- 27 Nisan 2020
- 731
- 2.539
- 113
- 31
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.161
Bizimde böyleydi sarı sarı aktı hep yaktılar baticon sürüldü fln zor kuruduAnneler ya bu göbeği neden böyle kaldı. Şu parça düşmedi hafif kanlı ıslaklık da var. Göbeği düşenler böyle mi kalıyor
Duşta tarakla masaj yapıp sıcak suyun altında sağım yapın süt biraz boşa gidiyor ama yapacak bir şey yok sonrasında bebeği ters emzirin sonra soğuk uygulama yapın 1-2 günde düzelir inşallah gecmezse doktor mecburGöğüs ucu kremi kullandım sadece. Bugün itibariyle mastit oldum sanırım… imdat yaa.
Sağ mememin arka kısmından uca doğru şişlik var. Ne kaset sağsam da meme inmiyor şiş ve ateş gibi yanıyor. Sanırım mastit oldum buna rağmen emsirmek istedim ama bebek almıyor ucu büyük diye zaten çok da acıyor. Ne yapabilirim? Antibiyotik tedavisi veriyormuş doktor sanırım ama ben daha doğal bir yöntem tercih ederim
Doğuramama bayrağı bende çok rica edeceğim 40+6 ile rekora koşuyorum
Sahi kimler kaldık doğurmayanlar olaraktan, unuttuğum eklemediğim varsa kendini ekleyerek listeyi güncellesin
BenIrmakkk
N nonsense38
K kadingibikadiinnn
Eldorin
F fundaslansu
Amin canım aminn, gelmeyen gelmiyor aha 41 bitmek üzereYok ben pes ediyorum. Herrşeyi yaptım. Egzersiz, yer silme, zıplama pilates topunda, ahududu yaprağı çayı, hurma, kocayla münasebet, sıcak duş. Gelmiyor. 4 kilo olmuştur bile. Zeynep kamil normale zorlayacak zaten. Umudum tükendi. Bakalım başıma ne gelecek, saldım artık akıştayım. 40. Hafta sancı bekle dicekler heralde 5 kiloyla doğuramadan beni sancı çektirip son dakika sezeryana mı alacaklar. Bıraktım bu işleri. İsterse 43 44. Hafta bile gelebilir benim güzel şüşko kızım. Tertemiz delirdim sanırım. Allah selamet versin hepimize
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inş. Senin de ağrıların bir an önce geçer iyileşirsin inş, sezaryen acısını yaşayan bilir diyorlar, inş çabucak toparlarsın. Bebişinle mutlu mutlu zamanlaraKızlar günaydın dün sabah 8.10da 38+4te kızım dünyaya geldi çok şükür sezaryenle. Kilosu son ultrasonda 2700-2800ölçülmüştü. 2820 doğdu. Karın çevresi 3 hafta geriden geliyordu. Suyu kalmamıştı dopplerinde direnç artışı vardı vs. Çok şükür sağlıklı doğdu, direk yanıma verildi. Her şeyi çok iyi fakat sezaryen gerçekten zor bir ameliyatmış. Bacaklarımın uyuşukluğu geçince ağrım beni çok zorladı. Ağrı kesicilerle idare ettim. Bebeğim kucağıma verildi hep, altını değiştiremedim, üstünü giydiremedim vs. Spinal anestezi oldu. Öncesinde lokal anestezi yaptılar o yüzden ben devamını o kalın iğnenin girişini hiç hissetmedim. Yaptıktan sonra bi sıcaklık geldi mi bacaklarına dediler geldi ne kadar bekleyeceğiz dedim. Beklemeyeceğiz dediler ve bacaklarımı kucaklayıp sedyeye koydular. O ana kadar hala hissettiğimi zannediyordum. Anestezi doktoru sağolsun hep iyi misin diye kontrol etti. Ameliyat esnasında mide bulantım oldu söyledim ilaç enjekte ettiler 5-10 saniye içinde geçti. Bebeğim yanımda kontrol edildi çocuk doktoru tarafından. Sonra onu alıp götürdüler doktorum da hafif sedasyon verin kapatıyorum dedi. Ara ara bilgi verdi bana sağolsun. Tek dert ameliyathane ışığının alüminyum/ayna kısmına karnım yansıyordu. Yani yanlışlıkla karnım açıkken ve kat kat dikilirken gördüm.
