2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Kızlar napıyosunuz ?
Bu sıcaklardan bir tek ben mi fenalık geçirmeye başladım 🪭 Yemek yerken terliyorum , yürüyorum terliyorum, uyuyorum terliyorum yaaa mayısta böyleyim. Sebebi aldığım kilolar bence galiba artık bir şey yemesem de alıyorum her gün :skandal: Ben var ya Temmuza kadar 2-3 defa bayılıp ayılırım. Gün boyu uykum var bir de bu halsizlik ne ola ki ? Dün gece formu okurken uyumuşum elimde telefon :D

Bacım bu çocuk devamlı mı hıçkırıyor beş dakika boyunca tıklatıyor aynı yerden 😂
Hıçkırır hıçkırır bazen çok sinirim.bozuluyor, bazı günler de tam geçti diyorum arkadan yine başlıyor iki üç tur dakikalarca 😂😂 yada oyun modundaysa elini ayağını sabit biryere vuruyor olabilir 😊

Yan yatıyodum doğrulurken parmak çıtlar ya hani. Öyle bi ses geldi karnımdan. İnşallah bebeğim ayağını elini falan incitmemişimdir :110: Allahım sağ salim zamanında sağlıkla doğuraydık ya o_O
Korkutmak istemem ama ben son aylarda karından çıt çıt ses gelip çatlayanları okumuştum bir kontrol et istersen canım

Çok uzun zamandır alıyorum bende. 15 de falan başladım sanırım. Fibromiyaljim var hadi sırtım o yüzden ağrıyor ama hiç kramp falan girmezdi bacaklarıma 😀 bence yetmiyor bu ilaç bana 🤣🤣
Benimde 4 tane fıtığım var 20. Haftada o tuttu hatta bacağım felçti diyebilirim dilimi ısırayım da o zamandan beri iyi geliyo günde 2 içiyorum bende. Ama damarlanma attıysa bacaklarında kan hacmi artıyor ya ister istemez kilo da alıyoruz varis gibi şeyler oluştuysa kramp ondan da oluyomuş. Benimde sabahları fix 6 7 gibi kramp giriyor osteocare ın yetmediğini düşünüyodum 😆😆 ama iç dış varislerim artmış ondanmış

progestan rahim açılmasına ve doğum kramplarına etki etmiyor ondan ziyade rahmi sertleştirerek rahim yumuşamasının önüne geçiyor yani progestanı bırakır bırakmaz gelmez bebek Vaalbara Vaalbara ‘nın dediği gibi bebeğin keyfi bilir 😁😁

ben orzax ocean extramag kullanıyorum @lady peacock içinde malat bisglisinat ve sitrat 3 formu da var. uyumadan önce alıyorum demirle beraber
Ay inşallah 🤲🏻☺️ tam 34+6da bitiyor ilacım 4 5 hafta daha durur inşallah ilk gebeliğim biraz korkuyorum açıkcası erken doğumdan

Kızlar bacaklara kramp girdiğinde ya da girmek üzereyken ayak parmaklarınızı kendinize doğru çekip arka bacağı gerdirirseniz kramp tık diye açılıyor. Bana bi hemşire arkadaş önerdi ben de size önereyim. Hareketi tam anlatamamış olabilirim şu şekilde topuk dışarı parmak uçları içeri

Eklentiler

• IMG_2070.webp
    IMG_2070.webp
    8,5 KB · Görüntüleme: 36
Benimde 4 tane fıtığım var 20. Haftada o tuttu hatta bacağım felçti diyebilirim dilimi ısırayım da o zamandan beri iyi geliyo günde 2 içiyorum bende. Ama damarlanma attıysa bacaklarında kan hacmi artıyor ya ister istemez kilo da alıyoruz varis gibi şeyler oluştuysa kramp ondan da oluyomuş. Benimde sabahları fix 6 7 gibi kramp giriyor osteocare ın yetmediğini düşünüyodum 😆😆 ama iç dış varislerim artmış ondanmış
Aslında bacaklarımın yukarı kısımlarında ufak ufak varislerde var biliyor musun. Ben onların sebep olabileceğini hiç düşünmemiştim. Gerçekten benimde her sabah 6-7 gibi inanılmaz bir ağrıyla uyanıyorum. Eşi uyandırıyorum acından kıvranırken nolur bi masaj yap bacağım açılsın diyorum. Masaj yapıyor da öyle kendime geliyorum. Eskiden arada denizde ayağıma girerdi o da dayanılmaz olurdu ama bacağa girmesi bambaşkaymış 😂

