• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    143
Çok hevesli bir adayım var🤣🤣🤣 bir kere emince dolup taşsa tamam da iki kişiyi emziremicem yani🤣🤣🤣
Sağma işi büyük sabır istiyor cidddn saygı duyuyorum sağan herkese 🩵 aşırı zor çünkü

Evet diliyle falan uyarıyor dogru sjdndjnd kim emecek başka sjbxjwbsjsnsjs

Ahahah bende öyle o dolu dolu biberonlarcs süt sağanlara çok özeniyorum benimde hiç akmadı ve sütüm artmadı neler yedim neler yaptım yok gittikçe azalıyor hissediyorum üf valla azalsın napayım mamalar da öcü değil vercem da şuan biraz da emiyor diye kıyamıyorum yoksa valla bırakıcsm emzirmeyi aşırı zor emdi mi emmedi mi yutkundu mu iyi gitti mi süt ön sütü mi aldı acaba böyle böyle düşünceler beni yoruyor mama olsa enazından net yani . Bazen mesela öyle çok da iyi emmiyor ama yatıyor ya 2 saat olunca diyorum niye uyanmadı çok emmemiştş acaba baygın mı halsizlikten hani bunu bile düşünüyorum yani aşırı yoruyor beni bu düşünceler
Bırakmayında zaten gittigi yere kadar götürün.. Bende artık sonlardayim canım isterse sağıyorum, kendimi yormadan cıkmıyorda zaten pek bir şey sağmasam da rahatsız etmiyor

Kilo alımı iyiyse cisli bez sayın da iyiyse hiç takılıp kendini yorma derim doyuyordur yani. hayatta bi ton stres kaynağı varken bari bunda kafamiz rahat olsun 🥹
Bezi iyi ama işte hiç manasız bir gün geçirmedik cesaret edemiyorum açtır kesin yetmemiştir sütüm diye mama veriyorum yani o yüzden bezler dolu dolu geliyor günde bazen 3-4 kez mama içiyor bazen 1-2 yani en son kilo alımı da iyiydi işte insan ister istemez stres oluyor ya ama dediğiniz çok doğru okadar stres varken bir de bununla stres olmak aşırı yorucu

Bırakmayında zaten gittigi yere kadar götürün.. Bende artık sonlardayim canım isterse sağıyorum, kendimi yormadan cıkmıyorda zaten pek bir şey sağmasam da rahatsız etmiyor
Vallahi boşverşn gerçekten ay yanlış yönlendirmek istemem tabiki ama mutlu anne mutlu bebek demek gerçekten mamalar artık anne sürüne en yakın şekilde üretildiği için ve benim ilk bebeğimde mama ile büyüdü maşallah hiç hasta olmaz kreşte birkaç kere oldu onun dışında bebekken hiç hiç olmadı ek gıdada çok güzel besledim siz de öyle yaparsınız ek gıdada kemik suları ile çorbalar peynir altı suyu ile kahvaltılar hazırladım maşallah kızım da çok sağlıklı yani varya ben ikilemde kalmasam direk mama ile gidcem de emiyor az da olsa o yüzden bırakamıyorum strese de giriyorum ister istemez bi netleşse mamaysa mama meme ise meme olsa benimki de rahat etsem ya belim sırtım kopuyor memede biraz uzun kalabilsin diye tutayım diye üç bel dakika emip bırakıyor çünkü.

Jsndjsbdjshdjandhdhdis bebisim uyumasa kahkahayı basıcam zor duruyorum 😂😂😂 bende de var hevesli bir aday ama bebişin rıskı kaçmasın diye yanasmıyo sağolsun skjsksjdjdkdnd
Ahahah😄😄benimki de hazır nazır bekliyor dalga geçiyor bebek emmeyince az emince felan ay bu çocuk yine az emdi diyorum merak etme devamını ben hallederim Diyo 😄

