2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Öncelikle sakin oll, sağlıcakla geldi şükür, rabbim şifa versin, gözün aydın, mama versende meme de tut yani alışsın diye ne zararı varmış ki, stres yapma üzülme, tut memede

Öncelikle sakin oll, sağlıcakla geldi şükür, rabbim şifa versin, gözün aydın, mama versende meme de tut yani alışsın diye ne zararı varmış ki, stres yapma üzülme, tut memede
Tutmaya çalışıyorum canım hayır çocuk doymuyor diye bana yükleniyor geceden beri iki kere kaka bir kere çiş yaptı çocuk

Tek bir göğüsten mi 60 ml çıkıyor lady
Eğer öyleyse her iki göğüsten birleştirme yapabilirsin benim tek göğüsten şimdilik 50 ml kadar çıkıyor ikisini birleştirip 100 ml yapıp atıyorum dolaba

Keşke baştan bunu belirtselerdi sonuçta oranın sistemini bilmiyorum bize ne denildiyse ona göre ilerliyoruz
Bende bunu geç farkettim bilseydim anneyi içeriye alıp emzirtiyorlar talep ederdim neyse sağlık olsun ne diyeyim ki

Bu arada gece çayı içtim değişik bir tadı var ama içilmeyecek kadar değil gece kalkmayı unuttum alarm kurmayı da unuttum mecbur şuan sütümü sağacağım normalde hem gece hem sabah saatlerinde yapıyordum ama bu sefer olmadı
İnşallah sütümüzü artırır

Yok bacım. İki göğüsten toplam 60-70-75 anca çıkıyor. Salıdan beri makine var ve düzenli sağmaya başladım.

Senden bi göğüsten o kadar çıkıyorsa, maşallah subhanallah

Bugün bebeğin geliyorrr

27melek bir git, iki gel ins. Sağlıklı haberlerini alalım

Canim o kontrol amacli yapiliyor. Ben sezaryen gunu yatisim yapilincada nstye baglandim neden diye sormustum bebegin strese girip girmedigini , kalp atislarinin nasil oldugunu gormemiz lazim dediler operasyon oncesi. Anestezi vermeden bebegin genel durumunun iyi oldugundan emin olmaliyiz dediler.

Tutmaya çalışıyorum canım hayır çocuk doymuyor diye bana yükleniyor geceden beri iki kere kaka bir kere çiş yaptı çocuk
Canım iki kere çiş bir kere kaka yaptiysa sütun gayet yeterlidir. Bu sağlık personelleri bazen gerçekten insanı sinir ediyor. Doyan çocuğa niye mama verirsin boşu boşuna mis gibi anne sütü varken. Sen dinleme

Bebeğim göğüs ucum büyük olduğu için emmiyor mememden malesef. Silokon ucuda istemiyor çaresiz kaldım mamaya başladık zaten hastanedeyken. 3 gün boyunca bir damla süt akmadı ne yaptıysak. Hastane tipi sağım makinası kiraladım 2000 tl bir aylığına. Her bir göğüsten 15-20 ml kadar sağıyor. Onunla idare ediyoruz. İnşallah bir ay içerisinde bebeğim kendisi emer. Bugün 3. Günüm oldu sağım yapıyorum.

Doktor bana humana still tea al demişti. Daha almamıştım . Emzirme hemşiresi de BONTAA diye bir içecek söyledi onu aldım 20 günlük her sabah aç karınla bir tane içiyorum. Bakalım artacak mı sütüm.

Eklentiler

• IMG_5485.webp
    45,6 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_5524.webp
    13 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_5534.webp
    54,5 KB · Görüntüleme: 38
Allah yardımcımız olsun, bana yenidoğan hemşiresi ‘steril eldivenle’ parmağımızı emerken yandan veriyoruz mamayı, emme refleksi kaybolmuyor dedi. Acaba sende biberondansa sağdığını böyle versen alışırmı ufak ufak ya çok çaresiziz, öyle iyi anlıyorum ki seni. Bi an önce gelsin sütlerimiz alsın çocuklarımız memeyi

Canım benim de gögüs ucum çok büyük. Çocuk görüyor olsa doğduğunda korkar kesin. Silikon ıç ile emziriyorum. Tabiki yetmiyor mama da veriyorum ek olarak.
Birkaç çeşit silikon uç dene ben sadece wee baby olanı tutturabildim. Ucunu süte batırıyorum takınca biraz sıkıyorum içine geliyor savaşa savaşa bulup tutuyor. Tabi çok küçük olduğu için yetmiyor ordan çektiği ama alışır diye düşünüyorum
Onun dışında sağdığımı da mamayı da serçe parmağımı bebeğin damağına yerleştiriyorum meme gibi yandan şiringayı tutuyorum öyle veriyorum. Yavaş yavaş kendi bile çekiyor bazen şiringadan sende öyle yap mutlaka alışmasın rahata
Tahin de baya süt arttırıyor birde solgar ın bir anne sütü vitamini var gerçkten çok arttırıyor.

