- 28 Nisan 2013
- 780
- 2.478
- 313
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #27.041
Geçmiş olsun.Solunum sıkıntısı,sizinkinin nesi var aminnn inşallah
Bazı hikayeler seninki gibi hüzünlü başlıyor. Zorluklarla devam ediyor. İns sevinçle sonlanacakKızlar ben de sezeryan olacağım, hamile kalmadan önce doğumdan hep korksam da bebeğim olmadığı zamanlarda normal bile yaparım diyordum ama son zamanlara yaklaştıkça normal doğum uzun bir süreç olduğu için doktorum şekerden bebek etkilenebilir dedi ben de en ufak bir riski göze alamazdım öylece sezeryanda karar kaldıkaynı bedende son 5-6 günümüz kaldı. Düşündükçe ona kavuşacağım için öyle mutluyum ki bir yandan da bedenimden ayrılacağı için bir o kadar hüzünlü… 3.denememde zorla bulduğum mutluluktan günlerdir ağladığım, sonrasında sürekli kanamalarla hastanelere koştuğum, ağladığım, kaybetme korkusunu sonuna kadar yaşadığım yavruma şuan kavuşmama bir haftadan az kaldı resmen… allahım bu süreçte hepimizin bebeğini korusun anne olmak ne güzel bir şeymiş aynı bedende olmak onunla var olmak. Ben hamileliği sevemedim sürekli kaybetme korkusuyla sürekli kötü şeyler yaşadım ama bebeğim beni şükür ki hiç bırakmadı. Doğum yapmış olan ve yapacak olan tüüüüüm arkadaşlarıma musmutlu bebekleriyle birlikte uzun sağlıklı ömür diliyorum umarım Her şey gönlümüzce olur sorunsuz atlatırız şu doğum sonrasını da… Allahım olmayan ve isteyen her kadına, her aileye nasip etsin bu yolda emek veren herkese hayırlı sağlıklı bebek versin. Bebeği doğup yoğun bakıma alınan herkese tüm kalbimle dua ediyorum her şey yoluna çabucak girecek…çokça Amin
Son birkaç haftada fazlaca uyarmadan göğüs kremi sürün demişti buradaki arkadaşlar. Ama ben pek yapmadım. Bir iki kez sürdüm sanırım.Doğum öncesi göğüsler için herhangi bir şey yapmaya gerek var mı acabadoğum sonrası göğüslerin yara olmaması için
Yatışlık bi sarılık değer varsa, ihtiyatlı olmakta fayda var. Çok iyi takip ve beslenme gerekir diye düşünüyorum.Sağolun sizce mama vereyimöi ya cok kararsızım bana hiç doktor mama demedi direk yatış dedi ben istemedim sürekli emziriyorum ama acaba mamada versemmi diyorum emzirdikten sonra ve hangi marka alsam
Tamamen duygusal olabilirŞimdi geldik yine hastaneden spinal anestezi onayını verdi anestezi doktoru. Sabah Nstde biraz sancı çıkmıştı ondan dolayı 16sında yine nstye gel dedi doktor. Anlamadığım şey şu ama zaten sezeryan olacağım neden yine nstye giriyorum ki ?
(21 ya da 22 Temmuz günlerinden birinde olacak doğum hayırlısıysa)
inşaallah düzelir bebişler bugün sağlık ocağına götürdğm hemşire yardımcı oldu emzirdik sarılığı da dün 9 çıkmış onada baktı sınırda dedi bol emzir yoksa geçmez dedi uyuması ondanmışGözünüz aydın canım aynı durum bizde de var emzirmek için uyandırmakta zorlanıyoruz bugün kontrolü vardı doktora sordum uyuması problem değil bizim için beslenmesi önemli dedi. Üstünü çıkarın gıdıklayın su sürün gibi şeyler söyledi. Yine de beslenmiyorsa hemen acile gidin dedi. Biz dediklerini uyguluyoruz ama o kadar zor emmeye geçiyor ki. Sütü biberonla ya da kaşıkla verelim diyoruz ağzını kitliyor açamıyoruz. Hadi açtı diyelim süt ağzında kalıyor yutmuyor korkuyoruz bu sefer de ağzında süt kalcak diye. Sarılığına baktı 6 çıktı sınırda dedi. Bilmiyorum sarılığın etkisi mi huyu mu böyle.