Fıtık varken doktorlar sünneti önermiyormuş, fıtığın bir belirtisi var mı acaba
Göbek fıtığı sünnet e engel değil göbek fıtığı ameliyatı için anestezi almışken sünnet de olur diyor lokalle uğraşmayalım diye kasık ve su fıtığında sünnet yapmıyorlar
Göbek fıtığı belirtisi göbek deliğinde şişlik

Başlarda benim de bir süre sağmayınca taş gibi olur ağrırdı. Kaç kez üstüm ıslandı, özellikle uyurken üstüm batardı. Sağa sağa azaldı artık hiç ağrımayı bırakın doluluk bile hissetmiyorum.
Benımde ilk 20 gün öyleydi. Bı kutu göğüs pedi bitirdim mesela.ama zaten hep öyle olmuyormuş ki zamanla normale dönüyormuş göğüs şişmesi taşması

Kabguru denedin mi
Kanguru Eylül Ekim kaşımın işi ter içinde kalıyor çocuk bendeki solomombaby ama terletti cok

Sling de sıkıyor
Elektrikli anakucapı da sevmiyor yapışık yaşıyoruz.

Ben eşim evde ise her emzirme sonrası sağım yapıyorum yoksa yapabildiğim kadar genelde de eller serbest makine ile. İki günde bir buzlupa atıuprum bir miktar da doymamış gibi geliyor geceye doğru onlarda takviye veriyorum bugün 9 emzirme ve yanına 235 ml süt sağdım. 15 çıktığı da oldu 50 de emzirme sonrası olduğu için az oluyor ama 6 kere 20-25 alsam 120-150 eder buzlupa atarım doymadığında takviye veririm diye devam ediyorum ama çok yıpratıcı sadece hastanede yattığım üç gün birer öğün verdim mama. emiyor diye zorluyorum ama tamamen mama da versem sorun etmezdim. kızım mama ile büyüdü hiç hasta olmuyor oğlan daha çok emdi ek gıdaya kadar full sonra zamanla işe başlayınca bitti o hep hasta. o yüzden süt meselesi imkan dahilinde zorlanabiliyor ama sağım için destek şart yoksa tek başına imkansız. çünkü düzenli olmayınca artmıyor ve zorluyor

Ben sağımla başladım goguslerimin ucu yok düzgün ememiyordu.. Başlarda bir benden bir mama ilerledik günde 3-4 sonra sonra hiç yetmedi çıkan iki defada bir beslenme toplanıyordu.. Bebeğimde çok huzursuz durmayan bir bebek sağım yapmanın çok üzerine düşemedim ki yapsanda (kesilecek dediler) öylede oldu bebeğin emdiğine benzemiyor mallesef .. Bebekler buyuyor artık fazla içiyorlar yetersız olabılır bekletmeden deneyin ve gorun olanı☺️
Bence kesilecek diyenlere hiç inanmayın ben hastanede emzirme odasında bir kadın ile karşılaştım meme ucu yoktu hep sağım yapmış bebeği 3-4 aylikti diye hatırlıyorum yeni yeni emmeye başlamış ama bebek memeden ayrıldı çeşme gibiydi bebek bıraktı hala sütler akıyordu. Yani demem o ki siz hiç öyle düşünmeyin sütüm var diye düşündükçe artar emzirme konusunda psikoloji çok önemli

Benımde ilk 20 gün öyleydi. Bı kutu göğüs pedi bitirdim mesela.ama zaten hep öyle olmuyormuş ki zamanla normale dönüyormuş göğüs şişmesi taşması
O dönem tek seferde 150 ml sağdığımı bilirim. Şimdi ıkına ıkına 40 çıkıyor o da çocuğa asla yetmiyor tabii.

