2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Ne güzel betimledin. Çok da haklısın. Kendini , vücudunu hazırlama denen şey nefes alma verme, masajlar, yürüyüşler değil sadece. Hatta en başta esas olan kafa olarak hazır hissedebilmek. Şimdi bazılarımız planlı bile olmayan ilk gebeliklerini yaşıyordur. Benimki onlardan değil planlı sayılır. Gerçi bu aslında biyolojik saatin gelmesinden kaynaklı bir plan neyse bu da konumuz değil. Bazı insanlar sanki bazı anları yaşamak için dünyaya gelmiştir. Önünde nasıl engeller olursa olsun ona ulaşınca dünyada bütün terslikler son bulacak gibi hisseder ve tüm motivasyonu ona kavuşmaktır. Ben şu an doğumla alakalı tam olarak öyle hissetmiyorum. Yani istesem de öyle hissedemiyorum. Belki ona kavuşunca dünyanın en hazır annesi olacağım ama bu doğum anındaki korkuma engel değil :) Sancının verdiği acıyı yaşarken inşallah ve inşallah " sorun değil bebeğime yaklaşıyorum" derken bulurum kendimi. Hormonlarım değişirken kendimin de değişeceğini ve artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını da biliyorum. Sadece bu durum bile korkuturken beni sağdan soldan gelen kanlı doğum hikayelerini duyunca elimden bir şey gelmeden panikliyorum.
Ama ben de her şey bittiğinde farklı, geri dönülmez ama güzel şeylerin başlangıcı olacağına inanıyorum ❤️
Canım, o kadar içten ve güzel anlatmışsın ki... Her kelimeni okurken hem bir kadın hem de bu yolu yürüyen biri olarak kalbim seninle attı.

Doğumun zihinsel hazırlık gerektirdiğini fark etmiş olman, o en kıymetli adımı zaten attığını gösteriyor. Hazır hissetmemek, korkmak, paniklemek—bunların hepsi insan olmanın, anne olmanın, dönüşümün bir parçası. Hatta belki de bu hisler doğumun görünmeyen doğum sancılarıdır… Senin içindeki eski "ben" yavaş yavaş yerini yepyeni bir sen’e bırakıyor.

Planlı ya da plansız, bir bebekle buluşma fikri herkesi başka bir yerden yakalar. Bazen coşku, bazen belirsizlik, bazen de korku kapıdan girer ama inan bana, hepsi geçici misafirlerdir. Doğum anında “bebeğime yaklaşıyorum” diyecek gücü bulamıyorum şu an diyorsun ya, belki de tam da bu yüzden o an geldiğinde söyleyebileceksin. Çünkü sen şu anda bile kendine alan açıyor, o anı farkındalıkla bekliyorsun.

Kanlı hikâyeler değil, senin kendi iç sesin, bedenin ve bebeğinle kurduğun bağ olacak sana en çok güç verecek olan. Hikâyeni kendin yazacaksın. Ve evet, her şey bittiğinde yepyeni, geri dönülmez ama ışıl ışıl bir başlangıcın kıyısında olacaksın. Çünkü doğum sadece bir bebeğin değil, bir annenin de doğumu.

Bu senin yilculuğun ve kimseninkime benzemeyen sadece sana ve bebeğine özgü bir hikayesi olacak ❤️

Eczaneden vermemisler testi. Hastaneden almak gerekiyormus diye acile geldik. Nstye alip pedden taktilar. Nstde bir 20 dakikadan fazla bebek hareketsiz cikti. Acildeki kadin dogumcu kendi doktorumu arayip konusmak istedi.oksijen ve serum verecegiz bebek yine hareketlenmezse acil dogum planlamamiz lazim dedi. Doktorumda onay verdi takip edin eger hareketsizse hala kendi hastanesine gecsin dedi. O an ben panik oldum tabii benim panigimle uyandi esek 😂 oksijen verildi biraz iyice hareketlendi. Peddede renk degisimi olmadi cok sukur. Bir aksiyon yasayip geri geldik yani 🙂↔️
Hadi geçmiş olsun, akşam akşam minik bir aksiyon yasamissiniz 😂 sabrwtsin azıcık daha gününü beklesin o sıpa 🥰

