• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Zeytinyağı… ben genelde avakadosunun üzerine koyup veriyorum yumurtayı bir iki damla da zeytinyağı koyuyorum damağa yapışabiliyor ya bebekler sevmiyor genelde
Çok teşekkür ederim. Tahin alerjik olduğu için pek önerilmiyormuş. Ama dün bi şey yapmayınca bugün de verdim. Doğal sıkma saf tahin var evde onu vermek istedim.

1 yumurta sarısı içine 1 yemek kaşığından az mama (sıvı) ekledim. Üzerine 1 çay kaşığı tahin ve 1 çay kaşığı da tahin ekledim. Ezdim güzelce baya bayıla bayıla yedi hoşuna gitti. Aslında irmik alamadım alsam daha iyi olurdu da alacağım.
Biz biraz geride kaldık ek gıdada ya çok acele etmedim daha 2 3 şey denettim öyle ağır ağır gidiyoruz

Pişmiş domates ya xkxnjd gerçi ne vereceğini sasirdigim için ufacik çiğ domates de tattirdim şimdi yalan yok bdbxbdb tavsiye değil asla ama pişmişi oluyo diye biliyorum emin değilim bxbxbdb
İyi oldu öğrendiğim ben de vereyim 😀 balık verdin mi bu arada ya sevdi mi

Alerjik diye ben de hiç vermedim yaa ncxnsnsjkz beklerim biraz daha acelesi yok amann zaten bişey yediği yok kdkdkdkdkdk

Bizimkide ek gıda yiyor ama mama istemiyor
Bunlar iyice bi değişik oldu ya benimki de bunu yapıyordu ama artık ek gıda da istemiyor iştahsızlaştı, zorla biberonu tutturuyorum emiyor, damakları acıyor diye almak istemiyor başta 🥹🥹
Neler yediriyorsun gün içinde canımmm

Bunlar iyice bi değişik oldu ya benimki de bunu yapıyordu ama artık ek gıda da istemiyor iştahsızlaştı, zorla biberonu tutturuyorum emiyor, damakları acıyor diye almak istemiyor başta 🥹🥹
Neler yediriyorsun gün içinde canımmm
Diş çıktı mı canım ondan mı acab abizim hala çıkmadı belirti de yok şimdilik.
Dün sabah pankek yapmıştım bademli , öğlen biraz yoğurdun kaymağındna yedirdim akşam da kuzu gerdan yapmıştım yedi. Bu sabah muz yumurta pekmez karıştırdım, sonra ben kahvaltı yaparken yine yemek istedi salatalık ve lor yedirdim akşam da ya tarhana çorbası yada yeşil mercimek yediririm diye düşünüyorum 🥰

Diş çıktı mı canım ondan mı acab abizim hala çıkmadı belirti de yok şimdilik.
Dün sabah pankek yapmıştım bademli , öğlen biraz yoğurdun kaymağındna yedirdim akşam da kuzu gerdan yapmıştım yedi. Bu sabah muz yumurta pekmez karıştırdım, sonra ben kahvaltı yaparken yine yemek istedi salatalık ve lor yedirdim akşam da ya tarhana çorbası yada yeşil mercimek yediririm diye düşünüyorum 🥰
Çıkartmadı hala ama çok huysuz çok kaşıyor dişlerini :(
Oyyy maşallah ya afiyrt olsun 🥹🥹🥹

Kızlar bebeğim 6 aylık yumurtayı nasıl veriyorsunuz ya ? Sarısını ezip verdim yapışıyor ağzına yemiyor. Dün içine biraz mama biraz tahin katıp verdim. Başka ne yapabilirim? Tahin de vermemek gerekiyormuş sanırım 6 ayda 🤦🏻‍♀️
Yanlış mı bilmiyorum ama ben t.k yoğurt, muz, haşlanmış yumurta sarısı ( az ezerek)rendelenmiş ceviz, yoğurttan yapılmış peynir, zeytinyağı karıştırıp veriyorum. meyveleri değişiyorum arada, bazen tahin de katıyorum. Beyazını da başladım son 1 haftadır ama hepsini katmıyorum. Bugün ilk defa akşam için irmikli, peynirli omlet gibi yapıcam. Tabi biz 7,5 aylığız içeriği fazla o sebeple.

Kızlar kızlar nedir bu annelerin kıyaslamaları 😂 benimle aynı gün doğum yapan bir kadın var köyden. Hiç de sevmem kadını çünküsü eşime aşıkmış zamanında 😂😂 Annem zırt pırt onu anlatıyor, 4 dişi çıkmış diyip duruyor sinir oluyorum, kıyaslama anne diyorum, kıyaslamıyorum kızım benim çocuklarım da 7-8 aylarda çıkardı diyor ama anlatınca bana sinir geliyor. Sanki çıkarmayacak, dişsiz kalcak acele ne anlamıyorum. Onun bebeği biraz minik doğdu, benim doktoruma yönlendirme yaptık, meğer taş vermış yavrucukta, çocuk kilo aldı sonra ve uykuları düzeldi falan. Annem diyor ki öyle gelişmiş ki, kollarında 5 boğum var. E benimki de zayıf değil ki persentilin üstünde, hatta dr mamayı azalt diyor. Obez mi olsun illa, o zaman sağlıklı mı olacak 🤦🏼‍♀️

Back
X