• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    143
Bence ikinciyi bekledim o da ne güzel emdi ya 😄şimdiki aklım olsa beklemezdim biraz araştırınca süt kanalları kaynolmuşuyormyş gayet emziren anneler varmış yani ben hep emziremezsem diye artelemeştim da yine sütü olan o halde de olsa oluyor araştırırsın sende yine ay bekleme valla ol gitsin gerçekten bu ağrılar dayanılacak gibi değil bıktım artık bende Niran önce şöyle kaşık aralık olsun yazın önermiyorlar sıcaktan kışın yapcam inşallah
Ay yok emziremem diye değil ya (kafamdan tamamen silmişim emzirme işini yalnız😂😂) benim memeler 3 aylık hamileyken bir anda kocaman olup sarktı. Yine hamile kalınca sarkar diye düşünüyorum o yüzden ertelemek istedim. Gerçi şu an bir 15 kilo fazlam var onu verip sağma işini de bırakınca belki biraz düzelir be 🚬🚬

Kızlar bişey danışacağım size. İlk zamanlar her sağımda 130,150 ml çıkıyordu hep emzirdikten sonra ağrı sızı oluyordu dolu olduğu için hep sağıp buzluğa attım. O zaman küçüktü tabi fazla gelıyordu süt. Ama şimdi yapışık ikiz gibiyiz bazen 40dk emdiği oluyor.
Yarım saat sonra tekrar acıkıyor tekrar emiyor. Belim koptu öyle durmaktan
Günde 15,20 kez emiyor böyle .
Bende sağmıyorum sağsam var süt. Ama çok emiyor diye sağmıyorum doğru mu yapıyorum. Bestlak damla ve humana çay kullanıyorum onları kullandığım gün göğsüm tam doluyor sertleşiyor bu normal mi sağlıklı bişey mi ?

Kızlar bişey danışacağım size. İlk zamanlar her sağımda 130,150 ml çıkıyordu hep emzirdikten sonra ağrı sızı oluyordu dolu olduğu için hep sağıp buzluğa attım. O zaman küçüktü tabi fazla gelıyordu süt. Ama şimdi yapışık ikiz gibiyiz bazen 40dk emdiği oluyor.
Bende sağmıyorum sağsam var süt. Ama çok emiyor diye sağmıyorum doğru mu yapıyorum. Bestlak damla ve humana çay kullanıyorum onları kullandığım gün göğsüm tam doluyor sertleşiyor bu normal mi sağlıklı bişey mi ?
Yarabbil alemin kimimizin sütü az kimimizin çok fazla kimimizin emmiyor kimşsş böyle memede sürekli ortası yok mu bu işin ay. Bir fikrim yok yazdıklarınız ile ilgili maalesef

