2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Benim bebişin burnu doğduğundan beri tıkalı serum sıkıyoruz aletle çekiyoruz vs banamasın demiyor büyük insan sümüğü gibi sümük çıktı dün aşırı rahatladı bütün derdi oymuş ama 1 gün sürmedi yine aynı 😢 çözüm yok mu ya da tavsiye ya da ne kdr kullanmalıyız bu serum ve aleti?

Benim en büyük kurtarıcım baby-vac oldu. Büyük oğlumda keşfetmiştim, şimdi küçük oğluma da kullanıyorum bütün sümükleri çekiyor. Nefesle çektiğimiz alete gücümüz yetmiyor. Bunu elektrik süpürgesinin ucuna takıyorsun süpürgeyi en düşük ayara getirip serum fizyolojik sıkıp temizliyorsun mis gibi oluyor. Hasta olduğumda kendimde de kullanıyorum acıtan rahatsız eden bir şey değil asla herkese tavsiye ederim

Benim en büyük kurtarıcım baby-vac oldu. Büyük oğlumda keşfetmiştim, şimdi küçük oğluma da kullanıyorum bütün sümükleri çekiyor. Nefesle çektiğimiz alete gücümüz yetmiyor. Bunu elektrik süpürgesinin ucuna takıyorsun süpürgeyi en düşük ayara getirip serum fizyolojik sıkıp temizliyorsun mis gibi oluyor. Hasta olduğumda kendimde de kullanıyorum acıtan rahatsız eden bir şey değil asla herkese tavsiye ederim

bunu da denerim 🙏Direct nexus almistim da cok memnun kalamadim gucsuz gibi cihaz mi bozuk acaba bilemedim

Kızlar sizin bebişler nasıl uykuya geçiyor. Yeni doğanlar uyur diyorlardı çocuk uyumuyor uykuya direniyor anca meme uyuyor çok nadir kucakta uyuyor sizinkiler nasıl uyuyor?
Bazen kucağımda gaz çıkarırken uyuyo bazen yattığı yerde emzik veriyorum öyle uyuyor. İlk 10 gün uyandıramıyorduk şimdide kendi uykuya geçmiyo 🙈 illa destek istiyo bnmki. Memede uyumaya alışmasın diyede emzik veriyorum.
Sezeryan olan kızlar biz ne zaman yan yaticaz
İkinci gün yan yatmaya başladım çnkü düz yatarken gaz çıkaramadığımı farkettim yan dönünce halloldu o iş
Kızlar kusura bakmayın alintılıyorum bir türlü yazamıyorum. Çok berbat bir lohusalik geçiriyorum şimdilik. Hasta oldum. Elim kolum tutmuyor vücudum ağrıyor içim üşüyor bir yandan deli gibi terliyorum. Çocuklarıma bakamıyorum diye ağlıyorum resmen. Kaç gündür rahatsız gibiydim iki gündür iyice kötü oldum. Sabah ilk is doktora gittim boğaz enfeksiyonu olmuşum ama öyle böyle değil gözümü acamayacak elimi kolumu kaldıramayacak kadar. Çocuğu zor emziriyorum. Bizim buralarda bir laf var lohusa kadının 40 gün mezarı açık olur derler. Yani her türlü hastalığa açıktır bedeni. Ben çok terledim bir yandan çocuklarla ilgilenicem diye üstümde terim soğudu. Kaç kere böyle oldu sanirim ondan üsuttum soğuk bir şey yedim mi hatirlamiyorum. Aman ha doğum yapanlar, yapacaklar siz dikkat edin. Ben perişan durumdayım, sizler koruyun kendinizi. Napsam iyileşemedim. Sabah doktor antibiyotik verdi başladım inşallah bir an önce toparlar evime cocuklarima bakabilirim. Hepinizi çok özledim ya. Dislerime kulaklarıma kadar ağrıyor dua edin çabuk iyileseyim. 🥺
Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin 🤲

Bazen kucağımda gaz çıkarırken uyuyo bazen yattığı yerde emzik veriyorum öyle uyuyor. İlk 10 gün uyandıramıyorduk şimdide kendi uykuya geçmiyo 🙈 illa destek istiyo bnmki. Memede uyumaya alışmasın diyede emzik veriyorum.

