2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    236
Biz de dört ay bir haftalik olduk dorduncu ayda uyku gerilemesi normalmis uzulmeyin gecici sabredin sakin rutininizden sasmayin eger ışıkları acip oyuna gecerseniz aliskanlik edinebilir karanlikta durup uyutmaya calisin.bizimki de iki gundur uyanıyor yatmiyor cok zorlaniyorum ben de devamli salliyorum yalniz degilsiniz.bir de gunduz uc saatten fazla uyutmayin diyor dr. osman gonulal. Youtubeden 4.ay videosunu izleyebilirsiniz

aat kaçta. Sonra uyutmamak lazım acaba akşam uykusuna erken geçmesi için

Biz de dört ay bir haftalik olduk dorduncu ayda uyku gerilemesi normalmis uzulmeyin gecici sabredin sakin rutininizden sasmayin eger ışıkları acip oyuna gecerseniz aliskanlik edinebilir karanlikta durup uyutmaya calisin.bizimki de iki gundur uyanıyor yatmiyor cok zorlaniyorum ben de devamli salliyorum yalniz degilsiniz.bir de gunduz uc saatten fazla uyutmayin diyor dr. osman gonulal. Youtubeden 4.ay videosunu izleyebilirsiniz.
Saat kaçta sonra gündüz uyumamasi lazım acaba aksamuykusuna erken geçmesi icin

Selam kızlarr.. Bebişleriniz döndü mü? Kızım bir kere tam döndü, bir daha dönmedi. Ama hala çaba var 😃 Havalar da bi iyi bi kötü. Nasıl giydireceğimi şaşırdım. Yaz için elbiseler ve şortlar aldım🥰
Bizimki de yeni başladı sırtüstü yatarken yüzüstü dönüyor.Henüz birkaç kez yaptı.Arada kendim döndürüyorum gülüyor hoşuna gidiyor.

Benimki de tam tersi emerken asla uyumayan bir bebek o yüzden bunu değiştirmek istiyorsanız ne yapmanız gerek bilmiyorum maalesef ama emzirmeyi uyandıktan sonra yapıp uyku vakti gelince emzik vermeyi deneyin isterseniz
Emzik tutmuyor hic kucakta pis pis yapıyorum yok oda olmuyor

Kızlar çıldırmanın eşiğindeyim. Siz hangi oyuncaklarla oyalıyosunuz bebekleri? Ne ilgilerini çekiyo? Ben mi beceremiyorum acaba oyalamayı diye düşünmeye başladım
Oyalamak çooooook zor merak etme canım yalnız değilsin. Işıklı, müzikli oyuncaklar dikkatini çekiyor. Anakucağında yada oyun halısındayken onları gösteriyorum biraz öyle oyalanıyor. Sonra keyfi yerindeyse hışırtılı yada tutabileceği çıngırak falan gibi oyuncakları koyuyorum önüne kendi kendine oyalanıyor ama şanslıysam 😅 Kitap okuyorum, kitap okumamı çok seviyor. Tvden çocuk şarkıları açıyorum tabii izletmiyorum sadece ses, öyle biraz oyalanıyor. Sonra hiç durmayınca kucağıma alıyorum biraz öyle vakit geçiyor. Zaten bir buçuk saat uyanık tutuyorum öyle böyle uyku saati gelmiş oluyor uyutuyorum sonra

Selam kızlarr.. Bebişleriniz döndü mü? Kızım bir kere tam döndü, bir daha dönmedi. Ama hala çaba var 😃 Havalar da bi iyi bi kötü. Nasıl giydireceğimi şaşırdım. Yaz için elbiseler ve şortlar aldım🥰
Dönüyor evet 🤗 sırtüstü yatarken yüzüstüne çok rahat dönmeye başladı. Oyun halısına sırtüstü koyuyorum oyuncak getirmeye gidiyorum gelince bi bakıyorum yüzüstü dönmüş hahah çok tatlı oluyor. Yüzüstünden sırtüstüne de benim desteğimle dönüyor daha onu kendi başına yapamıyor

