- Konu Sahibi elektroforez
-
- #48.641
Benimki de güzel yedi. Çok mu yediriyorum emin olamıyorum bazen. İstiyor veriyorum ama kabız olacak diye korkuyorum. Çok çektim kabızdan bebeğimde. Korkuyorum o yüzdenBen denedim canım havuçla birlikte zeytinyağında pişirdim verdim çok sevdimi sanmıyorumama yedi
Bacim maşallah kuzuya hep güzel uyusunajbsjsbbu ara sadece okumaya girebiliyorum ters düz oldum hayatim kaydi ajxbsjdjs okurken düşündüm ipek bir kac haftadır 2 uyku uyuyo gündüz nadiren 3 ama o. Sonuncu yarim saat falan neyse dedim sorun bu muydu acaba falan gptye gemini ye falan gittim baktim onlar da 2 uyku demiş;( 3. Yarim saat falan sekerleme gibi olacak zaten 2 uykuya geçiş sürecinde oluyomus bu ay herhalde... Hayallerim yıkıldı cok miktar derdi bu olsa çözerdim ama cozemedim jabshwhdhshdjdjdAmacım akıl vermek değil kesinlikle yanlış anlaşılmasınama bebişi gözlemleyerek oluşturduğum rutin bu şekilde, yine sen de bebişi gözlemleyerek oluştur canım uyku düzenini. Mesela uykusu geldiğinde esner, burnunu, gözlerini kaşır.. ordan anlarım uyuyacak, akşam bazen 18.00 gibi uyumak istiyor ama müsaade etmiyorum, oyunlar oynayarak falan oyalıyorum daha çok.. gündüz uykuları genelde 40 dk üstüne çıkmıyor ama onlar 40 dk’da dinlendikleri için uyanıyorlar zaten hatta bazen gece uykusuna yattığında da ilk uykuda 40 dk sonra uyanıyor, gece - gündüz kavramı da tam oturmadı haliyle
Sana yemin ediyorum aynısı akdbjsdnisjdjd ben de o ara bebeğim aç mi acaba diye düşünüp durmaya baslamistim ajshahsnsjhd gerçi şuan da düşünüyorum ama olsun kalici etki oldu herhalde ,Ben de bir aralar burda bebeğim aç, bebeğim aç diye ağlanan bir abladan sonra psikolojim bozuldu, acaba benimki de mi aç diye tedirgin oldumsonra o abla sayesinde kaç cc mama verdiğini, kaç ml su içirdiğimi, günde kaç çiş kaç kakalı bez aldığımı, hangi saatte uyuyup uyandığını liste halinde not almaya başladım eşim benimle dalga geçiyordu ama şimdi rahat eden yine benim
Ay korkunç bir sistem zaten olmuyorsa olmasin sallarim emziririm nasıl güzel uyuyosa uyusun ya çocuğu ben yaptım desteksiz uyumak istemiyorsa istemesin napayim o kadar aglayacaksa... Tabi ki şartlar da önemli ama bakan kişi başkası da olsa sallasin napalimBen de desteksiz uyku eğitimi vermeye çalıştım ama yine de 5 dk falan kucağımda pilates topunun üzerinde zıplayarak uyutuyorum, ancak o kadar yapabildim.. beşiğinde doğduğundan beri hiç sallamadım onu bilmiyor.. yanş insanlar kendi kendine uyusun diye bırakıyorlarmış yatağa, 3 gün çocuk ağlaya ağlaya uyumayı öğreniyormuş ama ben onu yapamam, çocuk uyumayı değil öğrenilmiş çaresizliği yaşıyor ve mecburen kendi kendine uyumayı öğreniyor.. belki bundan birkaç ay sonra bir daha kucağımda uyumayacak bebeğime neden öyle bir eziyet yapıyım ki diyorum.. o benim kokumu alsın beni onunkini
