- 9 Haziran 2010
- 1.391
- 1.370
- 658
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.121
Artık hiç bir belirtiye inanacak gibi değilim ya kandırılmış gibi hissediyorum kendimi akışına bıraktımAa Süper eli kulagindadirben de doğumdan bikac gün önce acayip bi dinginlik geldi, herşey gitti rahatladim falan demiştim
Kesinlikle canım hepsi geçiyor öyle çabuk büyücekki bu günlerini özleyeceksin tadını çıkart şimdi öptürmüyorlar bile anne yaa diye . Annelik çok tuhaf hep kendini yetersiz hissedeceksin içindeki eleştire sesi durdurman lazımBizi soracak olursanız; yıkılmadık ama ayakta da değiliz.şahsen gaz sancıları ile bol ağlamalı uzun yaz geceleri yaşıyoruz. Gaz damlaları, masajlar, emzirmeler, sallamalar vs pek de fayda vermiyor. Uykusuzluk beni vurdu. Ama bu da bi süreçtir. İlla geçecek.
İnşallah canım aminÇok sağol canım benim. Amin inşallah bir an önce sürecimiz kolaylaşıreşim diyor ki ben ağlayınca çok güçsüzsün, hemen bırakıyorsun kendini. Onun mizacı sert biraz kolay dağılmaz. Güçlü olman lazım falan diye kızıyor bazen hatta. Ama benim içimde yasadiklarimi bilmiyor, aklımdan geçenleri, yetememe hissini, üstelik bedenen güçsüzlüğümü.. Annem diyor ki neden ağlayıp duruyorsun ağlama siz de böyle büyüdünüz. Bende yatar aglarmisim kardeşimle ilgilenmiyorsun benimle ilgilenmiyorsun hep onu seviyorsun. Kızıma böyle hissettirecegim diye ödüm kopuyor zor yani kadın olmak anne olmak vicdanının seni mahvetmesi zor. İnşallah bir an önce sürece cocuklarimiz da biz de adapte oluruz. Yoksa bu psikoloji mahvedecek beni, hiç gecmeyecekmis gibi hissettiriyor.
Benimkini 2. Gün taburcu olurken çıkardılar yenilemediler ıslanabilir ama kuru kalması gerekiyor dedi doktorum hergün banyo yapıyorum bi sıkıntı yaşamadımKızlar bir sorum var. Benim sezeryan için takılan su geçirmez bant çıktı bugün. 5. Günde.
Kendiliğinden
Yerine yenisini takmam gerekir mi acaba, üstüne su gelse sıkıntı olur mu ki duşa girsem.
İnternette yıkanabilirisniz su gelebilir sadece kurutun demiş. Emin olamadım, tecrübesi olan var mıdır.
Allah kolaylık versin leydicimBizi soracak olursanız; yıkılmadık ama ayakta da değiliz.şahsen gaz sancıları ile bol ağlamalı uzun yaz geceleri yaşıyoruz. Gaz damlaları, masajlar, emzirmeler, sallamalar vs pek de fayda vermiyor. Uykusuzluk beni vurdu. Ama bu da bi süreçtir. İlla geçecek.
Aynı gün doğum yaptık biz dün akşam bizimki de öyleydi emzirerek sakinleştirebildim ancak bu sefer de fazla gelip kusmasından korktumBugün tam olarak 4 haftalığız ve ilk atak geldi sanırımsabahtan beri bi huysuzluk huzursuzluk hakim bebişimde. Devamlı emmek istiyor ayrıca. Emzikte almıyor. Kollarım pert.. ama gülücükler anneyi tanımalar çok yakın heyecanlıyım
Bende aynıyım şu an da sizin gibi karnım kaskatı oluyor ve kasıklarıma doğru kasılıyorum yani ben 39 a kadar doğurdum doğurdum sonrası artık Allah’a kalmışDünden beri her fırsatta yürüyorum, vajinaya doğru sürekli vuran bir ağrı var, karnımda hep kaskatı ama hala düzenli sancı yok. Sen nasılsın var bir belirti falan?
Bende yeni uyandım canım vücudunun dinlenmeye ihtiyacı var demekki uyu .belki doğum için lazımdır.uyku hali bende de var yaniKızlar kasılma ve sancılarım oluyor ama düzenli değil ama gelince beni yorgun hissettiriyor uykum geliyor çok benim gibi olan var mı
Ay evet. NihayetAllah kolaylık versin leydicim
İsim koydunuz mı peki
Evet 200 gr almış ama en düşükten almış neyse çok şükür geri kalan şeyleri iyi gayet sağlıklı. Büyük ihtimalle çok kaka yapıyor ondan dolayı kg alımı yavaş oluyor anne sütünçok çabuk sindiriliyormuş çünkü anne sütü alınca sadece gerçekten kaka çok yapıyor mamada daha geç. Ama kg alımı az olduğu için mamaya da devam edeceğizBiz ilk iki gün mama verdik ama memeden emerken veriyordum eve gelince kolostrumu sağdım verdim sonra sağım yaptıkça sütüm geldi mamayı kestik ama işte kilo alımı baya az bende senin gibi emdikten sonra doymazsa sağdığım sütlerden veriyorum ama doktorumuzun söylediği gibi son sütü alamadığı için kilo alımı da az olmuş.
