- 8 Kasım 2024
- 1.081
- 3.467
- 48
- 25
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #27.501
Yeni gördüm evet canım iyiki etiketlemişsinBugün suyu artırdım ama yine turşu yedim malesef kiyarın da basamayavağım demek ayaklarımın üstüne
aryakusum un da bebişinin trombositi düşüktü canım. Etiketledim belki konuşmak istersiniz eğer görmediyse diye
Benim de tam 37+5 de bi dr 3 kg ölçtü bi dr 2800 ölçtü. Her ölçm farklıdır ben 5 dk sonra tekrar ölçsem yine farklı bi şey çıkar dedibenim doğum da 22 sinde olacak
Benim annemde de panik atak var her şeye aşırı panikliyor. Aramız iyi ama hastanede annemin kalması benim psikolojim için iyi olmayabilir diyerek açıkça söyledim hastanede eşim kalacak yanımda diye. Bence şu aşamada her şeyi açık açık konuşmak daha doğru geliyor. O dönem psikolojik sağlığımız daha önemli çünkü
40 gün cinsel ilişkiye girilmez derler genelde ama kocasıyla beraber yatmazı hiç duymadımbiz beraber yatacağız valla. Yeri gelecek ben emzireceğim eşim gazını çıkartıp uyuyacak. Annem de yan odada olur zorlandığımız yerde yardım isteri geceleri
Canım protein kaçağı olabilir. Bu gebelikte önemli bir durum. Hiç bi şey olmayadabilir tabi ama istersen dr unu arayıp randevuyu yarına çek ya da devlet hastanesi takipliysen aile hekimliğine sabah aç karnına git hem idrar hem kan testi alırlar şikayetlerini söylersen bi bakılmış olur
Hiç öyle bir sey duymadım batıl inanç bence de .40 gün ilişki yok sadece. Koltuk çok rahatsız olmaz mı ya zaten habire kalkıp emziriyorsun belin sırtın ağrıyor en rahatı yatağın valla hem salonda açık yatak hiç mahremiyet yok gibi gelir bana kendi odandansa.Kızlar merhaba,
Pazar günü sezeryan olacağım nasipse. Tecrübeli annelere birkaç sorum olacak
•Doktor bana güzelce kahvaltını edersin 8de hastanede olursun, 10 gibi damar yolu açılır öğlenleyin de sezeryana alırız dedi. Size kaç saat önceden yemek yemeyi bıraktırmışlardı, 7de kahvaltı etsem geç değil mi ki?
•Bir tanıdığım son günlerde çok katı şeyler yemememi, ameliyat olacağım için sıvı şeylerle beslenmemin daha iyi olduğunu söyledi. Doktorun uyarmadı mı dedi hatta, doktoru böyle bir bilgi veren var mı?
•İnternette sezeryan öncesi lavman yapılır yazıyor, herkese lavman yapıyorlar mı illa ameliyattan önce?
Bir de ek olarak; annem doğum yapan kadın 40 gün kocasıyla yatmaz günah derler, batıl inanç heralde ama olsun sen de 10-15 gün gitmezsin yatağa zaten ameliyatlı olacaksın ne işin var yatakta, içerde koltukta yatcaksın çocuğa bakcaksın gibi şeyler söyledi. Ne işim var içerde, gider yatağıma yatarım rahat rahat dedikçe ne işin var ameliyatlı halinle yatakta diye diretti. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Merhaba, Bana yazabilir misiniz?Ben 3 yer biliyorum kızlar aklınızda olsun
Ben de merak ediyordum seni, hayırlı olsun inşHanımlar çok zor fakat hızlı bir doğum yaptım. Allah herkese sağ salim kucağına almayı nasip etsin. Bebisim benim doğum günümde, bana en güzel hediye olarak geldi
Eskiler ilişki için olan yasağı direk yatak ayırmaya çevirmişlerdirKızlar merhaba,
•Doktor bana güzelce kahvaltını edersin 8de hastanede olursun, 10 gibi damar yolu açılır öğlenleyin de sezeryana alırız dedi. Size kaç saat önceden yemek yemeyi bıraktırmışlardı, 7de kahvaltı etsem geç değil mi ki?
•Bir tanıdığım son günlerde çok katı şeyler yemememi, ameliyat olacağım için sıvı şeylerle beslenmemin daha iyi olduğunu söyledi. Doktorun uyarmadı mı dedi hatta, doktoru böyle bir bilgi veren var mı?
•İnternette sezeryan öncesi lavman yapılır yazıyor, herkese lavman yapıyorlar mı illa ameliyattan önce?
