2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Valla çok sinir bozucu ya belim kopuyo iri bebek olsa anlcm bir doğursak hayırlısıyla geceler haram oldu kaburgalarm can çekişiyor
Gecemin özeti; gece 12:30 gibi yattım 1:30 gibi kızım uyandı onunla ilgilendim sonra tekrar uyumaya çalıştım, sabah 4:30 5 e kadar ki kısımda bi yirmi kere uyanmışımdır. Bi namaza kalktım, sonrasında da kaburga ağrısı yüzünden yarı oturur pozisyonda uyumaya çalıştım ama pek işe yaramadı düzeleceğiz inş
Benim 38-39 da daha çok sancım vardı, şimdi olan da azaldı herhalde benim bu gidişim suni sancı ama inş sancımız gelir de kolayca doğururuz

Benimde gidişat normal doğum dedi ama daha çatı yapmadı eğer uygun bulmazsa bence haftaya sezeryana alır tek düşündüğüm şey doğum bi atlatsak

Sağol canım biraz rahatlattın. Hamileliğin doğal sürecinde hiç zorlanmadım kas ağrısı, pelvik ağrı vs . Ama şu alttan yoklamalar, çatısıdır, açıklık kontrolüdür fena yoruyor. Şu epidural olayı da olmasa evde doğurucam ebeyle. Modern tıp yordu beni .

Rüyamda sabaha kadar döne döne bebek emzirdim. Yalnız 2 taneydi biraz büyük olan kız, daha küçük yenidoğan gibi olan erkekti. Bi tane dolap varmış. O dolaptan çıkarıp çıkarıp emzirdim çocukları neyin kafasıysa emzirdikçe rahatladım çok güzel bol sütlü bi geceydi

Hangi değerle tedaviye başlandı, kaçla çıktınız ?
Çok geçmiş olsun
Bize doktor 5 gün zirve yapar kilo alımı varsa sonra düşmeye başlar demişti
Kızlar biliyorsunuz benim bebeğim 7 günlükken sarılıktan sebep yoğun bakıma alındı. Bir hafta yattı. Yatısına sebep olan tahlilde değeri 20 idi. 15 ve üstüne yatışla Fototerapi veriliyor, 25 ve üzerine kan değişimi gerekebiliyormuş.

Bugün 17 günlük. Kontrole gittik. Hala gözlerinin beyazı sarı. Yüzünde teninde sarılık görünüyor. Ama kilo alımı başlamış. Sarılığı dün 8.4tü bugün 6.7

Günlük çişli bez sayısı, beslenmenin yeterli olup olmadığı konusunda en büyük işaret. 5 ve üzeri çişli bez çıkıyorsa beslenmesi yeterli demekmiş. Çişin rengi de açık sarı olacak.

Sarılığın tehlike arz ettiği dönem ilk on gün. O sırada bebeğin beyin bariyeri gelişmediği için hızla yükselen sarılık değeri eğer tedavi edilmezse beyinde kalıcı hasara sebep olabildiği için ciddiyetle takip ve tedavi gerekiyor. Zaten hemen yatış veriyorlar. Hızla yükselen sarılık bir iki seans Fototerapiden sonra düşüyor. Ama ertesi gün tekrar yükselme eğilimi olabiliyormuş. O yüzden söylediklerinden fazla takip etmek istemeleri normal.

Bizde de öyle oldu. 20den 8-9lara düştü. Ertesi gün yine fırladı.

Bir de sarılık yükselince bebekte uykuya düşkünlük başlıyor. Adeta baygın gibi uyumaları ondan. Zorla uyandırmak ve beslemek gerek, kesinlikle 3saati aşmamalı. Gece 3-4 kez alarm kurup kalkıyorum ben. Bir de günde birkaç kez olacak şekilde emmeden sonra 30 ml mama desteği başladım. İns sarılığın geçmesine yardımcı olacak ve bırakacağım.

Özellikle yeni doğum yapmış yada yapacaklar gözünü açık tutsun.

Son düzenleme:
Kızlar bu sancı nasıl bir şey oluyor ya ilk benim kasıklarım ve belimde ağrı var ama su,nişan yok belim zaten dün geceden beri geçmiyor bebek hareketli gitsem nst için parmak yicem yine of ikilemdeyim

Ay bu kız kahvaltıdan beri bir an bile durmadı sürekli hareket ediyor içim acıdı yoruldum artık bu kadar yaramaz olunmaz ya, doğunca yandım gerçekten ben Kahvaltıda yediğim de domates ekmek, tatlı falan yemiş olsam tamam diyeceğim Doğuma az kaldığı için heyecanlı galiba hanfendi, dans ediyor olmalı yoksa başka bir açıklaması olamaz Doğuma yakın böyle hareketleri artıyor mu normal mi acaba?

Çok teşekkürler biz de gece girdik ertesi gece çıktık evet aynen öyle oluyor o özellikle gözündeki şey çocuğu çok rahatsız ediyor kıpırdanmazması gerekiyor kaymaması gerekiyor. Neyse ki çok şükür taburcu olmuşsunuz Allah’ım bir daha yaşatmasın bizimkinin üstünden kaç gün geçti ben hala korkuyla besliyorum çocuğu ve hâlâ gözünün içinde sarılık var yani bilmiyorum 24’ünde kontrolümüz var bir ay onda öğreneceğiz bakalım uzamış sarılık mı anne sütü sarılığı mı geçti mi geçmedi mi? Nasıl durumu şimdi değeri iyi çıktı mı

Bizimkinin de hala gözlerinde sarılık var yani tam olarak beyazlaşmadı yani atamadı mı hala vücudunda sarılık mı var anlamış değilim. Yarım saat yarım saat 2 göğsü emiyor arkasından 60 ml mama veriyorum herhalde yeterlidir beslenmesi zaten şişli bez sayısı 8.09’u buluyor kaka da yapıyor ama hâlâ içim rahat değil hep bir korku var

Kızlar sizin bebişler nasıl uykuya geçiyor. Yeni doğanlar uyur diyorlardı çocuk uyumuyor uykuya direniyor anca meme uyuyor çok nadir kucakta uyuyor sizinkiler nasıl uyuyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…