• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
anladım sağol canım dikkate alım bu bilgiyi de ben çünkü sık oluyor bu aralar ama hemen geçiyor zaten nst de bişey yoktu diye rahattım dikkat edeyim bari buna herkeste öykemi bilmiyorum ama bende hareketler azaldı belirgin şekilde doktor bugün normal yeri daralıyor dedi diye azda olsa rahatım
Kasilmalarin sıklığı önemli, başladı ya şimdi bittikten sonra süre tut, sonraki kasılma ne zaman başladı takip et, aralarındaki süre kisaldiysa en az üç tane kasılma süresi arka arkaya eşitse ve devam ediyorsa o zaman doktora gidersin, biri bır saat arayla oldu öbürü üç saat çok önemli değil, önemli olan yarımsar saatin altında düzenli seyretmesi, zaten duzenliyse doğum habercisiyse devamında kasılmaların aralıkları daha da kisalir

cihazın boxuk olmasın hemen ikinciyi ölç öyle çıkınca dene
İnanır mısın geçen hafta yazdıkları d vitamini damlası çıkarıyormuş benim şekerimi. Bide bana idrar yolu enfeksiyonu için bi toz vermişlerdi onu içmiştim kan şekerinde denge diye bişey kalmamış . Acilde de ölçtürdüm 189 çıktı kullandığım ilaçları sordular söyleyince öğrendim . Bide benim doktorum diyabetli olduğumu biliyor bu ilacı yazarken düşünebiliyor musunuz 😳

Kızlar çatlaklar nasıl gidiyor
Berbat vallahi sağ sol karın etrafım komple çatlamış zaten ilk gebeliğimde de her iki yandan çatlaklar oldu bu bebişte de öyle kıpkırmızı tabi baya kaşınıyor buz uyguluyorum yağ sürüyorum ama yok yani dinmiyor bazen delirmek üzere oluyorum kaşıntıdan
Bebişim iyi olsun da çatlağı pek önemsemiyorum yapacak bir şey yok zaten ilkinde de oldu kaldı o çatlaklar öylece diyip kendimi motive etmeye çalışıyorum 😀🤦🏻‍♀️

Ay gerçekten herkes farklı farklı zamanlarda olmuş. O zaman napıyoruz korunmaya devam ediyoruz yine de ne olur ne olmaz 🤣

Canım magnezyum kullanıyor musun peki bacaktaki kramplar için ?

Allah isteyene istediği zamanda versin diyelim 🤣
Kullanıyordum ama bıraktım çünkü insülin decavit ferro sanol d vitamini damla enfeksiyon ilaçları hepsi birden bir günde giriyor vücuduma. Huzursuz oluyorum sanki çocuğu durmadan ilaca maruz bırakıyorum gibi geliyor

ya asistan yok o hastanede normal uzman doktordu o kadar haklısın ki sanki çok keyfi gidiyoruz gecenin yarısı onlara öyle geliyor heralde hatta yazık eşim işten gelip dinlenmek yerine bizi götürmüştü ve eşim çocuk konusunda benden çok daha istekli yani biz tüp bebekle yaptık bu bebeği ve hem maddi hem manevi neler yaşadık allah biliyor tam 5 kaybım var tabiki en ufak bişeyde gidecem riske atamam
Hiç biri insan değiller bu kadar söylüyorum. Evladımız her şeyimiz tabi ki en ufak şeyde gideceğiz riske atmaya ne gerek var. Allah bu evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah kuzum ❤️ 🤲🏻
Ben bir buçuk sene olmamıştım, bu nerden çıktı diye anlık şok yasadim ne olduğunu anlayana kadar 😂😂
Oh en azından 1 buçuk sene kafan rahatmis ya biz napak 🤣
Ya kızlar şuan karnım o kadar gergin ki patlayacak gibi sanki alttada ağrılarım var ayağa kalkınca oluyor😢 neyse ki bebiş hareketli içerde
1,5- 2 saattir düzenli düzensiz sancılarim var belimde böbrek ağrısı gibi ve karnimda. Bugün eşimle atistik stres oldum ağladım bebek çok durgundu tek tük vurup duruyordu. Akşam iyice taktım kafaya çikolata yiyip su içip sağıma soluma uzandim. Başladı hareketlendi baya. Ama sancı da başladı. Karnım taş gibiydi. Yeni yeni geçiyor gibi. Devam ederse yarına doktoruma haber vereceğim. Etmezse başka bir belirti de olmazsa bekleyeceğim.
Oğlumda Kasım anasıydım 2020 de 🤭 şimdi ağustos anası olucam bi kış bi yaz nasıl istikrarlıyım ama 😅😅 aminnnnn inşallah tüm gebeş arkadaşların içinden geçirdiğin dilediği şekilde doğumları olsun inşallah insanın içinde bir ukde kalıp gidiyor yoksa ❤️🙏
Ben normalde Aralık 2020 annesi olacaktım ama Kasım 2020 annesiyim bende 🤣❤️

