- 29 Nisan 2024
- 246
- 1.093
- 33
- 26
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #26.721
Sen son zamanlarda sezeryan dememişsin o yüzden normal gibi düşünüyor heralde seni. 39da gitmene rağmen 40da açılmana bakarız demiş sana. Bana da sezeryan dediğim halde 40ı bekleriz dedi de bilmiyorum acaba 39da gittiğimde sezeryan istiyorsan hemen yapalım der mi yine 40ı mı bekleyecek çok merak ediyorum beklemekten bilinmezlikten stres oldum çok napıcam bilmiyorumBizim de sanki 25.haftadaymışız gibi geçiyor. Konusunu açmadı hiç doğumun yakında doğurmayacakmışım gibi. Ben de alttan muayaeden korktuğum için hiç açmadım
Ama son muayenede 38+0 dım işte. Nst ye baktı. Sancı yoktu ama 39+0 da açılmana bakıcam alttan dedi o kadar.
Sen sezeryan istediğini söylemezaen veya sezeryana sebebi olacak bir durum yoksa vajinal gibi düşünüyor anladığım kadarıyla.
Ben vajinal doğum yanlısı olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda bir tarafı yok gibi. Ben özellikle 15. Haftada falan ben sezeryan istiyorum demiştim (Ama kararımı vermemiştim ) hocanın tepkisini meraktan sadece.O da daha çok erken bunları konuşmak için ama sezeryan istiyorsan sezeryan yaparız demişti. Ondan sonra devam ettim bu hocaya .dedim ki okey annenin görüşüne saygılı . Zaten normal bir gebelik geçiriyorsan bebek sağliklıysa çok da önemli değil nereden çıktığı
Teşekkür ederim. Bebeğim suyuyla beraber geldi. Öncesinde suyu patlamadi. Ben 1.68 boyundayım. Epidural istedim. Epidural versem de ağrın olacak tavsiye etmiyorum deyip vermedi. Evt yanimda ona baktıkça çok mutlu oluyorum
Çok erken beklemeye başlayınca son günler sabırsızlıkdan bitiyosun artık tavsiyem daha çok varmış gibi düşün ben 37 den beri her kasılmayi her sanciyi doğum sanıyorum artık günler geçmek bilmiyor sabrimda tükendi bende tükendim bebek hala içerde parti modundaSen son zamanlarda sezeryan dememişsin o yüzden normal gibi düşünüyor heralde seni. 39da gitmene rağmen 40da açılmana bakarız demiş sana. Bana da sezeryan dediğim halde 40ı bekleriz dedi de bilmiyorum acaba 39da gittiğimde sezeryan istiyorsan hemen yapalım der mi yine 40ı mı bekleyecek çok merak ediyorum beklemekten bilinmezlikten stres oldum çok napıcam bilmiyorumHerkes de soruyor ne zaman doğuracaksın diye, haftaya belki doğururum diyorum her hafta ama yine yok yine yok
Mememin üstü ilk günler kabuk bağladı 3 gün memelerim dışarda gezdim hava alsın diye sütümü sürdüm lansino sürdüm geçmediDemek ki genel bir şey var ben onu anladım çoğu bebişimiz ya sınırda sarılık yada yüksek çıkmış ve meme de kalma istekleri çok fazla. Evet aç değil bende mama veriyorum desteklemek için bizde hastanede yattık bir gece o yüzden travma oldu ve ne zaman isterse meme veriyordum ama bu artık oyuna döndü göğüslerim ateş gibi yanıyor artı emmeden sonra bazen sağımda yapıyorum ona rağmen böyle. Geceler çok zor geçiyor gerçekten birde krize giriyor katılıyor aklım çıkıyor rabbim sağlık versin hepsi iyi olsunda bir şekilde bu günlerde geçecek inşallah
Ben emzirmenim sonuna doğru mememin yanından şırınga ile veriyorum biraz meşakatli ama memem daha çok uyarılır diye düşünüyorumBende kaşık biberon ile veriyordum ama son 2 3 gündür mamayı dışarı fışkırtıyor akıtıyor direniyor almıyor aç kalmasın diye phılıps avent biberon ile veriyorum ama meme reddi yaşamaktan da korkuyorum evet anne sütünü bende kaşık biberon ile veriyorum. O zaman yavaş yavaş yeniden kaşık biberona döndüreyim
İlk kızımı 41 de sezaryanla doğurdum, bundada sıcaklar bastı bana ama doktora kalsa 40 a kadar beklerdi , sancın oldu suyun geldi telaşlanma gelirsin hemen alırız demiştiAma sezeryan istiyorum ben. Sezeryan 40. haftaya kalır mı?