İkinci gün yan yatmaya başladım çnkü düz yatarken gaz çıkaramadığımı farkettim yan dönünce halloldu o iş

Bizim ki emzik almıyor ya öğürüyor biberonda veremiyorum kaşık biberon ile içiyor mamayı. Meme reddi olmasın diye vermedik şimdi de aldıramıyoruz 😂😂

Kızlar benim göbeğim baya aşağıya indi ama kanala girmedi bence kanala girmesini nasıl sağlayacağız
dün sabah bebek kanal da değildi kontrole gittim doktor girmemis dedi, gecesine doğurdum dün yürüdüm dolandım ne zaman gireceği hiç belli olmuyor

Kızlar kusura bakmayın alintılıyorum bir türlü yazamıyorum. Çok berbat bir lohusalik geçiriyorum şimdilik. Hasta oldum. Elim kolum tutmuyor vücudum ağrıyor içim üşüyor bir yandan deli gibi terliyorum. Çocuklarıma bakamıyorum diye ağlıyorum resmen. Kaç gündür rahatsız gibiydim iki gündür iyice kötü oldum. Sabah ilk is doktora gittim boğaz enfeksiyonu olmuşum ama öyle böyle değil gözümü acamayacak elimi kolumu kaldıramayacak kadar. Çocuğu zor emziriyorum. Bizim buralarda bir laf var lohusa kadının 40 gün mezarı açık olur derler. Yani her türlü hastalığa açıktır bedeni. Ben çok terledim bir yandan çocuklarla ilgilenicem diye üstümde terim soğudu. Kaç kere böyle oldu sanirim ondan üsuttum soğuk bir şey yedim mi hatirlamiyorum. Aman ha doğum yapanlar, yapacaklar siz dikkat edin. Ben perişan durumdayım, sizler koruyun kendinizi. Napsam iyileşemedim. Sabah doktor antibiyotik verdi başladım inşallah bir an önce toparlar evime cocuklarima bakabilirim. Hepinizi çok özledim ya. Dislerime kulaklarıma kadar ağrıyor dua edin çabuk iyileseyim. 🥺
Çok geçmiş olsun canım acil şifalar dilerim 💐

dün sabah bebek kanal da değildi kontrole gittim doktor girmemis dedi, gecesine doğurdum dün yürüdüm dolandım ne zaman gireceği hiç belli olmuyor
Tebrik ederim canım, çok çabuk gelişmiş sürpriz olmuş, çok bekletmemiş seni ☺️ Nasılsın şimdi? Kaçıncı haftada doğurmuş oldun?

Kızlar ben bugün lohusa kontrolüne gittim önce emzirmeyle ilgili görüştüler sonra bı form doldurdum psikolog baktı falan, böyle bı uygulama varmış artık, başka bunu yaşayan var mı 😂

Ben yine nst ve sonra bi kahve 😁

Eklentiler

• IMG_8979.webp
    IMG_8979.webp
    61,5 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_8978.webp
    IMG_8978.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 37
Kızlar herkese merhaba. Doğum yapanları tebrik ediyorum Allah sağlıklı güzel uzun ömürler nasip etsin inşallah 🙏🏼 bekleyen anneler de sağlıkla kavuşsun yavrularına 🙏🏼

Ben de 10 temmuzda doğum yaptım. Kendi tecrübelerimi aktarmak isterim benim durumumda olanlar belki bir nebze ferahlar diye.

Bize gebelikte gelişim geriliği ve rizomelik kısalık tanısı konulmuştu. Fl ve hl 3-5 hafta geriden geliyordu son haftalarda ac.deki fark da açılmaya başlamıştı. Bu nedenle 36. haftadan itibaren sezaryen ile almaktan bahsediyordu dr.um. Ancak ben normal doğum istiyordum. Bebeğin pozisyonu suyu vs iyi olduğu için bekleyebildik ve 39+0da normal doğum yaptım.

