- Konu Sahibi elektroforez
-
- #48.701
Mutlaka bi çocuk cerrahına baktırın bence onlar daha iyi anlıyorlar. Hatta gitmişken sünnet için muayene de yaptırabilirsiniz. İşinize karışmak için söylemiyorum ama ne kadar geç o kadar zor oluyor. Biz 5,5 aylıkken yaptırdık. Keşke daha erken yaptırsaydım. Bizimle beraber 1 ve 1,5 yaşında olanlar vardı çok zordu ve çok ağlıyorlar. Bende pişman oldum keşke daha küçükken daha acısız halletseymişiz.Hayir sunnet yaptirmadik henuz
Önümüzdeki ay yaptirmayi dusunuyorduk zaten. Ama doktora goturcez daha erken isterse yaptirabilirizMutlaka bi çocuk cerrahına baktırın bence onlar daha iyi anlıyorlar. Hatta gitmişken sünnet için muayene de yaptırabilirsiniz. İşinize karışmak için söylemiyorum ama ne kadar geç o kadar zor oluyor. Biz 5,5 aylıkken yaptırdık. Keşke daha erken yaptırsaydım. Bizimle beraber 1 ve 1,5 yaşında olanlar vardı çok zordu ve çok ağlıyorlar. Bende pişman oldum keşke daha küçükken daha acısız halletseymişiz.
Evet bi arkadaşımın oğlunda da darlık problemi var onda da sünnet dediler yeni yaptırdı o da. İnşallah çabucak iyileşir enfeksiyon falan da kapmış olabilir banyo yaptırmanız iyi olabilir belki iyi gelir. Geçmiş olsunÖnümüzdeki ay yaptirmayi dusunuyorduk zaten. Ama doktora goturcez daha erken isterse yaptirabilirizhaklsnz daha erken yaptirmakti amacimiz ama bazi sebeplerden dolayi ertelemistik. Bikac ay once cocuk doktoru genel muayene ederken pipisinin ucu dar demisti. Sanirim smdi gittigmz dr sunnet dicek
Noldu bu bebelere, benimki de dün gece ilk defa çığlık çığlığa uyandı öyle ağlıyordu ki sanki etini koparıyorlar, ne yapacağımı şaşırdım biyerine bişey mi battı noldu diye kontrol ettim, altını açtım baktım bişey yok sakinlestirmeye çalışıyorum durmuyordu ama sanırım diş , ağzını da açmıyor bakayım sıpaOlabilir bilmiyorum
Başka şikayeti var mıydı
Ama benim boyum 155 cmbana obez oluyo 76 kg
Evet bizim de gece uykusundan ilk defa ağlayarak uyandı birkaç kez. Tüh ya ne kötü bir şeymiş tatlı sevimli oğlumu geri istiyorum, bu huysuzu iade edicem
Topu banta yapıştırıyorlar çocuk koparıyor yarın denicem ben de. Renkli bant koparma var bi de onu sevdi bugünPet şişe değil de ıslak mendil kabı ve poşet çok seviyorben o etkinlikleri hiç görmedim ya
Lütfen Tv açmayın… gözünün takıldığı bi reklam veya kısa bi görüntüden bahsetmiyorum bebek dursun diye Tv açmayın kıyamamakta çok doğru yapıyorsunuz. 35 yaşında anne olduğum ve hemen hemen bütün arkadaşlarımın çocuğu olduğu için ekranla büyütülen ve ekransız büyütülen çocuklar arasında ciddi fark var.Uykusuzken insan hiçbir şey yapacak güc bulamıyor. Sizi çok iyi anlıyorum. Umarım kısa süreli bir durumdur ve bir an önce uykusu düzene girer.
Bakım konusunda da annem olsun eşim olsun çok güzel bakıyorsun diyorlar ancak ben çok yoruluyorum ve tükeniyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ancak istediğim performansı veremiyorum. Eşim de annem de tv aç, işini yap diyor ancak kıyamıyorum. Veya sıkılıyor ıh ıh diyor hemen kucağına alma alıştırma diyorlar ama yüreğim el vermiyor. Hemen kucaklıyorum. Ama bu sefer ne işlere yetişebiliyorum ne de öğün hazırlamasını güzelce yapamıyorum. Sütü 2 kere taşırdım çünkü yattıktan 15 dakika sonra uyandı ve bir türlü dalmadı. Bu sefer de evde yoğurt olmuyor diye üzülüyorum ve yetersiz hissediyorum.
