2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    220
kızlar ikili tarama sonuçlarından anlayan var mı e nabızda sadece böyle görünüyor. Doktoruma randevu bulamıyorum şuan başka memleketteyim endişelendim anlayan var mı
Ben yine nazlı arkadaşım chatgpt’ye danıştım sizin sonuçlarınız için, en azından doktorunuzu görene kadar içiniz rahat etsin :
Gebelikte yapılan ikili test, genellikle 11-14. gebelik haftaları arasında gerçekleştirilir ve bebeğin Down sendromu (Trizomi 21) ve Edwards sendromu (Trizomi 18) gibi kromozomal anormalliklere sahip olma riskini değerlendirmek için kullanılan bir tarama testidir. Yüklediğiniz sonuçlara göre şu bilgiler değerlendirilebilir:

1. PAPP-A (Pregnancy-Associated Plasma Protein-A):

• Değeriniz: 236,5 ng/mL.

Bu değer, genelde gebeliğin ilerlemesiyle artar ve düşük bir PAPP-A seviyesi, kromozomal anormalliklerin (özellikle Down sendromu) veya plasental problemler riskini artırabilir. Ancak değerinizin normal kabul edildiği anlaşılıyor (yeşil simge ile işaretlenmiş).

2. Free Beta-HCG (Serbest Beta HCG):

• Değeriniz: 56232 mIU/mL.

Bu hormon, gebelikte plasenta tarafından salgılanır ve yüksek veya düşük seviyeleri bazı kromozomal durumların göstergesi olabilir. Yine, sonuçlarınız normal olarak değerlendirilmiş (yeşil simge ile işaretlenmiş).

Test Sonuçlarının Yorumu:

Bu testler kendi başına bir teşhis koymaz, yalnızca risk değerlendirmesi yapar. Ultrason ölçümleri (ense kalınlığı - NT) ile birlikte değerlendirilir ve sonuçlar risk oranı olarak sunulur (örneğin “1:1000” gibi). Sizin test sonuçlarınızda belirgin bir risk bulunmadığı anlaşılıyor, ancak detaylı risk oranlarının hesaplanması ve yorumlanması için doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

Eğer riskli bir durum tespit edilirse, üçlü test, dörtlü test veya kesin tanı için amniyosentez gibi ek testler önerilebilir. Ancak sonuçlarınız genel olarak olumlu görünüyor.

Ay Allah razı olsun gerçekten ya kendimi kesin olmamasına rağmen iyi hissettim çünkü hiç tanımadığınız biri için bu kadar duyarlı davranmanız kendimi yalnız hissetmemi engelledi. Allah razı olsun

Kızlar emzik ve biberon icin philips awent dusunuyorum kullanan varmi aranizda
Canım ben oğluma set olarak aventi almıştım ama benim oğlum onu bi türlü sevemedi. Sonra lansinohun biberonunu denedim onu tuttu ama tüm bebeler böyle biberon seçiyor mu bilmiyorum. Çoklu biberon setlerinden almak yerine bi taneyle başlayıp deneyerek ilerlemek daha mantıklı olabilir. Belki biberona hiç ihtiyaç da kalmayabilir. Uzun süre meme de emebilir hiç belli olmuyor

Ben de 8 Kasimda verdim sonuclariniz geldi mi? İnsallah tertemiz gelir
Evet sonuclarimiz 8 gün sonra çıktı bizim. Gayet temiz ve sağlıklı çıktı. Ama malesef ben bebegimi sonucun çıktığı gün kaybettim. Umarim sizin sonuclariniz da temiz gelir.

Banada tekli almak mantikli geliyor canim olurda tutmaz ise baska.bir marka denenir diye dusundum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…