- 30 Haziran 2025
- 475
- 308
- 18
- 25
- Konu Sahibi ogretmenhanim
-
- #3.761
Canim ilac baslamalari iyi olmus benim normalde bir sh problemim yok ama ilk gebeligimde 4 olmustu hamilelik sonuna kadar ilac kullandim dogum yapinca aninda tsh im duzelmisti simdi yine yüksek cikmis 3.90 n larda doktor yarin bidaha bakicak muhtemelen yine ilaca baslicam.
Tsh cok onemli hamilelikte 2.5 olmasini istiyorlar
Kızlar ilk gebeliğimi öğrendiğimde 4.50ydi 25 mg başlamıstı kadın doğum 15 gün sonra dahiliyede bi kan ver demişti verdim 7 cıktı ilte dozu yetersiz kalmış dmeek ki ilaçlarımı dğzsnli kullanırım hep zaten ama korkum şu bu süre zarfında bebeğe etkisi olmuş mudur acaba dahileye sorduğumda bir sey olsa zateb bebek düşerdi dedi ama korktum ya perşembe gidicem kendi doktoruma kalbini dinleyecektik ama suan hiç kalbini bile düşünemiyorum bir şey olduysa kaygısıylaCanım önceki gebeliğimde benim de 4.75ti ilaçla kısa zamanda düştü 2nin altına. Mutlaka düzenli olarak kullan aç karnına kahvaltıdan yarım saat önce ben hep aynı saatte içip yarım saat sonra da kahvaltımı yapıyordum ilk zamanlar 2 haftada birdi sanırım kontrole gidip dozu ayarlanıyordu düzene girince de ayda bir gitmeye başlamıştım
Maşallah ya 5+4 te benim de gözükmemişti nasıl acımasızlar. İçiniz rahat olsun bence kalp atışı gördüysenizKızlar bugün doktora gittim 6. Haftaya girmiştim ama gittiğim doktor 5+4 günlük daha dedi ve karından bakınca yolk kesesi kalp atmı görmedi öncesi hatta başka doktora gittim bana direkt kürtaj dedi geç döllenmeyi red etti 7 haftadan baktı kesen büyümemiş hiç dedi 1 agustosta 6,9 m idi onun ölçümünde 7,4 m olmuş yani umut vermedi bende başka özel hastaneye gittim olumsuz konuşan klinikti özelde ise gata mezunu emekli albaydı doktor karından baktı dedi daha çok küçük bu haftamıda söylemiştim dedi hiç bir sorun yok geç oluşmuş bu bebek dedi kese 1,13 çıktı onda da sonra ben daha önde dış gebelik dediler deyince vajinadan baktı ve yolk kesesi göründü bebeğin kalbini titreşimi dahi göründü kalp atıyordu ama çok erken dedi sesini daha duymazsn 10 gün sonra net duyarsınız dedi haftasında sorun varmı dedim hiç bir sorun yok yolunda hersey görünüyor dedi kalp atımını eşimide bana da gösterdi yani gördük siz olsanız ne düşünürdünüz artık sonraki süreç için rahatlamış hisseder miydiniz
Siz benim durumumu hatırlıyorsunuzdue değilmi yine yazmıştınız yani o aşamadan bu gün bunları duydum kalbini gördüm atıyordu hatta çok şaşırdık eşimi de çağırdı gel bak felan diye rahatlamalı mıyım gerçekten kafayı yemek üzereyimMaşallah ya 5+4 te benim de gözükmemişti nasıl acımasızlar. İçiniz rahat olsun bence kalp atışı gördüyseniz
Siz benim durumumu hatırlıyorsunuzdue değilmi yine yazmıştınız yani o aşamadan bu gün bunları duydum kalbini gördüm atıyordu hatta çok şaşırdık eşimi de çağırdı gel bak felan diye rahatlamalı mıyım gerçekten kafayı yemek üzereyimMaşallah ya 5+4 te benim de gözükmemişti nasıl acımasızlar. İçiniz rahat olsun bence kalp atışı gördüyseniz
işte benim normalde 7. Hafta ama geç döllenme diye 6. Haftadan değerlendirme yapılıyordu bu kalp atımını gören doktorum dedi 5+4 daha geç olmuş bu bebek dediMaşallah ya 5+4 te benim de gözükmemişti nasıl acımasızlar. İçiniz rahat olsun bence kalp atışı gördüyseniz