Bişey sorabilirmiyim bugün ayakta ve yürür pozisyonda bebek hareketlendi yani karnımın sağ tarafına doğru yaslanır gibi hareketlendi ve vajina girişimde yanma gibi bir his oldu yani bebek hareket ettiğinde yanma hissi oldu bir kaç defa tekrarladı markete gidiyordum durdum dinlendim tanıdık bir yere girip oturdum eşimi bekledim geçti şuan yok hareket ediyor yine ama yanma yok acaba bu ne olabilir

Kızlar napıyosunuz ?
Bu sıcaklardan bir tek ben mi fenalık geçirmeye başladım 🪭 Yemek yerken terliyorum , yürüyorum terliyorum, uyuyorum terliyorum yaaa mayısta böyleyim. Sebebi aldığım kilolar bence galiba artık bir şey yemesem de alıyorum her gün :skandal: Ben var ya Temmuza kadar 2-3 defa bayılıp ayılırım. Gün boyu uykum var bir de bu halsizlik ne ola ki ? Dün gece formu okurken uyumuşum elimde telefon :D
Biz varya iyi ki ağustos eylülde hamilelik geçirmeyeceğiz yoksa mahvolmuştuk 🤣 bugün Ankara çok sıcaktı bildiğiniz yaz gelmiş. Mahvoldum. Normalde de çok yanan bi insan değilimdir. Ama bu sanırım hormonlardan. 3. Trimester da halsizlik uyku tekrar geliyor demişlerdi o da doğruymuş. Ben de sürekli uyuyakalıyorum. Bebiş öncesi Rabbim dinlenmemiz için fırsat tanıyor 😀

Biz varya iyi ki ağustos eylülde hamilelik geçirmeyeceğiz yoksa mahvolmuştuk 🤣 bugün Ankara çok sıcaktı bildiğiniz yaz gelmiş. Mahvoldum. Normalde de çok yanan bi insan değilimdir. Ama bu sanırım hormonlardan. 3. Trimester da halsizlik uyku tekrar geliyor demişlerdi o da doğruymuş. Ben de sürekli uyuyakalıyorum. Bebiş öncesi Rabbim dinlenmemiz için fırsat tanıyor 😀

Ağustosta da daha fena şeylerle uğraşıyor olacağız 🤣 🤣 Ankara kuru sıcaktır bi de off. Ya evin içinde olmama rağmen böyleyim dışarısı daha fena. Acil klima bakıyoruz 1 ay daha çıkaramam bu gidişle.
Ya dimi hormonlardan kaynaklı bir uyku halidir bu. Umarım herkes benle benzer uyku hacmindedir de bendeki normaldir. Sürekli uykusunu alamamış mavi yakalı gibi geziyorum :D :D

Amin inşallah canım cümlemiz için hayırlı sağlıklı doğumlar olsun inşallah günüm yaklaştıkça korkularım başladı uykularım kaçıyor bugün hep aklıma doğumhaneye gireceğim o dakikalar geldi sonrasında ki o ağrılar acılar allahım sen bana yardım et dedim kendime hep birde bu iki gündür çok ciddi kasılmalarım var ve ağrılarım hiç böyle değildim bayağı ağırlaştım
Çok güzel bir doğum hatıran olsun inşallah canını sıkma hepimiz aynı durumdayız rabbim yardımcımız olsun💕🫠