Sizin 1 aylık olmuş bence geçmiştir doğum kilosunu ya 15 günde 120 gr kesin almıştır inşallah endişelenme canım
Bende mastit oldum antibiyotik aldım canım sürekli sağım yapıyorum ve emziriyorum. Çok sıkıntılı bir durum Allah kimseye yaşatmasın valla çok zormuşGöğüs ucu kremi kullandım sadece. Bugün itibariyle mastit oldum sanırım… imdat yaa.
Sağ mememin arka kısmından uca doğru şişlik var. Ne kaset sağsam da meme inmiyor şiş ve ateş gibi yanıyor. Sanırım mastit oldum buna rağmen emsirmek istedim ama bebek almıyor ucu büyük diye zaten çok da acıyor. Ne yapabilirim? Antibiyotik tedavisi veriyormuş doktor sanırım ama ben daha doğal bir yöntem tercih ederim
Bişeyler yapmazsam doğuramam gibi geliyor ksjsjakBende yeni uyandım canım vücudunun dinlenmeye ihtiyacı var demekki uyu .belki doğum için lazımdır.uyku hali bende de var yani
Bizim de aynı, hatta çok az ıslaklık şeklimde taze kanama oldu, doktoru bdkleyelim dedi. Bozuk para büyüklüğünde kanama olursa o zaman k vitamini yaparız dedi. O kalıntıyı yok etmek için de dediğiniz gibi yakılması gerekebiliyormuş nitrat çubuğuyla galiba.Enfeksiyon oluşmadı ama kalan kısım da düşmedi. Sanırım Dr yakacak öyle düşecek gibi bakalım pazartesiye kadar bekliycem
Ay yorgun oluncada ıkınmaya halin kalmıyor uyu dinlen sonra harekete devamkeBişeyler yapmazsam doğuramam gibi geliyor ksjsjak
Aynı durumdayız. Yapmadığım şey kalmadı. Bekliyorum artıkBende aynıyım şu an da sizin gibi karnım kaskatı oluyor ve kasıklarıma doğru kasılıyorum yani ben 39 a kadar doğurdum doğurdum sonrası artık Allah’a kalmış3400 tü 37. Hafta da o yüzden erken doğurmam lazım diyorum kendi kendime çünkü 3500 üzerinde vajinal doğum artık zorlaşır
Ben de ondan korkuyordum ciddenAy yorgun oluncada ıkınmaya halin kalmıyor uyu dinlen sonra harekete devamke
İlki hamileliğimde 41 e kadar beklemiştimBende burdayım hala yılan hikayesine dönen doğumum ve benay beklemek ne kadar zormuş aklını takmadan rutinine devam etmek lazımmış bilemedim .bütün belirtilerim gitti oturuyorum öle hala doğurmadın mı diyenleri dövesim var onlar yüzünden gereksiz stres oldum
Gaz damlası olarak ne kullanıyorsun faydasını gördün mü?Bizi soracak olursanız; yıkılmadık ama ayakta da değiliz.şahsen gaz sancıları ile bol ağlamalı uzun yaz geceleri yaşıyoruz. Gaz damlaları, masajlar, emzirmeler, sallamalar vs pek de fayda vermiyor. Uykusuzluk beni vurdu. Ama bu da bi süreçtir. İlla geçecek.
Kaka yapan bebek büyür diyorlar kandırıyorlar mı beniEvet 200 gr almış ama en düşükten almış neyse çok şükür geri kalan şeyleri iyi gayet sağlıklı. Büyük ihtimalle çok kaka yapıyor ondan dolayı kg alımı yavaş oluyor anne sütünçok çabuk sindiriliyormuş çünkü anne sütü alınca sadece gerçekten kaka çok yapıyor mamada daha geç. Ama kg alımı az olduğu için mamaya da devam edeceğiz
Gümüş yada plastik kalkan kullanıyor musun?Bu arada göğüs ucu kremi olarak lansinoh ile başlamıştım ama b-good care ile sevam ediyorum, daha iyi gibi geldi bana. Sürdüğüm anda bile acısını alıyor sanki. Lansinoh kadar elbiseleri de mahvetmiyor yağdan. Hemşire önermişti, doğallığını çok ayrıntılı araştıramadım ama iyi gelmesi açısından Tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?