Kızlar herkese merhaba. Doğum yapanları tebrik ediyorum Allah sağlıklı güzel uzun ömürler nasip etsin inşallah

bekleyen anneler de sağlıkla kavuşsun yavrularına
Ben de 10 temmuzda doğum yaptım. Kendi tecrübelerimi aktarmak isterim benim durumumda olanlar belki bir nebze ferahlar diye.
Bize gebelikte gelişim geriliği ve rizomelik kısalık tanısı konulmuştu. Fl ve hl 3-5 hafta geriden geliyordu son haftalarda ac.deki fark da açılmaya başlamıştı. Bu nedenle 36. haftadan itibaren sezaryen ile almaktan bahsediyordu dr.um. Ancak ben normal doğum istiyordum. Bebeğin pozisyonu suyu vs iyi olduğu için bekleyebildik ve 39+0da normal doğum yaptım.
Benim o güne kadar ne 1 nstde 1 adet bile sancım çıktı ne nişan ne su hiçbir belirtim yoktu. Normal doğum için sağladığım tek koşul bebeğin başının kanala iyice inmiş olmasıydı. Tüm süreç yapay bir şekilde ilerledi. Ben zorlandığımı düşündüm ama dr kolay ve hızlı bir doğum olduğunu söylüyor
Doğumdan bahsedecek olursam da sıfır sancı ve açıklıkla gitmiştim. 14.00 da açılmayı sağlayan bir şey yerleştirdiler alttan. Sonra sürekli nst takibine alındım. Saat 18.00 civarı 5cm açılmıştım. Bir süre sonra damar yolundan sancı vermeye başladılar işte film orda kopmaya başladı

2 sancı arasında uyumak da doğru, sancın gelince anlarsın demeleri de doğru, gücüm tükendi çok halsizim demek de doğruymuş onu anladım

saat 20.30 civarı da 9,5-10 cm açılmışım. 21.00 de doğumhaneye girdim bebek 21.35 te doğdu ben de 22.30 da odaya geçebildim. Tam doğum masasından kalkarken ayağıma kramp girdi 3 kez tekrarladı nerdeyse yarım saat falan masaj yaptılar o yüzden çıkışım uzadı.
Hastanede 1 gece kaldık. Bebek 2-3 saat oksijen desteği aldı sonra yanımdaydı sürekli. O güne kadar hiç sütüm yoktu hemşire emzirmeyi gösterdi hem bebek emdi hem de süt birden geldi

bu arada kendisi 2.610gr 48 cm doğdu. 3 gece sonra sarılık oldu 2 gece yoğun bakımda yattı. Her 3 saatte 1 emzirdim taburcu kilosu 2.440gr. Dün rutin kontrolü vardı şu an sarılığı iyi kilosu aynı. Gebelikteki tanıları için de endokrin, metabolizma, genetik ve kardiyoloji bölümlerinden randevularını oluşturduk takibi yapılacak.
Bizde durumlar böyle. Umarım herkesin gebeliği, doğumu ve lohusalığı prensesler gibi geçer