Emzirme döneminde vitamin kullanıyor musunuz birkaç gündür saç dökülmem başladı gibi geliyor sizde de var mı
Ya benim ilkinde kanser hastası gibi döküldü saçım çok feci bir dökülme idi
Şimdi çok korkuyorum ama başladı maslesef dökülmeye bende imom latte kullanmıştıö tekrar başlicam çok faydası olmuyor ama neyapalım
imom kullanıyordum gebelikte, şimdi de onun emziren anneler için olanını kullanıyorum, kutusu mor renkli. Doktorum demir ve diğer vitaminler karışık bir ilaç vermişti, onu kullandım bitti, ama 3 ay olunca kanına bakalım dedi hemşire, ona göre tekrar kullanabilirim, bugün çocuk doktoru da renginiz soluk dedi.
İmpm lattenin ne faydasını görüyorsın bende tekrar başlamayı düşünüyorum da sanki aşırı faydası yok gbii geldi bana
Kızlar alakası var mı bilmiyorum ama arkadaşım bana göğsü küçük olanlarda az süt oluyo falan dedi bunla ilgili midir acaba bana saçma geldi böyle demesi
Senin için söylemiyorum tabi, sütün var olup olmadığının tek kıstası bebeğin çişi ve kilosu başka hiçbirşeye inanmayın keşke şu insanlar süt konusunda bazı şeyleri içlerine atsalarda annelere moral verseler
Çünkü bunu bana bir kadında söyledi memelerin çok küçük sütün yoktur diye
Gelip elledi hatta mıccık mıccık okadar üzüldüm ki Allahım sen bana meme vermişsin ama eksik vermişsin diye oturup ağladım lohusayken
İlk bebekte emzirmeden sonra sarkmada bir değişiklik oldu mu? Süt sağma olayı bitince belki biraz toparlar diyorum ya benimkiler de karnımın üstünde, altları terliyor falan üfffff
Ya bende aşırı sarkma oldu diyemem memem küçük ama 70 di 75 oldu sonra tekrar 70 oldu gibi hafif sarkar gibi oldu yengemde hep vücudunfan şikayet ediyordu karardı şiştim yırtıldım sarktı bilmem ne bendede hiçbir etki olmadı hamileliliğin verdiği bana emzirmeyi bırakınca bilmem nerene kadar sarkacak seninkilerde merak etme falan dedi ben şok, ama olmadı bu ikinci emzirmem bunda biraz daha belli sarkıklık

göbeğim çok gevşedi benim o değilde 😂ikinci üçüncü bebeğini yapanlar sizin göbek ne durumda göbeğim var diyemem ama aşırı cıvık bir hale gelmiş

Sertleşmesimi sağlıklı diye sordun anlayamadım tam, bende senin gbi düşüncelere dalıyorum sağsam mı, sağmasam mı , mama mı versem, süt varmı, babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi? 😄falan arada geliyor düşünceler hemen çiş kontrolü yapıyorum unutuyorum, sağma işi de çok zor geldiği için bana vaktimde olmadığı için yapmıyorum bu sağıp biriktirip yoğurt yapanlar varmış ek gıdaya geçince sütünü kullananlr varmış yemeği sulandırmaya vs gibi tebrik ediyorum onları ama ben yapamam ilk 6 ay emsin sonrada ek gıdaya geçip emmeyi azaltsın bu kafadayım

Yarabbil alemin kimimizin sütü az kimimizin çok fazla kimimizin emmiyor kimşsş böyle memede sürekli ortası yok mu bu işin ay. Bir fikrim yok yazdıklarınız ile ilgili maalesef
Çok haklısın, olmasa olmaması sorun çok olsa mastit olması sorun hep bi sorun

ben de aynı şeyleri yaşıyorum yönetemiyorum ağlama krizlerini yetersiz hissediyorum onu anlamıyorum çözüm bulamıyorum gibi geliyor oysa hiç alakası yok gel de anla 🥲 kollarımı kaşıyorum ben de fark etmeden kabarcık kabarcık oldu inşallah 3.ayla beraber ağlamalar hafifler. Bebekliğini yaşayamıyorum doyasıya sevemiyorum gibi geliyor ona da ayrı üzülüyorum 🥹
2. Ay zirve sonrasında duzelme başlar 4. Ayda tamamen biter dediler. 2. Ayiniz dolmuş sizi takip edeceğim ins duzelir sizinki hızla bize de umut olursunuz 🙏 bu günleri özleyeceksin tadını çıkar diyorlar ben ise gün sayıyorum ve haklısınız bebekligini doyasıya yaşayamıyorum bi da beni zorluyor 😞
Çok zormuş. Krem vs kullanıyor musun . Kuzenim de strese girince kaşınıyordu bebeği olunca ellerini parçalamıştı resmen istemsiz :(
Bacaklarıma aloeverali bir krem eğer ki aklıma gelirse sürüyorum. Son 1 haftadır kizce iyice cildirdi; ben de kendime çok fakir ayıramaz hale geldim 😞