Rahat ol bebiş vermez senden alacağını alır bakar keyfine 😂
Aşırı bir uyku düşkünlüğüm oldu sürekli uyumak istiyorum gece uyuyorum gündüz de 2-3 saat
Yürüyüş yaptığım zaman yorulup eve gelip uyuyan varmı kızlar 30 dakıka yürüsem sanki sabahtan akşama kadar yürümüş gibi öyle yorgun oluyorum benim birde astımım var bebekte büyüdü artık sanırım hepsinden dolayı 🫠
Bende acayip yorulmaya başladım ama ilk gebeliğin tadını çıkarın kızlar benim 2. oğlumdan yatıp dinlemeye vakit kalmıyor ancak akşam o uyuduktan sonra
Kızlar şöyle bir şey olabiliyor mu. Diyelim ki 32. Haftada doktora gittim ve bana çalışabilir raporu verdi. Sonra ben 34. Haftada artık çalışamayacağımı düşündüm iznimi kendim başlatabiliyor muyuz. Ya da tekrar çalışamaz raporu alabiliyor muyum
Evet çalışır raporu aldıktan sonra çalışamaz alabilrisin ama çalışamaz aldıktan sonra tekrar çalışır alamıyorsun canım
Ben de yatağını sevmedim çok ince ama kullanan var bebekken yeterli diye. Belki o süngeri başka yerde değerlendirip oraya ilerde yataşın süngerinden alırım. Kanzın park yatağınım yatakları yataştı ama bunu seçtik :/
Biz yataş twiny kullandık ben memnundum ondan
Kızlar sizin de bebisler canınızı yakıyor mu? 2 gündür acayip hareketler yapıyor geriniyor mu dönmeye mi çalışıyor anlamadım ama karnımı çok acıtıyor bazen. Şekilden şekile sokuyor. Beni mahvediyor.
Hem de nasıl benimkinin kafası sağ üstte ayakları aşağı vajinaya doğru geriniyor sanırım ama karnımı deliyor resmen
O dediğin güç toplayıp vuruyor evet o zaman göbeğim zaten baya hareket ediyor çok garip bi his ya 😃😃
İnsanın içi bi hoş oluyor hem çok güzel aynı zamanda çok rahatsız edici değil mi 🫢
Kamuda çalışan kızlara bir sorum olacak. Kızlar bu doğum izninde olduğumuz süre boyunca maaşlarımız nasıl yatacak bilen var mı ? Normal 16 hafta boyunca yatmaya devam edecek mi yoksa izin bitiminde toplu bir şekilde mi yatıracaklar ?

Ya biri dedi ki doğum öncesi için topluca bi defa doğum sonrası için topluca bi defa yattı dedi ama anlamadım 😀 ona göre bi bütçe planlaması yapalım inşallah bilen biri vardır 😀
Ben sağlık bakanlığında çalışıyorum 2023 ekimde doğum yaptım o zaman hep ay ay yattı sonradan değiştiyse bilmiyorum canım
Ne alacağımı inan hala bilmiyorum desem en önemlisi benim için yatak ve bebek arabasıydı bebek arabasını aldım atmıştım buraya kimseden ses çıkmadı almamışlar benimle aynı kimse 😩 yatakta da bilmiyorum ne alsam 😃💕
Yine oğlumda diycem de park beşik abiden kalma yoyko marka yatağını da yataş twiny almıştım şimdi kardeşi de kullanacak ben memnundum
Ay Allahım maşallah beşiğe bak pembiş pembiş Allahım sağlıkla yatırmayı nasip etsin 😃❤️ benim kafamda bi soru var şimdi biz bu reflü yatağını alıp bunun üzerine park beşikte yatıracaksak o zaman o park beşin anlamı sadece koruma olarak oluyor gibi bir şey oluyor şimdi bebek buna alışırsa sonra park yatakta yatabilir mi? 😭
Bebekler bir şeye alışınca bırakıp yeni bir düzene alışması max 3-4 gün sen istikrarlı olursan alışmadı uyumadı diye değiştirirsen alışmaz zaten canım🫠
Ben şahsen oğlumda sıkıntı yaşamadım
Geçmiş olsun, benim de geçen hafta yan duruyordu bu hafta başı aşağı inmiş dedi doktor. Bir de hala yeri var değiştirebilir de dedi , sanırım 34-36 dan falan sonra artık tam belli oluyor
Benim ilk gebeliğimde 37.haftada başı aşağı dönmüştü 39.haftada doğum kanalına girmişti doktorum bir günde bile girip dönebilir belli olmaz demişti