Benimde ilk gebelikte yoktu.insallah sorunsuz atlatirizBana da bol su dedi. İleriki haftalarda da tansiyon takibi. Önceki gebeliklerimde böyle birşey olmamıştı. ilk haftalarda bu neden oldu anlamadım
işte benim normalde 7. Hafta ama geç döllenme diye 6. Haftadan değerlendirme yapılıyordu bu kalp atımını gören doktorum dedi 5+4 daha geç olmuş bu bebek dediMaşallah ya 5+4 te benim de gözükmemişti nasıl acımasızlar. İçiniz rahat olsun bence kalp atışı gördüyseniz
Anladım canım çok teşekkür ederimCanım kalp atışını görmüşsünüz şükür geç döllenmedir o yüzden gözükmemiştir ki karından geç görülmesi normal. Ben de gittiğimde görülmemişti çok üzüldüm birkaç gün sonra karından bile göründü
İnşallah bende onun için dua ediyorumBenimde ilk gebelikte yoktu.insallah sorunsuz atlatiriz
ben yolk kesesini ve kalbin yanıp sönüşünü 6+1’de gördüm, iki gün öncesinde de baya kanamam olmuştu, doktor kesin kürtaj diyecek diye düşünerek gitmiştim ama sürpriz yaptı bize. sonra 7+5’teki kontrolde sesini de duydum, embriyo büyümüştü. doktor crl veya keseyi hiçbir muayenede ölçmedi, muhtemelen bu haftalarda o kadar belirleyici bulmuyor. bu cuma günü kontrolüm var, 9+5 olacak. çok umutlanmamaya çalışıyorum çünkü önceki gebeliğimde kalp atışını hiç görmemiştik, sonra kürtaj olmuştum ve çok üzülmüştüm. bu sefer de bir terslik olursa o kadar hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. ama bence sizin ilk doktor da fazla aceleci davranmış. iyi düşünün, stres yapmayın, inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınızKızlar bugün doktora gittim 6. Haftaya girmiştim ama gittiğim doktor 5+4 günlük daha dedi ve karından bakınca yolk kesesi kalp atmı görmedi öncesi hatta başka doktora gittim bana direkt kürtaj dedi geç döllenmeyi red etti 7 haftadan baktı kesen büyümemiş hiç dedi 1 agustosta 6,9 m idi onun ölçümünde 7,4 m olmuş yani umut vermedi bende başka özel hastaneye gittim olumsuz konuşan klinikti özelde ise gata mezunu emekli albaydı doktor karından baktı dedi daha çok küçük bu haftamıda söylemiştim dedi hiç bir sorun yok geç oluşmuş bu bebek dedi kese 1,13 çıktı onda da sonra ben daha önde dış gebelik dediler deyince vajinadan baktı ve yolk kesesi göründü bebeğin kalbini titreşimi dahi göründü kalp atıyordu ama çok erken dedi sesini daha duymazsn 10 gün sonra net duyarsınız dedi haftasında sorun varmı dedim hiç bir sorun yok yolunda hersey görünüyor dedi kalp atımını eşimide bana da gösterdi yani gördük siz olsanız ne düşünürdünüz artık sonraki süreç için rahatlamış hisseder miydiniz
Aaa şaşırdım şimdi dozunu nasıl verdi merak ettim. Umarım hızlıca düşer bu sefer, benim kuzenim de 6 ile öğrenmişti ve 6. haftadaydı ama düşürüldü bir şekilde ve oğlu da doğdu bu arada 1 yaşında hatta. Bebeklerimiz arasında 5 ay var devamlı doz konuşuyorduk oradan biliyorum. İnşallah seninkini de doğru dozla düşürürler inşallahKızlar ilk gebeliğimi öğrendiğimde 4.50ydi 25 mg başlamıstı kadın doğum 15 gün sonra dahiliyede bi kan ver demişti verdim 7 cıktı ilte dozu yetersiz kalmış dmeek ki ilaçlarımı dğzsnli kullanırım hep zaten ama korkum şu bu süre zarfında bebeğe etkisi olmuş mudur acaba dahileye sorduğumda bir sey olsa zateb bebek düşerdi dedi ama korktum ya perşembe gidicem kendi doktoruma kalbini dinleyecektik ama suan hiç kalbini bile düşünemiyorum bir şey olduysa kaygısıyla
