- 26 Kasım 2022
- 3.349
- 4.459
- 63
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #3.801
İlk gebeliğin miBende öyle düşündüm ama bakalım bi kadın doğuma da danışırım hayırlısıyla bi kalbini de duysaydım perşembe bi gelmek bilmedi
Evettt valla perşembe kalbini duymaya gidicez net bilmiyorum haftasını pcos var bende ama yumurtlama takibi yapmıştım tahminime göre bugün 7+3 bakalım ultrasonda kaç çıkacakİlk gebeliğin mikaç haftalık miniğin şu an
İlk hamileliğimde ben de aşırı heyecanlıydım devamlı gidip gidip görmek istiyordumEvettt valla perşembe kalbini duymaya gidicez net bilmiyorum haftasını pcos var bende ama yumurtlama takibi yapmıştım tahminime göre bugün 7+3 bakalım ultrasonda kaç çıkacak
Ozaman suan icin bebege hic hir zarari olmamistir o konuda endiselenmeyin. Tsh kontrol altina kolayca alinabiliyorT3 ve T4 normal gayet güzel dedi ama tsh cok yüksek düşürmemiz lazım dedi dahiliye kadın doğumla perşembe görüşücem
kuzum suan 71 kilom, 74 kilo ile hamile kalmıştım , aslında kilo vermek bu noktada işime geliyor ama hiç halim kalmıyor gün içinde suratsız mutsuz gibi geziniyorumEvet çok değişik bir grip olduk. İlk önce oğlum bir gün ateşlendi. Hafif öksürük. Kızım da peşinden ateşlendi bir gün. Sonra eşimle biz de ateş olmadı ama burun akıntısı bağ ağrısı ve sürekli hapşırık oldu. İlaç almadım. Ama bugün daha iyiyim. Bulantım da az çok şükür.
Senin bulantilarin hiç hafiflemiyor mu. Benim bazen hafifliyor bazen 2 3 gün yoğun geçiyor. Bugün kahvaltımı daha rahat yaptım. Akşama ne olur bilmiyorum. Biraz kahvaltim geciktirdim. Ama o sıra az kalsın kusuyordum. Midem çok kötü oldu
Ben de ishal de var. Sanırım onun etkisi ile de 3 kilo verdim. Kusmak yok çünkü. Ama iştahsızlığım bazen çok oluyor.
Senin kusmalar da olunca o yüzden kilo verdin sanırım. Kilon kaç ? Şişko olunca kilo verdiğime seviniyorum ben
Kese 4+4, kalp atışı 5+6Kızlar kese ve kalp atışını ne zaman gördünüz?
12.haftaya kadar beklemem gerektiğini biliyordum. Risk hep vardır demişti doktorum. Altında yatan sebepleri araştırmaya da zaman lazım şimdiGeçmiş olsun ben daha yeni kendime geliyorum. Aynı yaştayız. Biz de Eylül'de tüp bebek denedik başarısız olmuştu. Bu da süpriz olmuştu bize. Kader böyleymiş. Kabullenmek gerekiyor maalesef. Allah'ım en yakın zamanda sağlıkla bir gebelik nasip etsin size de bana da sağlıkla kucaklayalım inşallah...
Ben şimdi araştırmaya başlayacağım neden düşüyor. Benim daha önce de kayıplarım var. İki tane çocuğum da var ama arada düşükler var. Pıhtılaşma, genetik, bağışıklık gibi bir sürü sebep olabilirmiş.
Ya evet bir ay oldu vereli benimde aklıma o geldi ama olsa çıkardı diye düşünüyorum kanda veya idrarda tekrar istemeyi düşünüyorum bendeBenim yok. Yakında idrar tahlili falan verdiniz mi. Bilmiyorum ama ilk aklıma enfeksiyon geldiyakında doktor randevunuz varsa muhakakk şikayetinizi söyleyin
yaa inşallah sonradan bunlara bulantı falan eklenmez her gün dua ediyorumBizim seninle çok benzer belirtilerimiz
Selam : ) ultrason yine senin tercihin canm ama doktora gittiğinde zaten o seni belirli haftalarda çağırdığı için bebeğin kontrolü açısından önemli durumu vs.Amin canım ben tam bir ayi doldurup öyle gitmeyi düşünüyorum ya çok fazla ultrasun yapılması da sikintili bir durum ya kuzenim Kanada da oturuyor o 16. Haftadan sonra görmüş bebeğini doktor ultrasun zararlı demiş hamileliği boyunca 2 veya 3 kere girmiş düşün Almanya’da da yasak zaten belli bir haftaya kadar giremiyorsun ultrasuna bence vardır bi bildikleri bide Merak ettiğim bisey var kızlar Detaylı ultrasun a girmeyi düşünüyor musunuz gerekli mi sizce