Aslında bacaklarımın yukarı kısımlarında ufak ufak varislerde var biliyor musun. Ben onların sebep olabileceğini hiç düşünmemiştim. Gerçekten benimde her sabah 6-7 gibi inanılmaz bir ağrıyla uyanıyorum. Eşi uyandırıyorum acından kıvranırken nolur bi masaj yap bacağım açılsın diyorum. Masaj yapıyor da öyle kendime geliyorum. Eskiden arada denizde ayağıma girerdi o da dayanılmaz olurdu ama bacağa girmesi bambaşkaymış 😂
İlk sezaryenimde varis çorabımı giymem gerekiyormuş o da bir nevi ameliyat olduğu için ama bana söyleyen olmadığı için bilgimde yoktu. Sezaryenden sonra ayak bileği iç kısımda oldu baya örümcek gibi ama rahatsız etmiyordu ağrı olarak taa ki 2.ye hamile kalana kadar 5 6 ayda bacaklarım mahvoldu estetik açıdan. Son zamanlarda da ayaklarım davul gibi şişiyodu damarlarımda öyle hem de ne zaman sabah böyle uyanıyordum. Ki artan krampları söylemiyorum bile. Doktorum kalp damar görsün deyince gittim hem bu dışarıdan gördüğümüz varisler hem de kas içinde varislerim oluşmuş iç ve dış varis diye geçiyomuş damarlardaki kapakçıklarda kaçak yapmaya başlamış artık iyice ondan şiddetlenmiş kramp a sebep oluyomuş osteocare ın sucu yok yani hshsjjsjs artık ona da yapabilceği bişi yok 😆😆😆😆 kıssadan hisse bacaklardaki damarlanmalar arttıysa dopller çekilmeli

Bende acayip yorulmaya başladım ama ilk gebeliğin tadını çıkarın kızlar benim 2. oğlumdan yatıp dinlemeye vakit kalmıyor ancak akşam o uyuduktan sonra

Evet çalışır raporu aldıktan sonra çalışamaz alabilrisin ama çalışamaz aldıktan sonra tekrar çalışır alamıyorsun canım

Biz yataş twiny kullandık ben memnundum ondan

Hem de nasıl benimkinin kafası sağ üstte ayakları aşağı vajinaya doğru geriniyor sanırım ama karnımı deliyor resmen

İnsanın içi bi hoş oluyor hem çok güzel aynı zamanda çok rahatsız edici değil mi 🫢

Ben sağlık bakanlığında çalışıyorum 2023 ekimde doğum yaptım o zaman hep ay ay yattı sonradan değiştiyse bilmiyorum canım

Yine oğlumda diycem de park beşik abiden kalma yoyko marka yatağını da yataş twiny almıştım şimdi kardeşi de kullanacak ben memnundum

Bebekler bir şeye alışınca bırakıp yeni bir düzene alışması max 3-4 gün sen istikrarlı olursan alışmadı uyumadı diye değiştirirsen alışmaz zaten canım🫠
Ben şahsen oğlumda sıkıntı yaşamadım

Benim ilk gebeliğimde 37.haftada başı aşağı dönmüştü 39.haftada doğum kanalına girmişti doktorum bir günde bile girip dönebilir belli olmaz demişti
Gerçekten öyle hem güzel hem rahatsız edici 😃

Back
X