- 18 Temmuz 2023
- 1.217
- 3.025
- 63
- 37
- Konu Sahibi elektroforez
- #48.581
Kızlar yaaa yavrulara masal kitabı falan aldınız mı, okuyor musunuz? Ben çok istiyorum ona masal okumayı ama ne okuyacağım bilmiyorum ki.. var mı tavsiyesi olan?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tabi alerjik bünyeletire ekstra dikkat etmek lazım ki bence şimdi bilr seçiyorlar zaten her şeyi yemiyorlarAynen canım, hassas bünyelerde ters tepebilir.. ben bir yaşından önce vermeyi düşünmüyorum mesela.. benim için bu arefede yoğurt, yumurta ve peynir daha ön planda.. denediğim ve alerji yapmayan besinlerin çorbasını falan vermek benim için çok daha güvenli geliyor çünkü çok alerjik bir bünyesi var. Bir çocuk doktoru 1 yaşına kadar her şeyi verseniz de o ne yiyeceğine 1 yaşından sonra karar veriyor demişti. Yani 1 yaşına kadar damak tatları gelişiyormuş
Ben birkaç hikaye kitabı almıştım resimleri ilgisini çekiyor ama daha çok yırtmaya çalışıyorKızlar yaaa yavrulara masal kitabı falan aldınız mı, okuyor musunuz? Ben çok istiyorum ona masal okumayı ama ne okuyacağım bilmiyorum ki.. var mı tavsiyesi olan?
Ben de zeka kartları aldım daha çok kemirme şeklinde değerlendiriyoruzBen birkaç hikaye kitabı almıştım resimleri ilgisini çekiyor ama daha çok yırtmaya çalışıyorhatta bir tanesini koydum önüne büyük bir zevkle yırttı prçaladı valla arada oyalansın diye veriyorum onu yırtıyor
![]()
Bez masal kitapları var sadece resim. Birkaç tane de ünide ödev olarak yaptığım keçe kitaplar vardı, onları da veriyorum eline. Resimleri göstererek masal uyduruyorum, zaten masal uydurmak benim işimKızlar yaaa yavrulara masal kitabı falan aldınız mı, okuyor musunuz? Ben çok istiyorum ona masal okumayı ama ne okuyacağım bilmiyorum ki.. var mı tavsiyesi olan?
Ben trden gelen oldukca bir suru siparis ettim, uykudan once masallar, her gune bir masal kitaplarini aldim arada okuyorum. Bir suru hikaye kitabi da, galiba instada doktorlar yuzde elli indirim var bu kitaplarda demisti onlardan aldim, ince ince bol resimli hepsiburadadandi. Dokunmali kitaplar var, onlari okuyorum arada, dokundurtuyorum. En son esim baby university setini almis, biraz erken oldu sanki ama jsjdjdjd evde arada egleniyoruz onlari okuyoruz. Zaten artik hadi sana kitap okuyayim sen de resimlere bak yapamiyoruz, sadece agzina sokmak istiyor kitaplariKızlar yaaa yavrulara masal kitabı falan aldınız mokuyor musunuz? Ben çok istiyorum ona masal okumayı ama ne okuyacağım bilmiyorum ki.. var mı tavsiyesi olan?
Kesinlikle çok haklısın ama şöyle bir şey de var bir çoğumuz artık 7-7.5 ay civarındayız. Bir süre önce olan muhabbetteki gibi normal peynir hazır kaymak harici (İyi geceler bacikolar bir ek gıda serüvenidir gidiyor bizimki ne yoğurt ne yumurta hiçbir şey yemiyor malesef
Ama burda da şunu görüyorum son zamanlarda ben verdim bir şey olmadı o zaman bende vereyim mantığı
Burda birbirimize çok yardımcı oluyoruz bu güzel bir şey ancak verilen şeyin o an alerji vs yapmaması onun doğru olduğunu göstermiyor her yiyeceğin belli bir ayı var verilebilen onu araştırıp ona göre hareket ederseniz Allah korusun uzun vadede doğacak olan risklerin önüne geçmiş olursunuz bunu özellikle belirtmek istedim çünkü gruba yazılanların doğru olduğunu düşünüp uygulayan da illaki vardır ki eğer sorun olmasaydı cumborlop 6. Ayda her şeyi bebeklere verebilirdik zaten değil miBence biraz yavaş ve kuralına uygun gitmekte fayda var
Bir dost…![]()
Henüz vermedim ama vermeyi düşünüyorum ben . Normalde alıp bize portakallı yapıp bebişe çorbasını yapacaktım ama henüz güzel portakal bulamadığım için biraz daha zamanı gelsin diye bekliyorumBu arada kızlar kereviz deneyen var mı hiç ?