Verdim cnm kabız yapmadı irmik kabız yapıyor onu vermiyorumartık yulaf ve pirinç ununu karıştırıp veriyorum ne yapacaksam. Mesela arpa şehriye de kabız yaptı yani yaptı o akşam ama zorlandı ağladı.Mercimek daha önce verdiniz mi hiç ben gaz yapar diye cesaret edemedim. En çok korkum kabız olması benim ya. Alerjiden kabızlık kadar korkmuyorum ama zaten normalde de sık yapmıyor kakasını haftada 1 tek sefer yapıyor korkuyorum bu geçişte daha da kötü olur diye
benim oğlan da gece yine böyle yaptı babasıyla nöbetleşe baktık. gece 2,5 uyandı ağlamaya başladı bağırarak ne yaparsam yapayım susmadı sonra full uyandı tekrar beşikte sallayınca uyudu 1 saat sonra yine aynı şey beşikte ağlıyo sallıyorum ağlıyo her şeyi deniyorum ağlıyo sonra tekrar beşikte uyuyo falan.Kızlar günaydın ya. Vallahi ben pek iyi değilim. Akşam 8.30 da yattı herşey normaldi. Uyanınca emzirdim uyuttum emzirdim uyuttum derken. Bi yerden sonra uyanıyor saat 4 gibi. Yataktan çıkarmıyorum ışık açmıyorum ama durmuyor hiç ya. Emip uyumuyor. Sürekli yat kalk yat kalk. Çeviriyorum yatakta olmuyor kucağıma alıyorum olmuyor pış pış yapıyorum olmuyor. 2 gündür ne uyku var ne bi şey yaa neden böyle oluyor olabilir. Bi yere kadar aralıklarla uyanıyor ona tamam. Ama bi yerden sonra çok kötü oluyor hiç uyumuyor çıldırmak üzereyim belim kopuyor şuan mal gibiyim sersemlikten
Ay korkunç bir sistem zaten olmuyorsa olmasin sallarim emziririm nasıl güzel uyuyosa uyusun ya çocuğu ben yaptım desteksiz uyumak istemiyorsa istemesin napayim o kadar aglayacaksa... Tabi ki şartlar da önemli ama bakan kişi başkası da olsa sallasin
Gündüz uykuları nasıl? Gündüz uykularının 3 saati geçmemesi lazımmışKızlar günaydın ya. Vallahi ben pek iyi değilim. Akşam 8.30 da yattı herşey normaldi. Uyanınca emzirdim uyuttum emzirdim uyuttum derken. Bi yerden sonra uyanıyor saat 4 gibi. Yataktan çıkarmıyorum ışık açmıyorum ama durmuyor hiç ya. Emip uyumuyor. Sürekli yat kalk yat kalk. Çeviriyorum yatakta olmuyor kucağıma alıyorum olmuyor pış pış yapıyorum olmuyor. 2 gündür ne uyku var ne bi şey yaa neden böyle oluyor olabilir. Bi yere kadar aralıklarla uyanıyor ona tamam. Ama bi yerden sonra çok kötü oluyor hiç uyumuyor çıldırmak üzereyim belim kopuyor şuan mal gibiyim sersemlikten
9.45 - 11.10 (1,5 saat desek)Gündüz uykuları nasıl? Gündüz uykularının 3 saati geçmemesi lazımmış
Valla kuzu değişikler bizimki de kendi kendine akşam 22-23 e çekti gece uykularını muhtemelen gündüz çok uyuduğu için bi ara 6 da kalkıyordu o bile zor napsak bilmiyorum ben de9.45 - 11.10 (1,5 saat desek)
13.30 - daha hala uyanmadı. Saat oldu 3 zaten şimdiden kota doldu. Yani kalkınca tekrar uyur çünkü 8.30 a kadar dayanamaz yine bu saatlerde kalkınca.