Ne yağı kullanıyorsun? Alt karında çok belli olmaz ya sen yağlanmaya devam et. Hatta varsa kantaron yağı kullan bol bol. Bence çok faydalı en azından şu ana kadar çatlağımın olmamasını ona bağlıyorum. Her an çürüyebilir bu tezim :D
Hindistan cevizi yağı, badem yağı, zeytinyağı ve nemlendirici kullandım başından beri. Gayet iyi gidiyorduk aslında ama ne olduysa bu gece olmuş 🤣 Aramızda 2 gün var sadece bak ona göre aman dikkat et çatlamıyorum deme kaşıntı falan olursa direkt yağ sürüyoruz 🤣 Diğer tarafları bari kurtarabilsem iyi olacak. Her şeye rağmen pehlivanlığa devammm 😂😂

İyi geceler kızlar, hemoroid sorunu yaşıyorum son günlerde iyice beni rahatsız etmeye başladı biraz acı da veriyor artık. Ara ara proctolog kullanıyorum zaten ama bana mısın demiyor bebek baskı yaptıkça artıyor gibi. Bugünden beri de sürekli büyük tuvalete gitme isteğim var. Sanırım o da bebeğin baskısından...bezdim artık

İyi geceler kızlar, hemoroid sorunu yaşıyorum son günlerde iyice beni rahatsız etmeye başladı biraz acı da veriyor artık. Ara ara proctolog kullanıyorum zaten ama bana mısın demiyor bebek baskı yaptıkça artıyor gibi. Bugünden beri de sürekli büyük tuvalete gitme isteğim var. Sanırım o da bebeğin baskısından...bezdim artık

Ah sorma cabim ya ben de aynı dertten muzdaribim. Hata gecen catlamis kanama bile yaptı aklım çıktı. Doktora sordum bugün genel cerraha göster dedi. Ama genel cerrah şu an bir şey yapamaz zaten doğum sonrası geçer nasılsa diye bekliyirum. Benimki kan ilacı yüzünden ciiiyor kulanmazsam sorun yok kullanmaya başlayınca çok azıyor. Değiştirdi doktorum ama zannetmiyorum fayda edeceğini... Bir gün alıp bir gün almamaya karar verdim kendi kendime bende...

Hiçbir şey ise yaramadı sıcak suya oturma vs...

Bir de naçizane progrologda kortizon var ya doktoruun biliyor değil ki kullandığını. Yani haberi var?

Ay evet bir de insanın kokusu değişiyor hormonlardan ya. Ben de aşırı ter kokuyorum saçlarımın içi bile terliyor 🤦🏻‍♀️ bunun bir de lohusalığı var.
Lohusalıkta insanın teri çok kokuyor ya🥲 ama o bebeğin anne ile bağlantısı için gerekliymiş diye okumuştum bi yerde. O ekstra koku sayesinde bebek memelere yöneliyormuş, nerden baksan mucize😍

