2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Bende acayip yorulmaya başladım ama ilk gebeliğin tadını çıkarın kızlar benim 2. oğlumdan yatıp dinlemeye vakit kalmıyor ancak akşam o uyuduktan sonra

Evet çalışır raporu aldıktan sonra çalışamaz alabilrisin ama çalışamaz aldıktan sonra tekrar çalışır alamıyorsun canım

Biz yataş twiny kullandık ben memnundum ondan

Hem de nasıl benimkinin kafası sağ üstte ayakları aşağı vajinaya doğru geriniyor sanırım ama karnımı deliyor resmen

İnsanın içi bi hoş oluyor hem çok güzel aynı zamanda çok rahatsız edici değil mi 🫢

Ben sağlık bakanlığında çalışıyorum 2023 ekimde doğum yaptım o zaman hep ay ay yattı sonradan değiştiyse bilmiyorum canım

Yine oğlumda diycem de park beşik abiden kalma yoyko marka yatağını da yataş twiny almıştım şimdi kardeşi de kullanacak ben memnundum

Bebekler bir şeye alışınca bırakıp yeni bir düzene alışması max 3-4 gün sen istikrarlı olursan alışmadı uyumadı diye değiştirirsen alışmaz zaten canım🫠
Ben şahsen oğlumda sıkıntı yaşamadım

Benim ilk gebeliğimde 37.haftada başı aşağı dönmüştü 39.haftada doğum kanalına girmişti doktorum bir günde bile girip dönebilir belli olmaz demişti
Ya benim arkadaşım bu alışma konusunda çok sıkıntı yaşadı yatak ile ilgili ben o yüzden takıyorum bu kadar

Kızlar yürüyüşler nasıl gidiyor ben asla yapmayanlardanım ❤️
Bu mesajı şimdi görmüşüm, her gün yürüyemiyorum 2 güne 1 yarım saat yürüyorum ama çok ağır çekimim ya. Stadyumda yürüyorum diğer yürüyenler tur bindiriyor 😰
Kızlar napıyosunuz ?
Bu sıcaklardan bir tek ben mi fenalık geçirmeye başladım 🪭 Yemek yerken terliyorum , yürüyorum terliyorum, uyuyorum terliyorum yaaa mayısta böyleyim. Sebebi aldığım kilolar bence galiba artık bir şey yemesem de alıyorum her gün :skandal: Ben var ya Temmuza kadar 2-3 defa bayılıp ayılırım. Gün boyu uykum var bir de bu halsizlik ne ola ki ? Dün gece formu okurken uyumuşum elimde telefon :D
Ben gece uyuyamıyorum ya gündüz uykusu da uyumuyorum dün adamı da uyumadım konuşmaktan. Ya çişe kalkıyorum ya çocuk vuruyor ya sıcak oluyor ya rahat edemiyorum sonra yine aynı döngü derken... Uykunuzun tadını çıkarın 💜
Taranta Taranta kuzucumm sana da yazamadım. Çok sevindim haftayı yakalamanıza🥰 bak her şey yolundaymış çok şükür. Sen kendini çok uzun süre aç bırakıyordun akim yemeğinden sonra mutlaka bir şeyler ye 🥰🥰🥰
Canım çok teşekkür ederim hepinize 🙏🏻 çok şükür rahatladım ya 2 kilo benim kritik eşiğimdi korkuyorum artık inşallah sağlıkla vakitlice gelsin yavrularımız. Sen de iyi misin?

Kızlar bu arada ben doğumdan hala korkmuyorum şu evde birkaç düzenleme ve detaylı temizlik kaldı sonra bebeğin beşiğini kurup doğumu bekleyeceğim huzur içinde inş 💜🙏🏻 herkese ferah ve huzurlu bir doğum olsun şimdiden. Ben hastaneye her gidişimde bir gün buradan bebeğimle çıkacağım diye hayal kuruyorum.
Bugün doktora sorduk eğer vajinal doğum yaparsam eşimin girmesine izin veriyor, bu benim için çok rahatlatıcı oldu çünkü ondan destek alma düşüncesi bile iyi geliyor.

