Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    17
Evettt valla perşembe kalbini duymaya gidicez net bilmiyorum haftasını pcos var bende ama yumurtlama takibi yapmıştım tahminime göre bugün 7+3 bakalım ultrasonda kaç çıkacak
İlk hamileliğimde ben de aşırı heyecanlıydım devamlı gidip gidip görmek istiyordum ama şimdi resmen çoğu zaman hamileliğimi unutuyorum aaa ben hamileydim ya falan bile dediğim oluyor kızım var 16 aylık beni peşinde koşturmaktan unutuyorum hep ama şu an ilk gebeliği olanların heyecanlarını o kadar iyi hissediyorum ki her aşaması çok güzel ki ben birçok olumsuzluk yaşamama rağmen heyecanımı her şeyi didik didik araştırmamı vs hiç unutmuyorum çok güzeldi o yüzden tadını çıkar bol bol inşallah yarın duyacaksın minik hanım ya da minik beyin güm güm atan kalbini

kuzum suan 71 kilom, 74 kilo ile hamile kalmıştım , aslında kilo vermek bu noktada işime geliyor ama hiç halim kalmıyor gün içinde suratsız mutsuz gibi geziniyorum

dediğin gibi özellikle evde haftasonu oldugumda bulantım çok artıyor evde aksam ve haftasonları cok kötü oluyorum, ama iş yerinde öğle aramda zorda olsa yemek yiyebiliyorum. ama kahvaltı çok nadir yiyorum. ama izinli oldugumda asla yiyemiyorum.

12.haftaya kadar beklemem gerektiğini biliyordum. Risk hep vardır demişti doktorum. Altında yatan sebepleri araştırmaya da zaman lazım şimdi benim vaktim de yok hemen başlamak istiyorum tekrar. İğneler zorlu bir süreç baştan başlamak ara verirsem çok zor olacak... Ne yapsam ki

Benim yok. Yakında idrar tahlili falan verdiniz mi. Bilmiyorum ama ilk aklıma enfeksiyon geldi yakında doktor randevunuz varsa muhakakk şikayetinizi söyleyin
Ya evet bir ay oldu vereli benimde aklıma o geldi ama olsa çıkardı diye düşünüyorum kanda veya idrarda tekrar istemeyi düşünüyorum bende

Selam : ) ultrason yine senin tercihin canm ama doktora gittiğinde zaten o seni belirli haftalarda çağırdığı için bebeğin kontrolü açısından önemli durumu vs.
Detaylı ultrasona gelicek olursak bence çok önemli bebeğin genel anatomik yapısına bakılıyor.Beyin,kafa,yüz,omurga ,kalp,el ayak kol bacak vs.bebeğin herseyine kısacası.Hem bebeğinin organlarının yeterince geliştiği ve incelendiği dönemdir.

Sağlık sistemi konusunda aynı kulvarlarda değiliz avrupa ile :) özel hastanelerde dilediğimiz gibi muayene olabilme olanağımız var bizim. Avrupada öyle bir şey tam olarak yok. Ultrasona girip girmemek tabi ki sizin tercihiniz ama emin olun bir zararı olsaydı bundan emin olurduk (röntgen gibi)
Detaylı ultrason dediğiniz bebeğin yüzünü vs görmek için girilen bir ultrason çeşidi değil, bebeğin tüm anatomik yapısını görmek için girilen bir ultrason çeşidi. Olabilecek herhangi komplikasyonda önlem alınabilmesi için şahsi fikrim her gebenin girmesi.
Karar sizlerin :)

Detaylı ultrason bebek için çok önemli bir şey. Bütün organların taraması yapılıyor detaylı bir şekilde, yani böbrekten, mesaneden tut kalbin odacıkları ciğerler bağırsaklar beyin el ve ayak parmak sayıları, burun hatta yarım dudak vs bütün durumları inceleniyor yani aklına gelebilecek bütün organ ve uzuvlar detaylı olarak bakılıyor. Bu şart çünkü bebekte herhangi bir durum varsa diyelim kalbinda ya da başka organında doğuma o bölümün doktoru da giriyor hatta daha ciddi durumlarda tüm şartlar hazırlanıp yoğun bakıma kadar her şey hazır o şekilde doğuma giriyorsun. Yani bunu anne karnındayken öğrenmenin önemi de bu zaten. Bu tahlil gibi bir şey değil yani ikili üçlü tarama gibi tahlil değil yanlışı çıkacak bir şey değil o yüzden çok çok önemli

Bazı durumlarda anne karnında bile müdahale edebiliyorlar. Bende çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…