Düzenli olarak pehlivan gibi yağlanmama rağmen yine de alt karnımdan çatlamış bulunuyorum... 😭 Gerçekten genetikten başka bir şey değil bu çatlamalar. Boşuna yağlanmışım 🤣 Derin derin 3-4 çatlak olmuş çok üzüldüm, çok çirkin duruyor. Daha da doğuma kadar baya bi çatlarım heralde😭
Hiç üzülme, o çatlaklar vücudumuzun ne kadar mucizevi bir şey başardığının kanıtı💕 bir, bir buçuk sene içinde toparlıyor, bi de bakım yaparsan daha iyi olur diye düşünüyorum. Microneedling falan iyi geliyor diyorlar ben de aldım ama yapmadım😅
Ne yağı kullanıyorsun? Alt karında çok belli olmaz ya sen yağlanmaya devam et. Hatta varsa kantaron yağı kullan bol bol. Bence çok faydalı en azından şu ana kadar çatlağımın olmamasını ona bağlıyorum. Her an çürüyebilir bu tezim :D
Valla öyle😅 ilk doğumda 37. Hafta bitene kadar hiç bir şeyim yoktu. Çok düzenli lierac kullandım kaç kutu ama üç gün içinde çatır çatır çatladı😅 olacaksa oluyor yani

O durum bendede var bundan önceki gebeliklerimdede son ay olmuştu maalesef birsey batıyor hissi yapısal bişi yok krem veriyorlar ama işe yaramıyor doğumdan sonra baskı kalkınca sıkıntı kalmıyor

Canım, o kadar içten ve güzel anlatmışsın ki... Her kelimeni okurken hem bir kadın hem de bu yolu yürüyen biri olarak kalbim seninle attı.

Doğumun zihinsel hazırlık gerektirdiğini fark etmiş olman, o en kıymetli adımı zaten attığını gösteriyor. Hazır hissetmemek, korkmak, paniklemek—bunların hepsi insan olmanın, anne olmanın, dönüşümün bir parçası. Hatta belki de bu hisler doğumun görünmeyen doğum sancılarıdır… Senin içindeki eski "ben" yavaş yavaş yerini yepyeni bir sen’e bırakıyor.

Planlı ya da plansız, bir bebekle buluşma fikri herkesi başka bir yerden yakalar. Bazen coşku, bazen belirsizlik, bazen de korku kapıdan girer ama inan bana, hepsi geçici misafirlerdir. Doğum anında “bebeğime yaklaşıyorum” diyecek gücü bulamıyorum şu an diyorsun ya, belki de tam da bu yüzden o an geldiğinde söyleyebileceksin. Çünkü sen şu anda bile kendine alan açıyor, o anı farkındalıkla bekliyorsun.

Kanlı hikâyeler değil, senin kendi iç sesin, bedenin ve bebeğinle kurduğun bağ olacak sana en çok güç verecek olan. Hikâyeni kendin yazacaksın. Ve evet, her şey bittiğinde yepyeni, geri dönülmez ama ışıl ışıl bir başlangıcın kıyısında olacaksın. Çünkü doğum sadece bir bebeğin değil, bir annenin de doğumu.

Bu senin yilculuğun ve kimseninkime benzemeyen sadece sana ve bebeğine özgü bir hikayesi olacak ❤️

Böylesine güzel anlatımlar karşısında biraz daha kendine geliyor insan 😍
Bak senin gibi olmasa da bugün farkındalığı yüksek birine daha denk geldim. Her şeyin eskisi gibi olmasını beklemenin yanlış olduğunu fark eden birinin aydınlanması benim de bunu erken kabullenişim oldu :)
Gerçekten gönülden dilerim ki hepimiz için yepyeni, ışıl ışıl bir dönemin başlangıcı olacak doğumlarımız 🙏

Bende zaten normalde de ufaktan var, en önemlisi kabız olmamak. Bunun içinde gün içinde 30 gram lifin altına düşmemek lazım. Artırılırsa daha da iyi

Hindistan cevizi yağı, badem yağı, zeytinyağı ve nemlendirici kullandım başından beri. Gayet iyi gidiyorduk aslında ama ne olduysa bu gece olmuş 🤣 Aramızda 2 gün var sadece bak ona göre aman dikkat et çatlamıyorum deme kaşıntı falan olursa direkt yağ sürüyoruz 🤣 Diğer tarafları bari kurtarabilsem iyi olacak. Her şeye rağmen pehlivanlığa devammm 😂😂

