2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    223
Kızlar kusura bakmayın alintılıyorum bir türlü yazamıyorum. Çok berbat bir lohusalik geçiriyorum şimdilik. Hasta oldum. Elim kolum tutmuyor vücudum ağrıyor içim üşüyor bir yandan deli gibi terliyorum. Çocuklarıma bakamıyorum diye ağlıyorum resmen. Kaç gündür rahatsız gibiydim iki gündür iyice kötü oldum. Sabah ilk is doktora gittim boğaz enfeksiyonu olmuşum ama öyle böyle değil gözümü acamayacak elimi kolumu kaldıramayacak kadar. Çocuğu zor emziriyorum. Bizim buralarda bir laf var lohusa kadının 40 gün mezarı açık olur derler. Yani her türlü hastalığa açıktır bedeni. Ben çok terledim bir yandan çocuklarla ilgilenicem diye üstümde terim soğudu. Kaç kere böyle oldu sanirim ondan üsuttum soğuk bir şey yedim mi hatirlamiyorum. Aman ha doğum yapanlar, yapacaklar siz dikkat edin. Ben perişan durumdayım, sizler koruyun kendinizi. Napsam iyileşemedim. Sabah doktor antibiyotik verdi başladım inşallah bir an önce toparlar evime cocuklarima bakabilirim. Hepinizi çok özledim ya. Dislerime kulaklarıma kadar ağrıyor dua edin çabuk iyileseyim. 🥺
Çok çok geçmiş olsun, kendine çok iyi bak. Lohusa, yenidoğan bi de üstüne hastalık🤷🏻‍♀️ tez şifalar inş
selam kızlar. 2cm açılmam da olmasına rağmen dün kontrole geldiğimiz doktorda bebeğin kalp atışlarının düşmesi nedeniyle acil sezaryene alındık. saat 18’de kızım doğdu. geri kalanlara sağlıkla bebeklerine kavuşmalarını dilerim ❤️
Hayırlı olsunn🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Bende çarşamba gitti. Kızlar ağrılarıma sancılarıma normal vücut kendini doğuma hazırlıyor bir hafta sonra tekrar gel dedi .bebek baş aşağı duruyordu ama doğum kanalına henüz girmemiş dedi .iki gündürde yan duruyor 😅 galiba aslan burcu olucak kızım keyfi yerinde gelesi yok
Ay bir aslan da benden gelecek galiba😄 sağşıkla gelsin de. Şu anki endişem 3680 grm ölçüldü dün daha da artarsa doğurmak zor olur mu😅

Kızlar, dünden beridir parça parça nişan geliyor benim, artık eminim bunun nişan olduğuna. Ama başka bir belirti yok. Bi de ayaktayken sol kasığıma ve alt karnıma saplanan sancı var. Yaklaştı gibi hissediyorum ama hep böyle hissettiğimle kalıyorum😅 ne dersiniz ne zamana gelir bu bebiş 😄

Kızlar, dünden beridir parça parça nişan geliyor benim, artık eminim bunun nişan olduğuna. Ama başka bir belirti yok. Bi de ayaktayken sol kasığıma ve alt karnıma saplanan sancı var. Yaklaştı gibi hissediyorum ama hep böyle hissettiğimle kalıyorum😅 ne dersiniz ne zamana gelir bu bebiş 😄
Nişan geldiyse bence çok yakındır, sağlıkla gelsin inşallah 🥰

Bizimde 36+2 de 3100 gr 50 cm çıktı iri bir bebek dedi doktorumuz. 38+0 da muayeneye çağırdı o zamana kadar normal doğum ihtimalin var dedi (9 gün kaldı) 39-40'ları görürsen normal doğurman mümkün değil dedi. Bende normal istiyordum ama iri bebek mevzusundan kafam karıştı
Böyleyse bende sezeryan olurum gibi o zaman bekliyorum çarşambayı 😬

Eli kulağında bence çok yakındır doğurman 💗 sağlıkla kucağına al inşallah 💗

Aslanda olabilir yengeçtee . Bende nişan geldikten sonra aynı gün içinde su gelmesiyle doğumum başlıyor bazılarında iki hafta filan sürüyormuş nişan sonrası bakalım ne zaman gelicek minnoş sancılarını takip et bakalım canım