Çok uzun oldu kusura bakmayın dolmuşum
Üzerine ya da herhangi bir kumaşa mandal takabilirsiniz sizin gözetiminizde. Onları asılıuorlar bir de kilitli buzdolabı poşeti içine su doldurup bezelye havuç falan koymuşlardı ben de yapcam bunlarınhenüz yapmadım.Topu banta yapıştırıyorlar çocuk koparıyor yarın denicem ben de. Renkli bant koparma var bi de onu sevdi bugün
Koç dolunayı varmış ona yoruyorum artık bi de bi diş çıktı diğer diş geliyor sanırım bu daha mantıklı bi bakışNoldu bu bebelere, benimki de dün gece ilk defa çığlık çığlığa uyandı öyle ağlıyordu ki sanki etini koparıyorlar, ne yapacağımı şaşırdım biyerine bişey mi battı noldu diye kontrol ettim, altını açtım baktım bişey yok sakinlestirmeye çalışıyorum durmuyordu ama sanırım diş , ağzını da açmıyor bakayım sıpaelimi güzelce yıkayıp kontrol ettim bugün sanki hafif sivri bişey geldi parmağıma. Inşallah kolayca atlatırız Benimki genelde gece uyanmaz sabaha kadar uyur . Bakalım bu gece neler bekliyor beni
Sana bişe diyim mi 9 ay riskli gebelik, tek başıma 7 aylık hareketli ve kucakçı bebeğimle evimin halini bir düşünUykusuzken insan hiçbir şey yapacak güc bulamıyor. Sizi çok iyi anlıyorum. Umarım kısa süreli bir durumdur ve bir an önce uykusu düzene girer.
Bakım konusunda da annem olsun eşim olsun çok güzel bakıyorsun diyorlar ancak ben çok yoruluyorum ve tükeniyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ancak istediğim performansı veremiyorum. Eşim de annem de tv aç, işini yap diyor ancak kıyamıyorum. Veya sıkılıyor ıh ıh diyor hemen kucağına alma alıştırma diyorlar ama yüreğim el vermiyor. Hemen kucaklıyorum. Ama bu sefer ne işlere yetişebiliyorum ne de öğün hazırlamasını güzelce yapamıyorum. Sütü 2 kere taşırdım çünkü yattıktan 15 dakika sonra uyandı ve bir türlü dalmadı. Bu sefer de evde yoğurt olmuyor diye üzülüyorum ve yetersiz hissediyorum.
Çok uzun oldu kusura bakmayın dolmuşum
Yarın ben de yumurtayla karıştırıp tavada omletimsi bişe yapıcam du bakalımOrganik labne ile karıştırıp verebilirsiniz ben öyle veriyorum.
Su içiremiyorum ben ya. İstiyor ki kaşıkla ya da bardakla içsin o da püskürtmek içinBenimki de güzel yedi. Çok mu yediriyorum emin olamıyorum bazen. İstiyor veriyorum ama kabız olacak diye korkuyorum. Çok çektim kabızdan bebeğimde. Korkuyorum o yüzden
Gündüz uykuları bu aylarda 3 saati geçmemeli ve 18:00 dan sonra uyumamalıymış. 3 saati geçiyor bu ara o yüzden benim bebeğim de gece geç yatıyor geç dediğim 22:30 falan.Ben yarın gündüz uykularına da bi bakayım ya not ederek. Ay bilemedim. Ya aslında ben geç yatırdığım zaman mesela 12 de 2 de uyanıyor diyelim en azından bizde uyuyorduk o süreçte biraz. Ondan öyle yapıyordum ve daha uzun uyuyordu. Birkaç kere erken uyudu yüz kere uyandı bende denemedim bi daha. Acaba gündüz ne kadar uyuyor kaç kere uyuyor ona bi bakayım ben yarın. Çünkü hiç dikkat etmedim öyle kafamıza göre.
7,30- 8 de kalkıyor bebeğim. Bazen 1 saat uyuduğu da oluyor tek seferde bazen 3 saatte uyuyor gündüz. Bugün 45dk ancak uyudu tek seferde kakası varmış ondan öyle yapmış mesela. Keşke en başından sorsaymışım ya. O saatte uyuyunca çok uyanır asla 8 e kadar uyumaz diye düşündüm. Yani bebek 12 saat uyur mu bu ayda dedim hep
Allah yardımcımız olsunNoldu bu bebelere, benimki de dün gece ilk defa çığlık çığlığa uyandı öyle ağlıyordu ki sanki etini koparıyorlar, ne yapacağımı şaşırdım biyerine bişey mi battı noldu diye kontrol ettim, altını açtım baktım bişey yok sakinlestirmeye çalışıyorum durmuyordu ama sanırım diş , ağzını da açmıyor bakayım sıpaelimi güzelce yıkayıp kontrol ettim bugün sanki hafif sivri bişey geldi parmağıma. Inşallah kolayca atlatırız Benimki genelde gece uyanmaz sabaha kadar uyur . Bakalım bu gece neler bekliyor beni
Yok. açar mıyım hiç, anneme misafirliğe gittiğimizde çocuk hipnoz olmuş gibi bakıyor. Söylemesi ayıp tatlı yemeye gitmiştik oğlumun bize tepki vermediğini farkettim bi baktım minicik bir tv görmüş uzaktan onu izliyorLütfen Tv açmayın… gözünün takıldığı bi reklam veya kısa bi görüntüden bahsetmiyorum bebek dursun diye Tv açmayın kıyamamakta çok doğru yapıyorsunuz. 35 yaşında anne olduğum ve hemen hemen bütün arkadaşlarımın çocuğu olduğu için ekranla büyütülen ve ekransız büyütülen çocuklar arasında ciddi fark var.