Bizimki emerek uyuyor başka türlü uyutaniyorum
Öyle zor olmuyor mu? Direkt emip uyuyorsa çok güzel ama uyumadığı zaman ne yapıyorsun zorla versen de bir süre sonra almaz memeyi. Bence 5.aya girince yatağa yatırıp poposuna pışpışlayarak falan uyutmaya alıştır uyku eğitimi ver. Şimdi 4.ay atağıdır falan zaten uyku düzenleri bozuk. Ama bi dahaki ay yeni düzen oluştur bence kendine. Sen rahat et diye söylüyorum yanlış anlamazsın inşallah 🫶🏻

Kızlar çıldırmanın eşiğindeyim. Siz hangi oyuncaklarla oyalıyosunuz bebekleri? Ne ilgilerini çekiyo? Ben mi beceremiyorum acaba oyalamayı diye düşünmeye başladım
Top, çıngırak, hışırtılı kitap seviyor. Ana kucağının oyuncağını döndürüyor, kendini sallıyor. Sesli kitap, şarkı söyleyen köpekcik böyle şeyleri de seviyor ama ennn çok bizimle eğleniyor. Ben şarkı açmıyorum hep kendim söylüyorum, söylerken el hareketleri mimikler yapıyorum. Sesimi yükseltip alçaltıyorum. Hiç oyuncak olmasa da eğleniyor bu şekilde

Emziriken uyuyorsa hep aynı şarkıyla emzirip uyutun belki bir süre sonra o şarkıyla da mayışmaya başlar

Emzik tutmuyor hic kucakta pis pis yapıyorum yok oda olmuyor

Ben bunu deniyorum bugünlerde. Yavruma pavlovun köpeği muamelesi yapıyorum resmen 🤣 bayramdan sonra uyku eğitimi düşünüyorum. Ama ağlamasını ya da odada yalnız bırakmak istemiyorum. İnşallah başarırız.

Çok geçmiş olsun canım görüp göreceğiniz bu olsun inşallah. Bizim doğum sonrası kan gruplarımız risk faktörü olduğu için hem bebeğimden hemde benden kan alarak kan gruplarımızın alt gruplarına bakmışlar o şekilde kesinleşti uyuşmazlık olduğu mesela ilk oğlum da A rh+ ama onda olmamıştı. Yani henüz bilirubini yükselmeden biliyorduk olacağını ve yükseldi de. Şimdi evdeyiz bazen sararıyor bazen normale dönüyor çok korkuyorum yarın tekrar yatış yapacaklar diye bunun bi çaresi yok mı acaba mavi ışıktan başka
Merhaba sarılığınız geçti mı, bizde de alt gruptan anlaşıldı

Ben bunu deniyorum bugünlerde. Yavruma pavlovun köpeği muamelesi yapıyorum resmen 🤣 bayramdan sonra uyku eğitimi düşünüyorum. Ama ağlamasını ya da odada yalnız bırakmak istemiyorum. İnşallah başarırız.
Ben de aynı şekilde davranıyorum gerçekten 😂 her gündüz ve gece uykusuna giderken evdeki her şeye nerdeyse iyi uykular diyoruz mesela iyi uykular kitaplar iyi uykular oyuncaklarım sonra odaya geçip kucağımda perdeyi kapatıyorum artık uyku vakti diyorum sonra yatağına koyup pış pış sesini açıp emziğini veriyorum ve ben de kendi yatağıma uzanıyorum bazen o şekilde dalıyor bazen işe yaramıyor kucağıma alıyorum bir iki dakka sonra tekrar koyuyorum öyle öyle uyuyor. Ha bazen de uyumuyor o zaman perdeleri açıp odadan çıkıyoruz ve 15 dakka sonra falan tekrar deniyorum. Uyanınca da yine kucağımda perdeleri açıyoruz günaydın ağaçlar kuşlar falan diyorum. Her sederinde işe yaramıyor bi de 4. Ay uyku gerirlemesine daha var ama bu şekilde rutin oluşturmaya çalışıyorum

