- 21 Ekim 2024
- 1.997
- 4.860
- 48
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #25.301
Enazından Bir adım buKızlar benim nişanım geldi az öncebelimde sancı hissettim küçük tuvaletim geldi gibi hissettim bir baktım camasirima gelmiş. Belimde hafif belli belirsiz sancılar var. İlkinde ertesi gün sıklaşmıştı. Bakalım ne zaman sıklaşır. Doktoruma haber vermedim daha artarsa vereceğim. Çünkü verirsem mutlaka gel bakalım şimdi diyecek benim de şuan gidebilecek halim yok. Yanımda çocuk eşim işte. Artık sıklaşırsa ona göre hareket edeceğim
İkisi aynı mı bilmiyorum ama depend koymuştum ben hastanede çok güzel kolaylık oldu çok kullanışlıDoğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum :)
Benim bir sorum olacak, hastane çantasına depend bez mi koysam yoksa kotex gece külodu mu ikisi aynı mı bilgisi olan var mı?
Ozeldeki drun ne diyecek bakalım ona göre kafanda netleşir biseyler bizede yaz merakla bekliyorumKızlar şimdi devlet hastanesinden çıktım. Açıklık geçen seferle aynı. 2 cm açıklık Bebek çok geride dedi. Ultrasonda 41+2 hafta çıktık. Bebeğin suyu durumu iyi dr yatış verdi kabul etmedim çok kızdı bı daha bana gelme o zaman dedi. Birazdan özele gideceğim bakalım doktorum ne diyecek. Kafam çok karıştı
Yaa bı normal doğum daha geliyo ne güzel akşama gelir senin bebiş sağ sağlim kucağına al inşallah buralarada yaz ama hayırlı doğumlar diliyorum canimKızlar benim nişanım geldi az öncebelimde sancı hissettim küçük tuvaletim geldi gibi hissettim bir baktım camasirima gelmiş. Belimde hafif belli belirsiz sancılar var. İlkinde ertesi gün sıklaşmıştı. Bakalım ne zaman sıklaşır. Doktoruma haber vermedim daha artarsa vereceğim. Çünkü verirsem mutlaka gel bakalım şimdi diyecek benim de şuan gidebilecek halim yok. Yanımda çocuk eşim işte. Artık sıklaşırsa ona göre hareket edeceğim
Kendi isteğiyle gelsin diye istemenizi anlıyorum ama doktorun da bir bildiği vardır. Bir süre sonra bebek içerde kaldıkça risk artıyor, bu şekilde doktorla inatlaşılmamalı bence. Kakasını yapıp yerse çok büyük bir risk, içerde hareket alanı çok dar olduğu için sıkışıp kordonu vs dolayabilir. Ben bu riski almazdım şahsen zaten duracağı kadar durmuş içerde daha fazlasına gerek yok yine de siz bilirsiniz tabiKızlar şimdi devlet hastanesinden çıktım. Açıklık geçen seferle aynı. 2 cm açıklık Bebek çok geride dedi. Ultrasonda 41+2 hafta çıktık. Bebeğin suyu durumu iyi dr yatış verdi kabul etmedim çok kızdı bı daha bana gelme o zaman dedi. Birazdan özele gideceğim bakalım doktorum ne diyecek. Kafam çok karıştı
Kız daha 7 günlük ne ara bunları yapmayı öğrendiOğlum böyleydi gazını cıkardı mı tekrar emmek isterdi, emince yine gaz olurdu. Doktor seni emzik bellemiş sen ona emzik ver dedi istemeye istemeye verdim o da tutmadıbi süre yapışık ikiz gibi yaşamıştık. Süresini sorma söylemiyim moralin bozulmasın
Benim meme ucum büyük olduğu için üstten hiç gazı yok hep bağırsak bu pırt yaptırır mı?? Çok denedik ama bi türlü kucakta yapmak istemiyo gazı katılır gibi ağlıyo sadece memede sakinleşiyo kısır döngü oldu gerçekten.Doyduğundan eminsen memeden çekebilirsin cnm. Yeterli çişli bez varsa gelişimi ilerliyorsa emdikten sonra uyuyorsa gibi gibi. Gaz emme refleksini tetikliyo emince gaz oluyo kısır döngü. Doyduğundan eminsen döngüyü kırabilirsin araya 1.5-2 saat koyabilirsin. Göğüslerininde dinlenmesi lazım yara olursa daha bi çıkmaza girersin. Şayet doymuyorsada yada sütün azsa her istediğinde ver mutlaka. Birde gaz çıkarırken korkma elini kubbe yap sert sert vur midesinin arkasına. Aşağıdan yukarı bi kaç defa sıvazla sonra bi kaç defa vur böyle böyle çıkana kadar devam et. Oğluşlar bi tık gazlı olabiliyo kızlara göre. Gazı çıkmazsada emme isteği devam eder. Gazını çıkarırken omzuna asar gibi yap bebeğini midesinde baskı olsun hafif ve ayaklarını karnına doğru çekmiş pozisyonda tut. Daha kolay çıkacaktır diye düşünüyorm. Bizde böyle çünkü.
