- 4 Şubat 2019
- 4.204
- 9.009
- 158
maşallah diş çıkaran bebişlerimiz de varBuraya gelemeyeli kadar uzun süre olmuş kii nasıl özlemişim anlatamam
Hayat telaşesine o kadar daldım ki kendime ayıracak bir dk bile bırakmadığımı fark ettimHerşey o kadar zor geliyor ki bazen ama kızım tam bir güç kaynağı. Gerçekten anne olmayı çok sevdim küçük bir sırdaş dert ortağı ve arkadaşım oldu biz yaklaşık 1 ay oldu ek gıdaya geçeli öncesinde de minik minik meyvelerden tattırıyorduk. Yavaştan emekleme pozisyonu almaya başlıyor her gün çalışma yapıyoruz o kadar heyecanlanıyorum ki anlatamam. Koltuğun kenarına tutunarak yürümeyi çok seviyor. Önüne dikkatini çeken bir nesne koyunca onu almak için sıralıyor koltuk kenarında. Tabi desteksiz değil yanlış anlaşılmasın. 2 dişimiz çıktı 3. Diş de bu gün yarın çıkacak çok huysuzuz iki gündür. Göz rengi hala değişmedi inşallah değişmez
Diş için rahatlatıcı şeyler deniyorum ama çok işe yarar bişey bulamadım krem yada tedagil eczane ürünü hiç denemedim şu aşamaya kadar kimyasal alsın istemiyorum hemde sonrasında diş çürüğü yapar diye de korkuyorum. Ama kızımın ağlamasına da dayanamıyorum. Akşam üstü calpol veriyorum bir çay kaşığı o uykuya dalmasını kolaylaştırıyor. Son bir kaç gündür ortaya çıkan bir şey daha var ve beni aşırı korkutuyor aranızda yaşayan var mı bilmiyorum kızım ağzından nefes alırken hıııgh diye ses çıkarıyor nefes alamıyor gibi ilk başta oyun yapıyor sandım çünkü bir arada öksürük yapıyordu bizi görünce gülerken falan oynuyordu öyle. Ama sonra daha da sıklaştı cuma günü hafta sonu da devam etti bu gün fazla yapmadı geçiyor gibi ama Çarşamba gününe randevu aldım gidicem inşallah önemli bişey değildir. Diş için de doktorla konuşup kullanmam gereken bişey varmı onu da sorucam. Sizden doktora soran oldu mu ya Diş için
çok normal ben henüz işte başlamadığım halde bazen tükeniyorum gece uykusunun bölünmesi bölünmenin uzun sürmesi yıpratıcı. eşinizden mi destek alsanız? bi saat siz bakıyorsanız bir saat o baksın sonuçta ikinizde çalışansınız.Ben dün gece bebeğime bağırdım. Çok üzgünüm ve mutsuzum. Ama tükendim artık. 3 buçukta kalktı 5'e kadar uyumadı. Yatırıyorum 10 dk sonra kalkıyor. Sabah işe gidiyorum çok yoruldum. Sürekli saçma sapan hatalar yapıyorum uykusuzluktan. Bir de çığlık çığlığa ağlamaya başladı uyutmaya çalışınca. Sus artık diye bağırdım. Sonra özür diledim ama anlamadı tabii.
Kendinizi suçlamayın. Sonuçta biz de insanız. Hatasız olamayız. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çabalıyoruz. Bu zamanda anne baba olmak bence çok daha zor. Eskiler çocuk büyütürken bu kadar kaygı endişe yoktu. İşimiz bile stresli. Çoğu kişi desteksiz kalıyor. Ekonomi haberler ülke hali her şey kötüye gidiyor.Ben dün gece bebeğime bağırdım. Çok üzgünüm ve mutsuzum. Ama tükendim artık. 3 buçukta kalktı 5'e kadar uyumadı. Yatırıyorum 10 dk sonra kalkıyor. Sabah işe gidiyorum çok yoruldum. Sürekli saçma sapan hatalar yapıyorum uykusuzluktan. Bir de çığlık çığlığa ağlamaya başladı uyutmaya çalışınca. Sus artık diye bağırdım. Sonra özür diledim ama anlamadı tabii.