Yani gündüz iyi uyuyor. Şimdi nasıl kaldırayım uyuyan çocuğu bilmiyorum ya kaldırmak mı lazım. Gerçekten 3 gecedir kafayı yememe çok çok az kaldı. Belim ağrıyor, başım çatlıyor artık dayanamıyorum
Benimki de 1 gibi uyudu hala uyuyor. Gündüz çok uyuyor demekki ben de senimle aynı durumdayım 12-1 de çocuğu uyutmaya çalışıyorum gece. Öncesinde uyı uyan yapıyor 9 gibi falan. 6dan sonra da uyuyor yani maalesef. Benim de artık çeki düzen vermem lazım9.45 - 11.10 (1,5 saat desek)
13.30 - daha hala uyanmadı. Saat oldu 3 zaten şimdiden kota doldu. Yani kalkınca tekrar uyur çünkü 8.30 a kadar dayanamaz yine bu saatlerde kalkınca.
Yani gündüz iyi uyuyor. Şimdi nasıl kaldırayım uyuyan çocuğu bilmiyorum ya kaldırmak mı lazım. Gerçekten 3 gecedir kafayı yememe çok çok az kaldı. Belim ağrıyor, başım çatlıyor artık dayanamıyorum
Meme ya da mama vermiyor musunuz hiç
Ben yarın gündüz uykularına da bi bakayım ya not ederek. Ay bilemedim. Ya aslında ben geç yatırdığım zaman mesela 12 de 2 de uyanıyor diyelim en azından bizde uyuyorduk o süreçte biraz. Ondan öyle yapıyordum ve daha uzun uyuyordu. Birkaç kere erken uyudu yüz kere uyandı bende denemedim bi daha. Acaba gündüz ne kadar uyuyor kaç kere uyuyor ona bi bakayım ben yarın. Çünkü hiç dikkat etmedim öyle kafamıza göre.
7,30- 8 de kalkıyor bebeğim. Bazen 1 saat uyuduğu da oluyor tek seferde bazen 3 saatte uyuyor gündüz. Bugün 45dk ancak uyudu tek seferde kakası varmış ondan öyle yapmış mesela. Keşke en başından sorsaymışım ya. O saatte uyuyunca çok uyanır asla 8 e kadar uyumaz diye düşündüm. Yani bebek 12 saat uyur mu bu ayda dedim hep
Ben bukadar uzun uyuyan bebek sizinkileri görüyorumBenimki de 1 gibi uyudu hala uyuyor. Gündüz çok uyuyor demekki ben de senimle aynı durumdayım 12-1 de çocuğu uyutmaya çalışıyorum gece. Öncesinde uyı uyan yapıyor 9 gibi falan. 6dan sonra da uyuyor yani maalesef. Benim de artık çeki düzen vermem lazım
Bacim maşallah kuzuya hep güzel uyusunajbsjsbbu ara sadece okumaya girebiliyorum ters düz oldum hayatim kaydi ajxbsjdjs okurken düşündüm ipek bir kac haftadır 2 uyku uyuyo gündüz nadiren 3 ama o. Sonuncu yarim saat falan neyse dedim sorun bu muydu acaba falan gptye gemini ye falan gittim baktim onlar da 2 uyku demiş;( 3. Yarim saat falan sekerleme gibi olacak zaten 2 uykuya geçiş sürecinde oluyomus bu ay herhalde... Hayallerim yıkıldı cok miktar derdi bu olsa çözerdim ama cozemedim jabshwhdhshdjdjd
9.45 - 11.10 (1,5 saat desek)
