2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Bence bu yaşadığım korona. Daha önce 2 kez oldum. Hastanede tahlil yaptırdım. Bir kez de test yaptırmadan geçirdim. Onlarla aynı semptomlar. 😓

Boğaz şişmesi gibi değil de yaygın bi boğaz acısı, yoğun geniz akıntısı. Öyleki otururken bile öksürtüyor boğulur gibi 😣

Tüm vücudum kırılıyor. Özellikle kaba etlerim, bacaklarım kollarım. Sanki sopalarla dövmüşler beni😖

Kızım okuldan getirdi. Kendi de hala atlatamadı. 9 gün oldu. Sonra eşim, şimdi ben. Kendinize dikkat edin bacılar. 🥺

C cokyenianne bacım Dr gelmiştir sanırım. Durum nedir ?
geçmiş olsun

Ama hamilelik ilerliyor gıdım gıdım yükseltmeleri çok mantıksız ilerledikçe de şekerin önüne geçmek çok zorlaşıyor ben başlarda insülinsiz diyetle az da olsa dengeliyordum şimdi imkansız 8 doz novorapid geceleri de 4 doz levemir ancak dengeliyor şekeri. Ki zaten o iğnenin acısını çekiyorsun insülin kullandırmamaya çalışsalar hadi neyse de başlamışsın yani en azından işine yarayacak şekilde ayarlasalar dozları . 180ler çok yüksek ya dikkat et 🥹
Valla ben de anlamadım işte levemir 8 ünite ama değerlerimde değişen pek bir şey yok. Pekmez yedim ama 2 hafta mesela asla tatlı hiçbir şey yemedim onun sonunda 1 kaşık yedim dikkat ediyorum yani. Ekmeği çok kıstım diyet listemdekinin yarısı kadar bile yemiyorum ekmeği karbonhidratı. Ara öğünlerim çoğunlukla boş geçiyor. Akşam tokluktan sonra sabaha kadar şekerim düşmüyor bunu söyledim yine de akşama novorapid eklemedi. Kadın doğumcum bile dedi akşama da eklemeleri lazım insülin vurunmadığın bir öğün diğer öğününü etkilediği için yüksek çıkıyor diye. Anlamadım valla

Bence bu yaşadığım korona. Daha önce 2 kez oldum. Hastanede tahlil yaptırdım. Bir kez de test yaptırmadan geçirdim. Onlarla aynı semptomlar. 😓

Boğaz şişmesi gibi değil de yaygın bi boğaz acısı, yoğun geniz akıntısı. Öyleki otururken bile öksürtüyor boğulur gibi 😣

Tüm vücudum kırılıyor. Özellikle kaba etlerim, bacaklarım kollarım. Sanki sopalarla dövmüşler beni😖

Kızım okuldan getirdi. Kendi de hala atlatamadı. 9 gün oldu. Sonra eşim, şimdi ben. Kendinize dikkat edin bacılar. 🥺

Ayyyy gelmiş geçmiş olsun haberlerde orda burda duymasak da hala aramızda seneler oldu ama bitmedi bi türlü 😔😔😔

arkadaşlar bende şimdi geldim doktordan kendi doktorumun son ölçümleri 3 hafta önceydi bebeğin boyu bir hafta öndeyken bir hafta geriye düşmüş bu sorun değil dedi kilosu 1600 ken bugün 2400 ölçtü bende bir kilo almışım ki zaten bebeğe gitmiş oda bu arada 31+2 haftalığım çok iri bir bebek dedi 4 buçuk kiloyu bulur doğum kilosu bu gidişle dedi suyu iyi herşeyi iyi insüline devam et dedi şeker ölçümlerimde iyi ama bebek büyük ihtimalle küveze girebilir doğumda kan şekeri düşebilir dedi buda canımı çok sıktı hayır ben napabilirim bebeğim zarar görmesin diye lütfen önerisi olan varsa beklerim doktora aç kalım almasın kilo dedim diyor olur mu öyle şey zararlı şeyler yeme yeterli dedi başı da aşağı pozisyona inmiş genel durumu iyi bir sıkntı yok desede küvez olayı çok üzdü beni dua edecem bolca öyle bişeye gerek kalmaz inşaallah 31. haftada başının aşağı dönmesi normalmi mesela bana erken döndü gibi geldi

Bacikolar bugün perinatolog kontrolüm vardı 29+5teyim. Boyu 39.50 cm kilosu 1380 gram çıktı. Bir de bu kasılmalarımı yani sertleşmeleri söyledim. Nstye gir bi bakalım dedi. Aşağıda sonucu da yüklüyorum grupta aynı şeyleri yaşayanlar olduğu için bir fikir olsun diye paylaşmak istedim.