Bir de ek olarak; annem doğum yapan kadın 40 gün kocasıyla yatmaz günah derler, batıl inanç heralde ama olsun sen de 10-15 gün gitmezsin yatağa zaten ameliyatlı olacaksın ne işin var yatakta, içerde koltukta yatcaksın çocuğa bakcaksın gibi şeyler söyledi. Ne işim var içerde, gider yatağıma yatarım rahat rahat dedikçe ne işin var ameliyatlı halinle yatakta diye diretti. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Selam canım,
Üzülme hepsi anlık olup bitiyor, stres yapmak seni yorar su dönemde, biraz daha sabır hiç korkmaSelam canım,
Bugün kontrolüm vardı benim de. Alttan muayene yaptı, yaparken de membran süpürmesi yaptı.Canımı çok yaktı, sıktım diye sanırım kendimi. Ağladım muayenede acıdan.
Çatala da çıkarmadı o küçücük sedyede açamadım bile bacaklarımı düzgün.
Pazartesi yine çağrırdı. Vajinal doğumdan korkmaya başladım ama akışa da bıraktım bilmiyorum. Hayatımın en travmatik anıydı
Asıl ameliyatlı koltukta ne işin var mis gibi yatağın varken... Benim doğumdan sonra modum düştü eşimin sarılması yatağımda dinlenmek çok iyi geldi, bakma sen anne, eskilere kalsa eşle sadece mik mik için bir araya gelinecek, tamamen hurafeKızlar merhaba,
Point flex hareketini yaparken arka bacaklarıma kramplar girdi kaslar nasıl sertleştiyseHiç merak etme çok normal bende aşırı şaşırmıştım. Su evet ama fırsat varsa yürüyüş ve point flex gibi ayakları esnetme bilekleri döndürme gibi egzersizler rahatlatmıştı beni
Uyuyamıyorum kızlarr, sanki bir tarafa toplanıyor sertleşiyor karnım rahatsız ediyor beni ve vuruşları sert. Ne yatabiliyorum ne dönebiliyorum cumayı iple çekiyorum sanırım çatı muayenesi yapacak tekrar nst istedi zaten
Yalnız değilsin arkadaşım, yere bir şey düştüğü zaman ardından bir bakıyorum düşen şeye gerçekten ihtiyacım var mı diye, yoksa başkalarını bekliyor alsın diyeBardağı düşürdüm balkondan çıkarken onu bile toplayamadım yerden çömelsem kalkamıyorum ay bi garip oldum Öylece bıraktım çıktım yarın kardeşlerim ve annem gelecek artık onlara toplatırım Napıyım
Ben de bu hafta aynı şeyi yaşadım. Geçen hafta da yapmıştı, demişti ki dayanamadığın yerde söyle dururum. Ama çok kötü değildi dayandım yani. Bu hafta sanırım rahim ağzını zorladı biraz, baya canım acıdı gözlerim yaşardı benim de. Bu arada bu masajı çatalda değil yattığın yerden yapıyor, hatta topuklarımı birleştirmemi istedi benim, açısı öyle oluyor sanırım.Selam canım,
Bugün kontrolüm vardı benim de. Alttan muayene yaptı, yaparken de membran süpürmesi yaptı.Canımı çok yaktı, sıktım diye sanırım kendimi. Ağladım muayenede acıdan.
Çatala da çıkarmadı o küçücük sedyede açamadım bile bacaklarımı düzgün.
Pazartesi yine çağrırdı. Vajinal doğumdan korkmaya başladım ama akışa da bıraktım bilmiyorum. Hayatımın en travmatik anıydı
Ahh size de geçmiş olsun gerçekten 8 saat dedikleri bize 1 güne mal oldu. Sabah 9da girdik ertesi sabah 6ya doğru anca çıktık. Emme ile başladık sonra sağıp şırınga ile hızlandırmak istedik ama tabi gaz çıkartma ,uyutması ve o gözüne bağladıkları koruyucu saçma bantı zapt etmeye çalışması çok uzun sürüyor. Doktor ya da ebeler mama verelim demedi belki dahs da iyi olacaktı. Neyse taburcu olduk dün düşmüştü sarılığı ama bugün yine kontrol var. İnşallah inşallah değeri iyi çıkarBiz hem anne sütü verdik hem sardım üstüne bir de mama verdiler çünkü ne kadar beslenirse o kadar çok atma ihtimali hızlı oluyor. Hatta biraz memeyi almakta zorlandı sarılıkktan dolayı uyuduğu için sütün de belli bir miktarda geliyor çocuğa yetmiyor hemşire bebek hemşiremiz çok iyiydi doktorla konuştu mama takviyesi de yapalım ki daha hızlı olsun vs dedi biz mama desteği de verdik çok çabuk geçti o yüzden dediğin gibi böyle uzun sür ne durumdasınız şu anda
