2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Şimdi geldik yine hastaneden spinal anestezi onayını verdi anestezi doktoru. Sabah Nstde biraz sancı çıkmıştı ondan dolayı 16sında yine nstye gel dedi doktor. Anlamadığım şey şu ama zaten sezeryan olacağım neden yine nstye giriyorum ki ?
(21 ya da 22 Temmuz günlerinden birinde olacak doğum hayırlısıysa)

Solunum sıkıntısı, sizinkinin nesi var aminnn inşallah
Geçmiş olsun.

Benim bebeğim doğduğu gün alındı yogunbakıma. Ttn teşhisiyle 6 gün yattı. Taburcu oldu. İki gün evde kaldı. 3. Gün bu sefer sarılık old için Kartal şehir hastanesine yattı. 4 gündür orada. Pazartesi bi ihtimal taburcu olabilir dediler
Bazı hikayeler seninki gibi hüzünlü başlıyor. Zorluklarla devam ediyor. İns sevinçle sonlanacak
Doğum öncesi göğüsler için herhangi bir şey yapmaya gerek var mı acaba doğum sonrası göğüslerin yara olmaması için
Son birkaç haftada fazlaca uyarmadan göğüs kremi sürün demişti buradaki arkadaşlar. Ama ben pek yapmadım. Bir iki kez sürdüm sanırım.
Ama bu, benim ikinci doğum. İlk doğumda epey acımıştı. Lansinoh krem her sefer sürdüm etki etmişti. Yine ondan aldım

Sağolun sizce mama vereyimöi ya cok kararsızım bana hiç doktor mama demedi direk yatış dedi ben istemedim sürekli emziriyorum ama acaba mamada versemmi diyorum emzirdikten sonra ve hangi marka alsam
Yatışlık bi sarılık değer varsa, ihtiyatlı olmakta fayda var. Çok iyi takip ve beslenme gerekir diye düşünüyorum.
Tamamen duygusal olabilir

Benim de günüm belliydi. Bi şikayetim yoktu. Olsa zaten acilen gelecektim. Doğumdan üç gün önce rutin muayeneye çağırdı. Gittik.

inşaallah düzelir bebişler bugün sağlık ocağına götürdğm hemşire yardımcı oldu emzirdik sarılığı da dün 9 çıkmış onada baktı sınırda dedi bol emzir yoksa geçmez dedi uyuması ondanmış

Ay benim de sağ ucum içine doğru yaa ona bir çözüm yok mu acaba canım sol normal de

lady peacock bebeğin nasıl oldu hala hastanede mi
Evet bacım.
Bugün Dr görüşüne gittim. Zaten iki üç cümle söylüyorlar.

Genel durumu iyi. Bugün kalp ekosu çekilecek. Rutin bi işlem. Haftasonu burada kalacak. Kilo aldırmaya çalışıyoruz dedi.

Ben de hastaneye yattığından beri kilo alımı nasıl, güncel kilosu nedir dedim. Notlarında yokmuş. Toparlanmasını istiyoruz dedi. Bir öğünde ne kadar yediğini sordum. Baktılar. 3 saatte bir 65-70 ml içiyor dediler.

Misal bugün ben 315 ml süt sağıp götürdüm. Bebeğimin günlük ihtiyacı 500 küsur ml. Üstünü mama ile tamamlıyorlar demek.

İns eve geldiğinde bol bol emer sütüm de artar. Kendine de şifa olur

Malesef nasıl beslediklerini sormayı unuttum Eds denen beslenme sondasıyla veriyorlardır ins.

Her şey yolunda giderse pazartesi taburcu olabilir o da bi ihtimal dedi. Çıktım geldim. Haftasonu Dr görüşü de yok. İki gün bekleyeceğiz bakalım.

Sizde haberler nasıl ? Senin bebeğin nerede yatıyor ? Görebiliyor musun ?..

Oyyy kuzum benim iyi olacak inşallah
Az kalmış biraz daha sabret bacım pazartesi sağlıkla çıksın evine dönsün inşallah

Sütü sağdıkça at buzluğa Laydcim zaten 3 ay kalma süresi var biliyorsundur günlük fazla çıkarsa sütün buzluğa atabilirsin sonrasında tekrardan çıkarıp verebilirsin
Bende şuan buzluğa atıyorum benden istendikçe götürüp veriyorum yetmezse onlar üstüne mama takviyesi yapıyorlar mış

Bebeğim şuan Gaziosmanpaşa Medical park istinye üniversite hastanesinde yatıyor
Bizde de durumlar yarın kan tahlilleri alınacak ona göre taburcu edilir edilmeyeceğine bakacak Dr
Trombosit değeri iyiyse büyük ihtimal taburcu edecek fakat sürekli takipli olacağız bu kan değerinden dolayı umarım her zaman yüksek değerleri görürüz de bir daha hastaneye yatma sürecimiz olmasın

8 gün sonrasında bugün ilk defa emzirdim şükür temas oldu o kadar özlemiştim ki
Her gün görebiliyorum pazar günü hariç

Bu arada ben hiç sormadım ne kadar içiyor sütü diye hiç aklıma gelmemişti bu

Ah çok sevindiiiiimmm ins sonuçlar güzel gelsin. Yavrusu annesine kavuşsun

Emzirme imkanı çok iyi. O tensel temas hem sana hem bebeğine iyi gelecek. Ben de, bebeğim doğum yaptıgım yerde yatarken, talep ısrar emzirdim 2-3 gün. Aslında olabildiğince anneleri sürece dahil etseler, tedavi de olumlu etkilenir diye düşünüyorum.