Sağdıkça da artar düzenli sağ mutlaka

Hemşire hastanede yanımda öyle mama verdi ama size önermiyoruz aspire edersiniz bebeği ayarlayamazsınız akışı dedi. Kaşık biberon önerdi. İnstagramdan bakarak öğrendim kaşık biberonla içirmeyi. Biraz zahmetli uğraşlı ama halloluyor bebekte bende alıştık.

Kızlar umarım bebişler de sizler de iyisinizdir. Söyledikleri gibi varmış ben buraya vakit ayıramaz oldum emzir uyut alt değiştir kendime 1-2 saat anca ayırabiliyorum onda da duş al, yemek ye, diş fırçala temel ihtiyaçlara ancak yetişiyorum kim doğurdu kim doğurmadı takipten kaçtı artık bende. Öpüyorum hepinizi

Kızlar benim perşembe sabah 11de yatışım yapılacak. 2de sezaryene alınacam hayırlısıyla. Benim anlamadığım anestezi doktoru bana 8 saat açlık gerekiyor öncesinde dedi. Doktorum da en son 7de yiyebilirsin dedi kafam karıştı. En son saat kaçta yemeyi kesmeliyim. Sezaryen sonrası hemen yemek yeniyor mu bu kadar uzun süre açlık olursa kendime gelmem,sütün gelmesi çok zor olmaz mı. Sizin öncesi ve sonrası açlık durumlarınız nasıl olmuştu? hepimiz sağlıkla kolaylıkla kavuşalım bebişlerimize inşallah

Ameliyathane randevum 10 daydı 8 de hastanede olduk işlemler için. Gece 00:00 dan itibaren yemeyi 06:00 dan sonra su içmeyi kesmemi istediler. 21:00 den sonra bişey yemedim 05:00 den sonra bişi içmedim. Hava sıcak olduğu için susadım dilim damağım kurudu. Ama yatışım yapılınca serum taktılar o beni rahatlattı biraz. Ameliyathanedede sonrasndada serumlar taktılar açlık hiç hissetmedim ama dilim damağıma yapışıyordu artık. Sütle ilgili bi olumsuzluk yaşamadım. Sezeryana girmeden göğüslerimde süt varmı diye baktı hemşire birinde vardı birinde yoktu ama emzirdikçe ikisinede geldi çok şükür. Ameliyattan 3 saat sonraydı sanırım sıvı tüketmeye başladım zaten.. Bolca su kahve kayısı suyu içtim. 6 saat sonrada çay bisküvi gibi bişey getirdiler. Barsaklara hemen yüklenmemek adına hafif besliyorlar ama zaten süt için sıvı tüketmek daha önemli. Benim tecrübem bu şekilde.

8de kahvaltı yapmıştım acil sezeryan kararı verildi 13.40 doğum oldu 6-8 saat ideal sanırım. Bir sorun yaşamadım ben

herkeste başka bişey öneriyor doğuyu yanlışı ayıramıyoruz ya
Ben daha göğsüme bile alamadım hiç, allahtan emme refleksi var tek tesellim o

Ne güzel çok şükür. Doğru aslında dediğin gibi sıvı alımı daha önemli ben sanki o kadar süre aç kalırsam her şey zorlaşır gibi düşündüm. Serum takılacağını da düşünemedim. Teşekkür ederimm

8de kahvaltı yapmıştım acil sezeryan kararı verildi 13.40 doğum oldu 6-8 saat ideal sanırım. Bir sorun yaşamadım ben
Benim de aynı saatlerde olacak inş. geceden kesmem yeterli demek çok da kasmıyım anladım. Teşekkür ederimm Şimdi sen deyince düşündüm de doktorum 7de derken sabah mı demek istedi ben akşam anladığım için gerilmiştim

3 gün önce doğum yaptım bende . İşitme testine ilk gün girdi bir kulak testten geçemedi haftaya da gelin teste dedi . Böyle bir sorun yaşayan var mı aranızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…