Ya bu memelerle ne yapacağız 😒 benim yine büyüdüler, ilk trimester büyüyünce aldığım sütyene sürekli kopça ekliyorum. Bugün 3 ek kopça taktım ancak giyebildim inek gibi oldum ben 😭
Hahah bir tek bende mi acaba pek büyüme olmadı 🤣🤣 yani zaten küçük göğüslü biriydim çok az bir büyüme var ama 85-90 arası giyiyorum hala da aynı 95 südyen aldım içi biraz boş kaldı 😂😂

Kaç gündür gurupta sürekli temizlik iş yapan hazırlık yapan arkiler nerdesiniz 😂
Vallahi sizin yüzünüzden bende bir temizliğe eve giriştim her gün bir yeri siliyorum bitmek bilmiyor ya ağır top gibi gidip gelip uzanıyorum haha ne zaman bitecek bu işler bir an önce bitse de rahata kavuşsam
Bayramı dinlenerek geçirmek istiyorum 😃😃

Korkutmak istemem ama ben son aylarda karından çıt çıt ses gelip çatlayanları okumuştum bir kontrol et istersen canım
Çatlayan ben miyim yani? Aman ben çatliyim bebeme bişiy olmasın. Kemiğini mi kırdım çocuğun diye yiyip bitirdim kendimi. Göremiyoz da içerde neler oluyo :KK17:

Hahah bir tek bende mi acaba pek büyüme olmadı 🤣🤣 yani zaten küçük göğüslü biriydim çok az bir büyüme var ama 85-90 arası giyiyorum hala da aynı 95 südyen aldım içi biraz boş kaldı 😂😂
Ben 75'tim, 90 aldığıma 3 kopça taktım şu an ne durumdayım bilmiyorum 😁 emzirme sütyeni de almış bulundum aynı kopçaları takarım ya kaliteli sütyenler pahalı 😔

Yok ya gitmedim, bayramdan önce gel bakalım dediler zaten hastane de, sağlık ocağına gidip sinirimi bozmak istemedim, gitsem kesin bende de çıkardı birşeyler 😂
Dert etme koşulları güvenilir değil sonuçlar da güvenilir değil, hastanede tekrar edilir testler problem görülürse, ben güvenmiyorum artık ASM.ye daha doğrusu koşullarına

Hava güzel diye dışarıya çıktık bugün, yürüyüş yaptık yemek yedik, terligimi almamıştım onu aldım hurma, rezene falan aldım, eksiklerimi tamamladım, tam tekmil hazırım, artık bebiş istediği vakit gelebilir 😂

Ya bu memelerle ne yapacağız 😒 benim yine büyüdüler, ilk trimester büyüyünce aldığım sütyene sürekli kopça ekliyorum. Bugün 3 ek kopça taktım ancak giyebildim inek gibi oldum ben 😭
Aynı ben
1747947838783.webp

Kızlar napıyosunuz ?
Bu sıcaklardan bir tek ben mi fenalık geçirmeye başladım 🪭 Yemek yerken terliyorum , yürüyorum terliyorum, uyuyorum terliyorum yaaa mayısta böyleyim. Sebebi aldığım kilolar bence galiba artık bir şey yemesem de alıyorum her gün :skandal: Ben var ya Temmuza kadar 2-3 defa bayılıp ayılırım. Gün boyu uykum var bir de bu halsizlik ne ola ki ? Dün gece formu okurken uyumuşum elimde telefon :D
Kız o uyku hali bende de var. Demek 3. Trimesterda öyle oluyor.

Akşam yemek yedik. Söylemesi ayıp mercimek çorbası, bir tane dolma biber, yoğurt, 2 kaşık nohut salatası. Sonra oturdum. Karnımda bi sertleşme başladı. Uzandım olmadı, ovusturdum olmadı. Patlayacak sanki öyle bi kasılma. Gidip uzandım yatağa. Daha da akşam ezanı okunmamıştı. Bi uyumuşum. Bi de şimdi kalktım. :KK57: Herkes sızmış. Mutfağı topladım. Makine açtım. Pazar yapmış eşim onları tıktım buzdolabına sabah bakarım. Namazları kılsam iyi şimdi.