Sağlık sistemi konusunda aynı kulvarlarda değiliz avrupa ile :) özel hastanelerde dilediğimiz gibi muayene olabilme olanağımız var bizim. Avrupada öyle bir şey tam olarak yok. Ultrasona girip girmemek tabi ki sizin tercihiniz ama emin olun bir zararı olsaydı bundan emin olurduk (röntgen gibi)Amin canım ben tam bir ayi doldurup öyle gitmeyi düşünüyorum ya çok fazla ultrasun yapılması da sikintili bir durum ya kuzenim Kanada da oturuyor o 16. Haftadan sonra görmüş bebeğini doktor ultrasun zararlı demiş hamileliği boyunca 2 veya 3 kere girmiş düşün Almanya’da da yasak zaten belli bir haftaya kadar giremiyorsun ultrasuna bence vardır bi bildikleri bide Merak ettiğim bisey var kızlar Detaylı ultrasun a girmeyi düşünüyor musunuz gerekli mi sizce
Eklenmez bence ya, lütfen eklenmesinyaa inşallah sonradan bunlara bulantı falan eklenmez her gün dua ediyorum
Benim bugün biraz başladıEklenmez bence ya, lütfen eklenmesin
Yarın 9.haftaya giriyorum ben. Bu haftadan sonra olmaz belki ya. Genelde ilk zamanlar bulantı olursa oluyor gibi okudum ama
Canım tsh yüksekliği için endokrin doktoruna git en iyi doz ayarlamasını o yapar ilacını düzenli kullan hemen düşerKızlar tshım 7 cıkmıs dahiliye ilaç başladı bu durumda olan var mı kadın doğuma daha perşembe gidicem
Hayır canım. Fetal dna farklı bir şey. Hastalık taraması. 10. Hafta civarında yapılıyor diye hatırlıyorum. Detaylı ultrason 20.haftada bebek büyüdükten sonra genel tarama muayenesi gibi düşünBenim bugün biraz başladıdetaylı ultrason dediğiniz fetal dna mi?
Aa tamam fetal dna reklamlari geliyor da sürekli karşımaHayır canım. Fetal dna farklı bir şey. Hastalık taraması. 10. Hafta civarında yapılıyor diye hatırlıyorum. Detaylı ultrason 20.haftada bebek büyüdükten sonra genel tarama muayenesi gibi düşün
Detaylı ultrason bebek için çok önemli bir şey. Bütün organların taraması yapılıyor detaylı bir şekilde, yani böbrekten, mesaneden tut kalbin odacıkları ciğerler bağırsaklar beyin el ve ayak parmak sayıları, burun hatta yarım dudak vs bütün durumları inceleniyor yani aklına gelebilecek bütün organ ve uzuvlar detaylı olarak bakılıyor. Bu şart çünkü bebekte herhangi bir durum varsa diyelim kalbinda ya da başka organında doğuma o bölümün doktoru da giriyor hatta daha ciddi durumlarda tüm şartlar hazırlanıp yoğun bakıma kadar her şey hazır o şekilde doğuma giriyorsun. Yani bunu anne karnındayken öğrenmenin önemi de bu zaten. Bu tahlil gibi bir şey değil yani ikili üçlü tarama gibi tahlil değil yanlışı çıkacak bir şey değil o yüzden çok çok önemliAmin canım ben tam bir ayi doldurup öyle gitmeyi düşünüyorum ya çok fazla ultrasun yapılması da sikintili bir durum ya kuzenim Kanada da oturuyor o 16. Haftadan sonra görmüş bebeğini doktor ultrasun zararlı demiş hamileliği boyunca 2 veya 3 kere girmiş düşün Almanya’da da yasak zaten belli bir haftaya kadar giremiyorsun ultrasuna bence vardır bi bildikleri bide Merak ettiğim bisey var kızlar Detaylı ultrasun a girmeyi düşünüyor musunuz gerekli mi sizce
Bazı durumlarda anne karnında bile müdahale edebiliyorlar. Bende çok önemli olduğunu düşünüyorum.Detaylı ultrason bebek için çok önemli bir şey. Bütün organların taraması yapılıyor detaylı bir şekilde, yani böbrekten, mesaneden tut kalbin odacıkları ciğerler bağırsaklar beyin el ve ayak parmak sayıları, burun hatta yarım dudak vs bütün durumları inceleniyor yani aklına gelebilecek bütün organ ve uzuvlar detaylı olarak bakılıyor. Bu şart çünkü bebekte herhangi bir durum varsa diyelim kalbinda ya da başka organında doğuma o bölümün doktoru da giriyor hatta daha ciddi durumlarda tüm şartlar hazırlanıp yoğun bakıma kadar her şey hazır o şekilde doğuma giriyorsun. Yani bunu anne karnındayken öğrenmenin önemi de bu zaten. Bu tahlil gibi bir şey değil yani ikili üçlü tarama gibi tahlil değil yanlışı çıkacak bir şey değil o yüzden çok çok önemli
Yok kuşum farklı şeyler. Bende yeni öğreniyorum bakmaAa tamam fetal dna reklamlari geliyor da sürekli karşıma
Sen en son ne zaman gittin canım doktora nasıl bebişYok kuşum farklı şeyler. Bende yeni öğreniyorum bakma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?