Ayyy ne heyecan verici hadi güzel haberlerle gel canım sancın sıklaşırsa beklemeden gitKızlar benim nişanım geldi az öncebelimde sancı hissettim küçük tuvaletim geldi gibi hissettim bir baktım camasirima gelmiş. Belimde hafif belli belirsiz sancılar var. İlkinde ertesi gün sıklaşmıştı. Bakalım ne zaman sıklaşır. Doktoruma haber vermedim daha artarsa vereceğim. Çünkü verirsem mutlaka gel bakalım şimdi diyecek benim de şuan gidebilecek halim yok. Yanımda çocuk eşim işte. Artık sıklaşırsa ona göre hareket edeceğim
Canım benim çok teşekkür ederimİçinden geçen ne dileğin duan varsa kabul olsun canım
Ayyyy başlamış gibi hafif hafifKızlar benim nişanım geldi az öncebelimde sancı hissettim küçük tuvaletim geldi gibi hissettim bir baktım camasirima gelmiş. Belimde hafif belli belirsiz sancılar var. İlkinde ertesi gün sıklaşmıştı. Bakalım ne zaman sıklaşır. Doktoruma haber vermedim daha artarsa vereceğim. Çünkü verirsem mutlaka gel bakalım şimdi diyecek benim de şuan gidebilecek halim yok. Yanımda çocuk eşim işte. Artık sıklaşırsa ona göre hareket edeceğim
Canım bu süreç en yorucu süreçlerden biri. Bebekler sadece aç olduğu için rahatlamak için de memeye geliyorlar. Memede gaz çıkarması normal. Gaz çıkarması için kaslarının gevşemesi rahatlaması lazim. Memede rahatlıyor i yüzden gaz cikariyor. Anne sütü değil bağırsak gelişimleri tam yeterli dogmadiklarinicin gaz sorunu yaşıyor bebekler. Hiç kafanda sütüm gaz yapıyor diye düşünme çünkü her türlü bu gaz olacak. En azından emerek cikarabiliyirsa rahat çıkarsın. Evet çok yorucu ve zor ama geçecek emin olKız daha 7 günlük ne ara bunları yapmayı öğrendi
Şuan öyleyiz ve çok yoruluyorum gerçekten
Benim meme ucum büyük olduğu için üstten hiç gazı yok hep bağırsak bu pırt yaptırır mı?? Çok denedik ama bi türlü kucakta yapmak istemiyo gazı katılır gibi ağlıyo sadece memede sakinleşiyo kısır döngü oldu gerçekten.
Memeden çekince de sinirleniyo ağzını sağa sola sallayıp hırsla meme arıyor yamyam gibi
O kadar hassas ki bi yerde acıdan uyuşuyo artık hissedemiyorum bile... Tam olarak dediğin gibi gaza kadar emiyo gaz çıkıyo yine emmek istiyor emzirme seansı 4 saate yakın sürdü dün artık ağlayacaktım. Emmiyo da oynuyo gibi daha çok
Ayyyy!Ol
Ayy gerçekten bebeğin neresi nerde bende bunu merak ediyorum yaiyi haberlerini bekliyoruz kuzumm
deme öyle deme şimdi de uyuyamıyoruz ki
Ayyyyy mükemmel haber canımmmmm çok mutlu oldumAyyyy!