En altta yer alan sancıları gösteriyor. Bir kere yükselip 35e çıktı o an tarif ettiğim tüm karında sertleşme hissini yaşıyordum. Doktorum normal olduğunu yalancı kasılma olduğunu söyledi. En yukardaki çizgiler bebeğin kalp atışı 140-160 arası gidip gelmesi bebeğin hareketli ve oksijeninin iyi olduğunu gösteriyormuş. Normalde bir yasağım yoktu ama doğuma yardımcı olması için pilatese başlayabilir miyim diye sormuştum 32.haftadan sonra başla dedi. Başına gelen olursa bilginize 💐

Eklentiler

• IMG_3044D48E-9888-4EC5-8E0A-809A5669B0BE.webp
    IMG_3044D48E-9888-4EC5-8E0A-809A5669B0BE.webp
    68,4 KB · Görüntüleme: 26

Bence doktora git enfeksiyon baktır

Valla dayanacak gücüm kalmadı yine bayram geliyor geçen bayram da korkuma hiçbir yere ziyarete gidemedim koyulan şeyleri yememek ayıp diye. Milyon tane fesat akraba olduğu için de şekerimi söylemek istemiyorum yoksa çocuğumu engelli bile yaparlar . Bu bayram yine evdeyim 🥹
Bende bayramda hiç bir şey yiyememiştim ama mecburi elimizden gelen bir şey yok Malesef tadımlık bak canın çektiği bir şeye ama fazlasını yeme
Bu bayramı da atlatsak hayırlısıyla sonrası inşallah yavaş yavaş doğumlara doğru gideceğiz ne kaldı ki
Seninki biraz daha fazla çıkıyor sanırım şeker ölçümü ünsülin kullanmana rağmen

Çok geçmiş olsun ladycim 😐🤲🏻💐
Dayanılmayacak gibiyse bir hastaneye git istersen
Hamileliğin son aylarında bari rahat geçirelim diyoruz ama her gün bir şey oluyor
Rabbim yardımcımız olsun 🤲🏻❤️

arkadaşlar bende şimdi geldim doktordan kendi doktorumun son ölçümleri 3 hafta önceydi bebeğin boyu bir hafta öndeyken bir hafta geriye düşmüş bu sorun değil dedi kilosu 1600 ken bugün 2400 ölçtü bende bir kilo almışım ki zaten bebeğe gitmiş oda bu arada 31+2 haftalığım çok iri bir bebek dedi 4 buçuk kiloyu bulur doğum kilosu bu gidişle dedi suyu iyi herşeyi iyi insüline devam et dedi şeker ölçümlerimde iyi ama bebek büyük ihtimalle küveze girebilir doğumda kan şekeri düşebilir dedi buda canımı çok sıktı hayır ben napabilirim bebeğim zarar görmesin diye lütfen önerisi olan varsa beklerim doktora aç kalım almasın kilo dedim diyor olur mu öyle şey zararlı şeyler yeme yeterli dedi başı da aşağı pozisyona inmiş genel durumu iyi bir sıkntı yok desede küvez olayı çok üzdü beni dua edecem bolca öyle bişeye gerek kalmaz inşaallah 31. haftada başının aşağı dönmesi normalmi mesela bana erken döndü gibi geldi
İçini ferah tut her şeyden önce zor biliyorum ama burada neler neler okuyoruz her şey çok normal şekilde de ilerleyebilir. Görümcem vardı şeker sorunu hep cocukları 4 ve üstü doğdu abur cabur tarzı şeyler yememeye çalıştı insülin iğnesi de kullanıyordu tabi ama 3 doğum yaptı dediğim gibi kiloları 4 ve üstü olmasına rağmen küvezde kalmadılar hiç

Kızlar selam kontrolden geliyorum. Benim kızın kafa çapı 3 hafta göbek çevresi 2 hafta ilerde 🥲 zaten sezeryan yapıcam her türlü ama bu büyüklük sorun mu sizce 😔 daha önce başına gelen falan oldu mu? Bu arada 31+5 im 2055 gr kilosu 38+3 gibi de sezeryan planladık.
Doktor genetik biraz demişti. Siz nasılsınız kuzum minyon olan var mı

Oyyy maşallah bir kaç bebe böyle tombalak olacak sanırım 🧿😍🥰
Bence düzelecektir canım küveze bile gerek kalmayacaktır doğumdan sonra herşey belli olur belki öyle bir durum yaşanmayacaktır 🤲🏻
Yapabileceğin bir şey yok kuzum ünsülini kullanıyorsun zaten hamur şeker paketli gıdaları tüketmemeye çalış bu süre zarfında
Dularını eksik etme Rabbim yardımcın olsun 🤲🏻❤️

Doktor genetik biraz demişti. Siz nasılsınız kuzum minyon olan var mı
Ben minyon değilim aslında. Eşim uzun boylu ama iri değil. 2.5 kg doğmuşum aslında ben eşim de kilolu değilmiş bebekken 😂 Bebiş şişko şişko şekerim de yok neden böyle oldu bilemiyorum genetiktir belki 🥹

Ben minyon değilim aslında. Eşim uzun boylu ama iri değil. 2.5 kg doğmuşum aslında ben eşim de kilolu değilmiş bebekken 😂 Bebiş şişko şişko şekerim de yok neden böyle oldu bilemiyorum genetiktir belki 🥹
Bence bebiş şişko annesi 🥰 bizim de boyumuz hep 10 gün ilerde çıkıyor. Ben çok minyonum ama eşim uzun ve iri. Doktor ona bağladı mesela

Back
X