- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #28.701
Merhabalar acaba neden çok topuk kanı verdiniz bizde 3. Kez verdik ve ben çok stresliyim şuan nasıl gececek zaman bilmiyorum salı günü verdik 3 kanı aramalımıyım kaç gün beklicem bilmiyorum stresten sütüm kesilir diye korkuyorumAlıntı yapamadım bizde de kıyafet konusunda benim ani ter basmalarım ani üşümelerim olduğu için bebeği de manyak ettim bi çıkar bi ört bi giydir klima bi aç kapat. Ama gazı falan varsa alt kısmını giydirip örtüyorum müslinle. Bir de bebişimden o kadar çok topuk kanı aldılar ki ayağına bi şey değerse çok fazla tepki veriyor artık çorap bile giymek istemiyor ittire ittire çıkarıyor giydirmiyorum ben de artık kundak da istemiyor. Şimdiden özgürlüğünü ilan etti benimki daral geliyor ona.
Emme süresi de gittikçe kısalıyor ama sıklaşıyor çok sık emmek istemeye başladı. Ekşime yapmasın diye biraz beklemeye çalışıyorum ama çığlık çığlığa ağlıyor. 2 haftalığız şu an. Sanırım istedikçe verecem ben de artık mideleri de büyümeye başlıyor bence. Kusmadığı sürece inş sorun yoktur sık emzirmekte
Saglıkla güzellikle büyütün inşKızlar selamlar. Ben ağustos annesi olmayı beklerken benişim dayanamayıp 5 temmuzda geliverdi ve temmuz annesi oldum
Tecrübelerinize dayanarak sormak istediğim bi husus var. Biz en başından bu yana emzirme ile ilgili biraz da tecrübesizlik ve stres kaynaklı biraz problem yaşıyorduk. Dün akşam sağ göğsüm o kadar taş gibi oldu ki bir akşamda nasıl o hale geldi hiç anlamadım. Sütü boşaltmazsam mastite doğru gidiyor ve aşırı canım yanıyor. Bebişi bile emziremiyorum, o kadar dayanılmaz bir acı. Tecrübeli annelerim bu duruma nasıl müdahale edebilirim? Tek yolu sağımla boşaltmak mı? O şekilde de canım çok yanıyor. Diyelim ki öyle olması gerekiyor, bunu aralıksız olarak boşalana kadar mı yapmalıyım? Yoksa yarımşar saat sağımlar arasına biraz süre bırakmalı mıyım? Göğsüm acayip büyüdü ve acayip sertleşti. Tahminen bu sürecin bitmesi ne kadar zaman
Bizim de 32. haftada üst kol ve bacakların 4-5 hafta geriden gelmesinden dolayı şüphelenilmişti. O zaman fetal dna ve kordosentez yaptırmıştık. Sonuçlar temiz geldi ama doğumdan sonra çocuk dru tedbiren görünün isterseniz dedi 4 farklı bölüme. Bir tanesi genetik. Daha 4 eylüle sıra bulabildik en erken bekliyoruz. İnsan bu stresle baş edemiyor gerçekten. Bir şey var mı yok mu diye düşünmek çok yıpratıcı. Hiçbir şey yapmadan beklemek inanın daha zor. İsterseniz siz de gidin en azından böyle bir durum varsa erken teşhis edilmiş olur yoksa da ohhh be dersiniz beklemek yerine.Biz 5 6 doktor gördük şimdiye kadar. Her fiziksel muayenede Dr böyle birşey tespit etmedim dedi. Ama bu tür durumlar çocuk büyümeden fiziksek muayene ile bazen tespit edilemiyor dedi. Genetik doktoruna gitmek isterseniz garanti olsun diye gidebilirsiniz dedi. Instagram da bir video gördüm. Anne bebeğinin dogarkenki fotoğraflarıni paylaşmıştı bir yaşına kadar. Bir yaşından sonra yeni yeni belli olmuş. Rabbim kuzularimiza şifa versin. Hasta olan tüm kuzulara şifa anne babalara sabir versin. Çok zor bir durum. Eşimin teyze oğlu da kızı bir bucuk yaşına gelene kadar bişi yoktu. Biranda yüzü benzemeye başladı. Hareketleri falan.
