2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Ay kizlar 2 saattir camasirimda bir islaklik oluyor akinti gibi degilde duz islaklik.
İlki oksurunce geldi.ikincisi kendiliginden.
Esimi eczaneye yolladim test alsin diye ama acaba hastaneye mi gitseydim 😒
Acele etme testini yap duruma göre gidersin, oralarda yorulmana gerek yok, idrarda olabilir baskıdan kaçtığını hissetmezsin

Ay kizlar 2 saattir camasirimda bir islaklik oluyor akinti gibi degilde duz islaklik.
İlki oksurunce geldi.ikincisi kendiliginden.
Esimi eczaneye yolladim test alsin diye ama acaba hastaneye mi gitseydim 😒
Benim de ıslaklık oluyor da genelde terlediğimde oluyor belkı senin de öyledir

Düzenli olarak pehlivan gibi yağlanmama rağmen yine de alt karnımdan çatlamış bulunuyorum... 😭 Gerçekten genetikten başka bir şey değil bu çatlamalar. Boşuna yağlanmışım 🤣 Derin derin 3-4 çatlak olmuş çok üzüldüm, çok çirkin duruyor. Daha da doğuma kadar baya bi çatlarım heralde😭

Merhaba anksiyete, hoş geldin.
Niyetinin kötü olmadığını biliyorum… Korkutmadan “hazırlıklı ol” demeye çalışıyorsun belki. Ama bak, bu sancılar düşman değil ki. Onlar bebeğime kavuşma yolculuğunun ayak sesleri.

Sen “ya dayanamazsam” diye fısıldarken, bedenim “ben bu işi biliyorum” diyor.
Sen panikle “kaç” derken, ben “kal, nefes al ve yaklaş” diyorum.

Bu kez seninle değil, bedenimle yürüyeceğim bu yolu. Çünkü sancılar geldiğinde, korkmam değil—bebeğime daha çok güvenmem gerek. Kendime de.

Derdim ben olsam anksiyeteme 😂 hiç merak etme, o an geldiğinde eğer kasılmaların bir sorun değil de olması gereken şey olduğunu kabul edip nefesinle bedenine yardımcı olursan her şey akıyor. Geçici bir şey, sonsuza kadar sürmeyecek kısa araliklarla gelip seni bebeğine kavuşturacak ve inan göz açıp kapayana kadar geçecek. Bebeğin gelip de teninle buluştuğu an öncesini hatırlamayacaksin bile... 🥰

Valla sizinle doğum anikin videosunu paylaşmayı çok isterdim aslinda dışardan nasıl görünüyor diye. O korkutucu şeyler aslında içerden değil de dışardan duyduğumuz hikayelerle ilgili. Her kasilmada kendimi bebeğime bir adım daha yaklaşmış hayal ettim. Evet bebeğim harika gidiyoruz, başarıyoruz bunu. Nefes al, nefes ver biraz sesli bırak nefesini ağzını açık tut kasma ki vajina da çene kaslarında beraber gevsesin. Nefesini tutma, aksın. Aldığın nefeslerini rahme gönder... Bebeğine gönder...

Bedenini dinle neye ihtiyacı var? Yürümek mı istiyor yoksa comelmek mı? Belki bir yere asılmak ya da birine sarılmak talep et, iste.... Her başladığında birazdan geçecek diye dusun...

Bitecek ve bittiğinde hem senin için hem de bebeğin için müthiş bir an yaşanacak sadece o ana odaklan 🥰

Ne güzel betimledin. Çok da haklısın. Kendini , vücudunu hazırlama denen şey nefes alma verme, masajlar, yürüyüşler değil sadece. Hatta en başta esas olan kafa olarak hazır hissedebilmek. Şimdi bazılarımız planlı bile olmayan ilk gebeliklerini yaşıyordur. Benimki onlardan değil planlı sayılır. Gerçi bu aslında biyolojik saatin gelmesinden kaynaklı bir plan neyse bu da konumuz değil. Bazı insanlar sanki bazı anları yaşamak için dünyaya gelmiştir. Önünde nasıl engeller olursa olsun ona ulaşınca dünyada bütün terslikler son bulacak gibi hisseder ve tüm motivasyonu ona kavuşmaktır. Ben şu an doğumla alakalı tam olarak öyle hissetmiyorum. Yani istesem de öyle hissedemiyorum. Belki ona kavuşunca dünyanın en hazır annesi olacağım ama bu doğum anındaki korkuma engel değil :) Sancının verdiği acıyı yaşarken inşallah ve inşallah " sorun değil bebeğime yaklaşıyorum" derken bulurum kendimi. Hormonlarım değişirken kendimin de değişeceğini ve artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını da biliyorum. Sadece bu durum bile korkuturken beni sağdan soldan gelen kanlı doğum hikayelerini duyunca elimden bir şey gelmeden panikliyorum.
Ama ben de her şey bittiğinde farklı, geri dönülmez ama güzel şeylerin başlangıcı olacağına inanıyorum ❤️

Düzenli olarak pehlivan gibi yağlanmama rağmen yine de alt karnımdan çatlamış bulunuyorum... 😭 Gerçekten genetikten başka bir şey değil bu çatlamalar. Boşuna yağlanmışım 🤣 Derin derin 3-4 çatlak olmuş çok üzüldüm, çok çirkin duruyor. Daha da doğuma kadar baya bi çatlarım heralde😭

Ne yağı kullanıyorsun? Alt karında çok belli olmaz ya sen yağlanmaya devam et. Hatta varsa kantaron yağı kullan bol bol. Bence çok faydalı en azından şu ana kadar çatlağımın olmamasını ona bağlıyorum. Her an çürüyebilir bu tezim :D

