2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Depresyonda olduğunu düşünüp buna dile getirmen bile çok güzel , hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz hormonlarımız aşırı seviyelerde inip çıkıyor .
Vitamin ve demir ilacı kullanmıyorsan tavsiye ederim iyi geliyor

hiçbir şey kullanmıyorum hep yetersiz hissediyorum dün sarılık çıktı bebeğimde acaba süt mü yetmiyor denmesi bile çok kırdı beni. hep ağlamak geliyor içimden

Canım yine düzenli gelmedi o yüzden gitmedim hastaneye ama aza hareket ettiğimde kalçama şiddetli ağrı giriyor kahvaltı yapıp bir gidicem olmadı. İnşallah sende bende bugün doğururuz çok amin
Ay yine mi ya valla artık her akşam doğurmayacağımı bildiğim halde acaba mı diye umut etmek iten yoruldum
40+5 ve burdayım bacım herşeyii ya yani deseler ki amuda kalkınca doğumu tetikliyormuş onu yapacağım artık
Ah ah gerçekten bu beklemek diyorum daha sormayın valla haberiniz olur zaten
Benim de bi 10 gün kadar önce 3700 ölçtüler hala sancı bekliyorum 40+5 te şimdi 4 kg olmuş olabilirrr

Ayyy öyleyse bizimkine baya yarıyor bugün 1.ayımız artık büyüme evresi geldi bugün gülücükler gözler takipler başladı harika ötesi bir şey

hiçbir şey kullanmıyorum hep yetersiz hissediyorum dün sarılık çıktı bebeğimde acaba süt mü yetmiyor denmesi bile çok kırdı beni. hep ağlamak geliyor içimden
Doktor bana bundan verdi birde demir ilacı
Bence vakit kaybetmeden doktorla konuşup al sende yoksa uykusuzluk iyi beslenemem değişen hormonlar yatakdan kalkamıyor insan

Eklentiler

• IMG_4883.webp
    28 KB · Görüntüleme: 27
Kızlar mama ve anne sütü birlikte veriyorum sütüm henüz fazla değil ama tecrübem yok bebeğim 13gunluk siz nasıl ayarliyorsunuz yani memeyi emiyor ama bırakınca tekrar istiyor doymuyor mama da genelde 3saatte bir 30cc veya 45 CC veriyorum yetiyir mu yetmiyor mu anlamıyorum

İnan hepimize geliyor o hisler. O kadar doğal o kadar normal ki. Yalnız o hisse dalıp dibe batma. Senin mecalin yokken bile ayakta durmak için sebebin var
Nurse harveys aldık geçen. Bence çok etkili olmadı. Bugün sab simplex aldım dönüşümlü vereceğim. Birini sabah birini akşam gibi.

Geçen gece çok ağladı. Ama çok, hiç durmadı. En son sıcak su torbasına ılık su koydum. Bacaklarına ve karnına gelecek şekilde öyle bir süre durdu, emdi uyuyakaldı. Sizin de aklınızda olsun

Sancı beklerken sezeryana gideceğiz gibi duruyor

Eldorin doğurdun mu doğuracak mıısun ne zaman doğuracaksın teeee gebelik hazırlıktan takip ediyorum seni. Dur bakayum doğurdu mu acaba dedim

Şu an ne hissediyorsan, hepsi çok ama çok normal. Doğumdan sonraki ilk günlerde pek çok annenin yaşadığı bu ruh hali değişimine lohusalık hüznü deniyor. Tıpta da bilinen bir durum bu.

Bir anda ağlamaklı olmak, kendini yetersiz hissetmek, sonra hiçbir şey olmamış gibi hissetmek… Bunların hepsi çok yaygın. Senin suçun değil, bunlar geçici ve tamamen hormonlarla, uykusuzlukla, büyük bir değişimle ilgili.

Genelde doğumdan sonraki ilk hafta başlar ve iki hafta içinde kendiliğinden geçer. Ama eğer iki haftadan uzun sürerse ya da daha derinleşirse, bir doktorla ya da psikologla konuşmanı mutlaka öneririm.

D vitamini, B12, magnezyum, DHA ağırlıklı omega-3 ruh haline destek olabilir. Tabii ki en doğrusu kendi doktorunla konuşarak kullanmak.

Sen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun. Bu yeterli. Her şey zamanla oturacak. Kendine nazik ol

Bende sab simplex veriyorum faydasını gördüm. Özellikle mama verdiğimde veriyorum hatta mamanın içine damlatıyorum mamadan sonra gazını ağzından çıkartıyorum mutlaka. Birde tülbent ısıtıp karnına koyuyorum bende o da etkili oluyor çoraplarını da fön makinası ile ısıtıp ayağına giydiriyorum.

Aynı gün doğum yaptık biz dün akşam bizimki de öyleydi emzirerek sakinleştirebildim ancak bu sefer de fazla gelip kusmasından korktum
Bizimki hep öyle. Özellikle üst gazı çıkarmazsam kesin kusuyo yada emdikten kısa süre içinde yatırırsam.
Bir çoğumuz benzer şeyleri yaşadık canım. Bende bebeğimi çk seviyorum ama eski hayatımı özledim diyr oturdum ağladım. Akşamları yürüyüşe çıkıyoruz ailecek iyi geliyor. Kafam dağılıyor biraz. Birde omega-3 ve demir ilacını kullanıyorum bende. Doktor ve hemşire hariç etraftan söylenenleri hiiiç takma. Her konuda yerli yersiz çok konuşacaklar bu daha başlangıç. Duyma geç içgüdülerine güven.

5 yıl önce asla gazdan uyumayan bebeğimle uykusuzluk artı lohusalığın verdiği sinirle ıslak mendil paketini ısırdığımı biliyorum jdjdjjdjdjdjdj nete bakıyorsun yenidoğan günde 17 saat uyur yazıyor bizimki 17 saat uyanıktı nerdeyse ama şimdi kocaman oldu eşek sıpam zaman geçmiyor mu geçmicek mi derdim şimdi nasıl özlüyorum o günleri bak 2. Geliyo annelik delilikkkkkkkkk

Hepsi her şey gelip geçici öncelikle bunu aklından çıkarma. Düşünsene bebeğin 9 ay anne karnındaydı şimdi dünyada bilmediği bir yer ve tek tanıdığı sensin senin kokun dünyaya dair başka hiçbir şey bilmiyor. Sen kabuğunu kırıp anne oldun her şey senin için de çok yeni çok meşakkatli ama özlenilen bir yola çıktın 3 5 ay veyahut 1 sene sonra büyüdüğünü gördükçe bugünleri öyle güzel hatırlayıp özleyeceksin ki.. sağlıkla kalın

Çişli bez sayısı günde kaç adet bu önemli doyup duymadığı konusunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…