Güzel haberlerle geldim. Her şeyi haftasıyla uyumlu bir tek boyu bir hafta ilerde babası 189 ben 172yimgenetik dedi
Veeee dönmüş baş aşağı yaptığım hareketler ise yaramışTkirkedi canım bak ben bir hafta sadece sabahları baş aşağı durdum dönmüş bebek sen de dene bence o da 1 dakika yarım dakika kadar bir de pilates topunta pelvik tiltler yaptım ise yarıyor
Sağol canım amin inşallahAyy hadi bi avazda inşaAllah. Güzel olumlu haberlerini bekliyoruz
Sağol kuzum benim inşallah aminnnEnazından Bir adım buRabbim kolaylaştırsın
Kız dur akşama gelmesin işlerim var sabah gelsin ne bileyim öğlen gelsinOzeldeki drun ne diyecek bakalım ona göre kafanda netleşir biseyler bizede yaz merakla bekliyorum
Yaa bı normal doğum daha geliyo ne güzel akşama gelir senin bebiş sağ sağlim kucağına al inşallah buralarada yaz ama hayırlı doğumlar diliyorum canim
Tamam canım haber veririm. Hiç sorma elim ayağıma dolaştı resmenAyyy ne heyecan verici hadi güzel haberlerle gel canım sancın sıklaşırsa beklemeden git
bize de haber ver mutlaka
Sağol canım benim teşekkür ederimCanım benim çok teşekkür ederim
Ayyyy başlamış gibi hafif hafifikinci çocuk rahatlığı böyle bi sey haydi hayırlısı canım zaten zamanın gelmiş haberlerini bekliyoruz
Canım bu süreç en yorucu süreçlerden biri. Bebekler sadece aç olduğu için rahatlamak için de memeye geliyorlar. Memede gaz çıkarması normal. Gaz çıkarması için kaslarının gevşemesi rahatlaması lazim. Memede rahatlıyor i yüzden gaz cikariyor. Anne sütü değil bağırsak gelişimleri tam yeterli dogmadiklarinicin gaz sorunu yaşıyor bebekler. Hiç kafanda sütüm gaz yapıyor diye düşünme çünkü her türlü bu gaz olacak. En azından emerek cikarabiliyirsa rahat çıkarsın. Evet çok yorucu ve zor ama geçecek emin ol
Ay canım sorma ben de hoplaya zıplaya geldim eveAyyyyy mükemmel haber canımmmmm çok mutlu oldum
Sağol canım amin inşallah
Sağol kuzum benim inşallah aminnn
Kız dur akşama gelmesin işlerim var sabah gelsin ne bileyim öğlen gelsinbiraz panik oldum da.
Tamam canım haber veririm. Hiç sorma elim ayağıma dolaştı resmenevin içinde panik halinde yapmam gereken işleri yapıyorum sıklasırsa giderim.
Sağol canım benim teşekkür ederimayy rahattim ama beni bir panik aldı ne yapacağım hangi işi yapacagim diye etrafta koşturuyorum resmennn ilkinde ertesi gün sıklaştı bakalım bunda ne zaman sıklaşır
Hatta o dönemler kv ile altlı üstlük duruyordum kızım doymuyor mu acaba bu çocuk derdi annemlerde keza öyleKız daha 7 günlük ne ara bunları yapmayı öğrendi
Şuan öyleyiz ve çok yoruluyorum gerçekten
Benim meme ucum büyük olduğu için üstten hiç gazı yok hep bağırsak bu pırt yaptırır mı?? Çok denedik ama bi türlü kucakta yapmak istemiyo gazı katılır gibi ağlıyo sadece memede sakinleşiyo kısır döngü oldu gerçekten.
Memeden çekince de sinirleniyo ağzını sağa sola sallayıp hırsla meme arıyor yamyam gibi
O kadar hassas ki bi yerde acıdan uyuşuyo artık hissedemiyorum bile... Tam olarak dediğin gibi gaza kadar emiyo gaz çıkıyo yine emmek istiyor emzirme seansı 4 saate yakın sürdü dün artık ağlayacaktım. Emmiyo da oynuyo gibi daha çok
Dünden bugün için bir sürü plan yaptım evde yapılacaklarla ilgili. Sabah erken uyanıp hepsini bi sıralamaya koydum. Gel gör ki kahvaltıdan beri yatıyorumbu son haftalarda ağırlaşıyorsun hiç bir şey yapasın gelmiyor diyenler ne kadar haklıymış
Aaaaaaaa hadi bakalım hayırlısı olsun kolaylıkla inşallahKızlar benim nişanım geldi az öncebelimde sancı hissettim küçük tuvaletim geldi gibi hissettim bir baktım camasirima gelmiş. Belimde hafif belli belirsiz sancılar var. İlkinde ertesi gün sıklaşmıştı. Bakalım ne zaman sıklaşır. Doktoruma haber vermedim daha artarsa vereceğim. Çünkü verirsem mutlaka gel bakalım şimdi diyecek benim de şuan gidebilecek halim yok. Yanımda çocuk eşim işte. Artık sıklaşırsa ona göre hareket edeceğim
Bencede erkek Bebek 10 gün geçebilir zaten seninkide erkekdi diye hatırlıyorum eğer herşeyi yerindeyse bebek iyiyse bekle canım benim Dr da suni sanciyla baslatabiliriz ama bebek de bı sıkıntı olursa demişti ama çevrem suni sancınin çok acılı ağrılı olduğunu söylüyor bende senin gibi bekliyorum kendinden gelmesini bol bol hurma ye yürüyüş yap dinlen bidaha devam et yapacak bişey yok gibi görünüyor canım hayırla çabucak dogurrusun inşallahÖzeldeki doktorum haftaya salıya kadar bekleyelim dedi. Bir sorun yok şuan bebek iyi suyu iyi dedi. O vakite kadar gelmezse son artık gelirsin suni veririz dedi. 2 cm açıklıkla suni veremem yazık çok yıpranırsin dedi. Bol bol gez merdiven çik hiç durma yoruldum deme dedi öyle çıktık hastaneden. Bide bebeğe kilo aldirma dedi.