Yaaa valla bundan bir -iki ay önce yine burda uykuyu konuşmuştuk ve ben o zaman gündüz 4 uyku yaptırırken 3’e düşürmüştüm ama geceleri yine aynı saatlerde uyanıyordu, kesinlikle farketmedi.. baktım yavrucağızım yoruluyor ben de tekrar 4’e çıkardım. Henüz o kadar küçükler ki ben o minicik bedeni nasıl uykusuz bırakırım? Gözleri kaşları kıpkırmızı oluyor uyumak isteyince, biraz daha büyüyünce uyku penceresi de genişleyecektir. Yavruların gece sık uyanmasını veya uyumamasını, huzursuzluklarını dişe bağlıyorum canlarım, bizimki alttan 3 diş birden çıkardı ve o süreç aynı sizin yazdığınız gibiydi. Şimdi diş ağrısı yok ama acıktığı için uyanıyor, çünkü 60cc mama içiyor, daha fazla verdiğimde de kusuyorValla kuzu değişikler bizimki de kendi kendine akşam 22-23 e çekti gece uykularını muhtemelen gündüz çok uyuduğu için bi ara 6 da kalkıyordu o bile zor napsak bilmiyorum ben de
3 saati göreli 3&4 ay oldu herhalde wkdbhebdj artık 1 saat uyursa öpüp basima koyuyorum şükür diyerek wjdbejdjdjd bugün sabah uyudu bir saat 10 gibi öğlen 2 ye kadar uyumadi zaten uyuttum 30 dkya uyandi... Az önce yine uyuttum uykusu var çünkü az biraz uyusun 7-8 yerine 8-9 arası uyuturum napayim...Gündüz uykuları nasıl? Gündüz uykularının 3 saati geçmemesi lazımmış
Benimki hasta canım ateş yok öksürük burun akıntısı var. Duş çok iyi gelir ve burnunu temizle sık sık. Ben de başka bir şey bilmiyorum maalesef geçmiş olsun kuzucuğaKızlar bebişi hasta olan oldu mu hiç? Ateşi yok ama hapşırıyor ve biraz burnu akıyor. Doktora götürmedim ateşi olmadığı ve burun tıkanıklığı olmadığı için. Önerileriniz var mı rahatlatacak ve ilerlememesini sağlayacak neler yapabilirim akşam bi duşa da sokarım iyi gelir belki
Valla şuan neye uyaniyo bilmiyorum diş yüzünden max 2 satte bir kalkiyoruz zaten sansliysam 3 u görüyor gece.. hayır alışkanlık kalacak diş geçse de uyanacak diye korkuyorum wjdbjejdjd ben ne güzel 2. Aydan itibaren ellemiyodum uyuyodu hüüü shbdjdjdj uykusu gelince artık kasları da kizarmiyo jshdjdjdjdjshdjdjd anlayamıyorum artık naocam bilmiyorum yaYaaa valla bundan bir -iki ay önce yine burda uykuyu konuşmuştuk ve ben o zaman gündüz 4 uyku yaptırırken 3’e düşürmüştüm ama geceleri yine aynı saatlerde uyanıyordu, kesinlikle farketmedi.. baktım yavrucağızım yoruluyor ben de tekrar 4’e çıkardım. Henüz o kadar küçükler ki ben o minicik bedeni nasıl uykusuz bırakırım? Gözleri kaşları kıpkırmızı oluyor uyumak isteyince, biraz daha büyüyünce uyku penceresi de genişleyecektir. Yavruların gece sık uyanmasını veya uyumamasını, huzursuzluklarını dişe bağlıyorum canlarım, bizimki alttan 3 diş birden çıkardı ve o süreç aynı sizin yazdığınız gibiydi. Şimdi diş ağrısı yok ama acıktığı için uyanıyor, çünkü 60cc mama içiyor, daha fazla verdiğimde de kusuyor3 aylıkken bu çocuk 120 cc içiyordu tek seferde yaaa 120 ! 7 aylık oldu 60 zor içiyor, haliyle de çok acıkıyor ve her yarım saatte bir gece uyanıyor. O kadar acıkıyor ki hem de kucağıma aldığımda karnının gurultusunu duyuyorum Bu 4. Ay ataklarından bize yadigar
Size de geçmiş olsun canım hemen iyileşirler inşallahBenimki hasta canım ateş yok öksürük burun akıntısı var. Duş çok iyi gelir ve burnunu temizle sık sık. Ben de başka bir şey bilmiyorum maalesef geçmiş olsun kuzucuğa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?