2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
İşte en korktuğum şey gerçekten ya. İnsanlar iyi niyetli belki ama biz de sonuçta bi operasyondan çıkmışız. Bebeğin dünyaya bize, bizim bebeğe adapte olma sürecimiz var. Ne yapacağız bu hoşgörüsüz anlayışsız insanlarla. Git de denmez

Bence yumuşak yatağa yatırma, yenidoğanlarda olabildiğince sert yatak tavsiye ediliyor her zaman. Benim ilk kızımda yatırdığım anne yanı beşiğin içindeki yatak da ince ve sertti, zaten yenidoğanlarda omurga desteği için de öyle deniliyor. Özellikle bebeğin şeklini alıyorsa ABÖS riski oluyor Allah korusun. Parmakla bastırıldığında içine gömülmemeliymiş
Ay okurken çıldırdım. Lohusayı ziyarete gelip bir de hizmet beklemek hiç bir şey yapma laf eden de istediğini desin ayıp ya hu! Direk söylemek lazım düşünmeyen insanlara ya da eşine söyletebilirsin. Hiç söylenemiyorsa hizmet de etme yani ordan anlasınlar

Ay saol canım benim yarın olmazsa aile hekimine bı göstereyim bugün dediğin gibi kaç defa sildim yok çapak geçmiyor senin bebeğin nasıl oldu
Hamdolsun genel olarak iyi. Ama
gaz sancıları hayatımızı zorlaştırıyor bu ara. İki saattir kıvranıyor. Uykusu var. Dalıyor tekrar uyanıyor. Zabaha kadar partileyeceğiz anlaşılan.
selamlar kızlar, dün sabah sezaryenle doğum yaptım. inanılmaz ağrı hissediyorum oturup kalkamıyorum bu ağrılar ne zaman geçiyor acaba
Geçmiş olsun. Günden güne iyi olacaksın 3-4. Gün epey toparlamış olursun. Az daha sabret
Toco değeri. Benim şahsi tecrübem, toco değeri ne kadar yükselirse o kadar fazla sancı çıkıyor. Misal, 0dan 10a yükselmesi pek bi anlam ifade etmez. Ama 0dan yada 10dan 70-80lere çıkıyorsa ve bunu nst süresi boyunca 2-3 kez yapıyorsa doğum sancıları diyorlar.
Bence sarı kusması, içtiği sütü midesinin sindirme aşamasında old gösteriyor. Bi tehlike değil. Bazen benim oğlum da yapıyor.
Geçmiş olsun. Dikiş nasıl açıldı ki ?

İlk kez oğlum oluyor ama yegenlerime bakarken tecrübe ettiğim, bezi yavaş yavaş açmak gerek. Pipisi sıkışmış kıvrılmış olabilir. Bez de birden açılınca bi refleksle idrar yapıyorlar. Yavaş yavaş açıp elin bezin üstünde, bir süre isemediginden emin olmalı. Sonra besi açıp değiştirilmeli. Bu arada geçen oğlum da beni bu şekilde accık kutsadı.
Canım o 300-500 tl rakamlar 2015-2024 arası doğanlar için. 2025 Ocak tan itibaren doğanlar için 1500 tl. Simdi girdim e devlete görsel aldım.

Sert ve düz bi zeminde yatması gerek. Güvenlik açısından yumuşak yatağa gömülmesi tehlikeli olabilir. Bence evde pike yada nevresim varsa 3-4 e katla yatağın üstüne kalın bi katman oluştur. Kısa süre seni idare eder.

Annem kızıma yünden ince bi yatak yapmıştı. Şimdi de onu kullanıyorum.
Valla belli ki o evde seni düşünen yok. Sen de kendini düşünmezsen sonra başını duvarlara vurma. Önce kendini düşün.

Canım sarı renkte senin de mi kustu bebişin? aşırı moralim bozuldu nette kötü şeyler yazıyor yarın dr a gideceğim umarım dediğin gibidir cevabın için çok teşekkür ederim

İçinde yatak olarak ne koyabilirim peki içi de çok derin yatağı çok çok ince.

Eklentiler

• Screenshot_2025-07-20-23-38-28-285_trendyol.com.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 24
Ne zamana kadar sert zeminde yatması gerek?

Makata doğru dikişlerim vardı. Oturmaktan mi oldu nasıl olduysa iki tanesi açılmış.

Genelde gün içerisinde bezini açınca biraz havalandiriyorum tam yapmaz dediğim anda yapıyor sıkışma değil huy dedi annem de bilemedim artik.

Bide kızlar ya korse olarak ne kullanıyorsunuz ben şu yapışkanlı olandan almistim ama mümkün değil kullanamadim birleştirince ic karnım çok acıyor. Ve çok sert sıcak. Aktif kullandığınız ve rahat olan ne var ?