Benim o güne kadar ne 1 nstde 1 adet bile sancım çıktı ne nişan ne su hiçbir belirtim yoktu. Normal doğum için sağladığım tek koşul bebeğin başının kanala iyice inmiş olmasıydı. Tüm süreç yapay bir şekilde ilerledi. Ben zorlandığımı düşündüm ama dr kolay ve hızlı bir doğum olduğunu söylüyor 🤷🏻‍♀️

Doğumdan bahsedecek olursam da sıfır sancı ve açıklıkla gitmiştim. 14.00 da açılmayı sağlayan bir şey yerleştirdiler alttan. Sonra sürekli nst takibine alındım. Saat 18.00 civarı 5cm açılmıştım. Bir süre sonra damar yolundan sancı vermeye başladılar işte film orda kopmaya başladı 😃😃 2 sancı arasında uyumak da doğru, sancın gelince anlarsın demeleri de doğru, gücüm tükendi çok halsizim demek de doğruymuş onu anladım 😬😬 saat 20.30 civarı da 9,5-10 cm açılmışım. 21.00 de doğumhaneye girdim bebek 21.35 te doğdu ben de 22.30 da odaya geçebildim. Tam doğum masasından kalkarken ayağıma kramp girdi 3 kez tekrarladı nerdeyse yarım saat falan masaj yaptılar o yüzden çıkışım uzadı.

Hastanede 1 gece kaldık. Bebek 2-3 saat oksijen desteği aldı sonra yanımdaydı sürekli. O güne kadar hiç sütüm yoktu hemşire emzirmeyi gösterdi hem bebek emdi hem de süt birden geldi 🫠 bu arada kendisi 2.610gr 48 cm doğdu. 3 gece sonra sarılık oldu 2 gece yoğun bakımda yattı. Her 3 saatte 1 emzirdim taburcu kilosu 2.440gr. Dün rutin kontrolü vardı şu an sarılığı iyi kilosu aynı. Gebelikteki tanıları için de endokrin, metabolizma, genetik ve kardiyoloji bölümlerinden randevularını oluşturduk takibi yapılacak.

Bizde durumlar böyle. Umarım herkesin gebeliği, doğumu ve lohusalığı prensesler gibi geçer 👸🏻
Ay bu ne güzel doğum ya maşallah bende normal istiyorum ama bebeğin kilosu beni ikilemde bırakıyor ptesi 3.300dü haftaya tekrar çağırdı bakalım yapabilir miyim normali şartlar uygun mu 🤷🏻‍♀️

Kavuştum çok şükür 19:44 itibari ile 🥰 O doktorumu sevmediğim için şansıma bugün kendisi şehir dışındaydı başka şeker gibi bir doktor yaptı doğumumu. Sezeryan oldu yine mecbur ama diğerinin dediği gibi kafası da iri değil bence gayet normal. 3280 kilo doğdu 🥰
Canım çok sevindim başka iyi bir doktorda doğum yapmana. O doktorun ellerine kalmadığına çok sevindim. Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah 🥰 😍 essanli essanli hati hati hati hati 27melek 27melek D dlrss beyons beyons ve daha hatırlamadığım doğum yapan arkadaslarim gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah evlatlarinizi gözünüz aydın olsun 🥰😍🤲🏻
Sağolasın canım da Nerdee tam iyi gibi diyoruz baştan başlıyor çocuk, eşim de aynı şekilde hasta... Bugün acile gitti, bende korkuyla elimde kaşık ksdar bebeyle birşey olmasın diye dua ediyorum başka çarem de yok gibi... Bulastiysa bulaşmıştır çıkar bikac güne kokusu 😒
Geçmiş olsun canım. Oğlun iyilesti mi.nasil oldu?
Aynen inşallah, bi de bebekten sonra ilk çocuk çok büyük gelirmiş insana, onlar da küçücük aslında daha🥹
Ablamiz bizim ufaklık doğduktan sonra çok büyük geliyor ya gözüme birden büyümüş gibi oldu üzülüyorum ne ara birden büyüdü diye valla🥲
İncianın göğüs ucu kremini kullandım malesef ne ilerledi ne geriledi ebebekten kendi markası olan avokadolu bi krem aldım bi tık daha iyileşti sanki iyileşme yolunda gibi yani bi anda geçmiyo malesef devamlı vakumlandığı için. Gümüş kapakta kapatıyorum. Şu an biraz daha iyi sadece gümüş kapakla devam ediyorum açık yara hali geçti gibi bişey.
Anladım canım. Eşim mustela almış hiç fayda etmedi bana. Küçük tüp bitti bir gr iyileşmesi. Sonra lansinoh aldırdım o iyi geldi. Toparladı hemen. Hala yarık ama ilk zamanlarki gibi acıyıp kanamıyor..
Arkadaşlar ya bebeğim bugün 6 günlük oldu. Göbeği düştü az evvel. Erken değil mi ?
Benimki 5 günlükken düştü. İlk çocuğumun 3 günde düşmüştü. Normal yani.canim.
Canlar canlar.. bebeğim taburcu oldu🥹