Yine de her şey güzeldi şimdi emzirmekle derdini gidermekle uğraşıyoruz. İki şırınga mama verdiler kan şekeri 65 çıktığı için. İlk doğduğunda tutuyordu ama hemen yoruluyordu ememiyordu. Şuan daha iyiyiz çok şükür. Hatta sinirleniyor daha fazla gelmediği için ağlıyor maalesef
Sancı beklerken sezeryana gideceğiz gibi duruyorAy yine mi ya vallaartık her akşam doğurmayacağımı bildiğim halde acaba mı diye umut etmek iten yoruldum
40+5 ve burdayım bacımherşeyii ya yani deseler ki amuda kalkınca doğumu tetikliyormuş onu yapacağım artık
Ah ah gerçekten bu beklemekdiyorum daha sormayın valla haberiniz olur zaten
Benim de bi 10 gün kadar önce 3700 ölçtüler hala sancı bekliyorum 40+5 te şimdi 4 kg olmuş olabilirrr
şu an da Kaç kilo olmuş kızınız benimde 37. Hafta da 3400 dü doktor 4 kiloya kadar normal sonra sezaryen dedi ama ben 3500 ün üzerini normal nasıl doğurcam diye kara kara düşünüyorum 3500 benim için çok ideal o yüzden tam 38 de gelmesi lazımYok ben pes ediyorum. Herrşeyi yaptım. Egzersiz, yer silme, zıplama pilates topunda, ahududu yaprağı çayı, hurma, kocayla münasebet, sıcak duş. Gelmiyor. 4 kilo olmuştur bile. Zeynep kamil normale zorlayacak zaten. Umudum tükendi. Bakalım başıma ne gelecek, saldım artık akıştayım. 40. Hafta sancı bekle dicekler heralde 5 kiloyla doğuramadan beni sancı çektirip son dakika sezeryana mı alacaklar. Bıraktım bu işleri. İsterse 43 44. Hafta bile gelebilir benim güzel şüşko kızım. Tertemiz delirdim sanırım. Allah selamet versin hepimize
Gözünüz aydinnn, rabbim şifa versin, süt mevzusu bütün annelerin ortak sorunu, zamanla gelecek sıkıntı yapma rahat ol, sinirini sevsinler onun, sanki herşeyi öğrenip çıkıyorlarKızlar günaydın dün sabah 8.10da 38+4te kızım dünyaya geldi çok şükür sezaryenle. Kilosu son ultrasonda 2700-2800ölçülmüştü. 2820 doğdu. Karın çevresi 3 hafta geriden geliyordu. Suyu kalmamıştı dopplerinde direnç artışı vardı vs. Çok şükür sağlıklı doğdu, direk yanıma verildi. Her şeyi çok iyi fakat sezaryen gerçekten zor bir ameliyatmış. Bacaklarımın uyuşukluğu geçince ağrım beni çok zorladı. Ağrı kesicilerle idare ettim. Bebeğim kucağıma verildi hep, altını değiştiremedim, üstünü giydiremedim vs. Spinal anestezi oldu. Öncesinde lokal anestezi yaptılar o yüzden ben devamını o kalın iğnenin girişini hiç hissetmedim. Yaptıktan sonra bi sıcaklık geldi mi bacaklarına dediler geldi ne kadar bekleyeceğiz dedim. Beklemeyeceğiz dediler ve bacaklarımı kucaklayıp sedyeye koydular. O ana kadar hala hissettiğimi zannediyordum. Anestezi doktoru sağolsun hep iyi misin diye kontrol etti. Ameliyat esnasında mide bulantım oldu söyledim ilaç enjekte ettiler 5-10 saniye içinde geçti. Bebeğim yanımda kontrol edildi çocuk doktoru tarafından. Sonra onu alıp götürdüler doktorum da hafif sedasyon verin kapatıyorum dedi. Ara ara bilgi verdi bana sağolsun. Tek dert ameliyathane ışığının alüminyum/ayna kısmına karnım yansıyordu. Yani yanlışlıkla karnım açıkken ve kat kat dikilirken gördüm.