Ben de aynı şekilde davranıyorum gerçekten 😂 her gündüz ve gece uykusuna giderken evdeki her şeye nerdeyse iyi uykular diyoruz mesela iyi uykular kitaplar iyi uykular oyuncaklarım sonra odaya geçip kucağımda perdeyi kapatıyorum artık uyku vakti diyorum sonra yatağına koyup pış pış sesini açıp emziğini veriyorum ve ben de kendi yatağıma uzanıyorum bazen o şekilde dalıyor bazen işe yaramıyor kucağıma alıyorum bir iki dakka sonra tekrar koyuyorum öyle öyle uyuyor. Ha bazen de uyumuyor o zaman perdeleri açıp odadan çıkıyoruz ve 15 dakka sonra falan tekrar deniyorum. Uyanınca da yine kucağımda perdeleri açıyoruz günaydın ağaçlar kuşlar falan diyorum. Her sederinde işe yaramıyor bi de 4. Ay uyku gerirlemesine daha var ama bu şekilde rutin oluşturmaya çalışıyorum
Biz uyku gerilemesini yaşadık yavaş yavaş sona geldik hatta. Bugün 4 aylık oldu 🎉 emzik tutmuyor. Emzik tutsa uyuyacak belli. Meme arıyor sürekli.

Günaydın arkadaşlar bebeğin gece bir anda durduk yere uyanıp 2 saat sallamaya rağmen uykuya geri dönmemesi de uyku gerilemesi midir? Doğduğundan beri ilk kez bu hafta yapıyor bittik normalde emer uyurdu. Bir de eşimle bir konuda anlaşamıyoruz kim haklı sizce? Bebek emmeyi reddedip uyanınca ben başlıyorum sallamaya o da iki saat uyumayacağı belli zaten ne diye sallayıp yoruluyoruz diyor. Gece gece bebeği oynatamam ki. Koyalım yataga ortamızda dursun diyor. Sizce kim haklı? İkimizde de bel boyun diz kalmad
Hangisi doğru bilmiyorum ama esinin dedigi kulaga daha cazip geliyor. Duruyorsa dursun otursun siz de uyuyun 😀😀
Aman cnm odada yalniz birakirsan bebek icin yikim okur. Adem gunes in deyimiyle cocuk uyumayi degil annenin gekmeyecegini ogrenir ve buyudugunde cok ciddi özgüven sorunu yasar. Zaten tracy hogg da ayni seyi söylüyor. Bebek aglada bile guven sorunu olusturtmayan egitmenler var. Adem gunes de zaten bebek aglasa bile annesinin kucagindaysa guven sorunu olmaz onda diyor.

Selamm 🌸 ben sabahları kısa kollu altına uzun giydiriyorum öğleden sonra biraz soğursa üstüne uzun giydiriyorum gece kısa kolluyla yatırıyorum çok terliyor💖 Dönmeyi 3-4 kere tam yaptı sağ sol dönüyordu 3 buçuk aydan beri artık sürekli yerdeyiz yerde oyun oynatıyorum ki tam dönmeyi iyice pekiştirsin halı uzerine serilen matlardan alacağım 😘 daha kolay dönüyorlarmış bir annenin yorumunda okumuştum

Selamm 🌸 ben sabahları kısa kollu altına uzun giydiriyorum öğleden sonra biraz soğursa üstüne uzun giydiriyorum gece kısa kolluyla yatırıyorum çok terliyor💖 Dönmeyi 3-4 kere tam yaptı sağ sol dönüyordu 3 buçuk aydan beri artık sürekli yerdeyiz yerde oyun oynatıyorum ki tam dönmeyi iyice pekiştirsin halı uzerine serilen matlardan alacağım 😘 daha kolay dönüyorlarmış bir annenin yorumunda okumuştum
Havalar acayip dengesiz burada, tam kısa kollu giydireyim diyorum bi bakmışım polar tulumlayız falan 😂 dönünce kolunu çıkarmayı bi öğrense tam dönebilcek de, tek kolu altında kalıyor 😁

Back
X