Çok kaşınıyorum ben de yaa ama tırnakları geçirmemeye çalışıyorum yoksa hart hurt devamı gelecek biliyorum 😂 gideyim de biraz daha sürüneyim o zaman 🤣

Bugün çıktım kızlar doğurmadım çok şükür hala 😂 hala sancım var bu arada sadece sıklığı azaldı. Artarsa gel artık sezeryana alalım direkt dediler. Bebiş makat geliş. 35+4 bugün. Ciğer geliştirici vurulamadığım için doğurmamak için dua ediyorum ve çok korkuyorum 🤦🏼‍♀️ bebiş 2900 gr olmuş bugün 🙏🧿 aklımdaydınız ama ciddi perişan durumdayım bir haftadır 😓
Çok geçmiş olsun canım inşallah iki hafta daha bekler miniğin en azından ❤️ maşallah bebeğinin kg iyi baya 🧿❤️
Merhaba kızlar. Bende bugün kontrole gittim. Bebek makat geliş ve baya aşağı yerleşmiş. Karnımın aşağı indiğini farkediyordum zaten. 1 tane sancım çıktı. Doktor hissettinmi dedi evet hatta burda iyiydim daha sancılı zamanlarım oluyor dedim. Bugün kasılma harici bel ve sırt ağrımda var. 3.sezeryan olacağı için doktor 1 hafta daha bekleyelim daha fazla riske girmeyelim alalım dedi. Erken bi atak yapmazsa 27 haziran bizim tarihimiz 🫠 bolca dinlen dedi 2900 çıktı kilosu 3000 i geçer bu hafta biraz daha toplasın dedi. Normalde 3 temmuz konuşmuştuk ama geri çekme planı yaptık bugün. Alt tarafımda çok baskı var belimde baskı var arada sezeryan yerim sızlıyor. 36+3 üz bugün. Şu an bile alsak alırız ama biraz daha tutmaya çalışalım dedi. Kendi gelmeye çalışması riskmiş bizim için. Kanama riski ve sanırım kordonla ilgili bi risk söyledi ama tam anlamadım onu. Heyecanlıyım kaygılıyım bi çok duygu birden yüklendi 🙈 bu bir hafta geçmek bilmeyecek şimdi. Bi yanım kalk işleri toparla diyor bi yanım yat dinlen bi daha böyle fırsatın olmaz bebekte kilo alsın diyor.. bizde durumlar böyle.. sağ salim hayırlısıyla kolaylıkla kavuşalım yavrularımızla.
Tarih belli olmuş çok heyecanlı ❤️ 😍 sağlıkla gelsin bebeğin inşallah canım benim ❤️ 🥰

Merhaba kızlar. Bende bugün kontrole gittim. Bebek makat geliş ve baya aşağı yerleşmiş. Karnımın aşağı indiğini farkediyordum zaten. 1 tane sancım çıktı. Doktor hissettinmi dedi evet hatta burda iyiydim daha sancılı zamanlarım oluyor dedim. Bugün kasılma harici bel ve sırt ağrımda var. 3.sezeryan olacağı için doktor 1 hafta daha bekleyelim daha fazla riske girmeyelim alalım dedi. Erken bi atak yapmazsa 27 haziran bizim tarihimiz 🫠 bolca dinlen dedi 2900 çıktı kilosu 3000 i geçer bu hafta biraz daha toplasın dedi. Normalde 3 temmuz konuşmuştuk ama geri çekme planı yaptık bugün. Alt tarafımda çok baskı var belimde baskı var arada sezeryan yerim sızlıyor. 36+3 üz bugün. Şu an bile alsak alırız ama biraz daha tutmaya çalışalım dedi. Kendi gelmeye çalışması riskmiş bizim için. Kanama riski ve sanırım kordonla ilgili bi risk söyledi ama tam anlamadım onu. Heyecanlıyım kaygılıyım bi çok duygu birden yüklendi 🙈 bu bir hafta geçmek bilmeyecek şimdi. Bi yanım kalk işleri toparla diyor bi yanım yat dinlen bi daha böyle fırsatın olmaz bebekte kilo alsın diyor.. bizde durumlar böyle.. sağ salim hayırlısıyla kolaylıkla kavuşalım yavrularımızla.