Yine de her şey güzeldi şimdi emzirmekle derdini gidermekle uğraşıyoruz. İki şırınga mama verdiler kan şekeri 65 çıktığı için. İlk doğduğunda tutuyordu ama hemen yoruluyordu ememiyordu. Şuan daha iyiyiz çok şükür. Hatta sinirleniyor daha fazla gelmediği için ağlıyor maalesef
Merhaba ben 5 haftalık gebeyim doktor arayışındayım. Sizce tercih etmeli miyim Ulviye hanımı. İlk gebeliğim olucak benimMerhaba ben vadidekine gidiyorum doktorum Ulviye Hanlı çok memnunum kendisi çok tatlı dilli anaç birisi tavsiye ederim
Günlük çişli bez sayısı 5 ve üstüyse mamaya gerek yoktur. Yeterli besleniyor demek.Kızlar ya benim meme uçları pert acıyor sarılıkta gözlemlemedim ama mama versem mi nasıl yapıyorsunuz beni aydınlatır mısınız
Ben de öyle yaptım duşun altında bezi sıkar gibi sıktım çünkü korktum ateş gibi ve şiş duruyordu. Ertesi gün inmişti biraz arada yine buz tutuyorum gerçekten acılıydı yaBende mastit oldum antibiyotik aldım canım sürekli sağım yapıyorum ve emziriyorum. Çok sıkıntılı bir durum Allah kimseye yaşatmasın valla çok zormuş
Pompa en büyük yardımcım oldu keşke başından alsaydım gerek görülmeme durumu yaşanıyor diye çok geciktirdim almayı. Sağım yapıp masaj yapıyorum. Kb bi de orayı kesip tıkanan yeri açarlar falan diyince iyice panik yapmıştımBizimde böyleydi sarı sarı aktı hep yaktılar baticon sürüldü fln zor kurudu
Duşta tarakla masaj yapıp sıcak suyun altında sağım yapın süt biraz boşa gidiyor ama yapacak bir şey yok sonrasında bebeği ters emzirin sonra soğuk uygulama yapın 1-2 günde düzelir inşallah gecmezse doktor mecbur
Elle sağım yapın bol bol biraz güç gerektiriyor öyle boşalabilir meme ,pompaya kanallar tıkalıyken gelmiyor pompanın masaj özelliğini kullanabilirsiniz
Denedimm duşta sıcak ; çıkınca soğuk kompres çok iyi geldi. Şimdilik inmiş gibi duruyor inşallah bir daha yaşamam bu şişliğiSıcak kompleksi denediniz mi duş altında masaj yada Sıcak havlu ile masaj sonra sagım cok rahatlatıyor
Yapmadıysan sıcak bir duşa girmeyi denesene , Memelerin sıcak suda yumuşatıp emzirmek belki fayda edebilir
Birde makine ile deniyorsan, onun yerine elle sağmayı denemek belki çözüm olabilir
Çok geçmiş olsun
Eğer mastit olduysanız antibiyotiksiz tedavisini bilmiyorum fakat bahsettiğim göğüs ucu koruyuculardan lütfen alın ve deneyim. Ben emzirirken ağlamaya baslamistim artık. Lansinoh krem ve gümüs kapak işe yaramadı. Bu uçları kaynar sudan geçirip meme ucunuza yerleştiriyorsunuz (ürünün içinde anlatır diye düsünüyorum) Bu memenin ucunu bebek sonuna kadar ağzına alıyor, sanırım birkaç saniye sonra süt gelmeye başlıyor. Benim sütüm çok geliyordu sürekli memeyi ağzından çıkarıp tekrar alıyordu. İyice yara oldu o sebeple. Suan bununla 3 gündür çok rahat emziriyorum cünkü ağzına alıp alıp bırakmıyor ve eliyle meme ucunu ellese bile acıtamıyor
Bir de pompa ile sağımı sadece süt azsa öneriyorlar yoksa önermiyolar. Sağdıkça meme süt üretimini arttırdığı icin ve bebek o kadar sütü içemeyeceği için mastit ihtimali artıyormus
Canım bana hemşire mastifex diye bi krem önerdi öyle iyi geldiki hemen söndürdü yumuşattı. Lahana bazlı bişeymiş temizlemeye gerek yokmuş göğsü. Şiddetle tavsiye ederim. Ben trendyoldan aldım
Normal gibi görünüyor bence, diğer arkadaşların da dediği gibi ıslak kalmamasına dikkat et, kendi yüzeyinin hafif kanlı olması normal. Enfeksiyon kapmadığı veya kanama çok olmadığı sürece. O da toparlar inş
Hadi sağlıkla kolaylıkla kavuşun inş
Ayy hayırlı olsunAllah analı babalı sağlıkla büyütsün.