Eve geldik. Yıkadım. Emzirdim…
Darısı bebeğinden ayrı tum annelere 🥰🤲🏼
Canım ladyim çok sevindim ❤️ bir daha ayrılmayın inşallah Rabbim yanından ayırmasın evladını hep sağlıklı olsun insallah ❤️🤲🏻😍
Çok geçmiş olsun canım, umarım bir na önce iyileşirsin. Antibiyotik genelde 24 saat sonra etki etmeye başlıyor, birazcık daha sık dişini iyi olacaksın 🙏🏻
İnşallah canım benim çok teşekkür ederim inşallah bir an önce toparlanirim..🤲🏻❤️
Kızlar dün gündüz dörtte nişanım gelmişti akşam yedide hastanedeydik yarım parmak açıklık düzenli sancı çıktı akşam onda suyum geldi sancıları hissetmeye başladım saat gece dörtte bucukta kendi sancımla bebişimi kucağıma aldım 🥰 çok şükür
Canım maşallah gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah 🥰
Amin canım inşallah çok teşekkür ederim ❤️
Çok geçmiş olsun canım acil şifalar dilerim 💐
Amin canım inşallah çok teşekkür ederim ❤️ bebeğin nasıl sen nasılsın ❤️
Kızlar ben bugün lohusa kontrolüne gittim önce emzirmeyle ilgili görüştüler sonra bı form doldurdum psikolog baktı falan, böyle bı uygulama varmış artık, başka bunu yaşayan var mı 😂
5. Gün gittim bende canım bana da doldurttular ilk hamileligimde de doldurmuştum hatırlıyorum psikoloji testi. Ama psikolog bakmadı bana özelde sadece formu doldurup kendi doktoruma verdim arayan soran yok 😊

Geçmiş olsun canım. Oğlun iyilesti mi.nasil oldu?

5. Gün gittim bende canım bana da doldurttular ilk hamileligimde de doldurmuştum hatırlıyorum psikoloji testi. Ama psikolog bakmadı bana özelde sadece formu doldurup kendi doktoruma verdim arayan soran yok 😊
Oğlum da iyileşti şükür, tuvalet sıkıntısı tam çözülmedi ama iyi, KV.m gorumce falan full hasta olmuş dün onlarda hastanedeydi

Aman ha dikkat edin kızlar mide bulantısı iştahsızlık ve cırcır hepsi birlikte geliyor, su an hiç böyle birşeyle ugrasilacak gibi degil 🤦🏻‍♀️

Psikologa gönderdi ya formla birlikte doktora falan değil, ilkinde hatırlamıyorum da bu sefer oradan oraya uğraştım biraz 😂

Çok geçmiş olsun canım Rabbim acil şifalar versin inşallah 🌸🤲🏼
Kızlar gece sagdigim süt serin odadaydi şuan buzluğa koysam bişey olurmu
Havalar çok sıcak , anne sütü normalde oda ısısında 3 saat en fazla 4 saat bekleyebilir
Kızlar dün gündüz dörtte nişanım gelmişti akşam yedide hastanedeydik yarım parmak açıklık düzenli sancı çıktı akşam onda suyum geldi sancıları hissetmeye başladım saat gece dörtte bucukta kendi sancımla bebişimi kucağıma aldım 🥰 çok şükür
Gözün aydınn hayırlı olsun Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🌸🤲🏼

Back
X