Vallahi ben de anlamadım bu kanama olayını bir gün var 2 gün yok. Bir gün normal ped kullanıyorum diğer gün günlük ped bile boşunamerhaba kızlar, doğum yapalı 12 gün geçti normalde kanamam çok fazla değildi ancak bugün yoğun bi kanama var bu şekilde bir şey yaşayan var mı acaba normal mi? ayrıca dün biraz fazla yürüdüm dinlenme fırsatım olmadı pek o etkilemiş olabilir mi
Allah muhafaza ya Rabbim sen sağlıkla bağışla evlatlarımızı bize. Sağlık sorunu olanların da yardımcısı ol. varsayalım ki böyle bir durum oldu down sendromu çıktı tedavisi var mı ?Bizim de 32. haftada üst kol ve bacakların 4-5 hafta geriden gelmesinden dolayı şüphelenilmişti. O zaman fetal dna ve kordosentez yaptırmıştık. Sonuçlar temiz geldi ama doğumdan sonra çocuk dru tedbiren görünün isterseniz dedi 4 farklı bölüme. Bir tanesi genetik. Daha 4 eylüle sıra bulabildik en erken bekliyoruz. İnsan bu stresle baş edemiyor gerçekten. Bir şey var mı yok mu diye düşünmek çok yıpratıcı. Hiçbir şey yapmadan beklemek inanın daha zor. İsterseniz siz de gidin en azından böyle bir durum varsa erken teşhis edilmiş olur yoksa da ohhh be dersiniz beklemek yerine.
Vallahi ben de anlamadım bu kanama olayını bir gün var 2 gün yok. Bir gün normal ped kullanıyorum diğer gün günlük ped bile boşunabenim ilk doğum pek bilmiyorum yani ama normal diye tahmin ediyorum
Merhabalar doğumdan sonra hastanede kaldığımız 3 gün içinde kan şekeri ve sarılık değerlerinin takibi için çok sık alıp götürdüler bebişi yanımdan bazen de yanımda aldılar. birden fazla kez aldılar yani topuk kanını. sonrasında ilk hafta doktor kontorlünde aldılar hastanede. Bir de aile hekimliğinden çağırdılar orada aldılar genetik hastalık taraması için. Ben de artık yeter diye düşündüm hatta aile hekimine çağırdıkları zaman hemen gitmedim bi kaç gün daha geçsin istedim. Ama stres yapmayın temiz çıkar sonuçlarımız inşallah yenidoğanlarda prosedür bu şekilde demek ki biz de yaşadıkça öğreniyoruzMerhabalar acaba neden çok topuk kanı verdiniz bizde 3. Kez verdik ve ben çok stresliyim şuan nasıl gececek zaman bilmiyorum salı günü verdik 3 kanı aramalımıyım kaç gün beklicem bilmiyorum stresten sütüm kesilir diye korkuyorum
AmiiinnnAllah muhafaza ya Rabbim sen sağlıkla bağışla evlatlarımızı bize. Sağlık sorunu olanların da yardımcısı ol. varsayalım ki böyle bir durum oldu down sendromu çıktı tedavisi var mı ?
Öyleyse tevekkül Allah diyelim bekleyelim. Avuç içi nasıl bebeğin ben şimdi baktım geçen gruba atmışlardı ya haniAmiiinnnkromozom bozukluğu olduğu için tedavisi yok diye biliyorum. Etkilerine yönelik belki vardır
Benimde aynı böyle anlattığınız gibi kanda değil zaten doktor normal dedi 40 kontrolümde banaBizim de 32. haftada üst kol ve bacakların 4-5 hafta geriden gelmesinden dolayı şüphelenilmişti. O zaman fetal dna ve kordosentez yaptırmıştık. Sonuçlar temiz geldi ama doğumdan sonra çocuk dru tedbiren görünün isterseniz dedi 4 farklı bölüme. Bir tanesi genetik. Daha 4 eylüle sıra bulabildik en erken bekliyoruz. İnsan bu stresle baş edemiyor gerçekten. Bir şey var mı yok mu diye düşünmek çok yıpratıcı. Hiçbir şey yapmadan beklemek inanın daha zor. İsterseniz siz de gidin en azından böyle bir durum varsa erken teşhis edilmiş olur yoksa da ohhh be dersiniz beklemek yerine.