çok teşekür ederim hepimiz inşaallah sağlıkla hayırla büyütelimG gukcan @Vaalbara @ogretmenkls @rdrsn
Canlarım hayırlı uğurlu olsun Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah
Geriden okuyorum mesajlarınızı kendi sürecimde pek burada olamadım k.b
Ay benim de sağ ucum içine doğru yaa ona bir çözüm yok mu acaba canım sol normal deNe kadar çok çiş kaka yaparsa o kadar hızlı atılıyormuş bilirubin. O sebeple 2 saatte bir mutlaka 20 dk emzir dediler bana. İlk günler çk yoğun süt gelmiyorsa verilebilir bence. Hipp organik combıotıc kullandık biz. Kaşık biberon kullandık. Normal biberona alışırsa meme reddi olabiliyormuş.
Bana göğüs uçlarını liflemeyi ve gümüş kapağı önerdiler. Ama bnm biri gömülü malesef ona bi çözüm olamadı. Diğerinin hassasiyeti gümüş kapak ve göğüs ucu kremiyle çabucak geçti çk şükür.
Evet bacım.lady peacock bebeğin nasıl oldu hala hastanede mi
Uç çıkarak bi zımbırtı varmış ama ben kullanmadım nipletteydi sanırım adı. İstersen sen bir araştır.Ay benim de sağ ucum içine doğru yaa ona bir çözüm yok mu acaba canım sol normal de
Oyyy kuzum benim iyi olacak inşallahEvet bacım.
Bugün Dr görüşüne gittim. Zaten iki üç cümle söylüyorlar.
Genel durumu iyi. Bugün kalp ekosu çekilecek. Rutin bi işlem. Haftasonu burada kalacak. Kilo aldırmaya çalışıyoruz dedi.
Ben de hastaneye yattığından beri kilo alımı nasıl, güncel kilosu nedir dedim. Notlarında yokmuş. Toparlanmasını istiyoruz dedi. Bir öğünde ne kadar yediğini sordum. Baktılar. 3 saatte bir 65-70 ml içiyor dediler.
Misal bugün ben 315 ml süt sağıp götürdüm. Bebeğimin günlük ihtiyacı 500 küsur ml. Üstünü mama ile tamamlıyorlar demek.
İns eve geldiğinde bol bol emer sütüm de artar. Kendine de şifa olur
Her şey yolunda giderse pazartesi taburcu olabilir o da bi ihtimal dedi. Çıktım geldim. Haftasonu Dr görüşü de yok. İki gün bekleyeceğiz bakalım.
Sizde haberler nasıl ? Senin bebeğin nerede yatıyor ? Görebiliyor musun ?..
Ah çok sevindiiiiimmmOyyy kuzum benim iyi olacak inşallah
Az kalmış biraz daha sabret bacım pazartesi sağlıkla çıksın evine dönsün inşallah
Sütü sağdıkça at buzluğa Laydcim zaten 3 ay kalma süresi var biliyorsundur günlük fazla çıkarsa sütün buzluğa atabilirsin sonrasında tekrardan çıkarıp verebilirsin
Bende şuan buzluğa atıyorum benden istendikçe götürüp veriyorum yetmezse onlar üstüne mama takviyesi yapıyorlar mış
Bebeğim şuan Gaziosmanpaşa Medical park istinye üniversite hastanesinde yatıyor
Bizde de durumlar yarın kan tahlilleri alınacak ona göre taburcu edilir edilmeyeceğine bakacak Dr
Trombosit değeri iyiyse büyük ihtimal taburcu edecek fakat sürekli takipli olacağız bu kan değerinden dolayıumarım her zaman yüksek değerleri görürüz de bir daha hastaneye yatma sürecimiz olmasın
8 gün sonrasında bugün ilk defa emzirdim şükür temas oldu o kadar özlemiştim ki
Her gün görebiliyorum pazar günü hariç
Bu arada ben hiç sormadım ne kadar içiyor sütü diye hiç aklıma gelmemişti bu
Koca hastane nst ücretine kaldıysa yazık 400 tl verip doktora göstereceğiz muayene ücreti ödemicem ki 16sına çağırdı 5 gün geçince kontrole dahil oluyor sanırımTamamen duygusal olabilir
Benim de günüm belliydi. Bi şikayetim yoktu. Olsa zaten acilen gelecektim. Doğumdan üç gün önce rutin muayeneye çağırdı. Gittik.