Nişan geldiyse bence çok yakındır, sağlıkla gelsin inşallah 🥰
Amin inş teşekkür ederim, hepimizin inş. Bakalım göreceğiz, kendi mi gelecek yoksa suni sancıyla gelecek bu bebişler🙃
Gece 12 gibi sagdim sabaha kadar durdu ama sabah çöpe attim
İyi yapmışsın, süt gidince üzülüyor ama insan hiç riske atmaya gerek yok bence. Bir de kimileri öyle sütleri bebeğin banyo suyuna falan katıyor cikdine iyi geliyormuş diye, belki öyle yapılabilir
Eli kulağında bence çok yakındır doğurman 💗 sağlıkla kucağına al inşallah 💗
Bana da öyle geliyor ama gelmiyoor😄 amin inş hepimiz🙏🏻
Aslanda olabilir yengeçtee . Bende nişan geldikten sonra aynı gün içinde su gelmesiyle doğumum başlıyor bazılarında iki hafta filan sürüyormuş nişan sonrası bakalım ne zaman gelicek minnoş sancılarını takip et bakalım canım
Bundan iki hafta sonrası 42 benim😂 o zamana kadar suni sancı verir herhalde doktor😅 benim ilkinde tam olarak nişan mıydı emin değilim ama ertesi gün sancım gelmişti Bunda iki gündür bu modda takılıyorum ama sıfır sancı🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Kızlar Ağustos grubundayim hayırlı olsun çoğunuz bebeklerinizi kucaginiza almışsınız darısı bizlere normal doğum yapanlara ayrıca imrendim ben iki kez sezeryan oldum aradan 12 yıl gecti şimdi normal istiyorum aranızda bu şekilde olup normal doğuran oldumu
Benim kızım 13 yaşında. Devlet hastanesinde farklı Dr lar da, özelde gittiğim 2 Dr da risk var olmaz dedi. Yine sezaryen oldum. Üstünden uzun zaman geçtiği için umutluydum ama içteki katmanlarda yapışıklık olabilir. Doğumda dikişler açılabilir vb şeyler dediler. Ne şehir hastanesi ne Zeynep kamil o riski almadı.

Tebrik ederim canım, çok çabuk gelişmiş sürpriz olmuş, çok bekletmemiş seni ☺️ Nasılsın şimdi? Kaçıncı haftada doğurmuş oldun?
Teşekkür ederim canım evet sürpriz yaptı yavrum bize çok şükür iyiyim doğumdan çıktığım anda çok iyiydim dış dikişler az acıyor ama o kadar da olur 38+5 de doğdu oğluşum.

Her an gelebilir akşam sabah hazır da bekle 🥰

Benim kızım 13 yaşında. Devlet hastanesinde farklı Dr lar da, özelde gittiğim 2 Dr da risk var olmaz dedi. Yine sezaryen oldum. Üstünden uzun zaman geçtiği için umutluydum ama içteki katmanlarda yapışıklık olabilir. Doğumda dikişler açılabilir vb şeyler dediler. Ne şehir hastanesi ne Zeynep kamil o riski almadı.
Cevabın için teşekkür ederim canım hayırlı olsun benim gittiklerimde aynısını dedi esasen bundan bir beş yıl önce ssvd diye bişi yoktu şimdi millet doğuruyor yarın öbür gün de iki sezeryanla yaygınlaşır inanin Avrupa'da Amerika'da olsak normale teşvik ederlerdi yine olan bize olup sezeryan olup uzun süre vücut kendini toparlyamayack

Hastane çantam sonunda hazır 2 aydır gidip gelip bişiler atıyodum artık kapadım fermuarı. Bakın bakiyim eksik var mı 😂

Bebeği biraz abartmışım 5 takım koymuşum. Korkuttular kusuyo kaka yapıyo diye diye 😂
2 tulum
2 hastane çıkışı
5 zıbın ve bir alt koydum bebeğe
Kendime de 3 lohusa pedi 2 gece pedi
2 takım pijama 1 gecelik
1 emzirme sütyeni
2 emzirme atleti
2 kilot 1 keten günlük kıyafet çıkarken
Terlik taç kırmızı örtü.
Havlu kendime. Bir tane alt açma örtü
Bebeğe bez ıslak mendil yedek şapka eldiven çorap sudokrem sırt bezi el ağız bezi
1 müslin 1 pamuklu battaniye
Puset ve puseti örtmek gerekirse kalabalıktan geçerken 1 müslin daha
Pompa biberon küçük termos
Bir de nolur nolmaz diye bir kutu mama alacağım. Şekeri düşer diye travmam var. Elbette önceliğim süt ama. Hipp combiotik 1 alırım. Kullanmasam da dursun