Ay evet bende de öyle. Çok instagram paylaşımı yapmayı da sevmem . Doğursam da belki paylaşmam diye düşünüyorlar o yüzden arıyorlar sürekli doğurdun mı diye sksksksSen son zamanlarda sezeryan dememişsin o yüzden normal gibi düşünüyor heralde seni. 39da gitmene rağmen 40da açılmana bakarız demiş sana. Bana da sezeryan dediğim halde 40ı bekleriz dedi de bilmiyorum acaba 39da gittiğimde sezeryan istiyorsan hemen yapalım der mi yine 40ı mı bekleyecek çok merak ediyorum beklemekten bilinmezlikten stres oldum çok napıcam bilmiyorumHerkes de soruyor ne zaman doğuracaksın diye, haftaya belki doğururum diyorum her hafta ama yine yok yine yok
Sağolasın canım benim duamız yeterlAyy bende var ama nasıl ulaştırayım sana hemde umreden gelmişti keşkem bi faydam dokunsa
Tam muhtemel tarihim zaten, öyle mi böyle mi diye beni o kadar streslere soktu sonuç tam gununu bekledi dakik kızım benimVaalbara canım duşa gir beline ılık su tut.bugun olacak bu iş sana güveniyoruz hadi gecede olur 10 Temmuz doğurmak için güzel bir tarih
Benimkide 10 temmuz ayy bayilaazaaamSağolasın canım benim duamız yeter
Tam muhtemel tarihim zaten, öyle mi böyle mi diye beni o kadar streslere soktu sonuç tam gununu bekledi dakik kızım benim
Sancılarım 8-10dk oldu ay çok heyecanlıym bakalım açıldım mi az daha durayım da bı gideyimBenimkide 10 temmuz ayy bayilaazaaamhadi doğur da sıra bana gelsin
Hazirlan git bari hastanede dus alırsın belkiAmaannn böyle işi, yürüdüm sucuk gibi geldim duş alayım.diye su kesintisi yapmışlar
ay kızlar bir yandan kalabildiği kadar kalsın içimde diyorum bir yandan da gelsin artık diyorum ben de. 38+2’deyim 40’ta sezaryene alırım artık dedi dün doktorum. kafası 1 hafta önden gidiyor bebeğin, çatıya giremeyebilir dedi. en yakın arkadaşlarımdan biri inanılmaz zor bir sezaryen atlattığı ve neredeyse 6 ay sıkıntı yaşadığı için çok korkuyorum. vajinal istiyorum ona da 10 günümüz kaldı. kendi gelsin diye dualardayım. ama tabii ki öncelik her zaman ikimizin de sağlıklı olması…Kızlar 38+3 oldum sanki hiç doğurmayacağım, hiçbir belirti yok bende
Ee napacaksın kvler yakındı galiba sana sen de onların suyunu kullan onlar kullanıyorduAmaannn böyle işi, yürüdüm sucuk gibi geldim duş alayım.diye su kesintisi yapmışlar
Hayırlısı neyse o olsun inşallah canım. Hangisi daha kolay daha sağlıklı olacaksa senin için öyle olur inşallah. Bekliyorum haberleriniAy evet bende de öyle. Çok instagram paylaşımı yapmayı da sevmem . Doğursam da belki paylaşmam diye düşünüyorlar o yüzden arıyorlar sürekli doğurdun mı diye sksksks
Tabi unutmuştur benim dediğimi günde kaç hasta görüyor biliyorsun çok yoğun bir hoca.