Hmm az az verip rahatsız ediyor mu diye bakmak lazım o zaman
Kesinlikle katılıyorum, yani bana onu da vereyim bunu da yedireyim, bunu da tatsın demek saçma geliyor açıkçası.. daha doğrusu bu kadar aceleci davranmak bana mantıklı gelmiyor.. Bebek zaten her şeyi bir anda yiyemezken, mama ve sütten farklı bir şeyleri yeni yeni yedirirken bir anda fazla yüklenmek de saçma geliyor.. ve her ne denersem deneyim tek tek ve 3 gün kuralına göre gidiyorum.. hastane köşelerinde sabahın 4’üne kadar beklemiş bir insan olarak gerçekten sabırla ve tek tek gitmek benim için en güvenli liman.. şimdiye kadar günlük sütten yoğurt yapıp vermiştim, şimdi yeni yeni inek sütü alıp onu mayaladım ve onu deniyorum yine 3 gün kuralına göre gidiyorum.. yavaş yavaş ve her şeyi tek tek tattırarak gitmek bana mantıklı geliyor.. yanlış anlaşılmasın kimseyi yargılamak gibi bir derdim yok, okuyorum burda yazılanları ama kendi yolumu bebeğime göre çiziyorum.. burda her denileni uygulasaydık bebeğe kaymak vermemiz lazımdıİyi geceler bacikolar bir ek gıda serüvenidir gidiyor bizimki ne yoğurt ne yumurta hiçbir şey yemiyor malesef
Ama burda da şunu görüyorum son zamanlarda ben verdim bir şey olmadı o zaman bende vereyim mantığı
Burda birbirimize çok yardımcı oluyoruz bu güzel bir şey ancak verilen şeyin o an alerji vs yapmaması onun doğru olduğunu göstermiyor her yiyeceğin belli bir ayı var verilebilen onu araştırıp ona göre hareket ederseniz Allah korusun uzun vadede doğacak olan risklerin önüne geçmiş olursunuz bunu özellikle belirtmek istedim çünkü gruba yazılanların doğru olduğunu düşünüp uygulayan da illaki vardır ki eğer sorun olmasaydı cumborlop 6. Ayda her şeyi bebeklere verebilirdik zaten değil miBence biraz yavaş ve kuralına uygun gitmekte fayda var
Bir dost…![]()
Kesinlikle her anne önce kendi bebeğinin bünyesini bilmeli ve ona göre zaten verip veremeyeceği şeyleri anlayabilmeli. Çünkü sadece burası değil doktorlar bile bazıları 3 gün kuralı derken bazıları 1 gün yeterli diyor. Yada bazı doktorlar ne kadar çeşit erken verirseniz alerji riski düşer yada daha tolere edilebilir hale gelebilir diyor. Bazıları da kesinlikle çok daha dikkatli davrnamak lazım diyor vs vs. Her anne öncelikle kendi çocuğunu bilip ona göre hareket etmeli. Yoksa isteyen paketli gıda versin isteyen makarna yedirsinKesinlikle katılıyorum, yani bana onu da vereyim bunu da yedireyim, bunu da tatsın demek saçma geliyor açıkçası.. daha doğrusu bu kadar aceleci davranmak bana mantıklı gelmiyor.. Bebek zaten her şeyi bir anda yiyemezken, mama ve sütten farklı bir şeyleri yeni yeni yedirirken bir anda fazla yüklenmek de saçma geliyor.. ve her ne denersem deneyim tek tek ve 3 gün kuralına göre gidiyorum.. hastane köşelerinde sabahın 4’üne kadar beklemiş bir insan olarak gerçekten sabırla ve tek tek gitmek benim için en güvenli liman.. şimdiye kadar günlük sütten yoğurt yapıp vermiştim, şimdi yeni yeni inek sütü alıp onu mayaladım ve onu deniyorum yine 3 gün kuralına göre gidiyorum.. yavaş yavaş ve her şeyi tek tek tattırarak gitmek bana mantıklı geliyor.. yanlış anlaşılmasın kimseyi yargılamak gibi bir derdim yok, okuyorum burda yazılanları ama kendi yolumu bebeğime göre çiziyorum.. burda her denileni uygulasaydık bebeğe kaymak vermemiz lazımdı![]()
