2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Valla artık ne vereceğimiz şaşırdık çoğu şey yasak, diğerlerini de bebişler tatsız olunca sevmeyebiliyor, bizimkine annemin yaptığı çorbaya kaşığın ucunu batırıp çıkarttım onu sevdi yaptığım şeyleri yemeyecek gibi geliyor ama yinede deneyecem daha bakalım

Hurra yemesini bekleyemeyiz zaten. Ben tam 6 aylıkken başladım tadımlara. Benimki de yemiyo. Silikon kaşıkla öğürüyo çay kaşığı denedim onunla bi tık daha başarılı oldum. Emzik biberon almadı hiç sadece anne sütü emdi ondan herşey çok yabancı geliyo. Minicik bi pütür gelsin direk çıkarıyo onu. 7 aylık olacak nerdeyse hala öğün olarak yemiyo sayılır minicik minicik hep. Yumurta sarısı labne avakoda karıştırıp vermeye çalışıyorum kaşığın ucuna alıp arkasına su damlatıyorum suyla birlikte yiyo biraz. Başladığımızda zor da olsa ağzına alsa daha diliyle çıkarıyodu. Şimdi ağzına aldığı zaman genelde yiyo. Yavaş yavaş annesi kafana çok takma. İllaki yiyecek bugğn olmazsa yarın yarın olmazsa öbür gün :)

Yorumun iyi geldi canım teşekkür ederim çünkü etrafımda bebeğim gibi olan yoktu, bende çay kaşığı ile vereyim çünkü diğeriyle hep öğürdü dediğiniz gibi, bugün sebzeli tel şehriye çorbası yapacam tel şehriye zararlı değildi demi?

Ben tadımlara yoğurtla başlamıştım yoğurdu sevdiği için yemediği sebze vs olunca içine yoğurt ekleyip kandırıp yediriyorum. Tarhana çorbasını hiç sevmedi mesela bir iki kaşık yoğurt ekledim öyle olunca reddetmedi sabahlarıda yumurtayı eziyorum peynir altı suyuyla cıvıtıyorum yanına Labne veriyorum iki gündür bu şekilde gidiyoruz

Bizimkinin daha sevdiği şeyi bile bulamadım canım, senin bebişin yoğurtla yemesi iyi olmuş

Meyve filelerini de dene istersen. çka armut falan koyup. Hem dişini kaşır hem yabancı tadlara alışır. Silikon olanlardan alırsan ucu küçük olandan al ağzına sokabilsin biraz.benimki başlarda suyu bile geri çıkarıyodu. Bi de verdiğin saatlere dikkat et. Uykusu geldiysr çok açsa falan yemeyebilir. Keyifli zamanlarını yakalamaya çalış. Bu yemek işi sıkıntılı bi süreç. 4 yaşında da bi oğlum daha var o da çok seçer falan. Takmıyorum ısrar etmiyorum daha rahat oldu. Baskıyı da sevmiyo ne çocuk ne bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…