Vallahi ben de anlamadım bu kanama olayını bir gün var 2 gün yok. Bir gün normal ped kullanıyorum diğer gün günlük ped bile boşunabenim ilk doğum pek bilmiyorum yani ama normal diye tahmin ediyorum
Benimki de böyleÖyleyse tevekkül Allah diyelim bekleyelim. Avuç içi nasıl bebeğin ben şimdi baktım geçen gruba atmışlardı ya hani
Bana da drum 40 gün sürebilir iyileşmen de 6 haftayı bulur demişti o yüzden normal diye tahmin ediyorumBenimde aynı böyle anlattığınız gibi kanda değil zaten doktor normal dedi 40 kontrolümde bana
Amin aminBenimki de böylezaten şimdiye kadar 5 farklı dr gördü fiziksel muayenesinde bir sıkıntı yok şükür umarım sizde de her şey yolundadır veya yoluna girer
Bana da drum 40 gün sürebilir iyileşmen de 6 haftayı bulur demişti o yüzden normal diye tahmin ediyorum
Benim meme ucu büyükmüş hemşire dedi. bizimkinin ağzı küçük bende de tam tersi problem varKuzum benim de böyleydi. Silikon uç kullanmaya başladım çok rahat emdi. Ama emzirme danışmanına gidiyordum o silikon uça alışırsa normal memeyi bir daha tutmaz dedi. O yüzden silikon ucu bırakmaya çalıştık bir süre de. Şimdi şöyle yapıyorum. Önce sağma makinesiyle mememi 5 dk sağıyorum. Meme ucumu baya dışarı çıkartıyor. Sonra bebişin ağzına beriyorum hemen tutuyor çok şükür
Yani anormal çıkan sonuç neydi de bu kadar aldılar açıkcası içimi rahatlacak bi yorum arıyorum en son temiz çıktı değil mi Allahın izniyleMerhabalar doğumdan sonra hastanede kaldığımız 3 gün içinde kan şekeri ve sarılık değerlerinin takibi için çok sık alıp götürdüler bebişi yanımdan bazen de yanımda aldılar. birden fazla kez aldılar yani topuk kanını. sonrasında ilk hafta doktor kontorlünde aldılar hastanede. Bir de aile hekimliğinden çağırdılar orada aldılar genetik hastalık taraması için. Ben de artık yeter diye düşündüm hatta aile hekimine çağırdıkları zaman hemen gitmedim bi kaç gün daha geçsin istedim. Ama stres yapmayın temiz çıkar sonuçlarımız inşallah yenidoğanlarda prosedür bu şekilde demek ki biz de yaşadıkça öğreniyoruzisterseniz arayıp bilgi alın içiniz de rahatlar bize olumlu sonuç olursa zaten aranmayacağımızı söylemiştiler
Normal canım normal, gayet normal merak etme, bu haftalarda neredeyse hepimizin öyleVallahi ben de anlamadım bu kanama olayını bir gün var 2 gün yok. Bir gün normal ped kullanıyorum diğer gün günlük ped bile boşunabenim ilk doğum pek bilmiyorum yani ama normal diye tahmin ediyorum
Dr normal dedi mi? Olumsuz bir şey demediyse normaldir sanırım. Bebekten bebeğe fark eder bence. Belirli bir skala vardır diye tahmin ediyorum arasındaysa normaldir. Bilgi değil sadece hislerKızlar 25 günde 770 gram alması normal değil mi
Ayyy iyi bariNormal canım normal, gayet normal merak etme, bu haftalarda neredeyse hepimizin öyle
29gun oldum bakalım ne zaman bitecekAyyy iyi bari40 olmadan bitebiliyormuş da sanırım ama tabi nerde bende o şans
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?