Anladım canım aman oğlun iyi olsun ya. Zor cocuklar hasta oldu mu. Kızım hastaydı tam doğum oncesi doğum sonrasi hala öksürüyordu zor gecirdik. Şimdi de ben hastayım hala toparlanacagım diye uğrasiyorum. Benim doğum doktorum doldurttu idare eder şekilde doldurdum belki bir tık kötü olsa ararlardi yok olmadı
Çok geçmiş olsun canım Rabbim acil şifalar versin inşallah
Çok sağol canım benim inşallah amin
Canım hayırlı olsun gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah geçmiş olsun
Allah razı olsun canım benim 1 hafta oldu bana şükür toparlıyorum sen nasılsın hersey yolundadır inşallah
Valla gördüm okudum da yazamadım canım doğumum kolay görünüyordu ama bana göre ve ilk dogumuma göre bir tık daha zordu sonrasinda toparlanıp giremedim buraya sık zaten. Üstüne bir de hasta oldum boğaz enfeksiyonu kaç gündür onunla uğrasiyorum nefes alamıyorum bebeğe bakmak zor geliyor abla kızımla ilgilenmek zor geliyor inşallah bir an önce iyileşirim. Canım benim toparlanirsin bir an önce inşallah Allah kolaylık versin
Çok çok geçmiş olsun, kendine çok iyi bak. Lohusa, yenidoğan bi de üstüne hastalık tez şifalar inş
Lohusalıkta iligimiz kemigimiz açık ya daha toparlanmamis oluyoruz ya hastalıklara daha acikmisiz öyle olunca çok güzel hasta oldum kuzum. Yeni doğan var 4 buçuk yaşında bir ablamiz var onunla da ilgilenmem lazım lohusalık bir yandan mahvetti bu hastalık beni. İnşallah canım benim inşallah geçer bir an önce amin
İyiyiz canım çok şükür yeni hayatımıza adapte olmaya çalışıyoruz
Büyük kızın nasıl karşıladı kardeşini bu arada
Allah iyilik versin kuzum iyi olmanıza çok sevindim ablamiz çok güzel karsiladi en başta hastaneye geldiğinde çok tatlı çok tatlı diye sevdi ilgilendi durdu kardeşiyle beni bile gormedi gözü. Ama benim güçsüzlüğüm, hastalığım bebeğin emmek istemesi ağlamaları falan ona olan ilgi bölündü, bir düzenimiz rutinimiz vardı o kayboldu şuan için ben çok hasta olunca. Bu durumlar onu da psikolojik olarak zorluyor benden ilgi bekliyor çünkü. Eski halimizi özlüyor farkındayım. Kardeşine bayılıyor bezini kremini getiriyor kıyafet getiriyor elinden kolundan öpüyor kardeşim ağlıyor seni istiyor süt istiyor diyor ama uyku gelince benimle olan yatma rutinini istiyor. Bebek aglarken zor oluyor. Ben iyileşince inşallah yeniden bir düzen kurabiliriz kuzum..
Canım benimde öyleydi bunda da öyle. Bazen az bazen çok akiyor. Ama sütün az çok demek değildir bence ya. Takma kafana

Şöyle bir şey olabilir, ya da gidip beşiğin boyutunda bir sünger kestirebilirsin kalınlığı 4-5 cm civarında sert olanlardan

Bende ikeanın beşiklerinden var, bir tarafını açık bırakarak yatağa yasladım, ya içine direk koyarım ya da ilk etapta baby nest ile koyarım diye düşünüyorum, onun içine de sünger kestirmiştim kızım da baya kullanmıştı bunu

Dün eşim berbere gitmişti ordaki birinin karısı önceki gün doğum yapmış arabada suyu gelmesiye çocuğun doğması arasında 10 dk varmış gelmiş bi de bunu anlatıyor bana Allahtan doğum anında hastanenin kapısına varmışlar da, bütün doktorlar falan gelmiş müdahale etmişler

En az 1 yaşa kadar, tercihen 2 yaşa kadar sert zeminde yatması öneriliyor. Yatak 8-10cm kalınlığındaysa yeterli olur. Yastık da 2 yaştan önce önerilmiyor.

Kendini bilen kalabalık etmeye faydasızlığa gelmez gelmemeli zaten o yüzden ben diyorum bana ilişmeyin adaptasyon süreci var düzen oturtma süreci var yoksa sonra gergin gelin oluyoruz

selamlar kızlar, dün sabah sezaryenle doğum yaptım. inanılmaz ağrı hissediyorum oturup kalkamıyorum bu ağrılar ne zaman geçiyor acaba
Ben de bugün öğlen 12'de sezeryan doğum yaptım. İlk yürüyüşten sonra ağrı azalacak sanıyordum ama öyle değilmiş yaşayarak öğrenmiş oldum. Her seferinde daha fazla acıyor sanki. En üzücüsü de bebeğin ağlayınca kalkıp kendin bakamıyorsun ya çok üzülüyorum. Bebeğim iyi çok şükür ama sütüm de gelmedi henüz ve karnı aç, mama veriyoruz ama yine de beni istiyor gibi sanki. Süt olmayınca da meme uçlarım çatladı bile kuruluktan Bu süt ne zaman gelir? Ağrılar hangi günden sonra azalmaya başlar? Acaba canım acıyor diye mi süt gelmiyor gecikiyor?

İyi niyetli mi bilemedim eşim annesine mutfağa gelin de yemek düşünün diyince kaynana ben niye düşünüyorum ev sahibi düşünsün diyerek boş boğazlık etmiş annem de var biz de bu arada

Bizde günlerdir aynı konudan muzdaripiz bende de ahşap hamak var pamuklu yorganın icine gomuluyordu sürekli bende kullandığım sert yün yorgan vardı onu dörde katlayıp yatırdım hem yatak yükseldi dikislerden rahat alıyorum hemde çocuk rahat etti en azinda gömülme vs yapmadı bı nebzede olsa sert bı yorgan olduğu için aklında bulunsun bacım

Saglıkla büyüsün kuzucuk
Agrıların cok normal gün geçtikçe toparlarsın bende sezaryen oldum eve gelip duş aldıktan sonra benim sütüm gelmeye başladı herkeste gelme etkisi farklı ama duş un etkili oldugunu herkesten duydum.ve sağım da yaptım bebegim biraz yenidoğan ünitesinde kaldı .hastanede zaten ona mama verirler
Sen kendini zorlama o senin kokunu da arıyor mama icer ac kalmaz benimki 5 gün mama yedi. Canın acıyor ile sütün alakası yok 3 günden sonra yavaş yavaş yoluna girer Allahın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…