Benim şu an dolaba stok yapacak kadar sütüm yok sarılığın devası da süt old için makinede kalan son damlayı bile uğraşıp alıp bebeğime götürüyorum. Yine de anladığım; az da tam yeterli değil işte. Gerekse mama da veririm gelince. Yeter ki emsin. O emdikce sütüm artar. Makineyle sağmak, tensel temas gibi olmuyor

Hemşire bankosunda süt toplama sepeti var. Getiren oraya bırakıyor sütünü. Hemşire alıp içeri götürüyor. Benden önce iki kişi bırakmış. Ama hem poşet sayısı azdı, hem miktarları. Tabi bebekleri daha küçük olabilir yahut henüz sütleri yeni geliyor olabilir. Yine de her damlası şifadır. Az da olsa götüreceğiz

Bi arkadaşın tavsiyesiyle süt artırır diye Humana still tea aldım. İki günde toplam iki kupa içtim. Bağırsaklarımı mahvetti.

Kramplı sancılı bi ishal aldı beni. Hatta hastanede böyle iki büklüm oldum. Kıpırdayamıyorum. Bi kız yanıma geldi abla yardım edeyim dedi.

Ben yine içeyim ama ya bebeğime de bi yan etki yapıyorsa diye içime kurt düştü. Bıraktım.

Tamamen duygusal olabilir

Benim de günüm belliydi. Bi şikayetim yoktu. Olsa zaten acilen gelecektim. Doğumdan üç gün önce rutin muayeneye çağırdı. Gittik.
Koca hastane nst ücretine kaldıysa yazık 400 tl verip doktora göstereceğiz muayene ücreti ödemicem ki 16sına çağırdı 5 gün geçince kontrole dahil oluyor sanırım

Ah bilmez miyim psikolojim bozulmuştu benim de… pes etme, sürekli dene maddi olarak zorlamayacaksa. Eninde sonunda olacak iyi düşün canım en kısa zamanda güzel haberlerini yazarsın inşallah
İnşallah canim allah razı olsun 2. Anca yapicam diğerlerinin borçları. Var onlarda 1 yil çalıştım eşimin maasiyla vs ek iş yaptim oyle zararı zor yetmedi bile

Canım ebebekten malt içeceği aldm 2 tane içtim iki gün üst üste baya arttırdı sütümü evde daha 4 tane var ama ara verdim şimdilik gerek olursa içicem. Israrla tavsiye ederim. En kısa zamanda bebeğine kavuşur emzirerek arttırırsın inş.

Amin inşallah ladycim Allah razı olsun darısı sana ve hastane de bekleyen diğer bebişlerimize inşallah
Sen iki saatte max 3 saatte bir sağ artacaktır inşallah sütün hele bebeişlerde gelse temas etse sık sık emzirmeyle olacak inşallah
Normalde haftada iki defa emzirme oluyormuş ama beni hiç bu zamana kadar almadılar içeriye bugün aldıklarında bir iki kadını da aldılar emzirmek için ama onlar arada emziriyorlarmış bunu bilmiyordum ben sadece süt getirip bırakılır sandım meğersem talep edilirse emzirme de oluyor Muş

Ayyy bende bugün almıştım sütüm artsın diye ama mesajını yeni gördüm umarım bende de ishal yapmaz
Benimde bir arkadaş tavsiye etmişti e bebeğe uğradım görünce alayım dedim ama daha başlamadım bu gece içeyim dedim bakalım bende nasıl etki olacak

İyi akşamlar arkadaşlar. Bizde bugün doktora gittik genel kontrol için. Bebeğimde sarılık değeri 17 çıktı. Beslenmesi kakasi herşey çok güzeldi oysa dünden beri. Yatış yaptik. Rabbim hepimizin çocuklarına sağlık sıhhat versin. Ayrı kalmak çok zor. Bırakıp çıkarken ağlamaktan alamadım kendimi. Birbirimize dua edelim biran evvel tüm anneler bebeklerini sağlıcakla kucağına alıp evine dönsün

Oyy geçmiş olsun kuzum
O duyguyu bilmezmiyim üzülme dua edelim sürekli bebişlerimiz iyi olsun sağlıklı olsun evlerine dönsünler
Bizim dua etmekten başka çaremiz yok ilk Allah’a sonra oraya emanet ettik Rabbim büyüktür üzülme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…