2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    224
Yok yok sağ olun bizde zaten kilo alimi iyiydi de onun da etkisi ve emzik tutmadı maalesef, bunun disinda kolikti ve reflüsü vardı, emziği tutsa da iyi gelmezdi muhtemelen ve akış fazla olduğu zaman reflüsü artıyordu, o nedenle her bebek farklı genelleme yapmak da cok doğru değil.
 
Her zeytinyağı sürülmez asitliği önemli o da etkiler. 1 dilim mandalina yiyor birşey olmadı o kadar az miktar çok etkilemez diye düşünüyorum. Bezden kaynaklı ve sizin yediklerinizden olabilir mi? Hamazinc ve Fito krem çok iyi geliyır dönüşümlü sürün. Artarsa Dr kortizollü krem versin götürün. Ama şuna dikkat edin direkt Travazol mantar kremi veriliyor bazı Drlar bunu önemsemiyor. Makalelere bakabilirsiniz geri dönüşü olmayan çok ciddi kuşing sendromuna sebep oluyor bu krem. Burda kadınlarda da pişik için okudum bilgi olarak kalsın belki başkalarıda okur.
Yenidoğanda yoğun bakım sürecimiz oldu antibiyotikden ishale bağlı ciddi pişikte yoğunbakım Drları bunu yaptı. Neyseki farkında olarak müdahale ettik.
 
Öyle bakarsanız bana sorarsanız ben hamazinc de vermezdim yani çinko icerikli bir krem de kullanmazdım sanirim madecasol ve fito daha cok tercih ederdim sanirim
 
İstisna bebekler var belirttim sizdeki gibi ama genel olarak bu şekilde gördüğüm. Emzik tutmayan annelere Allah yardım etsin çok zor. Dışarda vs kriz anında direk memeye koymak zorunda kalanlar evden adım atamıyor. Nasıl sakinleştiriyorsunuz.
 
Öyle bakarsanız bana sorarsanız ben hamazinc de vermezdim yani çinko icerikli bir krem de kullanmazdım sanirim madecasol ve fito daha cok tercih ederdim sanirim
Bepantol mustela kremde yok bezde prima(halbuki primanın fabrikası kapandı çok şükür piyasadakileri alıyorlar) çok övülüyor ya halbuki boykot Allah aldırmasın gazzedeki bebekleri öldürüp kendi bebeğime şifa aramak istemem. Yurtdışında bile ciddi boykotlar yapılırken önemsenmemesi bir müslüman olarak üzüntü verici.

Böyle bir detay söylemek istedim uzattım kusura bakmayın. Çinko hücre yenileyici çok faydası var yarayı iyileştiren birşey.Bu marka kremlerde de çinko ve yenileyici bitkiseller var var.

Madecassol ve fito da aynı şekilde bitkisel hücre yenileyici çinkodan farksız. Ciddi olan kortizol travazol. Yoksa ağır durumlarda bazı kortizollar kullanılmalı geçmesi için ön yargılı olmayın.
 
Benim bebeklere iyi gelmiyor alerjik oldukları için. Kortizol kendime bile kullanmayı ilk etapta tercih etmem. Sadece durumu baskılar, ama nedeni ortaya koymaz ancak tabii ki Allah korusun cok ciddi durumlarda kullanilabilir.
 
Kanguru ve acik hava genelde iyi geliyor
 
Ben emzirmiyorum sadece mama tüketiyor, yenidoğandan itibaren molfix kullandım hiç değiştirmedim şimdiye kadar hiç pişik olmamıştı o yüzden direkt ek gıdaya bağladım açıkçası. Doktor daha önce pişik olursa diye bi krem vermişti reçeteli çinko içerikli şimdi baktım hamezinc adı. Belki iyi gelir dedim bi kaç kez sürdüm. Zeytin yağı bebeklere özel asidik oranı çok düşük. Fito denemedim onu da deneyebilirim.
 
Mustelayı hiç düşünmedim bende açıkçası. Bephantol de deneyebilirim. Olmadı doktora götürücem.
 
Birkaç sürme ile değil düzenli sürünce farkedersiniz.Ben hamazinci normal pişik önleyici olarak kullanıyorum. Fito hametan ve babyme pişik önleyici. Dönüşümlü kullanıyorum.
 
Merhaba bizim burda büyükler zeytinyağını güzelce ısıtıp soğutuyor ondan sonra sürüyor isterseniz böyle de bi deneyin
 
Peki her alt açmada mı süreyim. Belli mi kullanım şekli var mı.
Her alt açmada sürün. Birinde hamazinc 2. Açmada fito böyle dönüşümlü geçene kadar sürün. Sonra bu şekilde önleyici olarak devamda edebilirsiniz. E bebeğin pişik önleyici kremini tavsiye ederim onu da ekleyin. Bende molfix premium kullanıyorum çok memnunum daha iyi bir bez yok zaten. Günlük olmasa da Arada banyo köpüğüyle altını yıkayın sürün.
 
Aynen e bebeğin pişik kremi de var elimde ondan da süreyim o zaman. Dönüşümlü inşallah iyi gelir daha da kötüleşmez. Günlük duşumuzu alıyoruz, 2 günde bir şampuanlı duş.
 
ne güzel yazmışsınız teşekkürler, günden güne daha olumlu düşünmeye başlıyorum. Biberon ilk avent yenidoğan kullandım ama maalesef onda meme reddi başladı. Sağım düzenli yapamıyorum diye pp yapmaya çalışıyorum. Umarım bir süre sonra kendiliğinden artacak sütüm
 
Aynen e bebeğin pişik kremi de var elimde ondan da süreyim o zaman. Dönüşümlü inşallah iyi gelir daha da kötüleşmez. Günlük duşumuzu alıyoruz, 2 günde bir şampuanlı duş.
Yaa aklıma geldi ben farklı pisik kremi veya ıslak mendil kullandığımda benim çocuklarda da pisik gibi oluyor belki sizde de o sekilde olmustur. Bir de bebe yağlı pamuk hazırlayıp onunla da silebilirsiniz, o da cok iyi geliyor.
Bunu zeytinyagi ile yapanlar da var ama bebeyağı bizde daha iyi gelmişti.
 
Islak mendil nerdeyse hiç kullanmadım. Dışardaysak o da çok çok nadir pamuk ıslatamıcaksam yani. Pamukla siliyorum hep. Bebe yağı da denenebilir doğru. Teşekkür ederim
 
Ten renginden olabilirmi 2 kızım var farketmedim hiç
Bugun kontrolde doktorumuza danistim hicvirsey yok dedi pisik olmstur hassaslasmistir cok acik tenli o.yuzden sana farkli geliyor dedi rota ve menenjit 2. Dozlarimizida olduk ek gida yiyoruz zsten sureci hizlandirdik bakalm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…