Kızlar birşey sorsam sizin bebişker kaç dakika emiyor benim en fazla 8-10 dakika emiyor ya az galiba yani zaten çok memeye düşkün değil doymadığını anlarsam mama veriyorum da ne bileyim gece bir tek güzel emiyor bi 10 dakika aktif emiyor ama gündüz 8-10 dakikayı da okadar aktif çekmiyor yani dura dura içiyor of ben çocuğun doyup doymadığını anlamayınca çok panik oluyorum ağlıyor neye ağlıyor çözemiyorum uyku mu açlık mı mesela bazen uykuya da çok ağlıyor uyumak istiyor ama açlık tokluğu çözemiyorum güzel emse aslında yani gündüz aktif emmesi 5-6 dakika anca saat başı en geç 2 saatte bir uyanıyor tabi emiyor yine ama bilmiyorum hiç sütüme de güvenmiyorum ben şu sütümün akmamasına yakmış durumdayım yetmiyor gibi geliyor hiç akmadı yani dolu dolu değil şişmiyor mesela birtek gece mesela iki kere aynı göğsü veriyorum iyice boşaltsın diye sonra diğer göğüs sabaha kadar beklemiş olunca bebek uyuyunca 6-7 saat beklemişse dolu olduğunu hissediyorum göğsümün
Kesinlikle bende böyleyim. Bebeğim memede uyuyordu çok fazla. Süt sağdığımda 2-3 saat beklememe rağmen iki memeden 40-50 ml çikiyor. Hatta bugün annem aaa o kadar zamandır hiç mi çıkmadı onun dolması gerekirdi dedi.. Öyle bi zoruma gitti ki. Zaten bende ki bu yetersizlik hissi beni Kahrediyor. Yapmadığım şey kalmadı. Sağımlara da özen gösterdim. Bebeğim aktif dediğin gibi 5-6 dakika emiyor ve devamlı ağlıyor peşine meme ile kavga başlıyor sonrasında mama veriyorum

Kesinlikle bende böyleyim. Bebeğim memede uyuyordu çok fazla. Süt sağdığımda 2-3 saat beklememe rağmen iki memeden 40-50 ml çikiyor. Hatta bugün annem aaa o kadar zamandır hiç mi çıkmadı onun dolması gerekirdi dedi.. Öyle bi zoruma gitti ki. Zaten bende ki bu yetersizlik hissi beni Kahrediyor. Yapmadığım şey kalmadı. Sağımlara da özen gösterdim. Bebeğim aktif dediğin gibi 5-6 dakika emiyor ve devamlı ağlıyor peşine meme ile kavga başlıyor sonrasında mama veriyorum
Ay aynıymışız bende daha saldım iyice günde birkaç kere meme veriyorum bugün mesela 2 kere felan emzirdim gerisi mama valla bitiyorsa bitsin neler yaptım artmadı artık emzirmek bile istemiyorum sıkıldım bu sirkülasyondan çünkü üç beş dakika durunca ön sütü alıyor yağlı süte gelince bırakıyorlar işte mama vermezsek kilo da almazlar benimki öyle yani biliyorum silikon uç ile emiyor onda süt toplanıyor ondan bakıp görüyorum mesela ayran gibi açık renk olan ön süt bakıyorum o bitiyor yağlı ya tam geçiyor koyu beyaz oluyor o süt ona geçince bir iki dakikada bırakıyor hemen asıl yararlı kısımda bırakıyor bende mama verşyorum

Emzirme döneminde vitamin kullanıyor musunuz birkaç gündür saç dökülmem başladı gibi geliyor sizde de var mı
imom kullanıyordum gebelikte, şimdi de onun emziren anneler için olanını kullanıyorum, kutusu mor renkli. Doktorum demir ve diğer vitaminler karışık bir ilaç vermişti, onu kullandım bitti, ama 3 ay olunca kanına bakalım dedi hemşire, ona göre tekrar kullanabilirim, bugün çocuk doktoru da renginiz soluk dedi.

Hiç üzülme hiç canını sıkma sen elinden geleni yapmışsın gerçekten bazen olmayınca olmuyor çocuklarımıza mutlu ve enerjik anne lazım biz stres olup mutsuz oldukça yansıyor onlara da kim istemez di şöyle memeyi açıp vermeyi tık diye emzirmeyi uzun uzun lıkır lıkır emmesinş ama nasip olmasındansa

Back
X