Hastane çantam sonunda hazır 2 aydır gidip gelip bişiler atıyodum artık kapadım fermuarı. Bakın bakiyim eksik var mı 😂

Bebeği biraz abartmışım 5 takım koymuşum. Korkuttular kusuyo kaka yapıyo diye diye 😂
2 tulum
2 hastane çıkışı
2 takım pijama 1 gecelik
1 emzirme sütyeni
2 emzirme atleti
Terlik taç kırmızı örtü.
Bebeğe bez ıslak mendil yedek şapka eldiven çorap sudokrem sırt bezi el ağız bezi
Bir de nolur nolmaz diye bir kutu mama alacağım. Şekeri düşer diye travmam var. Elbette önceliğim süt ama. Hipp combiotik 1 alırım. Kullanmasam da dursun
Benim de genel olarak böyle çantam. Artı olarak varis çorabı koydum hastane kendisi temin etmiyormuş. Bir de kızlar söylemişlerdi. Yanıma bir kaba kuruyemiş, kuru incir, kayısı, dut kurusu, hurma koyacağım. Tuvalete çıkmayı kolaylaştırıyormuş. Bi de ek olarak kaşık biberon koydum. Benim sezaryen olacak süt çok çok az gelirse kaşık biberonla vermesi daha kolaymış öyle söylediler 😍

Amin inş teşekkür ederim, hepimizin inş. Bakalım göreceğiz, kendi mi gelecek yoksa suni sancıyla gelecek bu bebişler🙃

İyi yapmışsın, süt gidince üzülüyor ama insan hiç riske atmaya gerek yok bence. Bir de kimileri öyle sütleri bebeğin banyo suyuna falan katıyor cikdine iyi geliyormuş diye, belki öyle yapılabilir

Bana da öyle geliyor ama gelmiyoor😄 amin inş hepimiz🙏🏻

Bundan iki hafta sonrası 42 benim😂 o zamana kadar suni sancı verir herhalde doktor😅 benim ilkinde tam olarak nişan mıydı emin değilim ama ertesi gün sancım gelmişti Bunda iki gündür bu modda takılıyorum ama sıfır sancı🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Evet üzüldüm ama gece kalkıp onu buzluğa koymak çok daha fazla büyüdü gözümde eşimde atma kedilere verelim dedi 😂 biz göbek düşmediği için banyoda yapamadık henüz

2 tulum
2 hastane çıkışı
2 takım pijama 1 gecelik
1 emzirme sütyeni
2 emzirme atleti
Terlik taç kırmızı örtü.
Bence tam olması gerektiği gibi bı çanta olmuş ben 3 takım koydum bebeğe artı birde zıbın ama yetmedi Yenidoğan çok fazla kaka yapiyo biz hastanede 2 gün kaldık eşimden takviye kıyafet istedim hatta battaniyesi muslin kundak örtüsü bile kaka olmuştu ama ben sütyen atlet vs giymedim çünkü salarsak süt gelir dediler toplama memelerini diye ne kadar doğru bilmiyorum ama sezeryan yapacaksan pijamadan başka bişey istemiyo insan üstüne sürekli emme ihtiyacı olduğundan pijamanin düğmelerini ac emzir ben rahat ettim pratik oldu

Benim de genel olarak böyle çantam. Artı olarak varis çorabı koydum hastane kendisi temin etmiyormuş. Bir de kızlar söylemişlerdi. Yanıma bir kaba kuruyemiş, kuru incir, kayısı, dut kurusu, hurma koyacağım. Tuvalete çıkmayı kolaylaştırıyormuş. Bi de ek olarak kaşık biberon koydum. Benim sezaryen olacak süt çok çok az gelirse kaşık biberonla vermesi daha kolaymış öyle söylediler 😍
Bende kuruyemiş vs koydum ama gazımı cikaramadigim için yanimda kalanlar yedi hepsini 😂

Çok iyi yapmışsın canım inan ben faydasını çok gördüm, kuruyemişlerin falan, sütü acayip destekliyor, yediğimde yemedigimde bile farki anlıyorum, on gündür her öğün arasında yatmadan incir ve dut özellikle tüketiyorum üzerine de su bı bardak, tuvalet için de çok iyi oluyor, sana da şifa olsun 😘

Back
X