Berbat vallahi sağ sol karın etrafım komple çatlamış zaten ilk gebeliğimde de her iki yandan çatlaklar oldu bu bebişte de öyle kıpkırmızı tabi baya kaşınıyor buz uyguluyorum yağ sürüyorum ama yok yani dinmiyor bazen delirmek üzere oluyorum kaşıntıdan
Bebişim iyi olsun da çatlağı pek önemsemiyorum yapacak bir şey yok zaten ilkinde de oldu kaldı o çatlaklar öylece diyip kendimi motive etmeye çalışıyorum 😀🤦🏻‍♀️
Peki benim çatlakların kaşınmasını kolestaza yorup panik atak geçirmem 😂 sol kısım komple gitti benim de . Kaşımamak için tırnaklarımı yaptırmıyorum kısa kestim hatta. Alışamadım da bi garip geliyor ama bebek doğana kadar antrenman yapmış olurum kısa tırnakla

Kasilmalarin sıklığı önemli, başladı ya şimdi bittikten sonra süre tut, sonraki kasılma ne zaman başladı takip et, aralarındaki süre kisaldiysa en az üç tane kasılma süresi arka arkaya eşitse ve devam ediyorsa o zaman doktora gidersin, biri bır saat arayla oldu öbürü üç saat çok önemli değil, önemli olan yarımsar saatin altında düzenli seyretmesi, zaten duzenliyse doğum habercisiyse devamında kasılmaların aralıkları daha da kisalir
Teşekkürler canım bu bilgi için ben bebek dönüyorda oluyor sanıyordum

off heryerim çatlak olmuş bacaklarımın iç kısmına dikkat ettim bugün gözlerime inanamadım kırmızı yarıklar oluşmuş resmen umarım geçer onlar geçmezsede kızımın canı sağolsun diyecem napım
Benimde karnım çatlamıs hep alt kısımda diye görmüyordum eşim farketti üzüldüm ama ne yapalım :(

Hiç biri insan değiller bu kadar söylüyorum. Evladımız her şeyimiz tabi ki en ufak şeyde gideceğiz riske atmaya ne gerek var. Allah bu evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah kuzum ❤️ 🤲🏻

1,5- 2 saattir düzenli düzensiz sancılarim var belimde böbrek ağrısı gibi ve karnimda. Bugün eşimle atistik stres oldum ağladım bebek çok durgundu tek tük vurup duruyordu. Akşam iyice taktım kafaya çikolata yiyip su içip sağıma soluma uzandim. Başladı hareketlendi baya. Ama sancı da başladı. Karnım taş gibiydi. Yeni yeni geçiyor gibi. Devam ederse yarına doktoruma haber vereceğim. Etmezse başka bir belirti de olmazsa bekleyeceğim.

amin canım allah razı olsun

Peki benim çatlakların kaşınmasını kolestaza yorup panik atak geçirmem 😂 sol kısım komple gitti benim de . Kaşımamak için tırnaklarımı yaptırmıyorum kısa kestim hatta. Alışamadım da bi garip geliyor ama bebek doğana kadar antrenman yapmış olurum kısa tırnakla
Hahaha 😂😂kısa tırnaklayım ama kaşıya kaşıya kanattım ben
Sen nasıl durabiliyorsun 😂

off heryerim çatlak olmuş bacaklarımın iç kısmına dikkat ettim bugün gözlerime inanamadım kırmızı yarıklar oluşmuş resmen umarım geçer onlar geçmezsede kızımın canı sağolsun diyecem napım
Benimde karnım çatlamıs hep alt kısımda diye görmüyordum eşim farketti üzüldüm ama ne yapalım :(
ben de üzülüyorum ama tişörtü indirince geçiyor 😃

ben de üzülüyorum ama tişörtü indirince geçiyor 😃
Ahahah😂😂kızım sürekli karnıma dokunup sevdiği için bende geçme durumu hiç olmuyor her baktığımda daha da bir üzülüyorum sonra bir kaşıntı basıyor durduramıyorum 😂😂😂

anladım sağol canım dikkate alım bu bilgiyi de ben çünkü sık oluyor bu aralar ama hemen geçiyor zaten nst de bişey yoktu diye rahattım dikkat edeyim bari buna herkeste öykemi bilmiyorum ama bende hareketler azaldı belirgin şekilde doktor bugün normal yeri daralıyor dedi diye azda olsa rahatım
Hareketleri azalır tabi alanı darlaştıkça ama kilo aldığı için daha da bi sert gelebilir güçlü yani 🙈. Benim ilk gebeliğimde baya geç başlamıştı bu tarz şeyler hatta biz sertleşince eşimle poposunu dayıyor diye düşünüyoduk. Ben bu sefer 24 25. Gibi haftalarda hissetmeye başlayınca tuhafıma gittiği için rastgele sormuştum doktora. O da bebek doğası gereği kendini hazırlıyor ara ara önemli olan sık olmaması kanama su olmaması 2. Gebeliğin olduğu için erken başlaması normal demişti.