Buna ben de katılıyorum. Mesela ben daha yeni başladım. Çoğu kişi 5 -5,5 aylıkken başladı tattırmaya. Ben doktorumuzu dinleyip bebeğimin hazır olmasını bekledim. İlk verdiğim zamanlarda tek havuç, tek kabak , tek yoğurt bu şekilde gittim. Hiç sevmedi yemek istemedi. Ara verdim hiç ek gıda vermedim. Sonra tekrar başladım bu sefer kahvaltı vermeye ve öğleden sonra Sebzeleri çorba gibi karışık haşlayıp yedirdim çok severek yedi. Ve ben de artık bu şekilde devam ediyorum. Dişleri de erken çıktığı için biraz daha pütürlü vs yiyebiliyor o yüzden 3 gün kuralına göre vermiyorum açıkçası. Doktorumuz da bu şekilde önerdi. Dediğiniz gibi her bebek farklı ve herkes kendi çocuğunu kendi bilir. Benim tek korkum bu süreçte kabız vs olmaması onu da inşallah hepimiz sorunsuz bir şekilde atlatırız :)Kesinlikle her anne önce kendi bebeğinin bünyesini bilmeli ve ona göre zaten verip veremeyeceği şeyleri anlayabilmeli. Çünkü sadece burası değil doktorlar bile bazıları 3 gün kuralı derken bazıları 1 gün yeterli diyor. Yada bazı doktorlar ne kadar çeşit erken verirseniz alerji riski düşer yada daha tolere edilebilir hale gelebilir diyor. Bazıları da kesinlikle çok daha dikkatli davrnamak lazım diyor vs vs. Her anne öncelikle kendi çocuğunu bilip ona göre hareket etmeli. Yoksa isteyen paketli gıda versin isteyen makarna yedirsinne bileyim çikolata şeker versin kimseyi yargılamıyorum ve art niyetli olmayan herkese de saygı duyuyorum. Her anne kendi çocuğundan sorumlu az veren de çok veren de çeşitli veren yada vermeyen 3 gün bekleyen yada hiç bekleyemeyen kimse ne en iyi anne ne de en kötü anne
burada konuşuluyor o ayrı ama tabi ki kimse tavsiye olarak görmeyip kendine ve çocuğuna göre hareket etsin
![]()
Umarım hiçbir bebişin hiçbir şeye alerjisi olmaz ve hiçbiri kabız olmaz severek her şeyi yer vitaminlerini alırlar önemli olan o :)Buna ben de katılıyorum. Mesela ben daha yeni başladım. Çoğu kişi 5 -5,5 aylıkken başladı tattırmaya. Ben doktorumuzu dinleyip bebeğimin hazır olmasını bekledim. İlk verdiğim zamanlarda tek havuç, tek kabak , tek yoğurt bu şekilde gittim. Hiç sevmedi yemek istemedi. Ara verdim hiç ek gıda vermedim. Sonra tekrar başladım bu sefer kahvaltı vermeye ve öğleden sonra Sebzeleri çorba gibi karışık haşlayıp yedirdim çok severek yedi. Ve ben de artık bu şekilde devam ediyorum. Dişleri de erken çıktığı için biraz daha pütürlü vs yiyebiliyor o yüzden 3 gün kuralına göre vermiyorum açıkçası. Doktorumuz da bu şekilde önerdi. Dediğiniz gibi her bebek farklı ve herkes kendi çocuğunu kendi bilir. Benim tek korkum bu süreçte kabız vs olmaması onu da inşallah hepimiz sorunsuz bir şekilde atlatırız :)