Evet kontrole girer. 400 lira 400 liradır.Koca hastane nst ücretine kaldıysa yazık 400 tl verip doktora göstereceğiz muayene ücreti ödemicem ki 16sına çağırdı 5 gün geçince kontrole dahil oluyor sanırım
İnşallah canim allah razı olsun 2. Anca yapicam diğerlerinin borçları. Var onlarda 1 yil çalıştım eşimin maasiyla vs ek iş yaptim oyle zararı zor yetmedi bileAh bilmez miyim psikolojim bozulmuştu benim de…pes etme, sürekli dene maddi olarak zorlamayacaksa. Eninde sonunda olacak iyi düşün canım en kısa zamanda güzel haberlerini yazarsın inşallah
Canım ebebekten malt içeceği aldm 2 tane içtim iki gün üst üste baya arttırdı sütümü evde daha 4 tane var ama ara verdim şimdilik gerek olursa içicem. Israrla tavsiye ederim. En kısa zamanda bebeğine kavuşur emzirerek arttırırsın inş.Bi arkadaşın tavsiyesiyle süt artırır diye Humana still tea aldım. İki günde toplam iki kupa içtim. Bağırsaklarımı mahvetti.
Kramplı sancılı bi ishal aldı beni. Hatta hastanede böyle iki büklüm oldum. Kıpırdayamıyorum. Bi kız yanıma geldi abla yardım edeyim dedi.
Ben yine içeyim ama ya bebeğime de bi yan etki yapıyorsa diye içime kurt düştü. Bıraktım.
Amin inşallah ladycim Allah razı olsun darısı sana ve hastane de bekleyen diğer bebişlerimize inşallahAh çok sevindiiiiimmmins sonuçlar güzel gelsin. Yavrusu annesine kavuşsun
Emzirme imkanı çok iyi. O tensel temas hem sana hem bebeğine iyi gelecek. Ben de, bebeğim doğum yaptıgım yerde yatarken, talep ısrar emzirdim 2-3 gün. Aslında olabildiğince anneleri sürece dahil etseler, tedavi de olumlu etkilenir diye düşünüyorum.
Benim şu an dolaba stok yapacak kadar sütüm yoksarılığın devası da süt old için makinede kalan son damlayı bile uğraşıp alıp bebeğime götürüyorum. Yine de anladığım; az da tam yeterli değil işte. Gerekse mama da veririm gelince. Yeter ki emsin. O emdikce sütüm artar. Makineyle sağmak, tensel temas gibi olmuyor
Hemşire bankosunda süt toplama sepeti var. Getiren oraya bırakıyor sütünü. Hemşire alıp içeri götürüyor. Benden önce iki kişi bırakmış. Ama hem poşet sayısı azdı, hem miktarları. Tabi bebekleri daha küçük olabilir yahut henüz sütleri yeni geliyor olabilir. Yine de her damlası şifadır. Az da olsa götüreceğiz
Ayyy bende bugün almıştımBi arkadaşın tavsiyesiyle süt artırır diye Humana still tea aldım. İki günde toplam iki kupa içtim. Bağırsaklarımı mahvetti.
Kramplı sancılı bi ishal aldı beni. Hatta hastanede böyle iki büklüm oldum. Kıpırdayamıyorum. Bi kız yanıma geldi abla yardım edeyim dedi.
Ben yine içeyim ama ya bebeğime de bi yan etki yapıyorsa diye içime kurt düştü. Bıraktım.
Oyy geçmiş olsun kuzumİyi akşamlar arkadaşlar. Bizde bugün doktora gittik genel kontrol için. Bebeğimde sarılık değeri 17 çıktı. Beslenmesi kakasi herşey çok güzeldi oysa dünden beri. Yatış yaptik. Rabbim hepimizin çocuklarına sağlık sıhhat versin. Ayrı kalmak çok zor. Bırakıp çıkarken ağlamaktan alamadım kendimi.Birbirimize dua edelim biran evvel tüm anneler bebeklerini sağlıcakla kucağına alıp evine dönsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?