Ben zaten bu hafta suyum gelsin vajinal doğurayım istiyorum.hareketler falan yapıyorum.
Ama 40. Haftadan sonra korkuyorum vajinal doğumdan bebişimin kafası tam gününde hatta 2-3 gün ileride gidiyor .ben de eşimin de kafası büyük.Sezeryan isteyebilirim o zaman işte
Evet Benşm oğlan kucağımda emerken kaka yapıyor doktoru da öyle dedi o emmek istediğinde sadece aç olduğu için değil gaz ve kaka yapmak için memeden destek alır vereceksin rahat edecek dedi gerçekten de öyle oluyor. Gaz sancısı olduğunda göğsümde rahatlıyor emerken kaka yapıyor gaz çıkarıyorYeni doğum yapmış gaz problemi çeken annelersize söylemek istediğim bir şey var.
Şimdi bebekler her ne kadar hamilelik sürecini tamamlayarak dogsalar da normalde dogmalari gerekenden biraz erken doguyorlar. Aslında anne karnında bir 3 aya daha ihtiyaçları var. Bağırsak gelişimi tam tamamlanmadan dünyaya geliyoruz. Yani gazın bir çözümü yok. Sen verirseniz verin, ne yaparsanız yapın bu bebisler gaz sorunu yaşayacak
Ama kolay çıkarması ve rahatlaması için şunları uygulayabilirsiniz. Karın masajı sabahları uyandıktan sonra gece uyumadan önce gibi... Bol bol ten teması. Bebek ancak kafası rahat okursa rahat gaz cikariyor. En rahat olduğu yer de tahmin edebileceğiniz gibi anne kucagi. Bebeği giymek (babywearing) çok kolaylaştırıyor pozisyondan dolayı gaz çıkarmayı aynı zamanda ten temasına da destek oluyorılık duş mesela. Ama bunlar bebekte gaz olmasın diye değil sadece rahatlatsın ve kolay çıkarsın gazını diye. Üç ay sonra rahatladigini ve gaz sorununun kalmadığını göreceksiniz hatta emmek bile daha kolay gaz cikarmasini sağlıyor bebeklerin. Anneler bazen emdiği için gaz oluyor diyip meme vermekten imtina ediyorlar. Tam tersi emdikçe rahatlar bebekler
İçinizi rahatlatmak istedim. Bazen anneler ne yapsam olmuyir diye kendini suçluyor ya da bebekte bir sorun var gibi düşünüp kaygilaniyor mutsuz oluyor. Belki bunları bilirseniz içiniz daha rahat eder. Hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama inanın geçiyor
Gümüş kapak var bir türlü takamadım hatta nerde bulamadım da şimdi süt sağacağım arkasından onu takayım bulursam bir arkadaşım da tahin yağını sür dedi onu da yapacağım.Mememin üstü ilk günler kabuk bağladı 3 gün memelerim dışarda gezdim hava alsın diye sütümü sürdüm lansino sürdüm geçmedi
Ebebekten gümüş kalkan hediye gelmişti 2 doğum diye açmayı düşünmüyordum onu açtım taktım bir sonraki emzirmemde iyileşmişti
Eğer gümüş kapak kullanmıyorsan tavsiye ederim.
Eğer gaz sancısı ise başında beklerken reflü yatağında yüz üstü yatırmayı denedin mi kızımı sakinleştiriyordu .
Ben emzirmenim sonuna doğru mememin yanından şırınga ile veriyorum biraz meşakatli ama memem daha çok uyarılır diye düşünüyorum
İlk kızımı 41 de sezaryanla doğurdum, bundada sıcaklar bastı bana ama doktora kalsa 40 a kadar beklerdi , sancın oldu suyun geldi telaşlanma gelirsin hemen alırız demişti
Ben elendimAmaannn böyle işi, yürüdüm sucuk gibi geldim duş alayım.diye su kesintisi yapmışlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?