- 27 Nisan 2020
- 731
- 2.539
- 113
- 31
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #27.061
Ben almıstım ilk doğumda lansinoh un uç çıkartıcı o anlık azcık cıkarıyor sonra aynı gene.. pompa daha çok cıkartıyor ucunu memenin , şu anda da benimkiler çok çıkık degıl ama zaten kahverengi bölgeyi alması gerek sadece uç almamalı o yüzden ucu çıkık olması olmaması önemli değil fikrimceUç çıkarak bi zımbırtı varmış ama ben kullanmadım nipletteydi sanırım adı. İstersen sen bir araştır.
Canım çok gecmış olsunn inşallah hemen ışık tedavisiyle toparlar onu mu vereceklermişİyi akşamlar arkadaşlar. Bizde bugün doktora gittik genel kontrol için. Bebeğimde sarılık değeri 17 çıktı. Beslenmesi kakasi herşey çok güzeldi oysa dünden beri. Yatış yaptik. Rabbim hepimizin çocuklarına sağlık sıhhat versin. Ayrı kalmak çok zor. Bırakıp çıkarken ağlamaktan alamadım kendimi.Birbirimize dua edelim biran evvel tüm anneler bebeklerini sağlıcakla kucağına alıp evine dönsün
Bende o ucu emerek çıkarıyor çocuklar çıkarkende yara oluşuyor malesef. Hele ilk doğumumda ne çektim bir ben bir allah bilir. Kan aka aka emzirdim yarık içersindeydi her ikiside. Ağlaya ağlaya bezleri ısırarak emziriyordum. Vakum etkisiyle uzuyor dışarı çıkıyor bi şekilde ama bnm cildimmi hassas bilmiyorm çok çektim. Şimdi yine en azından biri iyi çk şükür.Ben almıstım ilk doğumda lansinoh un uç çıkartıcı o anlık azcık cıkarıyor sonra aynı gene.. pompa daha çok cıkartıyor ucunu memenin , şu anda da benimkiler çok çıkık degıl ama zaten kahverengi bölgeyi alması gerek sadece uç almamalı o yüzden ucu çıkık olması olmaması önemli değil fikrimce
Canım çok gecmış olsunn inşallah hemen ışık tedavisiyle toparlar onu mu vereceklermiş
Rabbim yardımcın olsun
6 nın üstü uzamış sarılık oluyormuş bizim tam 6 uzamış sarılık diyemeyiz dedi. Bebişi uyandırmakta zorluk çektiğimiz için ben acaba sarılığı tam geçmediği için mi diye düşünmeye başladım canım ama bugün daha iyiydi yüzündeki sarılık da azaldı önceki günlere göre15 günlükte uzamış sarılık mı oluyor Allah Allah değeri de 6 düşük aslında ama
Şu an 3-4 saatte bir sağmaya çalışıyorum. Daha sık da sağabilirim ama o zaman daha az süt çıkacak. Sıcaklık farkından dolayı onları birleştirmek de mümkün olmaz diye böyle yapıyorum. Zaten bir sağımda 55-60 ml anca çıkıyor. Bir öğün olur olmaz.Amin inşallah ladycim Allah razı olsun darısı sana ve hastane de bekleyen diğer bebişlerimize inşallah
Sen iki saatte max 3 saatte bir sağ artacaktır inşallah sütün hele bebeişlerde gelse temas etse sık sık emzirmeyle olacak inşallah
Normalde haftada iki defa emzirme oluyormuş ama beni hiç bu zamana kadar almadılar içeriye bugün aldıklarında bir iki kadını da aldılar emzirmek için ama onlar arada emziriyorlarmış bunu bilmiyordum ben sadece süt getirip bırakılır sandım meğersem talep edilirse emzirme de oluyor Muş
Benim öyle hassas bi bünyem de yoktur. Hani başka bi şey yemiş içmiş olsam ondan mı diyeceğim. Ama beslenmemdeki tek farklılık o çayı içmemdi. O yüzden ona yordum.Ayyy bende bugün almıştımsütüm artsın diye ama mesajını yeni gördüm umarım bende de ishal yapmaz
Benimde bir arkadaş tavsiye etmişti e bebeğe uğradım görünce alayım dedim ama daha başlamadım bu gece içeyim dedim bakalım bende nasıl etki olacak
Ah canım benim. Kocaman sarılıyorum sanaİyi akşamlar arkadaşlar. Bizde bugün doktora gittik genel kontrol için. Bebeğimde sarılık değeri 17 çıktı. Beslenmesi kakasi herşey çok güzeldi oysa dünden beri. Yatış yaptik. Rabbim hepimizin çocuklarına sağlık sıhhat versin. Ayrı kalmak çok zor. Bırakıp çıkarken ağlamaktan alamadım kendimi.Birbirimize dua edelim biran evvel tüm anneler bebeklerini sağlıcakla kucağına alıp evine dönsün
Bi arkadaşın tavsiyesiyle süt artırır diye Humana still tea aldım. İki günde toplam iki kupa içtim. Bağırsaklarımı mahvetti.
Kramplı sancılı bi ishal aldı beni. Hatta hastanede böyle iki büklüm oldum. Kıpırdayamıyorum. Bi kız yanıma geldi abla yardım edeyim dedi.
Ben yine içeyim ama ya bebeğime de bi yan etki yapıyorsa diye içime kurt düştü. Bıraktım.
Oo ben her saat emziriyorum 40 dk falan artık oglusumla koltuga gömülmüs durumdayız hiç kalkmıyoruzNe kadar çok çiş kaka yaparsa o kadar hızlı atılıyormuş bilirubin. O sebeple 2 saatte bir mutlaka 20 dk emzir dediler bana. İlk günler çk yoğun süt gelmiyorsa verilebilir bence. Hipp organik combıotıc kullandık biz. Kaşık biberon kullandık. Normal biberona alışırsa meme reddi olabiliyormuş.