Bende geçen hafta aynı durumu yaşadım.Gündüzdü.3 saat ağladı.1 aydır bitmek bilmeyen mızmızlanma var ne yapsam beğendiremiyorum çok tükendim.Bu sıcakta 4 kez dışarı çıkarıyorum.Anca öyle susuyor.Ama ben terlemekten ölüyorum.Kanguruda duruyor çünkü birtek.Üstüne eve geldik başladı yine ağlamaya.Uyku saati uykusu geldi diye ağlıyor dedim uyutmaya çalıştım yok kudurdu.En son lütfen sus artık dedim.Ağlamay devam etti beşiğine koydum hafif hafif sallıyordum iyice ağladı.Bende hızı arttırdım sonra dedim ki napıyorsun kendine gel o bebek sakin ol günahı yok.Aldım yanıma ağladım onunla.Lütfen ağlama ben çok yoruluyorum.Ben seni anlıyorum keşke sende beni anlasan dedim ama hüngür hüngür ağlıyorum.Sustu gülmeye başladı bana bakıp.Ben 5 dakika ağladım o 5 dakika güldü banaBen dün gece bebeğime bağırdım. Çok üzgünüm ve mutsuzum. Ama tükendim artık. 3 buçukta kalktı 5'e kadar uyumadı. Yatırıyorum 10 dk sonra kalkıyor. Sabah işe gidiyorum çok yoruldum. Sürekli saçma sapan hatalar yapıyorum uykusuzluktan. Bir de çığlık çığlığa ağlamaya başladı uyutmaya çalışınca. Sus artık diye bağırdım. Sonra özür diledim ama anlamadı tabii.
Hay maaşallah senin bıdık hızlı gidiyor. Diş için o jelleri falan Dr önermedi. Damağı uyuşturuyor istemem böyle bişey olsun dedi. Havuç falan ver eline dedi. Bide inst. da gördüm. zeytinyağın içine 7 8 tane karanfili atıp 1 gece bekletip ertesi gün o yağı damaklara sürmek çok işe yarıyormuşBuraya gelemeyeli kadar uzun süre olmuş kii nasıl özlemişim anlatamam
Hayat telaşesine o kadar daldım ki kendime ayıracak bir dk bile bırakmadığımı fark ettimHerşey o kadar zor geliyor ki bazen ama kızım tam bir güç kaynağı. Gerçekten anne olmayı çok sevdim küçük bir sırdaş dert ortağı ve arkadaşım oldu biz yaklaşık 1 ay oldu ek gıdaya geçeli öncesinde de minik minik meyvelerden tattırıyorduk. Yavaştan emekleme pozisyonu almaya başlıyor her gün çalışma yapıyoruz o kadar heyecanlanıyorum ki anlatamam. Koltuğun kenarına tutunarak yürümeyi çok seviyor. Önüne dikkatini çeken bir nesne koyunca onu almak için sıralıyor koltuk kenarında. Tabi desteksiz değil yanlış anlaşılmasın. 2 dişimiz çıktı 3. Diş de bu gün yarın çıkacak çok huysuzuz iki gündür. Göz rengi hala değişmedi inşallah değişmez
Diş için rahatlatıcı şeyler deniyorum ama çok işe yarar bişey bulamadım krem yada tedagil eczane ürünü hiç denemedim şu aşamaya kadar kimyasal alsın istemiyorum hemde sonrasında diş çürüğü yapar diye de korkuyorum. Ama kızımın ağlamasına da dayanamıyorum. Akşam üstü calpol veriyorum bir çay kaşığı o uykuya dalmasını kolaylaştırıyor. Son bir kaç gündür ortaya çıkan bir şey daha var ve beni aşırı korkutuyor aranızda yaşayan var mı bilmiyorum kızım ağzından nefes alırken hıııgh diye ses çıkarıyor nefes alamıyor gibi ilk başta oyun yapıyor sandım çünkü bir arada öksürük yapıyordu bizi görünce gülerken falan oynuyordu öyle. Ama sonra daha da sıklaştı cuma günü hafta sonu da devam etti bu gün fazla yapmadı geçiyor gibi ama Çarşamba gününe randevu aldım gidicem inşallah önemli bişey değildir. Diş için de doktorla konuşup kullanmam gereken bişey varmı onu da sorucam. Sizden doktora soran oldu mu ya Diş için