Negatif 0.20kızlar antı cmv ıgm değerleriniz nasıl
İlk doktor bence biraz para peşindeydi çünkü ısrarla bana kese büyümemiş kürtaj için karar verin hemen alalım felan diyordu ge ne kadar olumsuz varsa söyledi geç döllenmeyi kabul etmedi bile yani ama bu doktor kalp atımına kadar gösterdi işte ama insan korkmuyor değil sizde çok haklısınız 5+4 müşüz şu an biz de mesela bunada çok şaşırdım ben umuyorum hepimiz için güzel hayırlı sonuçlar olur sizde umutlanmıyorm demeyin bence umut edin isteyin beklentinizi çekim kendinize ki istediğiniz sonuçlar olsunben yolk kesesini ve kalbin yanıp sönüşünü 6+1’de gördüm, iki gün öncesinde de baya kanamam olmuştu, doktor kesin kürtaj diyecek diye düşünerek gitmiştim ama sürpriz yaptı bize. sonra 7+5’teki kontrolde sesini de duydum, embriyo büyümüştü. doktor crl veya keseyi hiçbir muayenede ölçmedi, muhtemelen bu haftalarda o kadar belirleyici bulmuyor. bu cuma günü kontrolüm var, 9+5 olacak. çok umutlanmamaya çalışıyorum çünkü önceki gebeliğimde kalp atışını hiç görmemiştik, sonra kürtaj olmuştum ve çok üzülmüştüm. bu sefer de bir terslik olursa o kadar hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. ama bence sizin ilk doktor da fazla aceleci davranmış. iyi düşünün, stres yapmayın, inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız
Benım negatif pozitif yazmıyor ama 1.36 yazıyor referans değeri N 0.9 yazıyor referans değero normal diyor anlamadım bilen beni aydınlatabilir miNegatif 0.20
Maalesef bu konuda bilgim yok, bence doktoruna yaz numarası yoksa da mesai saatinde hastaneyi arayıp sorabilirsin onlar bağlarlarBenım negatif pozitif yazmıyor ama 1.36 yazıyor referans değeri N 0.9 yazıyor referans değero normal diyor anlamadım bilen beni aydınlatabilir mi
Ya bu devlettekının yok ama özel hastanedeki doktorun var oma sordum güzel dedi ama bi değer var normal değer aralığı o kafamı bul hastane referans degerlerı değişebilir diyo yarında doktor yok devlette kiMaalesef bu konuda bilgim yok, bence doktoruna yaz numarası yoksa da mesai saatinde hastaneyi arayıp sorabilirsin onlar bağlarlar
Bana da sağlık ocağı duphalac veedi ama emin olamadım içmek için kadın dogum versin diye ilk gebeliğimde hiç kabızlık yaşamadım. Sen kullandın faydasını gördün mü?Evet bu hafta sık yaşadım. Öncesinde zeytinyağı ve kuru incir yiyordum işe yarıyordu. Ama dün 3 gündür çıkamayınca duphalac içtim. Çok kötü olmuştum. Mide bulantısı vardı kabızlıktan sandım ama değilmiş. Devam ediyor wc ye çıktığım halde. Bugün de azcık içtim duphalac çünkü çok bekleyince çıkmam daha zor oluyor. Ben progestan iğne ve fitil kullanıyorum. Benimkinin sebebi o diye düşünüyorum. Normalde hiç kabızlık yaşamam çünkü. Her gün çıkmak lazım. Çözüm bulmaya çalışacağım. İhmal etmeden zeytinyağı kürünü her sabah uygulayacağım. Bekleyince o da işe yaramıyor diye düşünüyorum. Denemeye yarın başlayacağım. Yazarım olumlu olursa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?