Bana göğüs uçlarını liflemeyi ve gümüş kapağı önerdiler. Ama bnm biri gömülü malesef ona bi çözüm olamadı. Diğerinin hassasiyeti gümüş kapak ve göğüs ucu kremiyle çabucak geçti çk şükür.
Yaa hayırlısı olsun canım önemli ılan bebeğinle kavuşman. Bende bugün bir acayip sancılıyım kasılmalarımı sayıcam birazdanKızlar ben bugün kontrole gittim bebisin suyu azalmış 5 gün yeter ancak dedi 3.500 kg olmuş şükür Dr pazartesi suni sanciyla doğumu baslatacak sabah 9 da yatisim yapılacak dualarınıza talibim
Kolaylıkla kavuşunKızlar ben bugün kontrole gittim bebisin suyu azalmış 5 gün yeter ancak dedi 3.500 kg olmuş şükür Dr pazartesi suni sanciyla doğumu baslatacak sabah 9 da yatisim yapılacak dualarınıza talibim
Amiiinnnn inşallah sağolasınYaa hayırlısı olsun canım önemli ılan bebeğinle kavuşman. Bende bugün bir acayip sancılıyım kasılmalarımı sayıcam birazdan
İnşallah umudum o yönde ama drumuz müdahalesiz gelmez bu bebiş keyfi yerinde dediKolaylıkla kavuşuno zaman kadar senin kendi sancın gelir inş
Amin inşallah, evet bakınca dışarda en azından şekere maruz kalmıyor ama ciğer gelişimi iyi değil inşallah bir an önce toparlar kavuşurumO zaman en hayırlısı buymuş canım şekerin baya yüksek seyretmiş. Bebeğin küvözde gelişimini tamamlar haftası gayet iyi hadi bakalım en kısa zamanda evinize dönersiniz inşallah
Oyyy kucağında olup, kokusunu alıp tekrar yoğun bakıma bırakmak daha zordur eminim, inşallah hemencecik kavuşuruz yavrularımızaGeçmiş olsun.
Benim bebeğim doğduğu gün alındı yogunbakıma. Ttn teşhisiyle 6 gün yattı. Taburcu oldu. İki gün evde kaldı. 3. Gün bu sefer sarılık old için Kartal şehir hastanesine yattı. 4 gündür orada. Pazartesi bi ihtimal taburcu olabilir dediler
Bazı hikayeler seninki gibi hüzünlü başlıyor. Zorluklarla devam ediyor. İns sevinçle sonlanacak
Son birkaç haftada fazlaca uyarmadan göğüs kremi sürün demişti buradaki arkadaşlar. Ama ben pek yapmadım. Bir iki kez sürdüm sanırım.
Ama bu, benim ikinci doğum. İlk doğumda epey acımıştı. Lansinoh krem her sefer sürdüm etki etmişti. Yine ondan aldım
İlk gün hemşire göğsünde tut emzir zaten midesi iğne ucu kadar demişti bana. Emzirdikçe süt iniyo. Bolbol sıvı tüketimide çk olumlu etkiliyo. Ebebekten malt içeceği aldım ben bide hipp in anne çayını.düzenli sağımda çoğaltıyor bence.Kızlar sezeryanle doğum yapanlar sütünüz hemen geldi mi ? Benim daha ilk defa bugün damla damla geldi sabahtan akşama 3 cc anca topladım. 1 cc bile olsa kolestrum sütü o mutlaka getir dediler diye utana sıkıla götürüyoeum valla ama asla çoğalmadı sütüm. Ne yaptınız ne ettiniz acil üstüme taktik atın ya
Benim bebeğimin solunumu yetmedi, hemen oksijeni azaldı geri aldılar emzirme şansım hiç olmadı. Malt çok şekerli onuda aldım ama içemedim malum diyabet. Bestlak damlaya talim ama tık yok arkadaşİlk gün hemşire göğsünde tut emzir zaten midesi iğne ucu kadar demişti bana. Emzirdikçe süt iniyo. Bolbol sıvı tüketimide çk olumlu etkiliyo. Ebebekten malt içeceği aldım ben bide hipp in anne çayını.düzenli sağımda çoğaltıyor bence.
Valla benimki de öyle hiiiç gelesi yokAmiiinnnn inşallah sağolasınsende sağ sağlim kavus inşallah kolaylıkla
İnşallah umudum o yönde ama drumuz müdahalesiz gelmez bu bebiş keyfi yerinde dedi
Canım benim çok geçmiş olsun. Benim oğlanda da var. Bir gözü sanki tüm damarları kanlı gibi. Bugün yeni yeni geçmeye başladı. 1 haftalık oldu.Kızlar bebişimin gözünde dün doğumdan hemen sonra fark ettim kanlanma var, göz muayenesine götürdüler şimdi, başına gelen var mı, duyan falan??
Sağol canım benim bana da öyle dediler doğumda zorlanmaktan olurmuş duzelecekmis şükür, Allah bağışlasın yavrularımızıCanım benim çok geçmiş olsun. Benim oğlanda da var. Bir gözü sanki tüm damarları kanlı gibi. Bugün yeni yeni geçmeye başladı. 1 haftalık oldu.
Taburcu olmadan önce sormuştum benim sezeryan olmasına rağmen kanala girmişti bebek kafayı sıkıştırmış biraz hatta o yüzden biraz siyah-mor bir yüzü vardı yanıma geldğinde. Kanala girdiğinde küçük damar çatlamaları oluyormuş özellikle göz de.
Belki sizin de böyle bir durumdur kendiliğinden geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?