Pazar günü ver eline çık dışarı bu erkolar hep aynı şeyi söylüyor ya fabrika üretimi sjdbsjndkdnd benim koca da öyle diyor yapistirican bi tane görsün yorgunluğu... Evde kaldı bir kaç gün kafayi yedi ben 1 senedir eve bağlıyım delireyim o zaman ? Neyse sabah sabah sinirlenmek istemiyorum jsbdjsjdjAy bu erkeklerin çoğu böyle hep.Bizimkininde annesi babası köyde.Köye bırakayım sizi diyor.kabul edicem en azından bir hafta kafa dinlerim bakarlarda..Kucakta bir dakika durmaz yerde zaten asla durmuyor oyuncak oynamıyor geçen artık doktora götürdüm bu kadar huysuz ve ağlıyor diye.Doktorun dediği tek şey dışarı çıkarın Dedim biz günde yarımşar saatten 4 kez çıkıyoruz yine de böyle.Bu sıcakta dışarda eriyeceğiz.benim eşimde alıyor ağlayınca yoruldum diyor dedm düşün ben tüm gün böyleym sen sadece yarımsaat görüyorsun. Neymiş o tüm gün işte çalışıyormuş yoksa yorulmazmış işte de oturuyor yani yanlış anlşılmasın Çocuk olduktan sonra evlilik bambaşka oluyormuş gerçekten
Benimki emziği midesi bulanir gibi atıyor elini emerwk uyuyorBenim gördüğüm emzik alan bebekler kendi uyuyor ama benimkisi emzik almadı en baştan beri. Ben de pek vermedim. Bu sefer de emziği bırakınca tek nasıl uyuyacak o var. Ne yapsam çaresiz kaldım.
Vallahi hiç bilmiyorum benimkisi hiçbir şekilde uyumadığı için.Benimki emziği midesi bulanir gibi atıyor elini emerwk uyuyoralışkanlık kalacak diye o kadar korkuyorum ki mudahale ediyorum en son uyuyo zaten ama baş parmağı gece uyaninca bile ağzına alıp emmeden bile pit geri uyuyor... Geçer mi acaba bu durum
İnşallah uykulari düzelir sen de rahat edersin biraz. Calisiyorken ekstra zor oluyodurVallahi hiç bilmiyorum benimkisi hiçbir şekilde uyumadığı için.
Ah bebe dursa bırakacağım da o da durmuyor bensiz.Aynılar aynıPazar günü ver eline çık dışarı bu erkolar hep aynı şeyi söylüyor ya fabrika üretimi sjdbsjndkdnd benim koca da öyle diyor yapistirican bi tane görsün yorgunluğu... Evde kaldı bir kaç gün kafayi yedi ben 1 senedir eve bağlıyım delireyim o zaman ? Neyse sabah sabah sinirlenmek istemiyorum jsbdjsjdj
Düzeltilmiş yaşına göre 4. Ayda tadımlara 5. Ayda da ek gıda başladık. Tabi çok ısrarcı olmadan. Az az yiyor. Bence siz de tadımları çeşitlendirin. Yoğurt çok seviyor mesela oğlum. Sebze havuç patates kabak seviyor. Yumurta sarısına biraz daha alışamadı gibi. Lor ve zeytinyağı ile karıştırıyorum yumurta sarısını. Ama hiç ısrar etmiyorum. 2-3 kaşık ne yerse veririm istemezse bırakırım. Sizin bebişte alışır zamanla.Benim oğlum ek gıdanın hepsine burun kıvırıyor geçen ay hipp kaşık mama yiyordu ona bir ağzını açıyor yine de sebze meyve denemelerine devam ediyorum ama ağzını açmıyor. Tadına bile bakmıyor. 6 aya on beş gün kaldı erken mi başladık acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?