2. Ay zirve sonrasında duzelme başlar 4. Ayda tamamen biter dediler. 2. Ayiniz dolmuş sizi takip edeceğim ins duzelir sizinki hızla bize de umut olursunuz 🙏 bu günleri özleyeceksin tadını çıkar diyorlar ben ise gün sayıyorum ve haklısınız bebekligini doyasıya yaşayamıyorum bi da beni zorluyor 😞

Bacaklarıma aloeverali bir krem eğer ki aklıma gelirse sürüyorum. Son 1 haftadır kizce iyice cildirdi; ben de kendime çok fakir ayıramaz hale geldim 😞
Birkaç gündür emiyor uyuyor akşamları 6dan sonra iki saat süren fön makinesiyle susan bebeğim kendi kendine emerken uyuyakalıyor 🥹 azalıyor kesinlikle ama henüz bitmedi gün içinde kısa süren ağlamalar oluyor. ailemin yanına geldim düzenli ev yemeği ve psikolojik destek çok iyi geldi tahammül seviyem enerjim arttı tek başına uzakta desteksiz bebek büyütmek çok zor gerçekten. İnşallah hepimiz bir an önce güneşli günler görürüz 🥹

Birkaç gündür emiyor uyuyor akşamları 6dan sonra iki saat süren fön makinesiyle susan bebeğim kendi kendine emerken uyuyakalıyor 🥹 azalıyor kesinlikle ama henüz bitmedi gün içinde kısa süren ağlamalar oluyor. ailemin yanına geldim düzenli ev yemeği ve psikolojik destek çok iyi geldi tahammül seviyem enerjim arttı tek başına uzakta desteksiz bebek büyütmek çok zor gerçekten. İnşallah hepimiz bir an önce güneşli günler görürüz 🥹
İnanin kendi bebegim sakinlemis gibi sevindim. Ay bana da umut oldunuz 😍 insallah tamamen sakinledigi günleri de duyarız

Kızlar süt konusunu okudum çok güldüm 🤣 benim de sütümü artırmam lazım 😬 malt içeceği günde kaç tane içiyorsunuz?
malt kilo aldırıyor dediler bıraktım zaten bu iştahla kilo almamam mucize şu an 😂 ben en çok su içmenin faydalı olduğunu düşünüyorum bulgur dereotu tahin helvasının süt artırdığını gözlemledim bir de canım hep tatlı istiyor hurmalı incirli cevizli tatlılar irmik helvası revani yapıyor anacım göğüslerim büyüdü annemin yanına geldiğimden beri 😅 oğlum süt tazyikle geldiği için emerken sorun yaşıyor ben de kontrollü tüketiyorum bunları

Kızlar alakası var mı bilmiyorum ama arkadaşım bana göğsü küçük olanlarda az süt oluyo falan dedi bunla ilgili midir acaba bana saçma geldi böyle demesi
Çok saçma. Öyle şeylere bakarsak eskiler de küçük memeye süt memesi büyük memeye et memesi derlermiş. Küçük memede daha çok süt olduğunu düşünürlermiş. Ben iki söyleme de inanmıyorum 😆

Aşı öncesinde ateş düşürücü kullananlar olmuş. Takip ettiğim bir doktorun açıklamasını gördüm aşının etkinliğini düşürebilirmiş. Önlem olsun diye verecektim ama vazgeçtim. Aklınızda bulunsun.

Aşı öncesinde ateş düşürücü kullananlar olmuş. Takip ettiğim bir doktorun açıklamasını gördüm aşının etkinliğini düşürebilirmiş. Önlem olsun diye verecektim ama vazgeçtim. Aklınızda bulunsun.
ilk defa duydum bunu bende verilmemesi taraftarıyım ağrı kesicilern kısrlığa yol açabildiğini duymuştum bende ihtiyaç olmadığı takdirde önlem amaçlı uyku amaçlı vs vermiyorum

Atesi olursa vermeyi düşünüyorum ben de. Bizim cocuk doktoruna sorduk bakalim o ne diyecek

Back
X