İnanır mısın geçen hafta yazdıkları d vitamini damlası çıkarıyormuş benim şekerimi. Bide bana idrar yolu enfeksiyonu için bi toz vermişlerdi onu içmiştim kan şekerinde denge diye bişey kalmamış . Acilde de ölçtürdüm 189 çıktı kullandığım ilaçları sordular söyleyince öğrendim . Bide benim doktorum diyabetli olduğumu biliyor bu ilacı yazarken düşünebiliyor musunuz 😳
bak şimdi bana da verdi o tozu birazdan içecektim korktum şuanda acaba bendede çıkarır mı benim ölçüm çubuğum da bitti aksi gibi yarın sabah alacam. en azından sebebi bulmuş oldun buna sevinelim bence

Ayyy bende bende normal de 17 aralıktı ilk zamanlar usg fotolarında öyle yazıyodu sonra 27 Kasım da 38+2 de Kasım anası oluverdim 🤭 şimdi de ağustos 23tü 19a düştü az daha zorlasa temmuz sonuna gelir mi diye sizin burlarda da varım 🙈❤️

Kullanıyordum ama bıraktım çünkü insülin decavit ferro sanol d vitamini damla enfeksiyon ilaçları hepsi birden bir günde giriyor vücuduma. Huzursuz oluyorum sanki çocuğu durmadan ilaca maruz bırakıyorum gibi geliyor
Canım valla bende çok ilaç kullanıyorum ve normalde de ilaç kullanmayı hiç sevmem. Akşamları yatmadan önce kullanmam gereken ilaçlar var bazen onları içmeyi geciktirmek için yatağa geçmeyi erteliyorum sen düşün 🤣 ama magnezyum gebelikte ciddi şekilde düşüyor. Bu da hem aşırı kramp hem de kasılmaya sebep oluyor. Eğer doktorun da verdiyse bence magnezyumu bırakma derim. Gruptaki kızların çoğu kullanıyor bildiğim kadarıyla

Canım valla bende çok ilaç kullanıyorum ve normalde de ilaç kullanmayı hiç sevmem. Akşamları yatmadan önce kullanmam gereken ilaçlar var bazen onları içmeyi geciktirmek için yatağa geçmeyi erteliyorum sen düşün 🤣 ama magnezyum gebelikte ciddi şekilde düşüyor. Bu da hem aşırı kramp hem de kasılmaya sebep oluyor. Eğer doktorun da verdiyse bence magnezyumu bırakma derim. Gruptaki kızların çoğu kullanıyor bildiğim kadarıyla
Şu gebelikte herşey düşüyor bi şeker düşmüyor. Valla ben de sen gibiyim yatmadan önce iğne yapıcam onun korkusuna yatağa gitmemek için elimden geleni yapıyorum. Arka arkaya elli tane ilaç var iç iç bitmiyor. Gün içerisinde her öğün başı 3 kere deldiğim parmaklarım ve iğnelerden morarmış kollarımı saymıyorum bile . Ama her halimize şükür diyorum belki bu çilelerin tümüne razı olup her gün bir evlat için dua eden kaç tane hemcinsimiz vardır . Allah bugünümüzü aratmasın

Bu arada özel bi konu ama fikir almak istiyorum doğum için ağda yaptıracak olanlar ne zaman yapılmalı hiç genital bölgeyi kuaförde yaptırmadım çocuk yokken lazere gitmiştim ama hamilelik hormonlar derken yine çıkmaya başladı ama kendim de asla uzanamıyorum , zor olur mu kendımı kasar mıyım çok acır mı gibi gibi 🙃
Bende öyle lazere gitmiştim hamilelik öncesi seanslar bitince de eve almıştım makinesini, şuan bacaklarım ve koltuk altım da tek tük var genital üst bölgesi güzel ama alt nemli bölge olduğu için bitmedi hamilelik süresince jilet ile devam ediyoruz yola göremiyorum bayadjr ama yine de yapabildiğim kadar yapıyorum. Ağda yapamam sanırım çok hassasım ve canım acır 😆

Valla bırakın jileti ağdayı tuvalet sonrası temizlikte bile aşırı zor yetişiyorum. Göbüş aldı başını gitti 🤣 ben şu an 2 günde bir duşa giriyorum her girdiğimde çıkanları jiletle alıyorum. Her ihtimale karşı. Öncesinde 8 seansta lazere gitmiştim o yüzden çok yok. Kuaförlerde yapılan ağdalar bana hiç steril gelmiyor malesef o yüzden bu zamana kadar hiç Ağda yaptırmadım. Özellikle doğum öncesi enfeksiyon riskini göze almak istemem o yüzden ağdaya gitmem. Zaten doğum zamanı biraz daha yaz olacak. Her gün duşa girer her gün alırım gerekirse diye düşündüm. Gerekirse eşimden de yardım isteyeceğim :( Bi de makineler var bekarken onları kullanıyordum onlar da çok geç çıkartıyordu aslında makine de kullanılabilir 🥰
Seninle aynı haftadayız bir iki kişi daha görmüştüm aynı haftalarda olduğumuz 🥰

Back
X