en başından beri çocuğu emzirmek için hiç uyandırmadım mesela, annem izin vermedi. Almanya’da böyle bir “kural” yok diyor, kimse çocuğunu öyle büyütmüyor. Burada ise benim bir arkadaşa asm’deki ebe bebeği her saat uyandırman lazım demiş. Geçen bir arkadaşım anlatıyor, ona da aileden baskı yapmışlar her saat uyandırmış sonra da çocuk reflü oldu dedi. Yani bazı şeyleri akışa bırakamıyoruz çünkü çevreden de bir sürü ses var. Bu zorlu ama aynı zamanda güzel bir süreç, ama çeşitli faktörler kaygı ve yetersizlik hislerine yol açıyor. Ben başta burayı okuyup acaba hata mı ediyorum uyandırmayarak dedim, ama bebeğin gerçekten kendi düzeni varmış. Bazen 4 saat uyuyor, bazen 1 saat uyuyor. Bir gece 6 saat uyumuştu aşırı kaygılanmıştım, ama şimdi bu konuda akıştayım. Şuan benim bebekte de gaz sorunu var ondan ötürü uyumuyor, dolayısıyla ben de uyumuyorum. Geçecek bu günler 🫂

Offf bu süt sağmak ne stresli birşey yaaa . Normalde sağmıyordım ama arada atayım dolaba diyorum. Nereye. Bugün bir sağdım 45 ml çıktı. Sonra baya emdi oğlum peşine sağayım yıne dedim. 5 ml çıkmamıştır. Ama bebek emerken tıkanıyor. Valla dolaba süt koyanlara özeniyorum. Hayır bebek de kilo alıyor. Acaba süt sağma makinem mi kötü
45ml kaç dk ve emzirme sonrası mı ?

Kızlar sürekli bez değiştirmeme rağmen poposu pişik olmuş. Bepantol pişik önleyici kullanıyordum. Şimdi geçmesi için ne kullanmalıyım? Sudokrem işe yarar mı ya da başka tavsiyeniz var mı
biz molfixten primaya geçtik ve üç dört gün hamazinc kullandık hızlıca geçti kremi doktorumuz yazmıştı rutinde de bepantol baby kullanıyoruz sudokrem de aldım ama içerik temiz değil diye kullanmıyorum

Evet mıkırtı degil mi benim bebiste oyle kurbağalar geldi sarkıya basladilar diyorum bende
Napayim 😄🥰

KIzimda ilk hafta dustu, beyaz akinti vardi. Kiyafetine bulasiyordu kahverengi sekilde, doktor yaktı, kibrit gibi uzun bir cubukla degdirdi ucunda gumus varmis sanirim surunce, simsiyah oldu,yakmak eylemi degil yani 😄islemin adı oyleymis, 1 hafta sonra tamamen gecti cok sukur,yikarken hasta gazli bezlerinden bantladik su gecirmez eczaneden alip, smdi normal dus aldiriyoru, iyi cok sukur, esimde evham yapmisti ama gecti sizde korkmayin

Benim su an kızımda 1 kere hafif oldu sudokrem kullandim dus aldirdim gecti cok sukur
Oglumda hastahanede cok kotu olmustu yanmisti resmen sagolsun hemsireler halletmisler, mustela, bepanthol ise yaramadı, sudocremi aldirmistim esime kalin tabaka olarak surmustum 2 kerr 3. Alt acisimda hafif isilik olarak kalmisti gecti sonra
Evde kendim bakincada olmamisti bir daha o kadar kotu
Smdide riske atmadim sudocrem buyuk boy aldim dogumdan 2 gun oncesi migrosta indirimdeydi
kalin tabaka olarak surun ince degil.

Hanimlar kac no bezdesiniz
Ben molfix 2 deyim 3 haftadir, sadece 2 hafta 1 kullandik smdide yine
bacaklari kipkirmizi ve 2 gundur cisi kaciriyor acaba 3 e mi gecsem bilemedim
Oglumda boyle oldu mu buyuge gecerdim
Ama daha 1 aylik cok mu erken bilemedim
kilosu 4600 prima 1 kullanıyoruz

Ayy kızlar taze anne olmak harika değil mi? Hadi biraz moral depolayalım. Geçen ay hepimiz doğurma stresindeydik şükür şimdi hepimizin kucağı dolu bebişlerin emme gaz şikayetine geçtik. yanlış bilmiyorsam 3.ayda azalıyormuş gaz sancısı. Ama o zamanda yenidoğan hali bitiyor. Ben dün saatlerce bebeğimi salladım kucağımda atak mı neydi bilmiyorum onunla birlikte en son ağladım. Ama yine de bi an onu kucağımdan indirmedim 🐣 gözlerim bi ara yaprak dökümü Leyla gibi boşluğa bakıyormuş deli gibi eşim söyledi 😂 Herşeye rağmen herşey çok güzel anne olmak muhteşem bir şey 🙏🧿💞💞💞💞
ya o deli gibi boşluğa kilitlenme olayı bende de var özellikle emzirme sonrası kucağımda uyurken kxhdjdkxhjxjdh

biz molfixten primaya geçtik ve üç dört gün hamazinc kullandık hızlıca geçti kremi doktorumuz yazmıştı rutinde de bepantol baby kullanıyoruz sudokrem de aldım ama içerik temiz değil diye kullanmıyorum
Ben de molfix premium kullanıyorum ondan mı oldu acaba ya. Azıcık işese bile değiştiriyorum çünkü..

Ben de sezeryanla dogurdum 17 gun oldu sutum hala cok az meme ucum da buyukmus silikon uc onerdi hastanede hemsireler ve kan sekeri dustugu icin ilk geceden mama verildi onayim alinarak. Sagim yapiyorum, 2 saatte bir meme 3 saatte bir mama yapmaya calisiyorum, bazen ayri ayri bazen karistirarak biberonla sagdigim sut ve mamayi veriyorum. Iki gundur silikon ucla bile olsa mememde durmuyor katilarak agliyor. Googledan eve gelen bebek hemsiresi buldum bebek henuz kucuk dedi memeye dondurebilirmis 2 gun 3er saat geliyormus sonra whatsapptan takip edecekmis 8bin liraya butcem olmasa da kenardan ayirip odeyecegim bir gorusecegim siz de benzer bir destek alabilirsiniz hem anne hem bebek icin deger diye dusundum umarim faydasini goruruz
Sağolun şu an ne durumdasınız bebek emiyor mu hala devam ediyor musunuz

Back
X