Hangi değerle tedaviye başlandı, kaçla çıktınız ?Ahh size de geçmiş olsun gerçekten 8 saat dedikleri bize 1 güne mal oldu. Sabah 9da girdik ertesi sabah 6ya doğru anca çıktık. Emme ile başladık sonra sağıp şırınga ile hızlandırmak istedik ama tabi gaz çıkartma ,uyutması ve o gözüne bağladıkları koruyucu saçma bantı zapt etmeye çalışması çok uzun sürüyor. Doktor ya da ebeler mama verelim demedi belki dahs da iyi olacaktı. Neyse taburcu olduk dün düşmüştü sarılığı ama bugün yine kontrol var. İnşallah inşallah değeri iyi çıkarsabaha kadar korkudan memeyi ağzından çıkarmadım
Valla çok sinir bozucu ya belim kopuyo iri bebek olsa anlcm bir doğursak hayırlısıyla geceler haram olduBugün suyu artırdım ama yine turşu yedim malesef kiyarın da basamayavağım demek ayaklarımın üstüne
aryakusum un da bebişinin trombositi düşüktü canım. Etiketledim belki konuşmak istersiniz eğer görmediyse diye
Benim de tam 37+5 de bi dr 3 kg ölçtü bi dr 2800 ölçtü. Her ölçm farklıdır ben 5 dk sonra tekrar ölçsem yine farklı bi şey çıkar dedibenim doğum da 22 sinde olacak
Benim annemde de panik atak var her şeye aşırı panikliyor. Aramız iyi ama hastanede annemin kalması benim psikolojim için iyi olmayabilir diyerek açıkça söyledim hastanede eşim kalacak yanımda diye. Bence şu aşamada her şeyi açık açık konuşmak daha doğru geliyor. O dönem psikolojik sağlığımız daha önemli çünkü
40 gün cinsel ilişkiye girilmez derler genelde ama kocasıyla beraber yatmazı hiç duymadımbiz beraber yatacağız valla. Yeri gelecek ben emzireceğim eşim gazını çıkartıp uyuyacak. Annem de yan odada olur zorlandığımız yerde yardım isteri geceleri
Canım protein kaçağı olabilir. Bu gebelikte önemli bir durum. Hiç bi şey olmayadabilir tabi ama istersen dr unu arayıp randevuyu yarına çek ya da devlet hastanesi takipliysen aile hekimliğine sabah aç karnına git hem idrar hem kan testi alırlar şikayetlerini söylersen bi bakılmış olur
Benim sezeryan 21i spinal olacağım gece 12de yemek kesilecek ama su içebilirsin sabah 5e kadar dedi sabah 9-10 gibi operasyon başlayacakmış , sonda takılıyor ama lavman duymadım hiç sezeryande, batıl şeylere inanma ne demek kocayla yatılmaz zaten 2 güne düzeleceksin çıkana kadar he komple gecmeyecek tabi ama 10 güne daha rahat hareket etmeye başlayacaksın ama yataga engel değil aksine koltuk daha zorlar koltuğa yatınca kalkılıyorda yataktan mı kalkılmayacakKızlar merhaba,
Gel gel buralar çok eğlenceliValla çok sinir bozucu ya belim kopuyo iri bebek olsa anlcm bir doğursak hayırlısıyla geceler haram oldukaburgalarm can çekişiyor
Haahah sonra 40ı çıksa derim daha sonra ek gıda derdim başlar bizim dertler bitmez bu saatten sonraGel gel buralar çok eğlenceli
Bu yola girdikten sonra çocuğun 50yasina da gelse bizim icimizde derdi bitmezHaahah sonra 40ı çıksa derim daha sonra ek gıda derdim başlar bizim dertler bitmez bu saatten sonra
Yere düşenin yere ait olduğu dönemlerYalnız değilsin arkadaşım, yere bir şey düştüğü zaman ardından bir bakıyorum düşen şeye gerçekten ihtiyacım var mı diye, yoksa başkalarını bekliyor alsın diyepazar günü 40 ı dolduruyorum, salı günü gün verecek artık doktor, son günler..
Ben de bu hafta aynı şeyi yaşadım. Geçen hafta da yapmıştı, demişti ki dayanamadığın yerde söyle dururum. Ama çok kötü değildi dayandım yani. Bu hafta sanırım rahim ağzını zorladı biraz, baya canım acıdı gözlerim yaşardı benim de. Bu arada bu masajı çatalda değil yattığın yerden yapıyor, hatta topuklarımı birleştirmemi istedi benim, açısı öyle oluyor sanırım.
Ama doğum sancısı öyle değil gelip gidiyor, geldiği zaman gideceğini de biliyorsun. İlk doğumumdan tecrübelerim bunlar ama tabi 5 cm e kadar falan olan kısmı, sonrası epiduraldiama sonrasında da çabucak ayağa kalktım ve ağrım neredeyse olmadı. Benim vajinal doğum tecrübem gayet iyiydi yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?