Dolma biberin içinde pirinç vardı, mu şeker yükseltip beni boyle bayıltıp uyuttu, bilmiyorum. :bicak:Bi ara kızım odaya geldi. Gözümü açamıyorum. Dedim Allah rızası için camı aç. Sıcaktan kavuruluyorum.
İlk sezaryenimde varis çorabımı giymem gerekiyormuş o da bir nevi ameliyat olduğu için ama bana söyleyen olmadığı için bilgimde yoktu. Sezaryenden sonra ayak bileği iç kısımda oldu baya örümcek gibi ama rahatsız etmiyordu ağrı olarak taa ki 2.ye hamile kalana kadar 5 6 ayda bacaklarım mahvoldu estetik açıdan. Son zamanlarda da ayaklarım davul gibi şişiyodu damarlarımda öyle hem de ne zaman sabah böyle uyanıyordum. Ki artan krampları söylemiyorum bile. Doktorum kalp damar görsün deyince gittim hem bu dışarıdan gördüğümüz varisler hem de kas içinde varislerim oluşmuş iç ve dış varis diye geçiyomuş damarlardaki kapakçıklarda kaçak yapmaya başlamış artık iyice ondan şiddetlenmiş kramp a sebep oluyomuş osteocare ın sucu yok yani hshsjjsjs artık ona da yapabilceği bişi yok 😆😆😆😆 kıssadan hisse bacaklardaki damarlanmalar arttıysa dopller çekilmeli
Hastaneye yatış yapıldığında hemen varis çorabı verdiler. Giydim. Bi de devamlı serum alıyorum. Mübarek 1 litre. Sisti eller parmaklarlar davul oldu. O zaman iyice sıkmaya başladı. Crocs lar büyüktü ayağıma, ayağım terliğe girmemeye başladı. Operasyon olmayacağını anladığım zaman, 3 gün. Hemşireye demeden çıkardım.
Kaç gündür gurupta sürekli temizlik iş yapan hazırlık yapan arkiler nerdesiniz 😂
Vallahi sizin yüzünüzden bende bir temizliğe eve giriştim her gün bir yeri siliyorum bitmek bilmiyor ya ağır top gibi gidip gelip uzanıyorum haha ne zaman bitecek bu işler bir an önce bitse de rahata kavuşsam
Bayramı dinlenerek geçirmek istiyorum 😃😃
Bu işin formülü bu sanıyorum. Benim kodum bozuk misal. Durup durup bütün evi asagı döküp dip köşe, çekmece dolap, cam perde girisenlerdenim. :silah: Ama son hastane macerasından sonra gözüm korktu. Taburcudan sonraki gün girdim mutfağa küçük küçük temizlik yaptım. Baharat dolabını elden geçirdim. Kavanozlarını yıkadım. Buzdolaplarını, fırını falan dıştan sildim vs. Her gün böyle küçük küçük bi şeyler yapsam, acil bi durumda ev temiz olur.
Çatlayan ben miyim yani? Aman ben çatliyim bebeme bişiy olmasın. Kemiğini mi kırdım çocuğun diye yiyip bitirdim kendimi. Göremiyoz da içerde neler oluyo :KK17:
Amniyon sıvısı onları her türlü darbeye ve tehlikeye karşı koruyor. Hiç endişe etme 😊
Vaalbara Vaalbara nerelerdesin bugün hiç rastgelmedik 🥺 gittin mi sağlık ocağına ? Ben dün tahlil için gittim yine karton kahve bardağına işettiler yine enfeksiyon ve maya çıktı bende 🤦🏻‍♀️
Ben aylar sonra kan değerime baktırmak için sağlık ocağına gittim. Dr idrar da bakalım dedi. Yok dedim. Benim tahlillerim çok sıkı ve yakın aralıklarla tekrar ediliyor burada idrar vermeyeceğim. O da ısrar etmedi. Ben orada verilen kanlardan bile şüphe ediyorum artık 🙄

Yürüyüş konusunda her gün fix yarım saat çıkıp yürürdüm. Ama hastane olayından sonra şimdi çıkmıyorum biraz korku oldu. Pazartesi kendi Dr uma sorup ona göre devam edeceğim.

Ama yürüyüşüm ciddi değişti. Bi kere hız yarıya düştü resmen. Dışardan eminim yaşlı neneler gibi sallana sallana dinlene dinlene yürüyor görünüyorumdur. Penguen gibi paytaklık old söylememe gerek yok hani 🐧

Magnezyum konusuna gelince, bacağımdaki kasılmalar için Dr Magneral 365 yazmıştı, aldım. Ama elimde magnimore magnezyum vardı onu kullandım. İçtiğim sürece kasılma hiç olmadı. Biteli de belki bi on gün oldu. Magnerali kullanmaya başladım. *2 alıyorum günde. Yine kasılma yok bacağımda.

Şimdi hastaneden çıkarken Dr bana bi takviye önermiş.

IMG_5780.webp

Bugün aile hekimi arkadaşımla konuştum. Devletin verdiği takviyeler yetersiz kalır. İyi bi magnezyum al iç dedi. Ama bu dr un yazdığını da kullanan pek görmedim nette. O yüzden size sordum.

Ben multivitamin hiç kullanmadım hamilelikte. Yine sadece tek magnezyum alma meylindeyim.

Yürüyüş konusunda her gün fix yarım saat çıkıp yürürdüm. Ama hastane olayından sonra şimdi çıkmıyorum biraz korku oldu. Pazartesi kendi Dr uma sorup ona göre devam edeceğim.

Ama yürüyüşüm ciddi değişti. Bi kere hız yarıya düştü resmen. Dışardan eminim yaşlı neneler gibi sallana sallana dinlene dinlene yürüyor görünüyorumdur. Penguen gibi paytaklık old söylememe gerek yok hani 🐧
Bebiş doğum.kanalina girdiyse yürümek daha da zorluyordur, benim de öyle ayrık ayrık yürüyorum 😂 🐧

Back
X