Ben takıntılı değilim mesela daha kapıdan girmeden Tv açıksa kapatır mısın diyen arkadaşlarım vardı. Sorun bu değil. Sorun bebeğin ya da çocuğun gözünü ekrandan alamaması, ekranla sakinleşmesi… ben de tırnaklarını keserken dikkatini çekecek bir şey açıyorum yoksa asla kestirmiyor. bana kızanlar olacak belki ama ne kendimin ya da herhangi bir annenin dikkat dağınıklığı yüzünden uğraşmasını istemem çünkü çevremde çok arkadaşım şuan bunun mücadelesini veriyor
Keşke maddi durum el verse de bir bebeğe bir de ev işlerine yardımcı tutabilsekSana bişe diyim mi 9 ay riskli gebelik, tek başıma 7 aylık hareketli ve kucakçı bebeğimle evimin halini bir düşüntencere yemeği daha yeni pişmeye başladı ve hergğn değil halen. Eşim titiz allahtan süpürme vileda o yaptı. Ama dağınıklık ev aldı başını gidiyordu neredeyse ki 3 odayı yeni yeni topladık. Darısı diğer odaların başına yeri geldi her akşam kahvaltı yaptık yeri geldi aradığımızı bulamadık evde. Hiç yetersiz hissetme kendini. Sadece düzen olunca insan kendini daha rahat hissediyor gidip gelip dolap içlerine falan bakıyorum içim rahatlıyor dağınık odalar yokmuş gibi davranıyorum şuan halledicez yavaş yavaş
Yeğenim 2 yaşındayken olmuştu söylediğin. Deri iltihap mı oluyordu, idrarı mı tam atamıyordu hatırlamıyorum canım 6 sene geçti. Dr acil sünnet dedi. Sünnet olunca düzeldi.Kizlar kerem sabahtan beri durduk yere ciglik atarak agliyor. Pipisinin ucuda kıpkırmızı olmus. Acaba idrar yolunu mu uşuttu. Doktora yazdim cvp bekliyorm. Burdaki erkek annelerinede sormak istedim ayni durumu yasayan oldumu acaba
Aaa bu yaş grubu için oyun grubu var mı canım? Güzel oluyor mu önerir misinÜzerine ya da herhangi bir kumaşa mandal takabilirsiniz sizin gözetiminizde. Onları asılıuorlar bir de kilitli buzdolabı poşeti içine su doldurup bezelye havuç falan koymuşlardı ben de yapcam bunlarınhenüz yapmadım.
Bir de oyun grubuna gittik nişastayı suyla karıştırmışlar akışkan bişe oluyor onunla oynamayı da sevdi
Evt cnm dun acile gittik ordaki dr daha sikayetleri anlatmaya baslayinca sunneti sordu. Yani sunnet ettirin ertelemeyin dedi ondan kaynakliymiş. Krem verdi bide antibiyotik verdi ama onu almadim insallah antibiyotige gerek kalmaz sunnete kadarYeğenim 2 yaşındayken olmuştu söylediğin. Deri iltihap mı oluyordu, idrarı mı tam atamıyordu hatırlamıyorum canım 6 sene geçti. Dr acil sünnet dedi. Sünnet olunca düzeldi.
Var evet ben evime 40 km uzakta buldum malesef merkezde olmadığımızdan… önerir miyim yani etkinlikleri öğreniyoruz en azından çok da lazım değil bence bi daha gitmem gibi. Ayda bir etkinlik yapanlar var bu gruplara ücretini ödeyip gidiyorsun ders başına. aylık ödeme yok onlar daha mantıklıAaa bu yaş grubu için oyun grubu var mı canım? Güzel oluyor mu önerir misin
Kulak ağrısından şüpheleniyorsan doktora gitmelisin kulak ağrısı önemli canım bebek de kulağınağrıyorsa ciddi huzursuz olur çünkü ağrısı çok oluyor kulağınKızlar ya kulağı ağrıyor benimkinin. Dokunur dokunmaz ağlıyor sabahdan beri mızmız ya. Pamuğa süt damlattım kulağına koydum. Calpol verdim. Acaba başka ne yapabilirim ?
Çok garip ve gerçekten çok sıkıntılı sonuçları var. Koruyabildiğimiz kadar koruyalım.Allah yardımcımız olsun
Yok. açar mıyım hiç, anneme misafirliğe gittiğimizde çocuk hipnoz olmuş gibi bakıyor. Söylemesi ayıp tatlı yemeye gitmiştik oğlumun bize tepki vermediğini farkettim bi baktım minicik bir tv görmüş uzaktan onu izliyorçok garip cidden ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?