2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Kızlar selamlar. Ben ağustos annesi olmayı beklerken benişim dayanamayıp 5 temmuzda geliverdi ve temmuz annesi oldum

Tecrübelerinize dayanarak sormak istediğim bi husus var. Biz en başından bu yana emzirme ile ilgili biraz da tecrübesizlik ve stres kaynaklı biraz problem yaşıyorduk. Dün akşam sağ göğsüm o kadar taş gibi oldu ki bir akşamda nasıl o hale geldi hiç anlamadım. Sütü boşaltmazsam mastite doğru gidiyor ve aşırı canım yanıyor. Bebişi bile emziremiyorum, o kadar dayanılmaz bir acı. Tecrübeli annelerim bu duruma nasıl müdahale edebilirim? Tek yolu sağımla boşaltmak mı? O şekilde de canım çok yanıyor. Diyelim ki öyle olması gerekiyor, bunu aralıksız olarak boşalana kadar mı yapmalıyım? Yoksa yarımşar saat sağımlar arasına biraz süre bırakmalı mıyım? Göğsüm acayip büyüdü ve acayip sertleşti. Tahminen bu sürecin bitmesi ne kadar zaman

Merhabalar acaba neden çok topuk kanı verdiniz bizde 3. Kez verdik ve ben çok stresliyim şuan nasıl gececek zaman bilmiyorum salı günü verdik 3 kanı aramalımıyım kaç gün beklicem bilmiyorum stresten sütüm kesilir diye korkuyorum

Saglıkla güzellikle büyütün inş
Duşta masaj yaparak başlayın agrıycak ama o sütün boşalması lazımmm biraz sagımdan sonra dayanamazsanız ara verin ben duş aldım masaj yaptım duşta
Sonra cıktım sağım yaptım
Sonra Havlu ısıtıp gögsüme koydum 2-3kez tekrardan Sonra yine sagım yaptım Sonra diger gögüsüm
Aralıklarla yapın ama en kısa zamanda boşalması lazım yoksa daha kötü bir hal alabilir ben 2 saat 3 saat ugrastım ütü ile Havlu ısıttm Sonra sağım derken cok rahatladım

Bizim de 32. haftada üst kol ve bacakların 4-5 hafta geriden gelmesinden dolayı şüphelenilmişti. O zaman fetal dna ve kordosentez yaptırmıştık. Sonuçlar temiz geldi ama doğumdan sonra çocuk dru tedbiren görünün isterseniz dedi 4 farklı bölüme. Bir tanesi genetik. Daha 4 eylüle sıra bulabildik en erken bekliyoruz. İnsan bu stresle baş edemiyor gerçekten. Bir şey var mı yok mu diye düşünmek çok yıpratıcı. Hiçbir şey yapmadan beklemek inanın daha zor. İsterseniz siz de gidin en azından böyle bir durum varsa erken teşhis edilmiş olur yoksa da ohhh be dersiniz beklemek yerine.
Vallahi ben de anlamadım bu kanama olayını bir gün var 2 gün yok. Bir gün normal ped kullanıyorum diğer gün günlük ped bile boşuna benim ilk doğum pek bilmiyorum yani ama normal diye tahmin ediyorum

Allah muhafaza ya Rabbim sen sağlıkla bağışla evlatlarımızı bize. Sağlık sorunu olanların da yardımcısı ol. varsayalım ki böyle bir durum oldu down sendromu çıktı tedavisi var mı ?

Merhabalar doğumdan sonra hastanede kaldığımız 3 gün içinde kan şekeri ve sarılık değerlerinin takibi için çok sık alıp götürdüler bebişi yanımdan bazen de yanımda aldılar. birden fazla kez aldılar yani topuk kanını. sonrasında ilk hafta doktor kontorlünde aldılar hastanede. Bir de aile hekimliğinden çağırdılar orada aldılar genetik hastalık taraması için. Ben de artık yeter diye düşündüm hatta aile hekimine çağırdıkları zaman hemen gitmedim bi kaç gün daha geçsin istedim. Ama stres yapmayın temiz çıkar sonuçlarımız inşallah yenidoğanlarda prosedür bu şekilde demek ki biz de yaşadıkça öğreniyoruz isterseniz arayıp bilgi alın içiniz de rahatlar bize olumlu sonuç olursa zaten aranmayacağımızı söylemiştiler

Amiiinnn kromozom bozukluğu olduğu için tedavisi yok diye biliyorum. Etkilerine yönelik belki vardır
Öyleyse tevekkül Allah diyelim bekleyelim. Avuç içi nasıl bebeğin ben şimdi baktım geçen gruba atmışlardı ya hani

Eklentiler

• IMG_20250807_114654.webp
    12 KB · Görüntüleme: 53
Benimde aynı böyle anlattığınız gibi kanda değil zaten doktor normal dedi 40 kontrolümde bana

Öyleyse tevekkül Allah diyelim bekleyelim. Avuç içi nasıl bebeğin ben şimdi baktım geçen gruba atmışlardı ya hani
Benimki de böyle zaten şimdiye kadar 5 farklı dr gördü fiziksel muayenesinde bir sıkıntı yok şükür umarım sizde de her şey yolundadır veya yoluna girer
Benimde aynı böyle anlattığınız gibi kanda değil zaten doktor normal dedi 40 kontrolümde bana
Bana da drum 40 gün sürebilir iyileşmen de 6 haftayı bulur demişti o yüzden normal diye tahmin ediyorum

Amin amin

Benim meme ucu büyükmüş hemşire dedi. bizimkinin ağzı küçük bende de tam tersi problem var
15 güne biraz daha büyür memeye alışır dedi.
Şimdi yeni aldım kelebek uç. Başlayacağım inş emebilir

Yani anormal çıkan sonuç neydi de bu kadar aldılar açıkcası içimi rahatlacak bi yorum arıyorum en son temiz çıktı değil mi Allahın izniyle

Vallahi ben de anlamadım bu kanama olayını bir gün var 2 gün yok. Bir gün normal ped kullanıyorum diğer gün günlük ped bile boşuna benim ilk doğum pek bilmiyorum yani ama normal diye tahmin ediyorum
Normal canım normal, gayet normal merak etme, bu haftalarda neredeyse hepimizin öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…