Dur dur koşturma bacım bu enerjiyi ikinmaya kullanırsın enerjini boşa harcama şuanda az bekle kocan gelsin o gelene kadar ufak tefek şeyler yap eşinle birlikte yaparsın gerisini ayy 2. Bide çabuk olur doğumun hayırla gelsin bebisin ama yorma kendini şuanSağol canım amin inşallah
Sağol kuzum benim inşallah aminnn
Kız dur akşama gelmesin işlerim var sabah gelsin ne bileyim öğlen gelsinbiraz panik oldum da.
Tamam canım haber veririm. Hiç sorma elim ayağıma dolaştı resmenevin içinde panik halinde yapmam gereken işleri yapıyorum sıklasırsa giderim.
Sağol canım benim teşekkür ederimayy rahattim ama beni bir panik aldı ne yapacağım hangi işi yapacagim diye etrafta koşturuyorum resmennn ilkinde ertesi gün sıklaştı bakalım bunda ne zaman sıklaşır
Kızın nasıl oldu ?? Şimdi heyecan dorukta nişan geldi her şey yolunda mıHahahabir zamanlarki ben ve gelecekteki ben seni öyle iyi anlıyorum ki. Yaşadık bebeim yaşadık daha da yasayacagımızdan ibaret işte abla kızım hastaydı kaç gündür. Kalkıp kalkıp geliyor sabah erkenden uyanıyor gece gece en az 1.5 saat başındayım bazen fazla da oluyor. Eşime diyorum ki kardeşine hazırlık yapıyor 1 haftadır uyku denen bir şey kalmadı
Kızlar şimdi devlet hastanesinden çıktım. Açıklık geçen seferle aynı. 2 cm açıklık Bebek çok geride dedi. Ultrasonda 41+2 hafta çıktık. Bebeğin suyu durumu iyi dr yatış verdi kabul etmedim çok kızdı bı daha bana gelme o zaman dedi. Birazdan özele gideceğim bakalım doktorum ne diyecek. Kafam çok karıştı
Kızlar benim nişanım geldi az öncebelimde sancı hissettim küçük tuvaletim geldi gibi hissettim bir baktım camasirima gelmiş. Belimde hafif belli belirsiz sancılar var. İlkinde ertesi gün sıklaşmıştı. Bakalım ne zaman sıklaşır. Doktoruma haber vermedim daha artarsa vereceğim. Çünkü verirsem mutlaka gel bakalım şimdi diyecek benim de şuan gidebilecek halim yok. Yanımda çocuk eşim işte. Artık sıklaşırsa ona göre hareket edeceğim
Kızlar göğüslerimin şişmesine şöyle yaptım önerilerinizle: sıcak su torbası koyuyorum şiş yerlere biraz sonra emziriyorum sonra pompayı takıp kalan sert yerlere yaslıyorum sıcak su torbasını. Birde bi tık sıkan sütyen tercih ettim oda iyi oldu bi daha o kadar şişmedi.
Ayyyy!
Güzel haberlerle geldim. Her şeyi haftasıyla uyumlu bir tek boyu bir hafta ilerde babası 189 ben 172yimgenetik dedi
Veeee dönmüş baş aşağı yaptığım hareketler ise yaramışTkirkedi canım bak ben bir hafta sadece sabahları baş aşağı durdum dönmüş bebek sen de dene bence o da 1 dakika yarım dakika kadar bir de pilates topunta pelvik tiltler yaptım ise yarıyor
Kızlar şimdi devlet hastanesinden çıktım. Açıklık geçen seferle aynı. 2 cm açıklık Bebek çok geride dedi. Ultrasonda 41+2 hafta çıktık. Bebeğin suyu durumu iyi dr yatış verdi kabul etmedim çok kızdı bı daha bana gelme o zaman dedi. Birazdan özele gideceğim bakalım doktorum ne diyecek. Kafam çok karıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?