Geçecek geçecek annesi, her ne kadar ben daha iki çocuklu süreci tatmaya başlamamış olsam da şöyle düşünüyorum. İlk çocuğum olduğunda ona alışmak ne kadar zaman almıştı. Tabi ki ilk günden itibaren seviyorsun canından çok, ama ‘tamam ya ben artık anneyim bu bebek ömür olduğunca benimle, artık eski ben gitti’ kabullenmesi tam olarak bi kaç ay sonra geliyor. Onun da hayatına bu zamana kadar olmayan biri girdi, kabullenme evresi bunlar sürecek biraz. İnş en güzel ve yumuşak şekilde atlatırız hepimiz
Benim ilk bebeğimde 7-8 defa mastit oldum. Bir defa antibiyotik kullandım. Gerekirse o da kullanılır çünkü enfeksiyonun ilerlemesi daha tehlikeli. Tabi inş o raddeye gelmeden geçer. Mastit için en iyi gelen elle masaj yaparak yumuşatma, elle sağım ve acısa da sürekli emzirmeye çalışmak. Duş ve soğuk kompres acıyı azaltmak için. Çok acıyor bu arada biliyoruminş en kısa sürede iyileşirsin
Ağlamam yeni bitmişken mesajını okudum bir posta daha ağladım duygusal ponçiğe döndürdü bizi yavrular toparlanacağız inşallaho kadar benzer ki yaşadıklarımız
Allah kolaylık versin hepimize bizim 36 ay var aralarında ama aynı şeyleri yaşıyoruz. Biraz önce babası dışarı çıkardı çıkarken ağladı anne sen de gel diye benim bebekle evde yalnız kalmamı istemiyor normalde babasıyla giderken beni aramazdı. Evdeyken de hep onunlayım bebeği doyurup altını temizleyip uyutuyorum büyükle vakit geçiriyorum işi gücü bıraktım inşallah kolaylıkla adapte olurlar
İlk günler bebek küvözdeyken göğüslerim çok şişmişti süt gelmiyordu sağsam da şişlik inmiyordu. Hemşire gördü sıcak uygulama yap peşinden sağım yap dedi. Duşta sıcak su tuttum göğüslerime sonra sağım yaptım. Havluyu ütü ile ısıtıp göğsüme koydum, sıcak suyu ısıtıp şişe ile göğsümün sert kısımlarına koyup öyle sağım yaptım derken indi rahatladım canım tavsiye ederim sana da
Çok geçmiş olsun canım gerçekten şanssızlık olmuş, olcağı varmış inşallah daha da iyi olursun
Kardeşli çocuğu olanlar olarak hep aynı duyguları yaşıyoruz demek ki normali bu, yazdıklarınla beni tarif ettin resmen Allah sürecimizi kolaylaştırsın
Herkese önerileri için çok teşekkür ederim. Meme hassasiyeti bu sıcakta beni mahvetti. Bebek merakı olan aileler ziyaret etmek isteyince kıyafet adı altında bir tüy bile bana fazla geliyorken memeye dokundukça kıvrandım. bir de mastiti yaşadım harikaaa. Neyseki geçti gibi umarım tekrarlamaz. Sıcak ve soğuk kompres çok iyi geliyor gerçekten. Sizi seviyomİşe yarar diye umarak söylüyorum. Biz yogunbakimda iken 2 saatte bir emzirme olunca göğsümde top top ilk süt mu neyse artık birikti ama kolum oynasa canım acıyor yan tarafima uyuyamiyorum. Soğuk sıcak terliyor ve emziririken gogsum taş gibi bebek tutunca nasıl acıyor ama kesinlikle oralar bosalmiyordu yarım saat bir meme yarım saat diğer meme olmasına rağmen. Sızlıyor mastit dediğimiz şey nedir bilmiyorum yaşadığım şey buydu. Sonra farkında olmadan parmak masajı yaptım oğluşum emerken. O top top olan bölgelere parmaklarla hareketler verip dağılmasını sağladım çok şükür dagila dagila yavaş yavaş geçti sizde emzirme esnasında parmaklarınızla ovalayın masaj yapın dağılmasını sağlayın geçer inşallah. İlk hafta süt doluyor göğüsler ama sonra öyle olmuyor memeleri güçlenince yetmiyor onlara sanki. Saat başı emziriyorum bazen düşünüyorum acaba süt var mıydi ki emdi diye. Göğüsler artık yumuşacık. 16. Gündeyiz. Çok şükür. Halen sarılıgi atlatmaya calisiyoruz. Ondan dolayı saat başı emzirmeye çalışıyorum. Siz de deneyin parmak masajıni. İns. Etki eder.