Şimdi o sayılı günlerin geçmesini beklemek en güzel geri sayımdır size 😍
Sağlıkla gelsin temmuz görünümlü haziran bebelerimizz 🥳

Lohusalıkta insanın teri çok kokuyor ya🥲 ama o bebeğin anne ile bağlantısı için gerekliymiş diye okumuştum bi yerde. O ekstra koku sayesinde bebek memelere yöneliyormuş, nerden baksan mucize😍

Hiç üzülme, o çatlaklar vücudumuzun ne kadar mucizevi bir şey başardığının kanıtı💕 bir, bir buçuk sene içinde toparlıyor, bi de bakım yaparsan daha iyi olur diye düşünüyorum. Microneedling falan iyi geliyor diyorlar ben de aldım ama yapmadım😅

Valla öyle😅 ilk doğumda 37. Hafta bitene kadar hiç bir şeyim yoktu. Çok düzenli lierac kullandım kaç kutu ama üç gün içinde çatır çatır çatladı😅 olacaksa oluyor yani
nasıl kokuyoruz ya loğusalıkta ben aylardır insanlara evi dar ettim kokuyorsunuz diye ki oldu bitti kokan insanlara karşı kibar olamadım hiç şimdi ben kokamam yani herkeste kesin oluyor mu koku

nasıl kokuyoruz ya loğusalıkta ben aylardır insanlara evi dar ettim kokuyorsunuz diye ki oldu bitti kokan insanlara karşı kibar olamadım hiç şimdi ben kokamam yani herkeste kesin oluyor mu koku
Bol bol roll on stok yapacağız artık mecbur. Bu doğal olanından var ya 😂 Ben sıcaktan çok terliyorum ama henüz kokmuyorum bence kokluyorum kendimi de gelmiyor öyle koku. Ama lohusalığı bilmiyorum 🥲

İnş olmaz diyeyim ama benim önceki doğum Aralıktaydı, bu Temmuz bakalım nasıl olacak😅 diğer doğum yapanlar da tecrübelerini söylesin bu konuda. Ben normalde de kokan bi insan değilimdir yani ama kendime bile çok kokuyordum. Normal bir süreçmiş doğum sonrası vücudun kendini toparlaması sırasında
Bol bol roll on stok yapacağız artık mecbur. Bu doğal olanından var ya 😂 Ben sıcaktan çok terliyorum ama henüz kokmuyorum bence kokluyorum kendimi de gelmiyor öyle koku. Ama lohusalığı bilmiyorum 🥲
Aynen, bi de duş da çok iyi geliyor insana o dönemde, suyun altına atar dururuz artık kendimizi.

Kızlar tahin yağı yorumumu guncellemeye geldim bı kaç kere sürdüm acayip iyi geldi göğüs uçlarımı yumuşattı eğer edinmediyseniz marketlerde üzerine yağ çıkmış olan tahinlerden alım calkalamadan eve getirmeye çalışın :KK70: gelsin yumuşacık yarasiz meme uçları ben fayda gördüm gibi bide emzirince bakalim nasıl olucak:KK74:

Nasıl anladı doktor mantar olduğunu yarın kontrolüm var bir sorayım ben de
Bende de mantar var ne yazık ki. Beyaz akıntı geliyordu bazen de sadece su geliyordu. Doktora çok akıntı geliyor dediğimden alttan muayene etti. Bakar bakmaz gördü hemen mantar var dedi. Henüz bir tedavi vermedi yoğun değil dedi bol su içiyorum böyle takılıyorum şimdilik 🤷🏻‍♀️

Back
X