Aramıza hoşgeldin😂

3 4 ne ki benim en az 10 tane var

Kızlaar, ben bu kadının egzersizlerini daha önce de yapıyordum, gerçekten çok iyi! Şu an o da bir Temmuz annesi olarak gebelere özel videolar çekiyor. En son videosu da doğumu kolaylaştıran egzersizlerle ilgili. Denemek isteyen varsa paylaşayım dedim. 👇🏻

(ELENİ FİT): Pilates topuyla doğumu kolaylaştıran günlük egzersiz rutini
Sen bunu yapabiliyor musun canım 😀 yani evet hepsi çok güzel hareketler de yaparken çok zorlanıyorum ben ondan

Ya benim iki gündür vajinada batma ağrı çok oluyor sanki çıkacak diyorum içimden bence sancı orda olmuyor ya belde karında oluyor o bebeğin başı baskı yapıyor gibi geliyor bana ama sorucam bi doktora😀

Benim kayınvalidemde annenden sonra gelirim fln demeye başladı valla gelse mi gelmese mi daha iyi bilmiyorum her seye bir yorum yapıp yok sütün var mı yok sarılık şöyle bu kadar doktora gider miymiş gazı var bunun doymadı üşüdü bebe şimdiden afakanlar basmaya başladı 😒😒

Benim iç bacaklarım bayadır ağrıyor ordaki kaslar çok güçsüzmüş demek ki diyorum yatakta dönerken fln aşırı ağrıyor 😣
Ya vallahi ben mi yazdım dedim içimden. Vajinal mantar varmış hiç belirti yok. Bi iç bacak ağrısı var işte. Bebeğim hala kanala inmemiş maleseff

Sen bunu yapabiliyor musun canım 😀 yani evet hepsi çok güzel hareketler de yaparken çok zorlanıyorum ben ondan
Hııı🥹🥹 yani doğru lunge ve squat kolay hareketler sayılmıyor evet.. ben yapıyorum aynı hareketleri aklıma geldikçe ..aynı sırayla değil tabi çünkü video yeni çıktı zaten ama sanırım bir spor geçmişim olduğu için normal geldi bana🤔

Belki terdir veya idrardır öksürünce geldiyse

Sıcaktan terliyorsundur belki canım ter olabilir mi.Ne yaptın haber ver bize

Acele etme testini yap duruma göre gidersin, oralarda yorulmana gerek yok, idrarda olabilir baskıdan kaçtığını hissetmezsin

Benim de ıslaklık oluyor da genelde terlediğimde oluyor belkı senin de öyledir
Eczaneden vermemisler testi. Hastaneden almak gerekiyormus diye acile geldik. Nstye alip pedden taktilar. Nstde bir 20 dakikadan fazla bebek hareketsiz cikti. Acildeki kadin dogumcu kendi doktorumu arayip konusmak istedi.oksijen ve serum verecegiz bebek yine hareketlenmezse acil dogum planlamamiz lazim dedi. Doktorumda onay verdi takip edin eger hareketsizse hala kendi hastanesine gecsin dedi. O an ben panik oldum tabii benim panigimle uyandi esek 😂 oksijen verildi biraz iyice hareketlendi. Peddede renk degisimi olmadi cok sukur. Bir aksiyon yasayip geri geldik yani 🙂↔️

Eczaneden vermemisler testi. Hastaneden almak gerekiyormus diye acile geldik. Nstye alip pedden taktilar. Nstde bir 20 dakikadan fazla bebek hareketsiz cikti. Acildeki kadin dogumcu kendi doktorumu arayip konusmak istedi.oksijen ve serum verecegiz bebek yine hareketlenmezse acil dogum planlamamiz lazim dedi. Doktorumda onay verdi takip edin eger hareketsizse hala kendi hastanesine gecsin dedi. O an ben panik oldum tabii benim panigimle uyandi esek 😂 oksijen verildi biraz iyice hareketlendi. Peddede renk degisimi olmadi cok sukur. Bir aksiyon yasayip geri geldik yani 🙂↔️
İyi bari ya aklında kalacağına rahat etmişsin, vur totosuna heyecan yaratmasin durduk yere 😂😂

Hııı🥹🥹 yani doğru lunge ve squat kolay hareketler sayılmıyor evet.. ben yapıyorum aynı hareketleri aklıma geldikçe ..aynı sırayla değil tabi çünkü video yeni çıktı zaten ama sanırım bir spor geçmişim olduğu için normal geldi bana🤔
Canım eğer bu hareketler sana kolay geliyorsa senin kasların çok güçlü demektir kolay doğurursun ❤️

Kızlaar, ben bu kadının egzersizlerini daha önce de yapıyordum, gerçekten çok iyi! Şu an o da bir Temmuz annesi olarak gebelere özel videolar çekiyor. En son videosu da doğumu kolaylaştıran egzersizlerle ilgili. Denemek isteyen varsa paylaşayım dedim. 👇🏻

(ELENİ FİT): Pilates topuyla doğumu kolaylaştıran günlük egzersiz rutini
Videoya yorumum şöyle olacak.
Linke tıklamadım bile. :KK45:

O kadar konudan uzak ve alakasızım. :KK47:Salondan mutfağa gitmekte zorlanıyorum. Bu on gün nasıl geçecek, merak ediyorum. Az önce yatakta uzanmıştım, belimde fıtık var. Bazen ters harekette sinire dokunmus gibi bi elektriklenme hissiyle kitleniyorum. O hal geldi. Yattığım yerden ters dönmüş kaplumbağa misali kalkamadığım için kızımı çağırdım. Beni asılıp kaldırdı.

Normal doğum için olsun, gebelik egzersizleri için olsun spor yapanları tebrik ediyorum. Devam kızlar 👏🏻

Back
X