Canım bir süre sagım yapmadan önce sıcak kompleks yap daha sütün artar hem rahatlarsın ben 2-3gün öyle yaptım ya her gün duşta güzel ce ovDenedimm duşta sıcak ; çıkınca soğuk kompres çok iyi geldi. Şimdilik inmiş gibi duruyor inşallah bir daha yaşamam bu şişliği
37+5te 3600dü. Son 3 haftada birden irileşti 1 kilo aldı toplam. Hızı bu şekilde devam ederse 4ü baya geçecek. Yani zor doğum korkutuyor beni hasar bırakır endişesindeyim. Doktora söylüyorum millet 5 kilo doğuruyo diyo. 1.60 kadınım ne 5 kilosu. Ne biliyim korkuyor insan yaSancı beklerken sezeryana gideceğiz gibi duruyor
şu an da Kaç kilo olmuş kızınız benimde 37. Hafta da 3400 dü doktor 4 kiloya kadar normal sonra sezaryen dedi ama ben 3500 ün üzerini normal nasıl doğurcam diye kara kara düşünüyorum 3500 benim için çok ideal o yüzden tam 38 de gelmesi lazım
Enfeksiyon oluşmadı ama kalan kısım da düşmedi. Sanırım Dr yakacak öyle düşecek gibi bakalım pazartesiye kadar bekliycemCanım onu dezenfekte bı bezle temizle öyle kalmaması lazım enfeksiyon oluşturur tamamen kuruyup düştü bizimki az bı böyle parçalar vardı onlarda banyodan sonra kuruladip hep geçti
Korkma son haftalarda öyle çok almıyorlar artık. Hatta bazıları duruyor kilosu. Bizim de 37 de 3800 ölçüldü 41 bitti doğurdum dedim şimdi kesin 4 u geçmiştir diye ama 3800 doğdu. Saplamalar da oluyor. Kolay bir doğum diliyorum hepinize. Çatala çıkmadan ikinmamaya çalışın onun yerine sancı gelince yere çömelin. Tabi insan yapamiyor ama yapabilirse insan ne âlâ. Ben saatlerce her sancida ikindim çatala çıkınca artık takatim kalmamisti.37+5te 3600dü. Son 3 haftada birden irileşti 1 kilo aldı toplam. Hızı bu şekilde devam ederse 4ü baya geçecek. Yani zor doğum korkutuyor beni hasar bırakır endişesindeyim. Doktora söylüyorum millet 5 kilo doğuruyo diyo. 1.60 kadınım ne 5 kilosu. Ne biliyim korkuyor insan ya
Her seferinde temizle kremle cnm. Az emzirmek süt artışını olumsuz etkileyebilir. Gelişim eksikliğinde bile önce son damlasına kadar emzirme sonra gerekirse mama veriliyor.Kızlar ya benim meme uçları pert acıyor sarılıkta gözlemlemedim ama mama versem mi nasıl yapıyorsunuz beni aydınlatır mısınız
O kadar çıkmaz korkutma kendini, bana da 4oldu dördü geçecek sezeryan alternatifin var diyordu, iki hafta sonra çıkan 3.680, ölçümler kesin değil anca doğum önü stres yaratıyor37+5te 3600dü. Son 3 haftada birden irileşti 1 kilo aldı toplam. Hızı bu şekilde devam ederse 4ü baya geçecek. Yani zor doğum korkutuyor beni hasar bırakır endişesindeyim. Doktora söylüyorum millet 5 kilo doğuruyo diyo. 1.60 kadınım ne 5 kilosu. Ne biliyim korkuyor insan ya
Benim doktorum bu konu da çok hassas 4 kilo da bebek için riskler var bunu göze almayalım demişti37+5te 3600dü. Son 3 haftada birden irileşti 1 kilo aldı toplam. Hızı bu şekilde devam ederse 4ü baya geçecek. Yani zor doğum korkutuyor beni hasar bırakır endişesindeyim. Doktora söylüyorum millet 5 kilo doğuruyo diyo. 1.60 kadınım ne 5 kilosu. Ne biliyim korkuyor insan ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?